Skip to main content

Riga kultur i Riga fra København

-
Rejs med fly til Letlands spændende hovedstad

Riga kultur i Riga fra København

Oplev Letlands kulturfyldte hovedstad på denne fire-dages rejse, hvor vi ser mange af de velplejede parker, brede boulevarder og smukke bygninger, der har givet byen tilnavnet ”Baltikums Perle”.

Riga er den største by i de tre baltiske lande, og den har levet en omtumlet tilværelse som både handelscentrum i østersøregionen, hovedby i en tysk versalstat, storby i en sovjetrepublik og siden 1991 en pulserende hovedstad i en selvstændig nation med et noget anstrengt forhold til mægtige Rusland lige på den anden side af grænsen.

På denne rejse fortæller vi hele den fascinerende historie om den smukke by og landet, der har været så grueligt meget igennem i løbet af historien. Vi slentrer igennem byens gamle centrum, der emmer af historie, ser middelalderhuse og kirker, som står side om side med fantastiske jugendstil bygninger.
Der bliver naturligvis også god tid til shopping undervejs, og så bor vi på et lækkert spahotel centralt i byen under hele vores ophold.

Hotel

 • Wellton Riga Hotel & Spa

  Moderne hotel med en skøn beliggenhed lige midt i Rigas gamle bydel og i gåafstand til mange af byens seværdigheder og attraktioner. Hotellet har en stor og flot spaafdeling, hvor man mod betaling kan benytte det lækre poolområde, slappe af i en sauna eller få diverse behandlinger og massager. Værelser er lyse og rummelige og har alle Tv, aircondition, gratis Wi-Fi, minibar og hårtørrer. Hotellets restaurant, serverer en bred vifte af både lokale og internationale retter, og i den tilhørende bar kan du nyde en cocktail eller en kop kaffe, mens du kigger ud på bylivet på den anden side af de store panoramavinduer.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Riga

  Efter ankomsten til Riga kører vi sammen med vores danske rejseleder til det centrale Wellton Riga Hotel & Spa, hvor vi bor under hele opholdet.

  Efter en kort orienterende bytur er der aftensmad på hotellet.

  Ankomst til Riga
 • Dag 2: Byrundtur i Riga

  På en spadseretur gennem Rigas gamle bykerne kommer vi forbi Domkirken, de berømte byhuse ”De Tre Brødre”, Skt. Jakobs-kirken og Parlamentet. Vi går gennem ”Den Svenske Port” til Krudttårnet og kommer forbi det sjove kattehus samt den smukke park, hvor bymuren tidligere lå. Herfra når vi til Frihedsmonumentet, hvor de lettiske soldater holder vagt, og her oplever vi også en af de brede boulevarder, der har været medvirkende til, at byen har fået tilnavnet ”Nordens Paris”.

  Vi fortsætter videre forbi Operahuset og den høje Skt. Peters- kirke til Rådhuspladsen for at se det pragtfulde Sorthovedernes Hus, der blev opført til at huse et broderskab af ugifte, tyske handelsmænd helt tilbage i 1400-tallet. Bygningen blev bombet af tyskerne under 2. Verdenskrig men blev sidenhen genopbygget i en tro kopi og er i dag en af Rigas største og mest imponerende turistattraktioner. Med god grund.

  Ud på eftermiddagen kan I besøge det centrale marked i Riga, der bugner af spændende boder og lækre lokale specialiteter, og om aftenen er der mulighed for en sejltur på Daugava-floden, hvor smukke Riga for alvor kommer til sin ret i skæret fra byens lys.

  Byrundtur i Riga
 • Dag 3: Jugendstil-kvarteret og Jurmala-bydelen

  Vi starter dagen med at køre til byens jugendstil-kvarter, hvor vi skal på en kort vandretur, og undervejs bliver der også tid til at besøge jugendstil-museet, nyde en kop formiddagskaffe eller shoppe.

  Sidst på formiddagen kører vi til det mondæne Jurmala-kvarter, der ligger smukt med udsigt til Østersøen. Kvarteret har siden 1800-tallet været et yndet udflugtsmål for Rigas indbyggere. Det er i dag kendt for sine mange smukke villaer, der ligger med imponerende udsigt over den nærliggende strand, og her skal vi også se et lokalt museum. Der bliver også tid på egen hånd i det hyggelige kvarter, inden vi om eftermiddagen returnerer til vores hotel i Riga.

  Aftensmad på hotellet.

  Jugendstil-kvarteret og Jurmala-bydelen
 • Dag 4: Hjemtur til Danmark

  Efter vores tidlige morgenmad kører vi samlet mod lufthavnen i Riga.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Letland?

  I Letland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu