Skip to main content

Rejse til Lissabon og Porto

-
Skønne storbyoplevelser, smukker udsigter og ægte portugisisk charme

Lissabon og Porto

På denne tur skal vi opleve to af Portugals skønneste og mest ikoniske byer, Lissabon og Porto, og mange af de smukke byer og betagende områder, der omgiver dem. Vi lander i Lissabon og begiver os gennem det smukke land mod nord, hvor vi skal udforske portvinsbyen Porto, der hæver sig på skråningerne over Douroflodens udmunding i Atlanterhavet. Her skal vi på eventyr i den UNESCO-fredede bymidte og slentre gennem de smalle, maleriske gader, hvor vasketøjet hænger på snore mellem de pastelfarvede bygninger. Under opholdet i Porto skal vi også til portvinssamgning i et af byens mange portvinshuse, på en betagende dagssejlads på Douro-floden, hvor vi nyder Nordportugals storslåede natur, og på besøg i landets gamle hovedstad Guimarães, der som så mange andre steder i dette land er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Store oplevelser mod syd

Efter nogle dage i den nordlige del af landet, tager vi med et stop i middelalderbyen Òbidos til hovedstaden Lissabon, hvor de mange smalle gader, charmerende gamle sporvogne og mosaikprydede facader venter på os. På en skøn heldagstur ser vi mange af byens spændende og historiske kvarterer, og vi krydrer opholdet i hovedstaden med et besøg i byen Sintra, der er en af landets absolut smukkeste.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg – Lissabon tur/retur
 • Transfer t/r
 • 4 overnatninger i Vila do Conde (30km fra Porto)
 • 3 overnatninger i Lissabon
 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag (med ¼ flaske vin og 1/2 liter mineralvand)
 • 1 x portugisisk aften med portvin og drikkevarer
 • 1 x dagsejlads på Dourofloden med frokost
 • 1 x vinsmagning med sandwich
 • Portvinssmagning
 • Turistskat
 • Udflugter ekskl. Entréer
 • Høretelefoner
 • Dansk rejseleder
 • Samlede entréer udgør ca. EUR 30

Hoteller

 • Dag 1-5

  Hotel Santana

  Hotel Santana ligger lige ned til floden i den historiske by Vila do Conde. Med en flot panoramaudsigt udover den historiske by og Santa Clara klosteret, tilbyder hotellets restaurant en menu bestående af nationale retter. Dertil er der en bar i hotellets lobby, en stor opvarmet pool, spa samt fitnessrum. Alle værelser er udstyret med aircondition, TV, hårtørrer, toiletartikler samt eget badeværelse.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 5-8

  Hotel 3K Barcelona

  Hotel 3K Barcelona er lokaliseret i Lissabons bymidte med 300 meter til den nærmeste metrostation og 5 km. Fra Lissabon Lufthavn. På hotellet findes der en bar og receptionen har åben 24 timer i døgnet. Alle værelserne har aircondition, TV, minibar og eget badeværelse med hårtørrer. Hotellet tilbyder gratis WiFi på alle områder på hotellet.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Mange af byturene er til fods. Turen kan derfor være krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse fra Aalborg til Lissabon. Vi lander tidligt i Lissabon og begiver os med passende stop nordpå mod Vila do Conde og vores hotel. Undervejs får vi tid til at nyde Portugals smukke landskab, ligesom der også er tid til et stop i badebyen Nazare, hvor der er mulighed for frokost.

  Vi ankommer til vores hotel i Vila do Conde sidst på eftermiddagen, hvor vi får nøglerne til vores værelser og spiser middag.

  Udrejse
 • Dag 2: Porto – heldagstur

  Vi skal rundt i magiske Porto, som både kan bryste sig af at være Portugals næststørste by og portvinens hovedstad. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Dourofloden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj til frit skue i det historiske centrum, der forståeligt nok er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi starter vores tur til fods og ser bl.a. São Francisco-kirken, der er berømt for sit gyldne interiør, den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station og den stemningsfulde Ribeira, der er den lange promenade langs Douro. Vi skal naturligvis også til portvinssmagning i et af de mange portvinshuse.

  Eftermiddagen er på egen hånd, og der er således god tid til at udforske denne stemningsfyldte by.

  Porto – heldagstur
 • Dag 3: Guimarães – halvdagstur

  Vi kører til Portugals første hovedstad Guimarães, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Den historiske by er særdeles velbevaret, og det var her, Portugals første konge blev født i 1100-tallet. Vi ser det imponerende palads Paço dos Duques de Bragança, der er fra det 15. århundrede. Efterfølgende bliver der tid på egen hånd til at gå rundt i de snævre, krogede gader og udforske de velholdte middelalderhuse, historiske monumenter og ruinerne af den ældgamle borg, der vogter over byen.

  Om aftenen er der arrangeret portugisisk aften med portvinssmagning og drikkevarer på en lokal restaurant.

  Guimarães – halvdagstur
 • Dag 4: Douro flodkrydstogt – heldagstur

  Vi tager fra hotellet tidligt om morgenen og til Porto, hvor vi skal ud på en af verdens smukkeste kyststrækninger på Dourofloden. Sejladsen på den majestætiske Douroflod starter i Porto og går via Regua og retur.

  Vi sejler forbi nogle af Portos mange broer, passerer dæmninger og slusesystemerne Crestuma-Lever og Carrapatelo, hvor vi løftes henholdsvis 14 og 35 meter op. Vi skal opleve de grønne terrassemarker, hvor vinen dyrkes på de mange skråninger, hyggelige jernbanebyer og portugisiske gårde, de såkaldte quintas. Når vi kommer et stykke ind i Douro-dalen, ser vi også den gamle jernbane, som snor sig langs floden. Der er frokost ombord med tilhørende drikkevarer.

  Vi er retur på hotellet til vores middag først på aftenen.

  Douro flodkrydstogt – heldagstur
 • Dag 5: Òbidos- Vingårdsbesøg– heldagstur

  Vi tager afsked med Vila do Conde og kører mod syd til middelalderbyen Òbidos, som er omgrænset af fæstningsmure. Når vi går rundt i byen, er det som at træde flere hundrede år tilbage i tiden. Vi fortsætter turen til et af Portugals mange skønne vinområder, hvor vi skal på et vingårdsbesøg. Her smager vi på de liflige dråber og den grillede Francesinha-sandwich, der er en af Portugals mest klassiske retter, inden vi fortsætter mod vores hotel i Lissabon.

  Middag på hotellet.

  Òbidos- Vingårdsbesøg– heldagstur
 • Dag 6: Lissabon byrundtur – heldagstur

  Vi tager på rundtur i den fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker i sig selv. I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet efter den berømte konge, Henrik Søfareren, havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa med den enorme og elegante plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer rundt i de små gader i det hyggelige mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

  Lissabon byrundtur – heldagstur
 • Dag 7: Sintra – Lissabonkysten – halvdagstur

  Vi forlader Lissabon og kører til den smukke UNESCO-listede by Sintra. Byen er med sine mange klostre og romantiske arkitektur en af Portugals smukkeste . Midt i den gamle bydel findes det velbevarede Palacio National, og oppe på toppen af byen ligger det berømte Torneroseslot Palácio de Pena, som med sine mange forskelligfarvede tårne er som taget ud af et eventyr. Der bliver tid til at nyde arkitekturen og de mange små, hyggelige gader på egen hånd.

  Hjemturen foregår langs den smukke Lissabonkyst med et kort stop i badebyen Cascais.

  Sintra – Lissabonkysten – halvdagstur
 • Dag 8: Hjemrejse

  Transfer til lufthavnen. Hjemrejse direkte fra Lissabon til Aalborg.

  Hjemrejse

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:35 15:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/9-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 12.995Bestil
10/9-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 12.995Bestil
17/9-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 12.995Bestil
24/9-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 12.995Bestil
1/10-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 11.995Bestil
8/10-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 11.995Bestil
15/10-20248 dageLissabon-PortoMere end 8Kr. 11.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Lissabon-Porto?

  Gennemsnitstemperatur: Lissabon (gns.): september - oktober 23° - 26°. Porto (gns.): september - oktober 22° - 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Lissabon - Porto?

  Entréer udgør: ca. EUR 35.

 • Vejret i Lissabon

  Vejret Lissabon (gns.): sept.-okt. 23°-26°. Porto (gns.): sept.-okt. 22°-25°. 

 • Entréer

  Entréer udgør ca. EUR 30

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 3.000

 • Øvrige forbehold

  Forbehold: Vær opmærksom på at udflugterne kan køres i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu