Skip to main content

Rundrejse i pragtfulde Portugal

-
Fabelagtige flodbyer og kulturarv i verdensklasse

Rundrejse i pragtfulde Portugal

”Hvor alt i dette land er skjønt”, skrev H.C. Andersen, da han besøgte Portugal. På denne rundrejse følger vi i hans fodspor til de smukkeste og mest spændende byer i Midt- og Nordportugal. Der er liflige dråber på menuen i portvinens hovedstad Porto, der bugter sig malerisk langs Douroflodens bredder. I Coimbra er lærdommen i højsædet med Portugals ældste universitet og betagende beliggenhed. Åndeligheden får et løft, når vi besøger miraklernes Fatima, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for næsten 100 år siden, og i Lissabon kommer vi på nært hold af Portugals imponerende fortid som førende søfartsnation. På denne rundrejse besøger vi hele otte steder, der er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Dertil kommer en venlig og hjælpsom befolkning, et frodigt og afvekslende landskab samt et rimeligt prisniveau.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Lissabon tur/retur
 • Transfer til hotel tur/retur
 • 1 overnatning i Fatima
 • 3 overnatninger i Guimarães
 • 3 overnatninger i Lissabon
 • 7 x morgenmad
 • 2 x aftensmad incl. 1/4 fl. vin og vand
 • 1 x fado-aften inkl. middag og drikkevarer
 • 1 x portvinssmagning
 • Turistskat
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Santa Maria

  Hotel Santa Maria ligger centralt i byen samt i gåafstand fra helligdommen for Vor Frue af Fátima. Hotellet byder på moderne arkitektur og rummer kunstværker af portugisiske kunstnere. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse, have og gratis Wi-Fi. Værelserne er indrettet med bad/toilet med hårtørrer, tv, telefon, aircondition, safeboks samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 2-5

  Hotel de Guimaraes

  Hotel de Guimarães ligger i hjertet af Guimarães historiske bydel, Braganças slot, bymuren og Salado-monumentet ligger indenfor kort afstand. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, indendørs pool, spa- og wellnesscenter, fitnessafdeling samt sauna. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, TV samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetSpa- og wellnessafdeling samt fitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-8

  Hotel Miraparque

  Hotel Miraparque ligger i en historisk bygning med udsigt over parken Eduardo VII. Marquês de Pombal-pladsen og butikscentret El Corte Inglés ligger under 650 m fra hotellet. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, aircondition samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon, minibar, safeboks, aircondition samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Mange af turene er til fods. Turen er derfor krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse med fly direkte fra Aalborg til Lissabon. Der kan købes en let anretning på flyet. Herfra kører vi til vores hotel i Fatima, hvor vi indkvarteres den første nat. Velkomstmiddag nydes på hotel.

  Udrejse
 • Dag 2: Fatima – Tomar – Coimbra – Guimarães

  Inden vi forlader Fatima, besøger vi helligdommen, der er opført på det sted, hvor Jomfru Maria i 1917 åbenbarede sig for tre hyrdebørn. Det er Portugals vigtigste valfartsmål, og pilgrimme fra hele verden strømmer hertil. Vi oplever de pompøse monumenter og den særlige åndelighed, der hersker over stedet.

  Vi fortsætter til tempelriddernes by Tomar ved bredden af Nabão-floden. Byens ridderborg blev grundlagt for 1000 år siden af den første portugisiske stormester og blev brugt, da tempelridderne generobrede det centrale Portugal fra maurerne. Inde i borgen besøger vi riddernes imponerende kloster Convento de Cristo, som også er på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Herefter går turen videre mod Coimbra, også kendt som Portugals studieby. Hvis det er muligt, besøger vi det statelige universitet, som troner øverst på en bakketop. Universitetets perle er det overdådigt udsmykkede 1700-tals bibliotek med 250.000 bøger. UNESCO har optaget universitetet på Verdensarvslisten. Vi spadserer en tur i byens gamle kvarter, der breder sig op ad bakken fra Mondego-floden mod universitetet.

  Sidst på dagen ankomst til vores hotel i Guimarães, hvor der venter os en middag på hotellet.

  Fatima – Tomar – Coimbra – Guimarães
 • Dag 3: Guimarães-Braga

  Vi besøger byens idylliske centrum, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Herefter kører vi til Este-dalen og Portugals religiøse hovedstad Braga, der blev grundlagt af den romerske kejser Augustus. På et højdedrag i udkanten af byen bestiger vi den monumentale, dekorerede baroktrappe med hele 17 afsatser med springvand, der fører op til valfartskirken Bom Jesus do Monte, som netop er udnævnt som verdensarv af UNESCO.

  Fra toppen nyder vi den formidable udsigt over byen og landskabet.

  Guimarães-Braga
 • Dag 4: Porto

  Vi skal rundt i magiske Porto, som er Portugals næststørste by samt portvinens og Nordportugals hovedstad. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Dourofloden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj. Byens historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi går blandt andet forbi Lello-boghandlen, der blev grundlagt i 1869 og regnes for at være en af de smukkeste boghandler i verden. Vi fortsætter til São Francisco-kirken, der er berømt for sit gyldne interiør, den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station og langs den stemningsfulde Ribeira-promenade langs Douro. Vi skal også til Vila Nova de Gaia på sydsiden af floden og nyde et glas portvin i et af de mange berømte portvinshuse.

  Porto
 • Dag 5: Guimarães – Alcobaca – Nazaré – Lissabon

  Inden vi forlader Guimarães, besøger vi det smukke kloster Alcobaça, som er en af Portugals største seværdigheder. Klosteret er hjemsted for den tragiske kærlighedshistorie mellem Pedro I og hans elskerinde Inês de Castros, der ligger begravet i klosteret. Alcobaça-klosteret er ligeledes at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Herfra skal vi have frisk havluft i lungerne i den tidligere fiskerby Nazaré, der er berømt for sin lækre strand og råbende fiskerkoner.

  Herfra kører vi til Lissabon, hvor vi har tre overnatninger.

  Guimarães – Alcobaca – Nazaré – Lissabon
 • Dag 6: Lissabon byrundtur

  Vi skal rundt i Portugals fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker.

  I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet efter den berømte konge Henrik Søfareren havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa med den enorme og elegante
  plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer i de labyrintiske små gader i det hyggeligge gamle mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

  Lissabon byrundtur
 • Dag 7: Sintra – Cabo da Roca

  Vi tager vestpå til romantiske Sintra. Byen ligger idyllisk i de grønne bjerge og har været elsket af kunstnerne gennem alle tider. H.C. Andersen skrev om ”Cintras Deilighed”, og byen er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Sintra var de portugisiske kongers foretrukne opholdssted om sommeren, og det er næsten umuligt at undgå at blive forelsket i denne eventyrlige by med brostensbelagte, snævre, snoede stræder og prægtige paladser og parker. Mest berømt er drømmeslottet Palácio da Pena, der i strålende farver troner på et højdedrag.

  Vi går en tur i den hyggelige by, inden vi kører til det vestligste punkt på det kontinentale fastland, Cabo da Roca, hvorfra vi har en fænomenal udsigt over Atlanterhavet og kysten. Om aftenen tager vi til et fadohus, hvor vi spiser middag og lader os henføre af musikere og sangere, som fortolker den følelsesfulde, portugisiske visesang, fado, som er udråbt som kulturarv af UNESCO.

  Sintra – Cabo da Roca
 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi forlader magiske Lissabon og kører til lufthavnen. Hjemrejse med fly direkte fra Lissabon til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 04:45 14:35

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/10-20238 dagePragtfulde Portugal rundrejse0Kr. 9.895Forespørg
17/10-20238 dagePragtfulde Portugal rundrejse2Kr. 10.195Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i på rundrejsen i Portugal?

  Porto (gns.): september - oktober 22° - 25°. Lissabon (gns.): september - oktober 23° - 26°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Pragtfulde Portugal?

  Entréer udgør: ca. EUR 50.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu