Skip to main content

Storbyferie i Porto

-
Oplev pragtfulde Porto med dansk rejseleder

Porto - Portvinens hovedstad

Oplev det bedste af portvinens pragtfulde hovedstad. Porto er en skatkiste af gode vinbarer, snævre brostensgader og historiske seværdigheder, og på denne storbyrejse kommer du rundt i byen til fods, med metro og på en skøn sejlads i traditionelle rabello-både. Sammen med rejselederen skal vi på opdagelse i det UNESCO-beskyttede centrum og se de flotte kirker, paladser og kakkeldekorerede bygninger, ligesom vi skal nyde den maritime stemning langs Douropromenaden. Du har også mulighed for at tilkøbe en skøn sejlads på Dourofloden gennem de smukke nordportugisiske vinområder, hvor de små quintas ligger som perler på en snor. I løbet af rejsen får du også god tid til at snuse rundt i den farverige storby på egen hånd.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg – Porto t/r
 • Transfer t/r
 • 4 nætter på TRYP Porto Centro Hotel i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • Metrobilletter (jf. program)
 • Velkomstaften med drikkevarer
 • 1 times sejltur i rabello-både
 • Udflugter som beskrevet (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Dag 1-5

  TRYP Porto Centro Hotel

  TRYP Porto Centro Hotel ligger i et indkøbsområde nær det historiske centrum. Ikke langt fra hotellet finder du byens metro. Hotellet er udstyret med elevator, aircondition, døgnåben reception og wi-fi. De rummelige værelser på 18 kvadratmeter tilbyder sikkerhedsboks, minibar og tv.

  AndetAircondition
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Rejsen kan være krævende for gangbesværede, da flere af byrundturene er til fods.

 • Dag 1: Ankomst til Porto

  Vi flyver fra Aalborg om morgenen, og efter en mellemlanding i Amsterdam ankommer vi til Porto om formiddagen. Efter en kort transfer til vores hotel tager vi på en orienterende byrundtur omkring hotellet, hvor der også bliver mulighed for frokost.

  Sidst på eftermiddagen begiver vi os i samlet flok mod en lokal restaurant, hvor der venter os en dejlig velkomstmiddag med tilhørende drikkevarer.

  Ankomst til Porto
 • Dag 2: Porto til fods og med metro

  Porto er Portugals næststørste by og kendt som portvinens hovedstad. Dourofloden snor sig fra Atlanterhavet og ind gennem byen til Douroregionen længere inde i landet, hvor de berømte portvine dyrkes på vinterrasserne. I dag skal vi se nærmere på den livlige kystby, der byder på tætpakkede huse i muntre pastelfarver, et væld af blåmalede azulejo-kakler på de gamle bygningsfacader og ikke mindst masser af spændende historie.

  Vi starter vores byrundtur til fods i Portos UNESCO-beskyttede centrum, hvor hyggelige fortovscaféer, nogle af byens største seværdigheder og vasketøj spændt ud mellem altanerne alt sammen er en del af charmen. Her ser vi São Francisco-kirken, der er berømt for sit gotiske ydre og gyldne interiør i ekstravagant barokstil. Derudover kommer vi på byvandringen bl.a. forbi den kakkeludsmykkede São Bento-station samt Ribeira-kvarterets stemningsfulde flodpromenade. Et oplagt sted at få et godt glas portvin med udsigt over den rindende Douroflod.

  Efterfølgende bliver der naturligvis også tid på egen hånd til at udforske Porto.

  Porto til fods og med metro
 • Dag 3: Bolsa-paladset og sejltur i rabello-både

  Vi fortsætter vores rundtur i Porto, og i dag skal vi se endnu et pragtfuldt monument i Portos UNESCO-beskyttede gamle bydel. Vi slentrer gennem de hyggelige gader og runder undervejs den gamle børs med det tilhørende smukke palads, Palácio da Bolsa, der er berømt for sine overdådigt udsmykkede rum som den gyldne arabiske sal, der er indrettet med inspiration fra det storslåede Alhambra-palads i Granada.

  Om formiddagen bliver der mulighed for at besøge Livraria Lello, en af verdens smukkeste boghandler. Det var brødrene Lello, der opførte boghandlen for over hundrede år siden, og den er især kendt for sin fine, røde trætrappe op til butikkens balkon. Er du bekendt med Harry Potter-universet, kan du måske se ligheder med biblioteket på Hogwarts, da forfatteren J. K. Rowling menes at have fundet inspiration i den gamle boghandel, da hun boede i Porto.

  Om eftermiddagen skal vi på en hyggelig sejltur i de traditionelle rabello-både, der tidligere blev anvendt til at transportere portvinstønder fra Douroregionen til Vila Nova de Gaia-bydelen på sydsiden af Dourofloden. Bådene er i dag et typisk billede på Porto, og de giver os en unik mulighed for at opleve byens skønhed fra vandet.

  Bolsa-paladset og sejltur i rabello-både
 • Dag 4: Egne oplevelser eller dagssejlads på Douro

  Du har muligheden for at nyde dagen på egen hånd i Porto eller komme med på en smuk tilkøbssejlads på den gyldne Douroflod.

  Vi går ombord på skibet i Porto og sejler ind i de frodige nordportugisiske landskaber til byen Régua og retur. Undervejs sejler vi under nogle af Portos ikoniske broer, passerer dæmninger og oplever slusesystemerne Crestuma-Lever og Carrapatelo, hvor vi løftes henholdsvis 14 og 35 meter op.

  På sejlturen bliver der rig lejlighed til at nyde de smukke landlige omgivelser, der åbenbarer sig længere inde i landet. Vi begiver os ind i den UNESCO-beskyttede Douroregion, hvor vinstokkene står i snorlige rækker på skråningerne langs floden, mens hyggelige jernbanebyer, gamle vingårde og små landlige ejendomme, de såkaldte ’quintas’, dukker op i de grønne landskaber. Når vi kommer et stykke ind i Dourodalen, ser vi også den gamle jernbane, der smyger sig langs floden.

  Turen er inklusive frokost med drikkevarer. Bemærk, at den skal bookes sammen med rejsen og koster 895 kr. per person.

  Du har også mulighed for at tilbringe dagen på egen hånd i Porto. Nyd en dag i den charmerende, gamle bydel, besøg en af de historiske portvinskældre omkring Dourofloden eller kig indenfor i et af byens mange museer. Mulighederne er mange i den farverige storby.

  Egne oplevelser eller dagssejlads på Douro
 • Dag 5: Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Aalborg, hvor vi lander sidst på eftermiddagen.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 05:00 17:40

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
6/4-20255 dageCitybreak PortoMere end 8Kr. 7.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til Porto?

  Entréer:

  • Palácio da Bolsa €10
  • Livraria Lello €8
 • Hvordan er vejret på denne tid i Porto?

  Klimaet er behageligt i Porto i april. Forvent op mod 25 grader.

 • Er der noget særligt, jeg skal tage forbehold for?

  Vi skal ud at gå i Porto på inkluderede byrundture med rejselederen. Derfor er turen ikke egnet for gangbesværede.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu