Skip to main content

Hele vejen rundt om skønne Portugal

-
Fabelagtige flodbyer og kulturarv i verdensklasse

Rundrejse i pragtfulde Portugal

”Hvor alt i dette land er skjønt”, skrev H.C. Andersen, da han besøgte Portugal. På denne rundrejse følger vi i hans fodspor til de smukkeste og mest spændende byer i Midt- og Nordportugal. Der er liflige dråber på menuen i portvinens hovedstad Porto, der bugter sig malerisk langs Douroflodens bredder. I Coimbra er lærdommen i højsædet med Portugals ældste universitet og betagende beliggenhed. Åndeligheden får et løft, når vi besøger miraklernes Fatima, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for næsten 100 år siden, og i Lissabon kommer vi på nært hold af Portugals imponerende fortid som førende søfartsnation. På denne rundrejse besøger vi hele otte steder, der er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Dertil kommer en venlig og hjælpsom befolkning, et frodigt og afvekslende landskab samt et rimeligt prisniveau.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg - Lissabon tur/retur
 • Transfer t/r
 • 1 overnatning i Fatima
 • 3 overnatninger i Guimarães
 • 3 overnatninger på Costa de Caparica - 15 km fra Lissabon
 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag inkl 1/4 vin og 1/2 vand
 • 1 x fado-aften inkl. mad, drikke samt transport
 • 1 x portvinssmagning
 • Audioguide (høretelefoner)
 • Turistskat
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Santa Maria

  Hotel Santa Maria ligger centralt i byen samt i gåafstand fra helligdommen for Vor Frue af Fátima. Hotellet byder på moderne arkitektur og rummer kunstværker af portugisiske kunstnere. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse, have og gratis Wi-Fi. Værelserne er indrettet med bad/toilet med hårtørrer, tv, telefon, aircondition, safeboks samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 1-2 - Anvendes på afrejse 10/9 og 15/10

  Hotel São Jose

  Hotel São José ligger centralt i pilgrimsbyen Fatima, 200 meter fra helligdommen Vor Frue af Fátima. På hotellet er der reception, restaurant og bar. Desuden er der gratis WiFi. Gæsterne på São José kan nyde et tyrkisk bad og en afslappende bar i hotelloungen med pejs. Desuden der er Fitness på hotellet.

  Samtlige værelser har aircondition, satellit-tv, radio og eget badeværelse med toilet og bad.

  BarJa
  ElevatorJa
  ReceptionJa
  TvJa
 • Dag 2-5

  Hotel de Guimaraes

  Hotel de Guimarães ligger i hjertet af Guimarães historiske bydel, Braganças slot, bymuren og Salado-monumentet ligger indenfor kort afstand. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, indendørs pool, spa- og wellnesscenter, fitnessafdeling samt sauna. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, TV samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetSpa- og wellnessafdeling samt fitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-8

  Hotel Tryp by Wyndham Lisboa Caparica

  Velkommen til den smukke Caparica kyst, hvorfra du har en smuk udsigt mod Lissabon og kan dyppe tæerne i det lune efterårshav. I det rolige område omkring hotellet finder du hyggelige små restauranter, butikker og en dejlig strandpromenade. Kort sagt: Her kan du slappe af og nyde livet efter nogle oplevelsesrige dage. På hotellet finder du flere restauranter, pool og mulighed for wellness. Værelserne er stilfuldt indrettede med: Tv, minibar, Wifi, safeboks og balkon.

  AndetWellness
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Mange af turene er til fods. Turen er derfor krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: Aalborg – Lissabon - Fatima

  Udrejse fra Aalborg til Lissabon. Der kan købes en let anretning på flyet.
  Fra Lissabon kører vi nordover, og omkring frokosttid stopper vi i surferbyen Nazaré, hvor der er mulighed for frokost. Efter nogle timers ophold fortsætter vi til pilgrimsbyen Fatima. Her ser vi stedet, hvor Jomfru Maria i 1917 åbenbarede sig for tre hyrdebørn. Byen er Portugals vigtigste valfartsmål, og pilgrimme fra hele verden strømmer hertil. Vi oplever de pompøse monumenter og den særlige åndelighed, der hersker over stedet.

  I Fatima indkvarteres vi den første nat på et hotel, hvor der også vil være velkomstmiddag om aftenen.

  Aalborg – Lissabon - Fatima
 • Dag 2: Fatima – Tomar – Coimbra – Guimarães

  Vi fortsætter til tempelriddernes by Tomar ved bredden af Nabão-floden. Byens ridderborg blev grundlagt for 1.000 år siden af den første portugisiske stormester og blev brugt, da tempelridderne generobrede det centrale Portugal fra maurerne. Inde i borgen besøger vi riddernes imponerende kloster Convento de Cristo, som også er på UNESCOs Verdensarvsliste. Herefter går turen videre mod Coimbra, der også er kendt som Portugals førende studieby. Vi spadserer en tur i byens gamle kvarter, som breder sig op ad bakken fra Mondego-floden mod universitetet.

  Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel i Guimarães, hvor der venter os en middag på hotellet.

  Fatima – Tomar – Coimbra – Guimarães
 • Dag 3: Guimarães-Braga

  Vi besøger Guimarães' idylliske centrum, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Herefter kører vi til Este-dalen og Portugals religiøse hovedstad Braga, der blev grundlagt af den romerske kejser Augustus. På et højdedrag i udkanten af byen bestiger vi den monumentale, dekorerede baroktrappe med hele 17 afsatser med springvand, som fører op til valfartskirken Bom Jesus do Monte, som netop er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Fra toppen nyder vi den formidable udsigt over byen og landskabet.

  Guimarães-Braga
 • Dag 4: Porto

  Vi skal rundt i magiske Porto, som er Portugals næststørste by samt portvinens og Nordportugals hovedstad. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Dourofloden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj. Byens historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi går blandt andet forbi Lello-boghandlen, der blev grundlagt i 1869 og regnes for at være en af de smukkeste boghandler i verden. Vi fortsætter til São Francisco-kirken, der er berømt for sit gyldne interiør, den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station og på den stemningsfulde Ribeira-promenade langs Dourofloden. Vi skal også til Vila Nova de Gaia på sydsiden af floden og nyde et glas portvin i et af de mange berømte portvinshuse.

  Porto
 • Dag 5: Óbidos - Batalha - Costa de Caparica

  Vi skal på endnu en oplevelsesrig heldagstur, og første stop er den populære middelalderby Óbidos, hvis borg er et af Portugals syv vidundere. Denne højt beliggende perle af en by er omgivet af gamle fæstningsmure og byder på masser af kunsthåndværk, caféer, kirker og historie. Her er der også mulighed for at smage på den velsmagende kirsebærlikør Ginja, der serveres i små chokoladekopper.

  Herefter kører vi til et andet af Portugals syv vidundere, det imponerende kloster i Batalha, som vi besøger sammen. Vi ser vi bl.a. den berømte grav med kong Duarte og hans dronning Leonor, der ligger hånd i hånd i det ufærdige kapel med udsigt til den åbne himmel.

  Sent på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel på Costa de Caparica, som ligger med smuk udsigt til Lissabon på den modsatte bred.

  Middag på hotellet.

  Óbidos - Batalha - Costa de Caparica
 • Dag 6: Lissabon byrundtur

  Vi skal rundt i Portugals fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker i sig selv. I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet, efter den berømte konge Henrik Søfareren havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa med den enorme og elegante plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer i de labyrintiske, små gader i det hyggelige, gamle, mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

  Lissabon byrundtur
 • Dag 7: Sintra – Cascais

  Vi tager vestpå til romantiske Sintra. Byen ligger idyllisk i de grønne bjerge og har været elsket af kunstnerne gennem alle tider. H.C. Andersen skrev om ”Cintras Deilighed”, og byen er på UNESCOs Verdensarvsliste. Sintra var de portugisiske kongers foretrukne opholdssted om sommeren, og det er næsten umuligt at undgå at blive forelsket i denne eventyrlige by med brostensbelagte, snævre, snoede stræder og prægtige paladser og parker. Mest berømt er drømmeslottet Palácio da Pena, der i strålende farver troner på et højdedrag. Vi går en tur i den hyggelige by.

  Hjemturen bliver langs den smukke Lissabonkyst med et kort stop i badebyen Cascais. Om aftenen tager vi til et fado-hus, hvor vi spiser middag og lader os henføre af musikere og sangere, som fortolker den følelsesfulde, portugisiske visesang fado, som er udråbt som kulturarv af UNESCO.

  Om aftenen er der arrangeret Fado-middag på en af Lissabons hyggelige restauranter.

  Sintra – Cascais
 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi forlader magiske Lissabon og kører til lufthavnen. Hjemrejse fra Lissabon til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:35 15:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/9-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 11.195Bestil
10/9-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 11.195Bestil
17/9-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 11.195Bestil
24/9-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 11.195Bestil
1/10-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 10.995Bestil
8/10-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 10.995Bestil
15/10-20248 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 10.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i på rundrejsen i Portugal?

  Porto (gns.): september - oktober 22° - 25°. Lissabon (gns.): september - oktober 23° - 26°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Pragtfulde Portugal?

  Entréer udgør: ca. EUR 50.

 • Entréer

  Entréer udgør ca. EUR 50

 • Vejret i Portugal

  Vejret Porto (gns.): sept.-okt. 22°-25°. Lissabon (gns.): sept.-okt. 23°-26°. 

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.400

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu