Skip to main content

Julemarkeder og juleshopping i Göteborg

-
med skærgårdskrydstogt og gåtur i hyggelige Haga

Julehygge i Göteborg

Sveriges næststørste by er en rigtig julemetropol. Og her - lige på den anden side af Kattegat, i ly af de mange øer og holme i den smukke skærgård – bruger vi tre dage på at nyde den svenske julestemning, når vi slentrer rundt mellem de smukke, gamle træhuse i Haga-kvarteret og besøger Göteborgs svar på Tivoli, Liseberg, der i december er omdannet til et gigantisk julemarked med tusindvis af lys, flotte dekorationer og boder. - Overalt byder den smukt udsmykkede by på muligheder for at handle julevarer og gaver til billige svenske kroner. - Göteborgs hovedstrøg Kungsportsavenyen er en særlig oplevelse, og vi bor tæt på det store shoppingcenter Nordstan.
Et af turens absolutte højdepunkter er, når vi tager på aftenkrydstogt i Göteborgs skærgård med svensk julebord og lokal troubadour.

Inkluderet i rejsens pris

 • Opsamlingsbus t/r til Stena Line i Frederikshavn
 • Færgeoverfart med Stena Line t/r
 • Transferbus t/r fra Stena terminalen til hotel
 • 2 overnatninger på det 4-stjernede Scandic Crown Hotel
 • 2 x morgenmad
 • 1 x aftenmenu på hotellet
 • 1 x skærgårdskrydstogt med svensk julebord og underholdning
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Scandic Crown

  I centrum af Göteborg finder du dette skønne hotel Scandic Crown. Hotellet fremstår flot og er indrettet i nordisk stil som også gør sig gældende på værelserne. Samtlige værelser er indrettet med toilet og bad samt hårtørrer, tv, skrivebord og værdiskab. På hotellet er der døgnåben reception, elevator, gratis Wi-Fi, træningsfaciliteter og Spa-afdeling. Hotellets restaurant serverer en skøn morgenmad og om aftenen kan du se frem til internationalt inspirerede retter. Du kan også nyde alverdens drinks i hotellets moderne bar.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen er ikke egnet for gangbesværede

 • Dag 1: Udrejse og ankomst

  Opsamlingsbussen afgår fra Viby kl. 7.30 og efter stop undervejs, gør vi holdt i flot juleudsmykkede Frederikshavn, hvor der er tid til cafébesøg, shopping og mulighed for tilkøb af frokost (tarteletter m/høns i asparges og æblekage) på Farmors Café, inden vi tager færgen til Göteborg. Her ankommer vi sidst på eftermiddagen, og efter en middag på vores centrale hotel er der om aftenen mulighed for en gåtur på byens juleudsmykkede hovedstrøg Kungsportsavenyen.

  Udrejse og ankomst
 • Dag 2: Haga, Liseberg og skærgårdssejlads

  Efter morgenmaden tager vi med rejselederen til den gamle bydel Haga, der er kendt for sine brostensbelagte gader, historiske træhuse og talrige juleboder. Om eftermiddagen besøger vi forlystelsesparken Liseberg (entré ikke inkluderet i prisen), der er omdannet til et gigantisk juleby. - Aftenen byder på et at turens højdepunkter, når vi tager på sejlads i Göteborgs skærgård med et af Strömmas smukke gamle skibe. Ombord skal vi nyde et stort, klassisk svensk julebord og underholdning af en lokal troubadour.

  Haga, Liseberg og skærgårdssejlads
 • Dag 3: Shopping og hjemrejse

  Vi nyder morgenmad på hotellet, inden det er tid til mere sightseeing eller juleshopping. Besøg evt. Göteborgs største shoppingcenter Nordstan og Magasingatan med de mange charmerende butikker og caféer, inden bussen kører fra hotellet over middag. Vi ankommer til Frederikshavn henad aften, hvorefter bussen kører afsætningsruten retur mod Aarhus.

  Shopping og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:30 22:30
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:50 22:10
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:05 21:55
Randers Viborgvej 141, ved ny Pendlerplads 08:20 21:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 08:40 21:20
Haverslev Industriparken 2, Circle K 08:55 21:05
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 09:05 20:55
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 09:20 20:40
Bouet Kvickly, P-plads 09:35 20:25
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 09:50 20:10
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 10:10 19:50
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 10:30 19:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
6/12-20243 dageJulemarkeder og juleshopping i Göteborg – skærgårdskrydstogtMere end 8Kr. 3.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu