Skip to main content

Oplev det nye Europa fra vandet

-
På flodkrydstogt fra Donau-deltaet til Wien

Donau gennem 7 lande og Jernporten

Donau strømmer fra Schwarzwald i Tyskland hele 2.850 km frem til Sortehavet og har i århundreder været en af Europas vigtigste færdselsårer. På dette imponerende flodkrydstogt fra Sortehavet til Wien passerer vi hele syv lande og vi besøger fire hovedstæder, der hver har sin egen personlighed og historie. Vi oplever storslået natur, imponerende sluseanlæg, flot arkitektur, spændende historie og masser af lokal kultur, når vi besøger de mange byer og seværdigheder langs den smukke flod. Undervejs skal vi også opleve et af Østeuropas mest storslåede naturscenerier, når vi sejler igennem Jernporten. Her tårner de høje klippeskrænter sig op på begge sider af skibet, når vi sejler igennem en af Donaus smalleste passager på grænsen mellem Serbien og Rumænien.

Se video af flodkrydstogtet her


Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg/Billund/København – Bukarest
 • Fly Wien – Aalborg/Billund/København
 • Transfer til flodskib tur/retur
 • Med flodskib Oltenita – Tulcea – Donau Delta – Giurgiu – Ruse - Jernporten - Beograd – Novi Sad - Budapest – Bratislava – Wien
 • 11 overnatninger på MS Vivaldi
 • 11 x morgenmad
 • 10 x frokost (ombord eller på udflugt)
 • 11 x middag ombord
 • All Inclusive ombord *
 • Live musik ombord på MS Vivaldi
 • Enestående sejltur gennem Jernporten
 • Udflugter inkl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Vejr

maj juni juli august
Wien 20 / 9 23 / 12 26 / 15 26 / 15
Budapest 22 / 11 25 / 14 28 / 16 28 / 17
Osijek 22 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Novi Sad 23 / 12 26 / 15 29 / 17 30 / 17
Beograd 23 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Veliko Tarnovo 21 / 9 25 / 13 28 / 15 29 / 15
Constanta 20 / 13 25 / 18 28 / 20 29 / 21
Cernavoda 23 / 12 28 / 16 30 / 18 31 / 18
Braila 24 / 13 28 / 17 30 / 18 31 / 18
Bukarest 23 / 12 27 / 16 30 / 18 31 / 19

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Overnatning

 • Dag 1-12

  MS L' Europe

  Dette skib fra rederiet Croisieurope er et flot 3-dæks skib med hovedæk, mellemdæk og øvredæk samt et skønt soldæk hvorfra du kan nye udsigten fra de mange solsenge. Ombord på skibet finder du et væld af faciliteter der består af en skøn restaurant, lounge, bar og dansegulv. Du kan også nyde en god bog i skibets bibliotek og købe souvenirs i gavebutikken. Alle kabiner er placeret over vandet med panoramisk kig. Kabinerne er rummelige og godt indrettet med enten twinbed eller dobbeltseng samt badeværelse med toilet og bad. Desuden finder du også et Tv samt radio hårtørrer og safebox. Kabiner på øvre dæk har et større vindue end dem på hoveddækket. Restauranten serverer en skøn morgenmadsbuffet, frokost og til aften en spændende 3-retters middag.

  Se video af det flotte skib her

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

  BarJa
  ElevatorJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  TvJa
 • Dag 1-12

  MS Vivaldi

  Det flotte skib MS Vivaldi blev bygget i 2009. Med en længde på 110 meter og 88 udvendige kabiner fordelt på 3 dæk er der plads til 176 passagerer. MS Vivaldi råder over restaurant, bar, soldæk og elevator. Forplejning på skibet inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad, og restauranten forkæler med lokale og internationale specialiteter. Kabinerne er mellem 9 og 13 m2 og har alle aircondition, safeboks, telefon, TV og badeværelse med bruser. Kabiner på hoveddækket har vinduer (ej oplukkelige) og kabiner på mellemdæk har store vinduer, hvor øverste sektion kan åbnes. På øvre dæk har kabinerne fransk altan.

  All Inclusive-pakke er inkluderet og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

  BarJa
  ElevatorJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa
  SafeboksJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af myndighedskrav samt vandstand og strømforhold på Donau.

  Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • DAG 1: Udrejse

  Udrejse med KLM fra Aalborg via Amsterdam til Bukarest og transfer til krydstogtskibet MS Vivaldi. På skibet bliver vi taget imod af besætningen, der hjælper med at bære bagagen ombord. Vi bliver budt på en velkomstcocktail i loungebaren og efterfølgende middag.

  Udrejse
 • DAG 2: Fetesti-Tulcea

  Vi sejler hele dagen ad den smukke vandvej i retning mod Donau-deltaet og har mulighed for at lære alle skibets lækre faciliteter at kende undervejs, inden dagen afsluttes med dejlig middag og en traditionel folkloreaften.

  Fetesti-Tulcea
 • DAG 3: Donau-deltaet

  Vi skal på tur i det storslåede Donau-delta. Dette enorme naturreservat på over 4.300 km² er hjemsted for mange specielle plantearter og ferskvandsfisk i og ved de utallige søer og moser. Man ser også et rigt fugleliv, og af samme grund optræder Donau-deltaet på UNESCOs Verdensarvsliste.

  I løbet af natten sejler vi igen op ad Donau mod Oltenita.

  Donau-deltaet
 • DAG 4: Bukarest

  Dagen byder på en spændende dagstur til Rumæniens hovedstad Bukarest og en spændende blanding af fortid og nutid. Bukarest imponerer med arkitektoniske stilarter lige fra ortodokse kirker til levn fra Ceausescus tid ekemsplificeret ved bl.a. paladset Palatul Parlamentului, der var diktatorens prestigeprojekt. Det kæmpe byggeri er en prangende blanding af marmor, guld og krystal.

  Skibet sejler videre mod Ruse, der huser en af Bulgariens største havne.

  Bukarest
 • DAG 5: Ruse

  Vi skal på rundtur i Ruse, der imponerer med brede avenuer, store pladser og smukke renæssancebygninger. Vi besøger også Bassarbovski-klosteret, inden vi over middag returnerer til skibet, der fortsætter sejladsen med Rumænien på venstre bred og Bulgarien på højre.

  Ruse
 • DAG 6: Jernporten

  Vi er nu nået til flodkrydstogtets uden tvivl mest storslåede strækning. Vi sejler gennem Rumænien, Bulgarien og Serbien, og her viser Donau sig fra sin mest prægtige side. Den mere end 100 kilometer lange flodstrækning går gennem et naturskønt landskab med klipper på begge sider af vandet frem mod Jernporten og det enorme sluseanlæg på grænsen mellem Rumænien og Serbien. Undervejs indsnævres kløften, floden bliver smallere, og på et tidspunkt sejler vi på et stykke, der kun er 100 meter bredt. En sådan oplevelse skal simpelthen ses med egne øjne.

  Jernporten
 • DAG 7: Beograd og Novi Sad

  Vi ankommer til den serbiske hovedstad Beograd, hvor vi skal på rundtur. Byen er en af Europas ældste hovedstæder med en historie, der går mere end 7.000 år tilbage. Her er flotte pladser, smalle gader, historiske bygninger og en af Europas mest imponerende og nyeste domkirker.

  Senere skal vi besøge Novi Sad, der er Serbiens næststørste by, som er præget af habsburgerne og kendt for den store fæstning og Krusedol-klosteret.

  Skibet fortsætter sidst på dagen i retning af Mohacs.

  Beograd og Novi Sad
 • DAG 8: Mohacs – Kalocsa

  Vi ankommer til Mohacs, og om eftermiddagen skal vi på tur til den store Puszta-græssteppe, hvor vi møder de dygtige "Puszta-cowboys”, der giver en forrygende opvisning på deres flotte heste. Området er også kendt for sin store produktion af paprika, og der bliver mulighed for at indkøbe lidt gode sager til krydderiskuffen derhjemme. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet i Kalocsa, og krydstogtet fortsætter mod Budapest.

  Aftenen byder på ungarsk fest.

  Mohacs – Kalocsa
 • DAG 9: Budapest

  Efter ankomst til Budapest skal vi på en spændende byrundtur, hvor vi besøger nogle af byens berømte bygninger bl.a. Skt. Stefans Domkirke, Matthias-kirken, Heltepladsen, Parlamentet og Kædebroen. Efter frokost kan du udforske Budapest – enten sammen med rejselederen eller på egen hånd. Se f.eks. den imponerende markedshal. Efter besøget i den smukke by sætter vi kurs mod Bratislava.

  Budapest
 • Dag 10: Bratislava

  Vi ankommer til Slovakiets hovedstad Bratislava, der har en rig historie og en charmerende blanding af arkitektur, der afspejler byens fortid som en del af Østrig-Ungarn og det tidligere Tjekkoslovakiet. På vores rundtur skal vi blandt andet besøge det imponerende og flot renoverede Bratislava Slot, der ligger på en bakke med en fantastisk udsigt over byen.

  Tilbage på skibet fortsætter krydstogtet mod sin smukke afslutning i Østrigs hovedstad Wien.

  Bratislava
 • Dag 11: Wien

  Som en storslået afslutning på en fantastisk flodrejse har vi en hel dag i pragtfulde Wien. På formiddagens panoramatur ser vi mange af byens ikoniske og smukke bygninger, og ved det imponerende Schönenbrunn-palads, der er den tidligere sommerresidens for kejserfamilien, går vi en tur gennem det storslåede parkanlæg. Om eftermiddagen kan du opleve Wien på egen hånd eller deltage i oplevelser foreslået af rejselederen.

  Wien
 • Dag 12: Hjemrejse

  Efter morgenmaden hjælper besætningen os i land med bagagen, inden vi rejser hjem med KLM fra Wien via Amsterdam til Aalborg/København.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 04:30 13:45

Gyldig : 31-08-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, Terminal 04:00 13:55

Gyldig : 31-08-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
31/8-202412 dageDonau gennem 7 lande og Jernporten - fly fra Aalborg0Kr. 23.995Forespørg
31/8-202412 dageDonau gennem 7 lande og Jernporten - fly fra København0Kr. 23.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Donau og det nye Europa?

  Ungarske forinter (HUF), kroatiske kuna (HRK), serbiske dinarer (RSD), bulgarske lev (BGN), rumænske lei (RON). Euro (EUR) kan ligeledes benyttes på hele rejsen.

 • Tillæg

  Tillæg for enkeltkabine: kr. 5.500
  Tillæg mellemdæk: kr. 1.900
  Tillæg øvre dæk: kr. 2.300

  Mulighed for transfer fra Nordjylland på afgangen 20/5: kr. 300 t/r

 • Skal jeg give drikkepenge på skibet?

  Drikkepenge er ikke inkluderet for dette flodkrydstogt. Det er kutyme at give drikkepenge til skibets besætning ved afslutning af krydstogtet. Det forventes, men det er naturligvis frivilligt og individuelt, hvad man ønsker at betale. Beregn 5-10 EURO per person/dag. Der vil typisk ligge en kuvert i kabinen, hvori man kan lægge et kontant beløb, som fordeles af skibet mellem besætningsmedlemmerne. Rejselederen orienterer om dette ved afslutning af flodkrydstogtet.

 • All Inclusive ombord

  All inclusive ombord. Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10- 23. 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • hvilken Valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man EURO (EUR)

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu