Skip to main content

Rundrejse i Portugal

-
Fabelagtige flodbyer og kulturarv i verdensklasse

Rundrejse i pragtfulde Portugal

”Hvor alt i dette land er skjønt”, skrev H.C. Andersen, da han besøgte Portugal. På denne rundrejse følger vi i hans fodspor til de smukkeste og mest spændende byer i Midt- og Nordportugal. Der er liflige dråber på menuen i portvinens hovedstad Porto, der bugter sig malerisk langs Douroflodens bredder. I Coimbra er lærdommen i højsædet med Portugals ældste universitet og betagende beliggenhed. Åndeligheden får et løft, når vi besøger miraklernes Fatima, hvor Jomfru Maria åbenbarede sig for næsten 100 år siden, og i Lissabon kommer vi på nært hold af Portugals imponerende fortid som førende søfartsnation. På denne rundrejse besøger vi hele otte steder, der er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Dertil kommer en venlig og hjælpsom befolkning, et frodigt og afvekslende landskab samt et rimeligt prisniveau.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Lissabon tur/retur
 • Transfer til hotel tur/retur
 • 3 overnatninger Braga
 • 1 overnatning i Fatima
 • 3 overnatninger i Lissabon
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad incl. 1/4 fl. vin og vand
 • 1 x fado-aften inkl. middag og drikkevarer
 • 1 x portvinssmagning
 • Turistskat
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Lokalguider i Lissabon
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Hoteis do Bom Jesus

  I Braga indlogeres vi på et af hotellerne i kæden Hoteis do Bom Jesus, som har følgende hoteller i Braga: Hotel do Parque, Hotel do Elevador or Hotel do Templo.

  Disse hoteller er alle er godt placeret med både hyggeligt byliv og natur tæt ved. Hotellerne er moderne indrettet, og råder alle over elevator, restaurant og reception. Alle værelser er udstyret med bad, toilet, telefon, aircondition, safeboks og gratis trådløst internet på værelserne.

  Inden afrejse vil I blive oplyst, hvilket hotel I skal bo på, under jeres ophold.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
 • Hotel Santa Maria

  Hotel Santa Maria ligger centralt i byen samt i gåafstand fra helligdommen for Vor Frue af Fátima. Hotellet byder på moderne arkitektur og rummer kunstværker af portugisiske kunstnere. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse, have og gratis Wi-Fi. Værelserne er indrettet med bad/toilet med hårtørrer, tv, telefon, aircondition, safeboks samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Hotel Miraparque

  Hotel Miraparque ligger i en historisk bygning med udsigt over parken Eduardo VII. Marquês de Pombal-pladsen og butikscentret El Corte Inglés ligger under 650 m fra hotellet. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, aircondition samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon, minibar, safeboks, aircondition samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Mange af turene er til fods. Turen er derfor krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse med NILLES charterfly fra Great Dane Airlines direkte fra Aalborg til Lissabon. Der kan købes en let anretning på flyet. Herfra kører vi til vores hotel i Braga, hvor vi indkvarteres de næste tre nætter. Velkomstmiddag på hotel.

 • Dag 2: Guimarães-Braga

  Vi kører vi til Portugals vugge Guimarães, hvis idylliske centrum ligeledes er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Herefter kører vi retur til Este-dalen og Portugals religiøse hovedstad Braga, der blev grundlagt af den romerske kejser Augustus. På et højdedrag i udkanten af byen bestiger vi den monumentale, dekorerede baroktrappe med hele 17 afsatser med springvand, der fører op til valfartskirken Bom Jesus do Monte, der netop er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Fra toppen nyder vi den formidable udsigt over byen og landskabet.

 • Dag 3: Porto

  Vi skal rundt i magiske Porto, som er Portugals næststørste by samt portvinens og Nordportugals hovedstad. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Dourofloden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj. Byens historiske centrum er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi går blandt andet forbi Lello-boghandlen, der blev grundlagt i 1869 og regnes for at være en af de smukkeste boghandler i verden. Vi fortsætter til São Francisco-kirken, der er berømt for sit gyldne interiør, den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station og langs den stemningsfulde Ribeira-promenade langs Douro. Vi skal også til Vila Nova de Gaia på sydsiden af floden og nyde et glas portvin i et af de mange berømte portvinshuse. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Coimbra – Tomar – Fatima

  Vi forlader Nordportugal og kører mod syd til en af verdens ældste universitetsbyer Coimbra, der ligger og skuer majestætisk ud over Mondego-floden. Hvis det er muligt, besøger vi det statelige universitet, som troner øverst på en bakketop. Universitetets perle er det overdådigt udsmykkede 1700-tals bibliotek med 250.000 bøger. UNESCO har optaget universitetet på Verdensarvslisten. Vi spadserer en tur i byens gamle kvarter, der breder sig op ad bakken fra Mondego-floden mod universitetet. Bagefter fortsætter vi til tempelriddernes by Tomar ved bredden af Nabão-floden. Byens ridderborg blev grundlagt for 1000 år siden af den første portugisiske stormester og blev brugt, da tempelridderne generobrede det centrale Portugal fra maurerne. Inde i borgen besøger vi riddernes imponerende kloster Convento de Cristo, som også er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi overnatter i pilgrimsbyen Fatima og spiser middag på hotellet.

 • Dag 5: Fatima – Alcobaca – Nazaré – Lissabon

  Inden vi forlader Fatima, besøger vi helligdommen, der er opført på det sted, hvor Jomfru Maria i 1917 åbenbarede sig for tre hyrdebørn. Det er Portugals vigtigste valfartsmål, og pilgrimme fra hele verden strømmer hertil. Vi oplever de pompøse monumenter og den særlige åndelighed, der hersker over stedet. Efterfølgende besøger vi det utroligt smukke kloster Alcobaça, som er en af Portugals største seværdigheder. Klosteret er hjemsted for den tragiske kærlighedshistorie mellem Pedro I og hans elskerinde Inês de Castros, der ligger begravet i klosteret. Alcobaça-klosteret er ligeledes at finde på UNESCO’s Verdensarvsliste. Herfra skal vi have frisk havluft i lungerne i den tidligere fiskerby Nazaré, der er berømt for sin lækre strand og råbende fiskerkoner. Herfra kører vi til Lissabon, hvor vi har tre overnatninger.

 • Dag 6: Lissabon byrundtur

  Vi skal rundt i Portugals fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker. I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet efter den berømte konge Henrik Søfareren havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa med den enorme og elegante plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer i de labyrintiske små gader i det hyggelige gamle mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

 • Dag 7: Sintra – Cabo da Roca

  Vi tager vestpå til romantiske Sintra. Byen ligger idyllisk i de grønne bjerge og har været elsket af kunstnerne gennem alle tider. H.C. Andersen skrev om ”Cintras Deilighed”, og byen er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Sintra var de portugisiske kongers foretrukne opholdssted om sommeren, og det er næsten umuligt at undgå at blive forelsket i denne eventyrlige by med brostensbelagte, snævre, snoede stræder og prægtige paladser og parker. Mest berømt er drømmeslottet Palácio da Pena, der i strålende farver troner på et højdedrag. Vi går en tur i den hyggelige by, inden vi kører til det vestligste punkt på det kontinentale fastland, Cabo da Roca, hvorfra vi har en fænomenal udsigt over Atlanterhavet og kysten. Om aftenen tager vi til et fadohus, hvor vi spiser middag og lader os henføre af musikere og sangere, som fortolker den følelsesfulde, portugisiske visesang, fado, som er udråbt som kulturarv af UNESCO.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi forlader magiske Lissabon og kører til lufthavnen. Hjemrejse med NILLES’ charterfly fra Great Dane Airlines direkte fra Lissabon til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:30 14:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/9-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 8.995Bestil
10/9-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 9.095Bestil
17/9-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 9.095Bestil
1/10-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 8.995Bestil
8/10-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 8.995Bestil
15/10-20218 dagePragtfulde Portugal rundrejseMere end 8Kr. 9.195Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i på rundrejsen i Portugal?

  Porto (gns.): september - oktober 22° - 25°. Lissabon (gns.): september - oktober 23° - 26°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Pragtfulde Portugal?

  Entréer udgør: ca. EUR 50.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu