Skip to main content

Rejser til Nordirland

-
Stolte byer, betagende klippekyster og barsk historie
Se ledige afgange i

Oplev Nordirland med dansk rejseleder

Mange forbinder af gode grunde Nordirland med opdelte byer og den historiske strid mellem protestanter og katolikker. Og måske er det netop på grund af landets barske og omtumlede historie, at vi i Nordirland møder en af de mest hjertevarme og gæstfrie folkeslag noget sted i Europa.

En rejse til Nordirland er en rejse gennem et land, der er bygget på en unik sammensmeltning af engelsk, irsk og skotsk kultur – alligevel er Nordirland helt sin egen og langt de fleste nordirere vil heller ikke mene, at de ensidigt tilhører hverken den ene eller anden kultur. De er naturligvis nordirere først – uanset religion - og de er stolte af det!

På vores rejse i Nordirland oplever vi skøn natur og levende historie, som få andre steder. Vi mærker varmen og stoltheden – og så smager vi naturligvis på fremragende irsk whisky. Det hele foregår som altid med dansk rejseleder, så vi får mest muligt ud af de mange fortællinger og oplevelser, som en rejse til Nordirland byder på.

Fly til Irland fra Aalborg

Når du tager på rundrejse til Irland med NILLES Rejser, er det med fly til Dublin fra Aalborg, hvorefter vi fortsætter rundrejsen i bus.

Oplev Nordirland med NILLES Rejser

På rundrejsen til Nordirland kan du blandt andet glæde dig til at opleve det enestående kystområde The Giant’s Causeway, som ligger nord for Belfast. Det ser næsten ud som om stenene på den nordirske kyst er lavt af menneskehænder og lagt som en mosaik af 6-kantede sten. Det er dog naturens kræfter, der har været på spil. De sekskantede basaltsøjler er lavet af lava. Den glohede stenmasse er langsomt afkølet og har trukket sig sammen og skabt disse meget karakteristiske søjler af sten.

Derry er en af de vigtigste byer i Nordirland, også når vi ser på den mangeårige konflikt, der har været i landet. Byens rigtige navn er Londonderry, men en del af befolkningen ønsker, at Nordirland skal forenes med resten af Irland, og de har slettet den første del af byens navn – hvilket også kan ses på hærværk mod mange byskilte, hvor ordet London meget lavpraktisk er streget over. Derry er også byen, hvor den Blodige Søndag fandt sted i 1972. Dagen er foreviget i musikgruppen U2’s sang ”Sunday, bloody Sunday”.

Besøg Belfast

Belfast er hovedstaden i Nordirland. Byen er mest kendt for sine mange års uroligheder, men i dag er her roligt, og byen er rig på oplevelser. Byens vartegn er det store og skæve klokketårn, Albert Clock. Belfast huser intet mindre end en af verdens førende turistattraktioner, nemlig Titanic-museet. Museet er en levende fortælling om, hvordan den verdenskendte luksusliner rejste fra tegnebrættet i Belfast og ind i historiebøgerne.

Vejret i Nordirland

  januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december
Belfast 7 / 3 7 / 3 9 / 3 11 / 5 13 / 7 16 / 10 17 / 11 16 / 11 15 / 10 13 / 9 9 / 6 7 / 4
Derry 6 / 2 7 / 2 9 / 3 11 / 4 13 / 6 16 / 9 17 / 10 16 / 10 15 / 9 12 / 7 9 / 5 7 / 3

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Nordirland?

  I Nordirland bruger man Pund Sterling (GBP).

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu