Skip to main content

Rundrejse til Spanien og Marokko

-
Med 6 nætter i Torremolinos, 3 i Tanger og et væld af spændende udflugter

Spanien og Marokko

Sig ’adiós’ til det danske efterår og ’buenos días’ til sydlandsk varme, bløde sandstrande og et væld af kulturoplevelser i Spanien og Marokko. Med seks nætter i kystbyen Torremolinos og tre i den nordmarokkanske by Tanger venter der dig en spændende rundrejse med ophold på gode 4-stjernede hoteller og udflugter til pragtfulde byer, frugtplantager, sagnomspundne huler og meget andet.

Selvom vi rejser på tværs af både lande og kontinenter, har vi ikke langt mellem oplevelserne. Rejsen kredser om den vestlige del af det blå Middelhav, hvor sejlturen fra Spanien til Marokko er kortest, og hvor maurernes arkitektoniske mesterværker på denne tid af året stadig bades i et varmt sensommerskær. Rejsen begynder med et par dage på den sydspanske kyst med besøg i nabobyen Málaga og på en lokal citronplantage, inden vi tager hul på oplevelserne i det nordlige Marokko. Vi sejler over Gibraltarstrædet til landet, hvor sprudlende Tanger, ’den blå perle’ Chefchaouen og den over 3.000 år gamle kystby Asilah introducerer os for tre varierede sider af den marokkanske kultur. Undervejs på udflugterne rundt i de frodige og bjergrige landskaber besøger vi også Kap Spartel med de mytiske Herkuleshuler, og når dagene lakker mod enden, samles vi om middagen hjemme på vores dejlige hotel i Tanger.

På sjettedagen tager vi afsked med Marokko og rejser tilbage til Torremolinos. Her får du to hele dage til at nyde hotellet, byen og de smukke strande, ligesom vi undervejs har planlagt besøg i to af de populære havnebyer på Costa del Sol samt en heldagsudflugt til tyrefægtningens smukke vugge, Ronda.

Fra Europa til Afrika med dansk rejseleder

Vi har tilrettelagt rejsen med en god fordeling af oplevelser og tid på egen hånd til at nyde vores værtsbyer og 4-stjernede hoteller. Du har som altid en erfaren, dansk rejseleder med på hele turen, og under flere af vores byrundture akkompagneres vi yderligere af dygtige lokalguider. Vi rejser i oktober, hvor middeltemperaturen ligger på omkring 25 grader, og af den grund har vi sørget for hoteller tæt på stranden i både Torremolinos og Tanger. Glæd dig til et herligt miks af livsnydelse og store kulturoplevelser i de to skønne middelhavslande.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg – Málaga t/r
 • 6 overnatninger i Spanien (Fénix Torremolinos)
 • 3 overnatninger i Marokko (Kenzi Solazur)
 • 9 x morgenmad
 • 7 x middag (ekskl. drikkevarer)
 • Besøg på citronplantage med frokost
 • Færge til Marokko t/r
 • Udflugter som beskrevet ekskl. entré
 • Dansk rejseleder
 • Lokalguider hvor nødvendigt

Hoteller

 • Dag 1-3

  Hotel Fenix

  Der venter dig et komfortabelt ophold på Hotel Fenix i den glade ferieby Torremolinos lige uden for Malaga. Hotellet er lyst og stilfuldt indrettet samt udstyret med masser af gode faciliteter. Her er gratis wi-fi, sauna, fitnessområde, døgnåben reception, restaurant, bar og spaområde, og på solterrassen kan du nyde livet på langs i en solstol eller bade i jacuzzien med en flot udsigt over vandet. Værelserne er pæne, rummelige og har både minibar, aircondition, elkedel til at lave kaffe eller te, safeboks, tv samt eget bad, toilet og hårtørrer. Uden for hotellet kan du på gåben udforske caféer og fiskerestauranter langs strandpromenaden, handle i shopping-gaderne eller eventuelt nyde solnedgangen over Middelhavet.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 3-6

  Kenzi Solazur

  Dette moderne 4-stjernede hotel ligger tæt ved stranden i den historiske handelsby Tanger. Med sin flotte udendørs pool og tre restauranter er det en herlig base mellem vores oplevelser i Marokko. Vi bor i ’Classic’ værelser med aircondition, tv, minibar, wi-fi og safeboks. Alle værelser har udsigt mod parken og er uden balkon. Hotellet tilbyder desuden vekselkontor og vaskeriservice.

  Afstand til havet100 m
  AndetAircondition
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 6-10

  Hotel Fenix

  Der venter dig et komfortabelt ophold på Hotel Fenix i den glade ferieby Torremolinos lige uden for Malaga. Hotellet er lyst og stilfuldt indrettet samt udstyret med masser af gode faciliteter. Her er gratis wi-fi, sauna, fitnessområde, døgnåben reception, restaurant, bar og spaområde, og på solterrassen kan du nyde livet på langs i en solstol eller bade i jacuzzien med en flot udsigt over vandet. Værelserne er pæne, rummelige og har både minibar, aircondition, elkedel til at lave kaffe eller te, safeboks, tv samt eget bad, toilet og hårtørrer. Uden for hotellet kan du på gåben udforske caféer og fiskerestauranter langs strandpromenaden, handle i shopping-gaderne eller eventuelt nyde solnedgangen over Middelhavet.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Aalborg

  Vi flyver direkte fra Aalborg til Málaga i Sydspanien, hvor vi lander sidst på eftermiddagen. Her står vores bus klar til at køre os til vores 4-stjernede hotel i kystbyen Torremolinos.

  Vi spiser middag på hotellet, hvorefter du har resten af aftenen på egen hånd til at slappe af eller evt. slentre en tur i byen eller på stranden nær ved.

 • Dag 2: Málaga og besøg på citrusfarm med frokost

  Efter en god nats søvn spiser vi morgenmad på hotellet og tager på udflugt til nabobyen Málaga.

  Málaga er først og fremmest kendt som en glad ferieby med et væld af hyggelige spisesteder, tapasbarer og skønne middelhavsstrande. Men med sine næsten tretusind år på bagen er byen også spækfyldt med historie. Vi besøger Gibralfaro-borgen på toppen af den 130 høje bakke, der rejser sig midt i Málaga (entrépris 3,5 euro). Det var maurerne, der opførte borgen tilbage i 900-tallet, og den er forbundet med det lavere beliggende Alcazaba, som også er en maurisk fæstning.

  Derudover huser Málaga spændende attraktioner som det gamle romerske teater, museet om bysbarnet Pablo Picasso samt den smukke katedral, der i folkemunde også går under kaldenavnet ’La Manquita’. Det betyder ’den enarmede’ på spansk og er en reference til katedralens tårn, der aldrig blev bygget færdigt.

  Efter oplevelserne i Málaga tager vi om eftermiddagen på udflugt i de landlige omgivelser til besøg på en citronplantage. Andalusien er kendt for sin produktion af citrusfrugter, der trives i det varme, sydspanske klima, og vi nyder en dejlig frokost på plantagen, hvor vi naturligvis også ser de lokale produkter.

  Efterfølgende vender vi snuden hjemad til vores hotel i Torremolinos, hvor vi spiser middag.

  Málaga og besøg på citrusfarm med frokost
 • Dag 3: Videre til Marokko og byrundtur i Tanger

  Det er blevet tid til et sceneskift. I dag krydser vi ikke bare landegrænser, men også kontinenter, når turen går til Marokko i det nordlige Afrika.

  Vi siger på gensyn til Málaga fra morgenstunden og kører mod Tarifa helt nede på sydspidsen af Spanien, hvorfra sejladsen er kortest over Gibraltarstrædet til Marokko. Vi tager færgen til Tanger, der med sin placering lige ved indgangen til Middelhavet er en historisk handelsby.

  Efter ankomst følger vi vores rejseleder og en lokalguide på byrundtur i det centrale og mest charmerende Tanger. Vi slentrer forbi basarer, moskeer og ranke palmer til Grand Socco, der er byen store, centrale plads. Den huser byens største marked, hvor der bliver solgt alverdens varer med alt fra frisk frugt og lokale delikatesser til farverige tekstiler og andet kunsthåndværk.

  Grand Socco er samtidig indgangen til den gamle bydel Medina, og her bevæger vi os ind i en labyrint af smalle, snoede gader til et indblik i det autentiske Marokko. Efterfølgende drager vi mod vores 4-stjernede hotel for de kommende tre nætter, hvor vi skal bo helt ud til stranden. Vi spiser middag på hotellet.

  Videre til Marokko og byrundtur i Tanger
 • Dag 4: Chefchaouen – Marokkos blå perle

  Vi nyder en dejlig morgenmad på hotellet, hvorefter vi gør os klar til at tage på heldagsudflugt til byen Chefchaouen.

  Efter en køretur på et par timer ankommer vi til byen, hvor det hurtigt går op for os, hvorfor byen også går under navnet ’Marokkos blå perle’. Chefchaouen er kendt for sin fremtrædende blå farve, der er overalt omkring os, når vi slentrer gennem byens snævre gader. Nuancerne i de malede husfacader og stentrapper veksler mellem alt fra lyseblå til fyldig kongeblå. Nogle mener, at farven symboliserer Middelhavet eller byens lokale vandfald, mens en mere gængs teori er, at det var jødiske flygtninge, der medbragte traditionen med den blå maling, og at den derfor symboliserer himlen.

  I Chefchaouen er selve oplevelsen byen i sig selv. Vi får god tid til at udforske de næsten 600 år gamle gader, hvor vi kan se nærmere på nogle af de mange finurlige lokalforretninger, der byder på alt fra håndvævede tekstiler til traditionel keramik og lædervarer. Vi besøger også den centrale Outa El Hammam-plads, hvor vi finder den store moské og byens historiske fæstning.

  Vi vender hjem i tide til middag på hotellet i Tanger.

  Chefchaouen – Marokkos blå perle
 • Dag 5: Kystbyen Asilah og Herkuleshulerne

  Vi står op til en spændende dag på den marokkanske vestkyst. Efter morgenmaden sætter vi os til rette i bussen og tager på en lille times køretur til fæstningsbyen Asilah, der ligger helt ud til det blå Atlanterhav.

  Asilah er en rigtig kulturby. Ligesom Málaga blev den grundlagt af fønikerne, men med sin 3.500 år lange historie er den endnu ældre. Gennem tiden har den været underlagt både portugisisk og spansk kontrol. Det var portugiserne, der opførte byens fæstninger for omkring 600 år siden, mens den spanske indflydelse stadig skinner igennem i bybilledet i dag. Med sine hvidpudsede byhuse og smalle gader kunne den snildt forveksles med en andalusisk kystby, og rundt omkring på caféerne serveres lækre spanske specialiteter som paella, tortilla og gode rioja-vine.

  Vi tager os god tid til at udforske den smukke bymidte og generelt nyde den dejlige by, inden vi kører hjemad mod Tanger med et par spændende oplevelser på vejen. Vi kører til det naturskønne Kap Spartel på Marokkos nordkyst, der med sit flotte, hvide fyrtårn 300 meter over havets overflade er kendt som stedet, hvor Middelhavet og Atlanterhavet mødes. Her i området besøger vi Herkuleshulerne, opkaldt efter den græske helt, der ifølge myten hvilede i hulerne efter at have hentet de gyldne æbler fra Hesperidernes Have.

  Vi kigger os om i hulerne, og når vi står indenfor og skuer ud mod havet, kan vi bl.a. se, hvordan huleåbningen med lidt god vilje ligner et spejlvendt afrids af Afrika. Efter hulebesøget kører vi det korte stykke hjem til Tanger, hvor vi spiser middag på hotellet.

  Kystbyen Asilah og Herkuleshulerne
 • Dag 6: Tilbage til Spanien med ophold på Costa del Sol

  Efter morgenmaden går turen tilbage til Europa. Vi kører til færgen, sejler tilbage til Spanien og sætter kursen mod Torremolinos med stop undervejs i et par af de glade havnebyer på den sydspanske kyst.

  Vi besøger Puerto Banús, der er opkaldt efter forretningsmanden José Banús, der grundlagde byen i 1970, samt nabobyen Marbella. I klassisk Costa del Sol-stil er det to populære badebyer med gode restauranter, solbeskinnede strande, skønne havneområder med alt fra fiskerbåde til luksusyachter samt gode shoppingmuligheder.

  Herfra fortsætter vi det sidste stykke langs kysten til vores hotel i Torremolinos, hvor middagen venter.

  Tilbage til Spanien med ophold på Costa del Sol
 • Dag 7: En dag på egen hånd

  Du har dagen fri til at nyde livet i Torremolinos. Trænger du til en frisk dukkert, findes stranden og det blå Middelhav blot et stenkast fra hotellet. Du kan også slentre en tur i gaderne og udforske byens udvalg af butikker, restauranter og caféer, men det står dig naturligvis også frit for bare at slappe af hjemme på hotellet. Her kan du dase ved poolen, sippe drinks på solterrassen eller få en massage i wellness-afdelingen. Middagen er på egen hånd.

  En dag på egen hånd
 • Dag 8: Heldagsudflugt til Ronda

  Vi tager et afbræk fra strandferien, når vi i dag tager på heldagsudflugt i det bjergrige Serranía de Ronda. Området er rigt på smukke, hvidkalkede byer, der klamrer sig til bjergsiderne, mens frugtplantager, vinmarker og olivenlunde udgør de frugtbare kontraster til de sandfarvede klippeformationer.

  Turen går mod områdets mest kendte by, Ronda. Som vi nærmer os byen, ser vi, hvordan de hvide byhuse lyser op, som de ligger der på klipperne højt hævet over landskabet. Flere kendte forfattere har boet her i området og hentet inspiration til deres værker, og Ronda inspirerede bl.a. Ernest Hemingway til at skrive værket ’Døden kommer om eftermiddagen’. Bogen omhandler de spanske tyrefægtningstraditioner, og netop Ronda huser landets ældste tyrefægterarena, som du har mulighed for at besøge i løbet af vores rundtur i byen (entrépris 8 euro).

  Ud over arenaen er Ronda også berømt for broen, der strækker sig over den 100 m dybe Tajokløft og forbinder den gamle, mauriske bydel med de nyere kvarterer. Ronda kaldes også ’tusindårsbyen’ grundet dens lange historie, og vi tager et kig i et af byens vigtige kapitler, når vi besøger Don Bosco-huset (entrépris 15 euro). Det flotte palæ står tilbage som minde om den italienske præst, der grundlagde den katolske salesianerorden, hvis formål var at hjælpe fattige unge. Med dets placering helt ud til bykanten bliver der under besøget også mulighed for at nyde den forrygende udsigt over dalen og Tajokløften. Besøget er inklusive vinsmagning.

  Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet i Torremolinos.

  Heldagsudflugt til Ronda
 • Dag 9: Tid til egne oplevelser

  Rejsens sidste fulde dag er sat af til egne oplevelser. Nyd en dejlig dag på stranden, hotellet eller i byen i det tempo, der passer dig. Du kan også forhøre dig hos rejselederen om gode tips til, hvad dagen skal byde på. Middagen er på egen hånd, enten i hotellets restaurant eller på et af de mange glimrende spisesteder i byen.

  Tid til egne oplevelser
 • Dag 10: Hjemrejse til Danmark

  Vi nyder en sidste morgenmad på hotellet, hvorefter vi stiger ombord i bussen og kører til lufthavnen i Málaga. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminalen 09:55 10:35

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
21/10-202410 dageSpanien og MarokkoMere end 8Kr. 12.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  • Castel Gibralfaro 3,5 euro.
  • Arena Ronda 8 euro.
  • House Don Bosco, Ronda 15 euro
 • Hvilken valuta kan jeg betale med på rejsen?

  På rejsen benyttes euro € (småbeløb i Marokko kan betales med euro).

 • Hvordan er vejret, når vi er afsted?

  Vi rejser i oktober/november, hvor middeltemperaturen ligger på omkring 25 grader.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Spanien?

  I Spanien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu