Skip to main content

Nordlysjagt på Svalbard

-
Naturens mest spektakulære fænomen – et uforglemmeligt syn

Nordlysjagt på Svalbard - et arktisk eventyr

Halvvejs mellem Norge og Nordpolen og omkranset af Ishavet finder man den sagnomspundne øgruppe Svalbard. Her i isbjørnenes rige, hvor de uberørte, arktiske landskaber strækker sig så langt øjet rækker, kan man opleve et af naturens helt store mesterværker, det fantastiske fænomen Aurora Borealis – bedre kendt som Nordlys. Tag med på en rejse, hvor vi sammen nyder de enestående landskaber, den magiske stilhed og ikke mindst oplever naturens kræfter på nærmeste hånd. Med hele 4 overnatninger på Svalbard er der rig mulighed for, at opleve nordlys.

Som det eneste rejsebureau i Danmark er NILLES stolte over, at kunne tilbyde denne eventyrlige rejse til Svalbard med direkte fly fra Aalborg og København.

OPLEV MIKKEL BEHA ERICHSEN PÅ SVALBARD
Vi har hyret Danmarks mest berømte eventyrer til et eksklusivt arrangement. Den populære tv-vært Mikkel Beha Erichsen vil under opholdet holde foredrag, hvor han tager publikum med på en rejse op langs den norske kyst med kurs mod polarisen og Svalbard. Foredraget er gratis og kun for gæster der rejser med NILLES til Nordlysjagt på Svalbard. Oplev Mikkel Beha Erichsen på afrejserne 24/1, 28/1 og 1/2.

Hvad er Nordlys?

Nordlys opstår, når solen sender store mængder energirige partikler ud i verdensrummet, og en del af dem indfanges i Jordens magnetfelt. Især nær polerne støder partiklerne sammen med atomer eller molekyler i Jordens atmosfære. Resultatet af disse sammenstød kan ses som Nordlys. Svalbard er grundet sin nordlige beliggenhed et af verdens bedste steder at opleve nordlys. I perioden start januar til slut februar er chancen for at se nordlys størst. På trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Glæd dig til

 • Nordlysaften i Camp Baretz
 • Nordlys fra hundeslæde
 • Nordlyssafari med bæltevogn
 • Longyearbyen og Svalbard museum
 • Ekstraudflugter
 • Foredrag med Mikkel Beha Erichsen

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg el. København - Longyearbyen/Svalbard tur/retur
 • 4 overnatninger på Svalbard
 • 4 x morgenmad
 • 3 x 3-retters middag med kaffe
 • 1 x middag med drikkevarer i Camp Barentz
 • Foredrag om nordlys i Camp Barentz
 • Hundeslædetur med guide
 • Foredrag med Mikkel Beha Erichsen (afr. 24/1, 28/1, 1/2)
 • Tur med bæltevogn med guide
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Funken Lodge

  Svalbards bedste hotel, Funken Lodge er et flot, moderne og stemningsfuldt hotel indrettet i ny nordisk stil i en historisk bygning fra 1944. Fra sin beliggenhed på Haugen-bjerget byder hotellet på en enestående udsigt over Isfjorden og Hiorthfjellet. På få minutter kan man spadsere til Longyearbyens lille bycentrum. Øvrige faciliteter tæller sauna, hyggelig lounge med ildsted, en glimrende restaurant og verdens nordligste cocktail-bar. Værelserne er flotte og indrettet med bl.a. dobbeltseng (eneværelser har 120 cm bred seng), bad, toilet, tv, minibar og Wi-Fi. Desuden råder hotellet over enkelte junior suiter (tillæg) og suiter (tillæg), som er større og udstyret med bl.a. kingsize senge, siddeområde, badekar og udsigt. Suiter har desuden separat soveværelse og stue. Forplejningen er god med morgenbuffet og 3-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Radisson Blu Hotel Polar Spitsbergen

  Dette flotte Radison Blu Hotel Polar er det nordligst beliggende fuldservicerende hotel i hele verdenen. Her bor man midt i de arktiske landskaber centralt i Longyearbyen. Hotellet, som i 2018-2019 gennemgik en gennemgribende renovering, råder over en glimrende restaurant, bar, terrasse og udendørs spabad. Alle værelser er med bad og toilet, tv, minibar og wifi. Forplejningen er særdeles god med buffet om morgenen og 3-retters menu inkl. kaffe om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetWi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  AktivitetUdendørs spabad
  BarJa
  SolterrasseJa
  MinibarJa

Dagsprogram og udflugter

 • VIGTIG INFORMATION
  Alle udflugter vil blive gennemført under hensynstagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen.

  På hundeslædetur udleveres ekstra tøj til at tage uden over sit eget tøj. Se mere om vores anbefalinger til påklædning under Praktisk information nederst på siden.

 • Udrejse

  Med NILLES charterfly fra Norwegian til Longyearbyen fra Aalborg eller København direkte til Svalbard. Vi indkvarteres centralt i Longyearbyen på et godt hotel, hvorfra man kan nyde panoramaudsigten over det majestætiske bjerg Hiorthfjellet.

 • Nordlysaften i Camp Barentz

  Vi kører ud til lejren Camp Barentz, som er beliggende væk fra alt lysforurening og derfor det perfekte sted at opleve nordlyset. Ved ankomst til lejeren bydes vi velkommen af vores vært, som følger os indenfor i varmen. Her bliver vi budt på middag inkl. drikkevarer alt imens vores vært fortæller om naturfænomenet nordlys og om området. Efterfølgende tid til at opleve det fantastiske nordlys.

 • Nordlys fra hundeslæde

  Vi tager igen på nordlysjagt – denne gang med hundeslæde. I selskab med professionelle hundeslædefører tager vi på eventyr i området omkring Longyearbyen. Vi kommer ud, hvor intet kunstig lys findes og har derfor igen de optimale forhold for at se nordlys.

 • Nordlyssafari med bæltevogn

  Med bæltevogn og lokalguide kører vi ud i den arktiske natur. Første stop er ved den gamle nordlysstation, hvor man før i tiden foretog alt nordlys-research. Ruten herfra tilrettelægges på dagen ud fra vejrforholdene. Turen, som varer ca. 2 ½ time, er en komfortabel og ikke mindst varm måde, at opleve nordlyset på.

 • Longyearbyen og Svalbard museum

  Longyearbyen er øgruppens hovedby med ca. 1800 indbyggere. Med rejselederen går vi en byrundtur, og kommer bl.a. forbi både lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank. Vi besøger dernæst Svalbard Museum, hvor man kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagsliv. Et yderst interessant besøg, som virkelig give en indtryk, af at livet på Svalbard er noget helt specielt (entré 90,00 NOK).

 • Ekstra oplevelser

  SNESCOOTER-TUR
  Prøv en tur på snescooter og oplev Svalbards fantastiske, arktiske landskaber og magiske stilhed. I selskab med professionel guide kører vi en flot tur gennem et varieret landskab, der viser den vilde og rå Svalbard-natur helt tæt på. Ved turens vendepunkt nyder vi en god pause med noget varmt at drikke, før kursen igen sættes hjemover. Turen er for alle. 

  Inkluderet: Transfer fra hotel t/r, professionel guide, køredragt/sko/hjelm/hansker/visir, forsikring.  

  Udflugten koster DKK 1945 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.


  KULMINE-BESØG
  Vi besøger en nedlagte kulmine; Gruve 3 (Mine 3). Siden Gruve 3 lukkede for minedrift I 1996, har den fungeret som museum. Udstyret og maskinerne er intakte og står stadig i minen. Der venter et helt unikt indblik i de barske arbejdsforhold som kulminearbejder, hvor arbejdshøjden visse steder kun var 60-90 cm. Du får endda mulighed for at prøve kræfter med livet som arbejder - med overalls, hjelm og pandelygte på en spændende rejse ind i mørket. Denne del af besøget er naturligvis frivillig.

  Inkluderet: Transfer fra hotel t/r, professionel guide, hjelm.

  Udflugten koster ca. NOK 790 pr. person og bestilles og betales på Svalbard.


  ISGROTTE-BESØG
  Turen går til en smuk, underjordisk verden. Vi bliver afhentet af en bæltevogn, og kører ud af byen. Vi kommer længere og længere ud i det hvide vildnis, før vi når gennem hjertet af en isbræ, og en skjult verden åbner sig. Som du bevæger dig ned ad stigen, vil du i lyset fra din pandelampe se isgrottens vægge glitre som krystaller, og de frosne vægges vilde formationer er intet mindre end fascinerende. Sommeren forvandler isgrotten til en brusende smeltevandselv, og du kan se, hvordan vandet har lavet en dyb rende i isens formationer. Grotten er overraskende smuk, og denne oplevelse tager pusten fra de fleste.
  Vi bevæger os, som grotten er formet, hvilket medfører, at der er steder, hvor vi er nødt til at krybe afsted. Vi anbefaler derfor ikke turen til folk, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed. 

  Inkluderet: Transfer fra hotel t/r, professionel guide, hjelm med pandelampe.   
  Udflugten koster ca. NOK 990 pr. person og bestilles og betales på Svalbard.

  Priser er vejledende.

  Ekstraudflugter kan være med lokale, skandinavisktalende guider. Der er begrænset antal pladser på alle udflugter.

 • Hjemrejse

  Vores arktiske eventyr er ved at være slut. Vi flyver med NILLES charterfly fra Norwegian fra Longyearbyen direkte til Aalborg eller København.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 09:00 15:45

Gyldig : 28-01-2023, 28-01-2023, 05-02-2023, 05-02-2023

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København København Lufthavn, terminal 2 09:15 15:00

Gyldig : 24-01-2023, 24-01-2023, 01-02-2023, 01-02-2023

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
24/1-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra København - Radisson Blu Hotel Polar SpitsbergenMere end 8Kr. 15.495Bestil
24/1-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra København - Funken LodgeMere end 8Kr. 15.995Bestil
28/1-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra Aalborg - Radisson Blu Hotel Polar SpitsbergenMere end 8Kr. 15.495Bestil
28/1-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra Aalborg - Funken LodgeMere end 8Kr. 15.995Bestil
1/2-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra København - Radisson Blu Hotel Polar SpitsbergenMere end 8Kr. 15.495Bestil
1/2-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra København - Funken LodgeMere end 8Kr. 15.995Bestil
5/2-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra Aalborg - Radisson Blu Hotel Polar SpitsbergenMere end 8Kr. 15.495Bestil
5/2-20235 dageNordlysjagt på Svalbard - fra Aalborg - Funken LodgeMere end 8Kr. 15.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Vi anbefaler, at du medbringer solbriller/skibriller, varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Skiundertøj eller lign. er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at du medbringer indesko/hjemmesko, da man mange steder på Svalbard, bl.a. på hotellet, ikke må gå indenfor med vinterstøvler. Husk også ekstra batterier eller oplader til kameraet

  Alle udflugter vil blive gennemført under hensyntagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen.

    Påklædningen på Svalbard er uformel, men der er koldt, og vi anbefaler derfor ”lag på lag”-påklædning af varme materialer som uld og fleece (se fotos nedenfor). På rejsen anbefales at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde, samt termotøj og uldundertøj, der kan være nyttigt. Solide, varme sko er vigtige. På hundeslædetur udleveres ekstra tøj til at tage uden oversit eget tøj. Vi anbefaler blandt andet følgende:

  • Varm vinterjakke
  • Vind- og vandafvisende overtræksbukser
  • Langt termo-undertøj + top
  • Varm hue eller pandebånd
  • Tørklæde eller fleecerør
  • Varm, ulden trøje og fleece-sweater/jakke, mange lag tøj er vigtigt
  • Handsker og vanter i fleece og uld
  • Varme sokker
  • Varme støvler med gode såler og evt. is-pigge anbefales.

 • Hvilken påklædning skal jeg have med til Svalbard?

  Vi anbefaler, at du medbringer varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Skiundertøj eller lign. er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at du medbringer indesko/hjemmesko, da man mange steder på Svalbard, bl.a. på hotellet, ikke må gå indenfor med vinterstøvler. Husk også ekstra batterier eller oplader til kameraet

  Alle udflugter vil blive gennemført under hensyntagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen.

    Påklædningen på Svalbard er uformel, men der er koldt, og vi anbefaler derfor ”lag på lag”-påklædning af varme materialer som uld og fleece (se fotos nedenfor). På rejsen anbefales at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde, samt termotøj og uldundertøj, der kan være nyttigt. Solide, varme sko er vigtige. På hundeslædetur udleveres ekstra tøj til at tage uden over sit eget tøj. Vi anbefaler blandt andet følgende:

  • Varm vinterjakke
  • Vind- og vandafvisende overtræksbukser
  • Langt termo-undertøj + top
  • Varm hue eller pandebånd
  • Tørklæde eller fleecerør
  • Varm, ulden trøje og fleece-sweater/jakke, mange lag tøj er vigtigt
  • Handsker og vanter i fleece og uld
  • Varme sokker
  • Varme støvler med gode såler og evt. is-pigge anbefales.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu