Skip to main content

Mageløse oplevelser på Donau

-
Sejl med på en rejse der klinger af musik, historie og storhed

Donau flodkrydstogt

Vi kører med bus ned gennem Europa, inden vi når Østrigs smukke hovedstad Wien, hvor MS Beethoven ligger klar til at tage os på et fantastisk eventyr ad smukke Donau. I roligt tempo sejler flodskibet gennem eventyrlige og uspolerede landskaber direkte ind i hjertet af Europas gamle kulturhovedstæder Budapest, Wien og Bratislava, hvor vi går i land for at udforske de historiske byer. Glæd dig også til at opleve den vidtstrakte Puszta-slette på en udflugt med traditionelt hesteshow, besøge det imponerende kloster Stift Melk og nyde synet af Wachaus smukke landskaber.

Se også vores flodkrydstogt på Donau med fly fra Aalborg og København her.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med skib Wien - Melk - Bratislava -
 • Pusztaen - Budapest - Wien
 • 7 overnatninger på CroisiEurope flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 9 x morgenmad
 • 6 x frokost/lunch ombord
 • 9 x middag, heraf 1 gallamiddag ombord
 • All Inclusive ombord
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 4 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer og koncert i Wien
 • Dansk rejseleder

Kort

Overnatning

 • MS Beethoven

  MS Beethoven er et dejligt skib fra 2004 og er senest renoveret i 2010. Skibet har i alt 90 kabiner fordelt på 3 dæk (hoveddæk, mellemdæk og øvre dæk), og her er et stort udbud af faciliteter såsom flot panoramarestaurant, reception, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, pianoramabar med klaver, bibliotek, morgenfitness på soldækket, aircondition, Wi-Fi, elevator og mere. Nyd den dejlige udsigt på soldækket, hvor der er solsenge og stole. Alle kabiner er 13 kvm, udvendige med vindue og er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. Kabiner på mellemdæk og øvredæk har et større vindue, som kan åbnes. I skibets restaurant serveres morgenbuffet, frokost og middag som 3-retters menu, og en aften er der 4-retters gallamenu. Skibets franske kok fremtryller de lækreste menuer af de bedste råvarer og med god sans for rejserutens madskikke.

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af myndighedskrav samt vandstand og strømforhold på Donau.

  Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • Dag 1 og 2: Udrejse og ombordstigning

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Leipzig. Næste dag kører vi forbi Dresden til Tjekkiet. Der er frokost syd for Prag, inden vi kører videre gennem Tjekkiet til Østrig. Om aftenen ankommer vi ved flodskibet i Wien, hvor besætningen hjælper med at bære bagagen ombord. Middagen bliver serveret, og rejsen kan begynde.

  Udrejse og ombordstigning
 • Dag 3: Wien – Melk – Dürnstein

  Mens vi nyder morgenmaden, passerer vi Wachaus skønne landskaber. Om morgenen lægger skibet til kaj i Melk, og vi kører med bus til Europas fornemmeste barokbygning, benediktinerklostret Stift Melk. Klostret knejser højt over Donaufloden, og specielt det store, flotte bibliotek og den rigt udsmykkede klosterkirke indbyder til et besøg. Selvom Stift Melk ser imponerende ud fra Donau, forstår man ikke storheden og skønheden, før man har besøgt de fantastiske bygninger.

  Efter besøget på Stift Melk får vi frokost på skibet, mens vi sejler gennem det smukke Wachau til den pittoreske by Dürnstein, som vi får lejlighed til at kigge nærmere på om eftermiddagen.

  Først på aftenen fortsætter sejladsen mod Bratislava.

  Wien – Melk – Dürnstein
 • Dag 4: Bratislava – Budapest – Kalocsa

  Ud på morgenen når skibet frem til Slovakiets hovedstad Bratislava, og efter morgenmaden kører vi på byrundtur. Vi passerer bl.a. den berømte kroningskatedral St. Martin, Præsidentpaladset, Parlamentet, de nyriges boligkvarter samt gør et kort ophold ved Bratislavas imponerende borg, hvorfra der er en storslået udsigt. Resten af byrundturen foregår til fods gennem den gamle bydel, hvor vi får lejlighed til at beundre de flotte, istandsatte palæer, bl.a. ærkebispepalæet, rådhuset og nationalteatret. Der bliver tid på egen hånd i den charmerende gamle bydel med krogede gader, caféliv og butikker.

  Sejladsen fortsætter forbi Budapest til Kalocsa. Efter frokost passeres den store sluse Gabčíkovo.

  Bratislava – Budapest – Kalocsa
 • Dag 5: Kalocsa – Pusztaen – Budapest

  Vi ankommer til Kalocsa tidligt om morgenen. I Kalocsa bliver der mulighed for at tage med på udflugt om formiddagen til den berømte, ungarske græssteppe, pusztaen, som har været og stadig er en væsentlig del af Ungarns kulturhistorie. Her skal vi opleve et helt forrygende hesteshow på en lokal pusztagård. Vi får desuden mulighed for at smage lokale specialiteter, køre i hestevogn og besøge et lille paprikamuseum. Kalosca her gennem tiderne været centrum for paprikadyrkningen i Ungarn, og på vejen skal vi se et traditionelt bondehus med farvestrålende vægdekorationer.

  Tilbage på skibet nyder vi frokosten, mens vi sejler nordpå mod Budapest. Ankomst til Budapest sidst på aftenen.

  Kalocsa – Pusztaen – Budapest
 • Dag 6: Budapest

  Om formiddagen er der byrundtur med bussen i Ungarns hovedstad Budapest, der gennem århundreder har været Østeuropas storslåede og smukke metropol. Vi starter med at køre til Buda-siden og op på Gellért-bjerget til Frihedsmonumentet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Budapest. Derfra fortsætter vi til kongeslottet, Fisker-bastionen og den farvestrålende Mathiaskirke. Efter et stop med tid på egen hånd i slotsområdet, kører vi over den ældste og smukkeste af byens broer, Kædebroen, til Pest-siden. Vi passerer St. Stefans Domkirke og fortsætter ad den flotte Andrássy-boulevard og gennem ambassadekvarteret ud til den imponerende Helteplads og byparken.

  Efter lunch ombord besøger vi markedshallen, hvor der bliver tid til at købe lokale specialiteter og souvenirs. Derefter fortsætter vi på gågaden Vaci Utca med de mange butikker og caféer.

  Efter middagen kan du slappe af i skibets salon, nyde aftenstemningen i Budapest fra soldækket eller opleve et ungarsk folkloreshow (ej inkluderet).

  Budapest
 • Dag 7: Budapest – Esztergom – Bratislava – Wien

  Tidligt om morgenen passeres Donau-knæet, inden vi lægger til ved den tidligere hovedstad, Esztergom, hvor vi fra skibet kan se Ungarns største domkirke, der ligger højt over Donau. Der vil være mulighed for at besøge den imponerende kirke. Vi fortsætter sejladsen forbi Bratislava mod Wien.

  Om aftenen serveres gallamiddag i skibets restaurant.

  Budapest – Esztergom – Bratislava – Wien
 • Dag 8: Wien

  Vi oplever Østrigs imponerende hovedstad Wien. På sightseeingtur i bus passerer vi kejsertidens pompøse ringgade, imponerende palæer, funklende slotte og majestætiske kirker. Efter frokost ombord på skibet kører vi til Wiens centrum, hvor der bliver tid på egen hånd.

  Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til skibet, hvor vi nyder middagen i skibets restaurant. Om aftenen er der mulighed for at komme til Wienerkoncert med Salonorkester Alt Wien i den smukke Kursalon, der ligger i hjørnet af Wiens charmerende Stadtpark. Her får du fornemmelsen af, hvordan wienerne festede i de gode, gamle dage. Orkester, sangsolister og balletdansere opfører populære værker bl.a. af Mozart og valsekongen Strauss. Koncerten med gode pladser koster DKK 490 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

  Wien
 • Dag 9 og 10: Hjemrejse

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning. På kajen står bussen klar, og besætningen bærer kufferterne ud til bussen. Vi kører til Tjekkiet og får frokost ved Prag. Overnatning ved Berlin. På turens sidste dag er der frokostbuffet i Rødekro.

  AFREJSE 4. JULI OG 22. AUGUST FLY FRA AALBORG

  Se detaljeret 8-dages rejsebeskrivelse på www.nillesrejser.dk/donf

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 20:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 19:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 18:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 11:15 17:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 17:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/7-202410 dageDonau flodkrydstogt0Kr. 15.795Forespørg
21/8-202410 dageDonau flodkrydstogt0Kr. 15.795Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Wien?

  Gennemsnitstemperatur: Maj - september 14° - 25°.

 • All Inclusive ombord

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

 • Skal jeg give drikkepenge på skibet?

  Drikkepenge er ikke inkluderet for dette flodkrydstogt. Det er kutyme at give drikkepenge til skibets besætning ved afslutning af krydstogtet. Det forventes, men det er naturligvis frivilligt og individuelt, hvad man ønsker at betale. Beregn 5-10 EURO per person/dag. Der vil typisk ligge en kuvert i kabinen, hvori man kan lægge et kontant beløb, som fordeles af skibet mellem besætningsmedlemmerne. Rejselederen orienterer om dette ved afslutning af flodkrydstogtet.

 • Hvad skal jeg beregne i entré til flodkrydstogt på Donau?

  Stift melk: 13 EURO
  Puszta 30 EURO
  Folkloreaften: 50 EURO
  Traktor tog: 10 EURO
   

 • Tillæg

  Tillæg for enkeltværelse/-kabine: kr. 4.000
  Tillæg for M-kabine mellemdæk: kr. 1.400
  Tillæg for A-kabine øvre dæk: kr. 1.800

 • Øvrigt

  Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • hvilken Valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu