Skip to main content

Vinrejse til det landlige Portugal

-
Tag på en spændende rejse i vinlandet, hvor glasset altid er halvt fyldt

Druernes Portugal

Landet på den Iberiske halvø er berømt for sin portvin, men vintraditionerne i Portugal rækker langt længere end det. Derfor har vi i samarbejde med den portugisiske vinentusiast Christina da Silva, der ejer vinbutikken Adelino i Aalborg, lavet en rundtur, hvor vi går på opdagelse på marker og i kældre hos nogle af de mest berømmede af landets vinproducenter. På turen kommer vi godt rundt i det betagende landskab, og selvom fokus er på de store vinoplevelser, besøger vi også skønne udsigtspunkter, hyggelige middelalderbyer og solbeskinnede Lissabon undervejs.

Hvor der er vin, er der vej

Vi smager de første af turens mange glas på vingården Solar de Pena i bakkerne uden for Braga. Herfra bevæger vi os ind i Dourodalen, hvor både Quinta da Pousada og Quinta da Prelada lokker med gåture i vinmarkerne, smagsprøver og spændende historier om dyrkningsmetoder. Turen fortsætter sydpå til Tejo-regionen, hvor Adega do Cartaxo-kooperativet skænker op af nogle af de syv millioner liter vin, de producerer årligt. Turen slutter i området omkring Lissabon, hvor vi besøger vingården Adega da Cartuxa med den imponerende vinkælder, inden vi runder rejsen af med en god middag i Lissabon. Naturligvis med et godt glas vin til maden.

Ved bestilling af rejsen inviteres du til rejseforedrag med smagsprøver hos Christina da Silva inden afrejse.

For rejsende på turen med afrejse d. 24/9 afholder vi rejseforedrag d. 2/9 fra kl. 17:00 - 18:00

For rejsende på turen med afrejse d. 8/10 afholder vi rejseforedrag d. 16/9 fra kl. 17:00 - 18:00

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg – Lissabon t/r
 • Transfer t/r
 • 7 x morgenmad
 • 2 x middag (Vila Real)
 • 1 x middag (med ¼ flaske vin og ½ flaske vand i Évora)
 • 1 x middag (buffet, Estoril inklusive ½ flaske vin og ½ flaske vand)
 • 1 x afskedsmiddag på Hotel Londres inklusive vine og vand
 • 3 x frokost
 • Vinsmagninger som beskrevet i program
 • Turistskat
 • Intromøde inden afrejse hos Adelino i Aalborg
 • Dansk rejseleder, Christina da Silva, indehaver af specialbutikken Adelino i Aalborg

Hoteller

 • Dag 1-4

  Hotel Miracorgo

  Hotellet ligger i hjertet af Vila Reals historiske bykerne med en smuk udsigt over bakkerne og Corgo-floden. De 166 værelser er indrettet i lyse farver, og de har alle aircondition, TV, værdiboks, minibar, gratis wi-fi og eget bad/toilet. Hotellet har også en stor panoramarestaurant, hvor du kan nyde dine måltider med den smukkeste udsigt over landskabet. Og skulle du få lyst til at være lidt aktiv, så kan du både benytte den indendørs pool, fitnesscentret og den lune sauna.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 4-5

  Évora Hotel

  Évora Hotel ligger i udkanten af Évora. I hotellets store, grønne have finder du en dejlig pool med masser af solstole, og i Restaurant Regional kan du glæde dig til en lækker morgenbuffet og spændende portugisiske retter til middagen. Alle værelser er moderne og indrettet med bl.a. TV, minibar, aircondition, gratis wi-fi, gode senge og eget bad/toilet.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 5-8

  Hotel Londres

  Det hyggelige Hotel Londres, ligger ganske tæt på strandpromenade og togstation (500m). Estoril er naboby til badebyen Cascais, hvor du finder hyggelige restauranter, butikker og spændende museer. I Estoril finder du blandt andet Europas største Casino samt hyggelige parker og beværtninger. Værelserne og receptionsområde på hotellet blev renoveret for få år siden. På hotellets udendørsarealer finder man en hyggelig terrasse med pool, samt en lille have. Hotellet byder desuden på restaurant og loungebar. Alle værelser er med bad/bruseniche og toilet, TV, gratis Wi-Fi, aircondition, minikøleskab og sikkerhedsboks mod betaling. Dobbeltværelser har alle balkon. Forplejningen består af morgen- og aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetMinikøleskab
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede

 • Dag 1: Ankomst til Lissabon

  Vi kører nordpå mod hotellet i Vila Real, mens vi oplever det smukke landskab undervejs. Midt på dagen gør vi stop ved middelalderbyen Obidos, som især er kendt for sin velbevarede, middelalderlige bydel og borgen, som fra en forhøjning stolt har knejset over området i mange hundrede år. Om eftermiddagen gør vi holdt ved det gamle dominikanerkloster i Batalha, inden vi ankommer til vores hotel sent på eftermiddagen.

  Om aftenen spiser vi middag på hotellet, hvor vi også får en grundig introduktion til ugens program og områdets vine.

  Ankomst til Lissabon
 • Dag 2: Solar da Pena og Bom Jesus

  De første par dage spenderer vi i området omkring Dourodalen, og her er vingården Solar da Pena en af perlerne. I løbet af besøget på gården bliver der både tid til historier, rundtur i vinmarken og smagsprøver. Ved frokosttid nyder vi et vellavet, lokalt måltid og nogle af gårdens spændende vine.

  Pilgrimsmonumentet Bom Jesus, der ligger lidt uden for byen Braga, er næste stop på turen. Kirken er berømt for den 116 meter høje, baroktrappe, der leder op til selve kirken, og fra toppen af den er der en storslået udsigt over området. Inden vi vender retur til hotellet, svinger vi forbi vingården Quinta da Pousada, som ligger idyllisk midt i landskabet. Her smager vi de lokale druer og hører historien om den familieejede vingård.

  Middag på hotellet.

  Solar da Pena og Bom Jesus
 • Dag 3: Dourodalen

  Dourodalen har i mere end 20 år været at finde på UNESCOS liste over verdenskulturarv, og de mange frodige bakker, grønne dale og vidstrakte vinmarker er et malerisk eksempel på det ægte Portugal.

  Meget af dette kan vi konstatere ved selvsyn, når vi besøger udsigtspunktet São Leonardo de Galafura, og når vi efterfølgende stopper ved vindgården Quinta da Prelada, som ligger midt i de smukke omgivelser.

  Frokosten indtages i landlige omgivelser med den smukkeste udsigt. Inden vi vender retur til hotellet, bliver der også tid til en afstikker til Pinhâo, der er en af de smukkeste byer i Dourodalen.

  Dourodalen
 • Dag 4: Mod Évora

  Vi forlader det nordlige Portugal og begiver os mod den historiske by Évora, som på grund af den velbevarede bymidte også er at finde på UNESCOS Verdensarvsliste. Bymidten minder om et stort friluftsmuseum, hvor især den romerske indflydelse er tydelig. Et af de mange vartegn ved Évora er den imponerende akvædukt fra det 16. århundrede, som rejser sig 25 meter over jorden.

  Turen mod Évora byder også på et besøg på vingården Adega da Cartaxo i Tejo-regionen, hvor vi skal på rundvisning og til vinsmagning.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og middagen nyder vi på vores hotel i Évora.

  Mod Évora
 • Dag 5: Évora - Lissabonkysten

  I dag snører vi skoene og spadserer fra vores hotel ind til Évoras historiske bymidte, som findes indenfor den antikke bymur. Hvis du tør, kan du besøge den kridhvide kirke Igreja de Sao Francisco og det tilknyttede knoglekapel.

  Over middag forlader vi Évora via vingården Adega da Cartuxa, som ligger på vejen mod Lissabon og tilbyder vinsmagning af områdets druer. Vi ankommer til skønne Estoril på Lissabonkysten sent på eftermiddagen. Her nyder vi en dejlig velkomstmiddag (buffet) med vin.

  Évora - Lissabonkysten
 • Dag 6: Lissabon heldagstur

  Vi tager på rundtur i den fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker i sig selv.

  I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative, manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet efter den berømte konge, Henrik Søfareren, havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCOS Verdensarvsliste. Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa med den enorme og elegante plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer rundt i de små gader i det hyggelige, mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

  Middagen består af en 3-retters menu med vin i Sala Londres.

  Lissabon heldagstur
 • Dag 7: Tid på egen hånd på Lissabonkysten

  I dag er der mulighed til at forfølge egne ønsker. Nyd en dukkert i hotellets pool, gå en tur langs strandpromenaden til badebyen Cascais eller hop på det direkte tog til centrum af Lissabon.

  Tid på egen hånd på Lissabonkysten
 • Dag 8: Transfer til lufthavn og hjemrejse

  Vi kører til lufthavnen i Lissabon og flyver hjem til Danmark.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:35 15:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
24/9-20248 dagePortugal for vinelskere Mere end 8Kr. 12.995Bestil
8/10-20248 dagePortugal for vinelskere Mere end 8Kr. 12.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  Vinsmagninger og rundvisninger inklusive i rejsens pris. Øvrige entréer €10 (Batalha) €12 Jeronimus (klosterkirken er dog gratis).

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.500

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu