Skip to main content

Busrejse med sejltur på Götakanalen

-
Oplev det ukendte Sverige i Västergötland med afgang fra Sjælland

Götakanalen og de smukke svenske søer

Kom med på en skøn 4-dages bustur til Sverige og regionen Västergötland, der lokker med storslåede søer, historiske kanaler og et rigt kulturliv.

Selv om mange sjællændere fra tid til anden tager turen til Sverige med båd, tog eller bil, så er det langt fra alle, der bevæger sig ud af Skåne. Og det er en skam. Man skal nemlig ikke særlig mange timer nordpå fra Helsingborg, før granitstenene begynder at rejse sig fra skovbunden, søerne breder sig i landskabet, strømmen i kanalerne bliver vildere og det Sverige ”vi kender” forsvinder i bussens bakspejl.

Spændende kultur i Västergötland

På denne busrejse med opsamling flere steder på Sjælland udforsker vi regionen Västergötland, der ligger nord for Halland og fungerer som indgangen til det vilde, våde og storslåede Sverige. Undervejs på rejsen besøger vi området omkring de to enorme søer Vänern og Vättern. Vi sejler en dejlig tur på den historiske Götakanal, der i mere end 200 år har fungeret som transportvej fra Kattegat til Østersøen. Og vi nyder det alsidige fugleliv ved det berømte vådområde omkring Hornborgarsjön.

Selv om vand – i bogstavelig forstand – fylder meget i Västergötland, så er regionen også leveringsdygtig i spændende oplevelser på land. Og på denne tur skal vi både på besøg på den store Karlsborgs Fästning, udforske middelalderslottet Läckö Slott og ose i Nääs Fabriker, der er en shoppeoplevelse, du sent glemmer. Under hele opholdet bor vi på Lundsbrunn Resort & Spa, og vi krydser Øresund via Helsingør – Helsingborg-overfarten på både ud- og hjemrejsen.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab Gislev Rejser.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 stjernet bus Sjælland – Sverige t/r
 • Overfart Helsingør – Helsingborg t/r
 • Frokost på ud- og hjemrejsedagen (ex drikkevarer)
 • 3 x overnatninger på spahotel (Spa mod betaling)
 • 3 x morgenmad på hotellet
 • 3 x aftensmad på hotellet (ex drikkevarer)
 • Sejltur på Götakanalen Sjöstorp – Töreboda med frokost
 • Guidet tur med ostesmagning hos Falbygdens Ost

Kort

Hotel

 • Dag 1-4

  Lundsbrunn Resort og Spa

  Lundsbrunn Resort & Spa ligger med udsigt over en parklignende have i den lille by Lundsbrunn. Hotellet er lyst og åbent med en god buffetrestaurant og en lækker spaafdeling, der kan benyttes i dagstimerne under hele opholdet. Diverse spabehandlinger kan tilkøbes.

  Væørelserne er moderne og lyse, og de indeholder alle fladskærms-tv, gode senge samt eget bad og toilet.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Sjælland, stop i Borås og ankomst i Lundsbrunn

  Efter flere opsamlinger på Sjælland sejler vi over Øresund fra Helsingør og sætter kursen nordpå. Forude venter Hallandsåsens bakkede landskaber og måske en lille formiddagslur, mens de svenske sommerlandskaber suser forbi.
  Vi holder en pause i Borås, hvor vi nyder en frokost og der er mulighed for at se byens berømte tekstilmuseum. Efterfølgende fortsætter vi til Falköping og osteparadiset Falbygdens Ost, hvor vi skal på en kort men velduftende guidet tur ned i ostekælderen. Her er der mulighed for smagsprøver og indkøb.

  Vores udrejse slutter i Lundsbrunn, en hyggelig lille by ikke langt fra den store sø Vänern. Her skal vi bo de næste tre nætter på det dejlige Lundsbrunn Resort og Spa, der emmer af hyggelig atmosfære.

  Vi bliver budt velkommen af hotellets venlige personale, og senere på aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag i hotellets restaurant.

  Afrejse fra Sjælland, stop i Borås og ankomst i Lundsbrunn
 • Dag 2: Sejltur på Götakanalen

  En indholdsrig dag til lands og til vands venter os. Efter morgenmad på hotellet kører vi til byen Sjötorp, hvor vi går om bord på M/S Bellevue, som tager os med på en unik sejltur på en af Sveriges smukkeste og mest historiske vandveje; Götakanalen. Vi nyder en frokost ombord, inden vi når sejlturens slutdestination i Töreboda.

  Fra Töreboda kører vi forbi Vättern, der er Sveriges næststørste sø, til de historiske fabriksbygninger Forsviks Bruk, hvor der er mulighed for at få et unikt indblik i den svenske industrihistorie, inden turen fortsætter til Karlsborgs Fästning. Fæstningsbyggeriet på Vanäs Udde blev påbegyndt i 1819, og der gik 90 år, før det enorme projekt var færdigt.

  På vej tilbage til Lundsbrunn gør vi et kort stop ved Hornborgarsjön, der nok er Sveriges mest kendte fuglesø. Hvert forår danser tusindvis af traner deres parringsdans netop her, og selvom de slanke fugle for længst er fløjet nordpå for at yngle, så er søen stadig enestående smuk og i dén grad et besøg værd i juni måned, når vi lægger vejen forbi.
  Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets restaurant.

  Sejltur på Götakanalen
 • Dag 3: Byrundtur i Lidköping og besøg på Läckö Slott

  Efter morgenmaden skal vi på en hyggelig byrundtur i Lidköping til fods. På turen besøger vi Nya Stadens Torg, Gamla Stadens Torg, Limtorget, S:t Nicolai Kyrka og
  Schougska Handelsgården. Vi kigger også forbi Rörstrands Porslinfabrik, hvis 250 år lange historie fortælles i et tilhørende museum, og hvor vi i selve butikken kan gøre et godt køb.

  Efter byrundturen sætter vi os ud i bussen og kører op til Läckö Slott, der for nogle år siden fejrede 700-års fødselsdag. Slottet er et vindue til mange års historie og en arkitektonisk perle ved Vänern.

  Vi er tilbage i Lundsbrunn om eftermiddagen, hvor der igen venter os en dejlig aftenbuffet.

  Byrundtur i Lidköping og besøg på Läckö Slott
 • Dag 4: Nääs Fabriker og hjemrejse

  Efter morgenmaden siger vi farvel til Lundsbrunn og vores dejlige hotel og sætter kursen sydpå.

  På vejen hjem stopper vi i nærheden af byen Floda. Her ligger Nääs Fabriker, der var kendt som et af Sveriges første og største væverier. I dag er fabrikkerne omdannet et stort shoppeområde, og de gamle fabrikshaller huser en lang række butikker med et bredt udvalg af gaveartikler, smykker, delikatesser og naturligvis tekstiler af enhver art. Vi får tid til gå rundt i de smukke og historiske omgivelser og måske gøre et kup eller to, inden turen fortsætter mod Helsingborg, som vi når først på aftenen.

  Vi sejler hjem over Øresund med den nedgående sommersol i øjnene og kufferten fuld af minder om en del af Sverige, som de færreste kommer forbi hver dag.

  Nääs Fabriker og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Ringsted Station Banegården/Rutebilstationen 05:15 21:30
Ølby Station Søndre Centervej 05:45 21:00
Valby Station Lyshøjgårdsvej 73 (busholdeplads) 06:25 20:35
Taastrup Station, Selsmosevej 5 06:50 20:10
Helsingør Havn Færgevej, Forplads ved stationen ud mod færgelejet 07:40 19:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/9-20244 dageGötakanalen og de smukke svenske søerMere end 8Kr. 4.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entreer er der på rejsen?

  På denne rejse er der spændende udflugter på programmet. Nogle er der entréer til.

  Textilmuseet SEK 80,00, Forsviks Bruk SEK 80,00

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu