Skip to main content

Den svenske vestkyst - for livsnydere

-
Lyse nætter i den svenske skærgård

Den svenske vestkyst - for livsnydere

Oplev idyllen og de lune sommeraftener hinsidan, når vi tager på eventyr ved den svenske vestkyst. På rejsen begiver vi os igennem den storslåede natur, de uberørte bugter og de små fiskerlejer, mens blomsterne i vejkanten og svalerne i trækronerne fuldender billedet af Sommersverige, når det er allerdejligst. Undervejs besøger vi bl.a. Fjällbacka, som er kendt fra Camilla Läckbergs mange krimier og den pulserende storby Göteborg. Og så skal vi også på visit på øen Flatön, hvor vi genkender Evert Taubes billeder af Maj på Malö, samt den populære Bohuslandske kyst, som betragtes som en af de smukkeste kyststrækninger i verden.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Frederikshavn - Göteborg t/r
 • 4 x overnatninger på hotel
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • 1 x morgenbuffet (Stena Line)
 • 1 x middag (Stena Line)
 • Sejltur i den svenske skærgård
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter ekskl. entreér

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  First Hotel G Göteborg

  First Hotel G er beliggende central i centrum af Göteborg. Et moderne designerhotel med originale værker af den italienske kunstner Silvia Papas. Værelserne er pæne i rolige farver med eget badeværelse, fri adgang til kaffe og te. Hotellet tilbyder en god restaurant, hvor mulighederne er mange samt en elegant champagnebar. Derudover er der gratis Wi-Fi, sauna og et fitnesscenter.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SaunaJa
  TvJa
 • Dag 2-5

  Hotel Bohusgården

  Hotell Bohusgården ligger ved siden af Byfjord i Uddevalla med et smukt kig til vandet. På Hotellet er der restaurant og bar, gratis Wi-Fi og indendørs pool. Hotellet tilbyder spa- samt wellness-område (mod betaling).

  Samtlige værelser er lyse og moderne indrettet og med bad og toilet samt tv. Spaen på Bohusgården Hotell & Konferens omfatter swimmingpool, spabad, badekar med naturlægemidler, solterapi, udendørs badekar, motionscenter og sauna. Gæsterne kan købe entrebillet i receptionen. Ejendommens restaurant er åben dagligt om sommeren. Der serveres dagligt en morgenmad.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa

Dagsprogram

 • Alle i almindelig fysisk form kan deltage. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere
  og bevægelseshæmmede at deltage i rejsen.

 • Dag 1: Udrejse Frederikshavn - Göteborg

  Bus fra Randers med opsamling til Frederikshavn. Herfra går vi ombord på Stena Lines færge til Göteborg. Under overfarten er der frokostbuffet.

  Göteborg, Sveriges næststørste by, er en pulserende og livlig havneby med en rig kulturarv og moderne charme. Beliggende på vestkysten ved Götaelvens udmunding i Kattegat, byder Göteborg på en smuk skærgård, kanaler og brostenbelagte gader, fyldt med kulturelle begivenheder. Efter ankomst til byen tjekker vi ind på hotellet og spiser middag på hotellet.

 • Dag 2: Byrundtur i Göteborg, fiskerlandsbyen Skärhamn og Flatön

  Vi starter morgenen med en byrundtur i Göteborg. Efter frokost sætter vi kurs mod den gamle fiskerlandsby Skärhamn på Tjörn. Vi befinder os i smukke omgivelser. Øerne ligger som perler på en snor! I Skärhamn besøger vi Nordiska Akvarellmuseet, hvor du kan finde alverdens kunst.

  På smukke veje fortsætter vores rejse. Fra Orust tager vi til Flatön, hvor vi genkender Evert Taubes billeder af Maj på Malö. Tilbage på fastlandet sætter vi kursen mod Uddevalla og vores hotel.

  Byrundtur i Göteborg, fiskerlandsbyen Skärhamn og Flatön
 • Dag 3: Badebyen Gustafsberg, Lysekil og sejltur på Sotekanalen

  Efter morgenmaden kører vi til Gustafsberg, Sveriges ældste badeby. Vores rejseleder viser os rundt og fortæller om denne kulturhistoriske perle med rødder fra 1700-tallet, med sin spændende historie og arkitektur.

  Herefter er der tid på egen hånd, inden vi kører til Lysekil, beliggende på Stångenäset, hvor Gullmarn og Åbyfjorden mødes. Vores næste stop bliver den fantastiske sommerby Smögen. På Smögenbryggan er der et rigt udvalg af butikker. Atmosfæren en fantastisk! Vi skal på en skøn sejltur på Sotekanalen, der løber mellem Smögen og Hunnebostrand og adskiller det naturskønne Ramsvikslandet fra fastlandet.

  Langsomt glider vi ud på havets egen motorvej og lader det smukke landskab omfavne os. Ombord på "M/S Soten" serveres vestkyst-buffet med blandt andet rejer, røget laks, syltede sild, kartofler, saucer og nybagt brød. Efter en dejlig tid til søs nærmer vi os igen Smögen, hvor vores bus venter på at tage os tilbage til hotellet.

  Badebyen Gustafsberg, Lysekil og sejltur på Sotekanalen
 • Dag 4: Grebbestad og rundtur i Fjällbacka

  Vi begiver os nordpå til den lille hyggelige badeby Grebbestad. Her er der stadig trawlere, der har Grebbestad som hjemmehavn. Herefter kører vi til Fjällbacka, hvor Ingrid Bergman tilbragte mange somre. I denne lille fiskerlandsby har flere af krimiforfatteren Camilla Läckbergs karakterer mødt deres skæbne. Rundtur i byen til fods, hvorefter der er tid til frokost og egne opdagelser.

  Grebbestad og rundtur i Fjällbacka
 • Dag 5: Sejlerbyen Marstrand med Carlstens fæstning og hjemrejse

  Vi forlader Uddevalla og kører mod vest og når Marstrand efter en kort færgetur. Sejlerbyen og badebyen Marstrand byder på en skøn sommerstemning. På toppen af øen troner Carlstens fæstning. Havudsigten er magisk.

  Vi tager en gåtur på øen og har lidt tid på egen hånd, inden bussen atter kører mod syd mod Göteborg.

  Sen eftermiddag er vi tilbage i Göteborg og tager færgen retur til Danmark. Aftensmaden nyder vi ombord på færgen.

  Sejlerbyen Marstrand med Carlstens fæstning og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 140, ved pendlerplads 04:45 00:15
Hobro Frakørsel 35, P-plads ved mororvejen 05:00 23:55
Haverslev Industriparken, Cirkel K 05:15 23:40
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 05:50 23:10
Bouet Kvickly, P-plads 06:00 23:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvejen 06:15 22:40
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:35 22:20
Frederikshavn Sydhavnsvej 4, P-plads 07:00 21:55

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
24/8-20245 dageDen svenske vestkystMere end 8Kr. 7.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu