Skip to main content

Flodkrydstogt på Donau

-
En klang af musik, historie og storhed

Donau flodkrydstogt

Flodskibet driver roligt gennem de eventyrlige naturlandskaber, hvor charmerende kystbyer titter opmærksomt frem mellem grønne bakker, mens vi nærmer os Europas kulturelle hjerte: Budapest, Wien og Bratislava. Tag med på en rejse i kulturoplevelsernes tegn, når vi udforsker seværdighederne i de tre historiske hovedstæder. Vi oplever også den vidtstrakte puszta-slette på en udflugt med traditionelt hesteshow, besøger det imponerende kloster Stift Melk og nyder synet af Wachaus smukke landskaber.

Se også vores flodkrydstogt på Donau med fly fra Aalborg og København her.

Kort

Skib

 • MS Beethoven

  MS Beethoven er et dejligt skib fra 2004 og er senest renoveret i 2010. Skibet har i alt 90 kabiner fordelt på 3 dæk (hoveddæk, mellemdæk og øvre dæk), og her er et stort udbud af faciliteter såsom flot panoramarestaurant, reception, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, pianoramabar med klaver, bibliotek, morgenfitness på soldækket, aircondition, Wi-Fi, elevator og mere. Nyd den dejlige udsigt på soldækket, hvor der er solsenge og stole. Alle kabiner er 13 kvm, udvendige med vindue og er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. Kabiner på mellemdæk og øvredæk har et større vindue, som kan åbnes. I skibets restaurant serveres morgenbuffet, frokost og middag som 3-retters menu, og en aften er der 4-retters gallamenu. Skibets franske kok fremtryller de lækreste menuer af de bedste råvarer og med god sans for rejserutens madskikke. Drikkevarer til frokost/lunch og aftensmad ombord er inkluderet. Der serveres øl, vand, skibets vine, dagens cocktail samt kaffe, te og drinks i tidsrummet kl. 11:00-23:00. Eksklusive drikkevarer, specielle drinks og andre drikkevarer er mod betaling. Der er faste pladser i restauranten under hele krydstogtet.

  Påklædning
  Der er ingen formel dresscode, men shorts, undertrøjer, badetøj og lignende er ikke velset i restauranten. Pæn påklædning er forventet ved krydstogtets gallamiddag.

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede.

  Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Donau.

 • Dag 1 og 2: Udrejse og ombordstigning

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Leipzig. Næste dag kører vi forbi Dresden til Tjekkiet. Der er frokost syd for Prag, inden vi kører videre gennem Tjekkiet til Østrig. Til aften er vi ved flodskibet i Wien, hvor besætningen bærer vores bagage ombord til kahytterne. Middagen bliver serveret, og rejsens kulinariske odyssé kan begynde.

 • Dag 3: Wien – Melk – Dürnstein

  Mens vi nyder morgenmaden, passerer vi Wachaus skønne landskaber. Om morgenen lægger skibet til kaj i Melk, og med bussen kører vi til Europas fornemmeste barokbygning, benediktinerklostret Stift Melk. Klostret knejser højt over Donaufloden, og specielt det store, flotte bibliotek og den rigt udsmykkede klosterkirke indbyder til et besøg. Selvom Stift Melk ser imponerende ud fra Donau, forstår man ikke storheden og skønheden, før man har besøgt de fantastiske bygninger.

  Efter besøget på Stift Melk får vi frokost på skibet, mens vi sejler gennem det smukke Wachau til den pittoreske by Dürnstein, som vi får lejlighed til at kigge nærmere på om eftermiddagen. Først på aftenen fortsætter sejladsen mod Bratislava.

 • Dag 4: Bratislava – Budapest – Kalocsa

  Ud på morgenen når skibet frem til Slovakiets hovedstad Bratislava, og efter morgenmaden kører vi byrundtur i bussen. Vi passerer bl.a. den berømte kroningskatedral St. Martin, Præsidentpaladset, Parlamentet, de nyriges boligkvarter og gør et kort ophold ved Bratislavas imponerende borg, hvorfra der er en storslået udsigt.

  Resten af byrundturen foregår til fods gennem den gamle bydel, hvor vi får lejlighed til at beundre de flotte istandsatte palæer, bl.a. ærkebispepalæet, rådhuset og nationalteatret. Der bliver tid på egen hånd i den charmerende gamle bydel med krogede gader, caféliv og butikker.

  Sejladsen fortsætter forbi Budapest til Kalocsa. Efter frokost passeres den store sluse Gabčíkovo.

 • Dag 5: Kalocsa – Pusztaen – Budapest

  Ankomst til Kalocsa tidligt om morgenen. I Kalocsa bliver der mulighed for at tage med på udflugt om formiddagen til den berømte ungarske græssteppe, pusztaen, som har været og stadig er en væsentlig del af Ungarns kulturhistorie. Her skal vi opleve et helt forrygende hesteshow på en lokal pusztagård. Vi får desuden mulighed for at smage lokale specialiteter og køre i hestevogn ud på pusztaen. På vejen skal vi se et traditionelt bondehus med farvestrålende vægdekorationer og besøge paprikamuseet i Kalocsa, som er centrum for paprikadyrkningen i Ungarn.

  Mens vi får frokost ombord, sejler vi nordpå mod Budapest. Ankomst til Budapest sidst på aftenen.

 • Dag 6: Budapest

  Om formiddagen er der byrundtur med bussen i Ungarns storslåede hovedstad Budapest, der gennem århundreder har været Østeuropas storslåede og smukke metropol. Vi starter med at køre til Budasiden og op på Gellért-bjerget til Frihedsmonumentet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Budapest.

  Derfra fortsætter vi til kongeslottet, Fisker-bastionen og den farvestrålende Mathiaskirke. Efter et stop med tid på egen hånd i slotsområdet, kører vi over den ældste og smukkeste af byens broer, Kæde broen, til Pest-siden. Vi passerer St. Stefans Domkirke og fortsætter ad den flotte Andrássy-boulevard og gennem ambassadekvarteret ud til den imponerende Helteplads og byparken.

  Efter frokost ombord besøger vi markedshallen, hvor der bliver tid til at købe lokale specialiteter og souvenirs. Derefter fortsætter vi på gågaden Vaci Utca med mange butikker og caféer. Efter middagen kan man slappe af i skibets salon, nyde aftenstemningen i Budapest fra soldækket eller opleve et ungarsk folkloreshow (ej inkluderet).

 • Dag 7: Budapest – Esztergom – Bratislava – Wien

  Tidligt om morgenen passeres Donau-knæet, inden vi lægger til ved den tidligere hovedstad, Esztergom. Fra skibet skal vi køre med traktortog (ej inkluderet) over til Slovakiet på den anden Donaubred for at beundre udsigten over Donau og Ungarns største domkirke.

  Efter en lille fotopause kører vi tilbage til Ungarn og Esztergom for at besøge domkirken. Vi bliver hentet igen af traktortoget og kørt tilbage til skibet, men for dem som har lyst, bliver det muligt at stå af i centrum af Esztergom for at kigge lidt på byen, shoppe eller gå på café og derefter spadsere tilbage til skibet.

  Vi fortsætter sejladsen forbi Bratislava mod Wien. Om aftenen serveres gallamiddag i skibets restaurant.

 • Dag 8: Wien

  Vi oplever Østrigs imponerende hovedstad, Wien. På sightseeingtur i bus passerer vi kejsertidens pompøse ringgade, imponerende palæer, funklende slotte og majestætiske kirker. Efter frokost ombord på skibet kører vi til Wiens centrum, hvor der bliver tid på egen hånd. Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til skibet, hvor vi nyder middagen i skibets restaurant.

  Om aftenen er der mulighed for at komme til Wienerkoncert med Salonorkester Alt Wien i den smukke Kursalon, der ligger i hjørnet af Wiens charmerende Stadtpark. Her får man fornemmelsen af, hvordan wienerne festede i de gode gamle dage. Orkester, sangsolister og balletdansere opfører populære værker bl.a. af Mozart og valsekongen Strauss.

  Koncerten med gode pladser koster DKK 490 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

 • Dag 9 og 10: Hjemrejse

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning. På kajen står bussen klar, og matroserne bærer kufferterne fra kabinerne til bussen. Vi kører til Tjekkiet og får frokost ved Prag. Overnatning ved Berlin. På turens sidste dag er der frokostbuffet i Hellevad.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Wien?

  Gennemsnitstemperatur: Maj - september 14° - 25°.

 • All Inclusive ombord

  All inclusive ombord: frokost og aftensmad: øl, vand og skibets vine og fra baren øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10:00 - 24:00.

 • Hvad skal jeg beregne i entré til flodkrydstogt på Donau?

  Stift melk: 13 EURO
  Puszta 30 EURO
  Folkloreaften: 50 EURO
  Traktor tog: 10 EURO
   

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 10 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu