Skip to main content

Langtidsferie i Portugal og Spanien med bus

Langtidsferie i Portugal og Spanien med bus

Få det bedste med fra Portugal og Spanien på denne oplevelsesrige bustur. Du oplever det bedste fra Porto, Lissabon og Algarve. Afslutningsvis nyder vi 10 dage ved den dejlige spanske kyst. Her får du den perfekte kombination af oplevelser og afslapning.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 stjernet bus
 • Morgenmad alle dage
 • 3 overnatninger på udrejsen med aftensmad
 • 4 overnatninger på hjemrejsen med aftensmad
 • 2 overnatninger i Vila do Conde med aftensmad
 • 3 overnatninger ved Lissabonkysten med aftensmad og ½ flaske vin
 • 2 overnatninger ved Algarvekysten med aftensmad
 • 10 overnatninger i Almuñecar med halvpension
 • Frokost på ud- og hjemrejsen
 • Turistskatter
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Dag 4-5

  Hotel Santana

  Hotel Santana ligger lige ned til floden i den historiske by Vila do Conde. Med en flot panoramaudsigt udover den historiske by og Santa Clara klosteret, tilbyder hotellets restaurant en menu bestående af nationale retter. Dertil er der en bar i hotellets lobby, en stor opvarmet pool, spa samt fitnessrum. Alle værelser er udstyret med aircondition, TV, hårtørrer, toiletartikler samt eget badeværelse.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 5-8

  Hotel Londres

  Det hyggelige Hotel Londres, ligger ganske tæt på strandpromenade og togstation (500m). Estoril er naboby til badebyen Cascais, hvor du finder hyggelige restauranter, butikker og spændende museer. I Estoril finder du blandt andet Europas største Casino samt hyggelige parker og beværtninger. Værelserne og receptionsområde på hotellet blev renoveret for få år siden. På hotellets udendørsarealer finder man en hyggelig terrasse med pool, samt en lille have. Hotellet byder desuden på restaurant og loungebar. Alle værelser er med bad/bruseniche og toilet, TV, gratis Wi-Fi, aircondition, minikøleskab og sikkerhedsboks mod betaling. Dobbeltværelser har alle balkon. Forplejningen består af morgen- og aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  BarJa
  SolterrasseJa
  AndetMinikøleskab
 • Dag 8-10

  Apartment Hotel Vila Galé Atlantico

  Med en beliggenhed kun 300 meter fra stranden, får I her et par dejlige dage i et kystnært område. På hotellet er flere pools, fitness rum og restaurant. Alle værelser har toile og bad, aircondition, te-køkken, samt TV. Forplejningen består af morgen- og aftenbuffet.

  AktivitetFitness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 10-20

  Hotel Bahia Almunecar

  Med en beliggenhed få hundrede meter fra den dejlige strand i Almunecar, har du her de bedste muligheder for en afslappende ferie. Centrum og de gode indkøbsmuligheder er heller ikke langt væk. På hotellets tagterrasse, kan du nyde solen eller en svømmetur i poolen.

  Alle værelser har eget toilet og bad, aircondition, balkon, Wi-Fi, balkon og TV.

  AndetSpa og Wellness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Nogle udflugter er krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: 26/10

  Vi starter tidlig morgen fra Nordjylland og får morgenkomplet i Hedensted og frokost syd for Hamburg. Vi fortsætter mod Dortmund og overnatter i den sydlige del af Ruhr-distriktet.

 • Dag 2: 27/10

  Efter morgenmad på hotellet passerer vi Belgien og kører ind i Frankrig hvor vi nyder en frokost inden vi kører forbi Paris og overnatter omkring Orléans.

 • Dag 3: 28/10

  Dagen giver os mulighed for at opleve det smukke sydfranske landskab og byer som Tours, Poiters og Bordeaux inden vi krydser grænsen til Spanien og overnatter på hotel.

 • Dag 4: 29/10

  Vi fortsætter mod Portugal og når først på eftermiddagen frem til hotellet i Vila do Conde. Vi stopper i den gamle hovedstad Guimares, som også kaldes Portugals vugge. Efter nogle timer fortsætter vi mod Vila do Conde (30km fra Porto).

  Aftensmad og overnatning på hotel.

 • Dag 5: 30/10

  Vi skal rundt i magiske Porto, som både kan bryste sig af at være Portugals næststørste by og portvinens hovedstad. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Dourofloden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj til frit skue i det historiske centrum, der forståeligt nok er på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Vi starter vores tur til fods og ser bl.a. São Francisco-kirken, der er berømt for sit gyldne interiør, den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station og den stemningsfulde Ribeira, der er den lange promenade langs Douro. Aftensmad og overnatning i Vila do Conde.

  30/10
 • Dag 6: 31/10

  Vi tager afsked med Vila do Conde og kører mod syd. Vi skal på endnu en oplevelsesrig heldagstur, og første stop er den populære middelalderby Óbidos – et af Portugals syv vidundere. Denne højt beliggende perle af en by er omgivet af gamle fæstningsmure og byder på masser af kunsthåndværk, caféer, kirker og historie. Her er der også mulighed for at smage på den velsmagende kirsebærlikør Ginja, der serveres i små chokoladekopper.
  Herefter kører vi til et andet af Portugals syv vidundere, det imponerende kloster i Alcobaca, som er en af Portugals største seværdigheder. Klosteret er hjemsted for den tragiske kærlighedshistorie mellem Pedro I og hans elskerinde Inês de Castros, som begge ligger begravet i klosteret, der også er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Sent på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved Lissabonkysten. Her vil der være velkomstmiddag med tilhørende vin.

  31/10
 • Dag 7: 1/11

  I dag skal vi opleve Lissabon både i bus og til fods. Vi begynder i bydelen Belém med præsidentpaladset og det berømte Belém-kloster samt Belém-tårnet, som vi ser undervejs, inden vi stopper ved det imponerende Padrão dos Descobrimentos. Det var herfra, de berømte, portugisiske opdagelsesrejsende, bl.a. Vasco da Gama, sejlede ud for at opdage den store verden.

  Vi fortsætter til Eduardo VII-parken, hvor vi får et flot kig ud over Lissabon. Frokosten indtages på egen hånd, og efterfølgende er der mulighed for en hyggelig gåtur i det maleriske Alfama-kvarter, hvor bl.a. den højt elskede fado-musik blev skabt.

  Aftensmad på hotellet. (Buffet med ½ flaske vin).

  1/11
 • Dag 8: 2/11

  I dag skal vi på en hyggelig halvdagstur til H. C. Andersens yndlingsby Sintra. Kun en halv times kørsel fra Lissabon finder vi denne forunderlige by, som H.C. Andersen – og mange andre poeter – beskrev som det rene paradis. Sintra er på UNESCOs Verdensarvsliste og blev også foretrukket af Portugals konger og dronninger i generationer. Her er et andet landskab og klima end mange andre steder i Portugal, og her er utrolig smukt med slotte, borge og romantisk arkitektur.
  Midt i den gamle bydel finder vi det velbevarede Palacio National, som vi kan besøge på egen hånd.

  Sammen med rejselederen spadserer vi en kort tur op til det helt eventyrlige ”Harry Potter-slot” Quinta da Regaleira, der blev opført af en italiensk operascenograf for en velhavende kaffegrosserer. Et fortryllende mini-slot med tårne og alverdens dekorationer og en vidunderlig park med mange hemmeligheder. I Parken får vi også udsyn til den utroligt smukke og højt beliggende Castelo dos Mouros, der blev opført af maurerne, senere omdannet til en kristen borg og nu er et nationalt monument.

  Ikke langt derfra finder vi Torneroseslottet Palacio de Pena, der med de smukke tårne og spir har fået plads på listen over Portugals syv vidundere. De to sidste attraktioner på turen til Sintra er meget højt beliggende og skal besøges på egen hånd med en af byens hop-on and off-busser eller små tuk-tuk-transportere, da vores bus ikke kan køre helt derop. På hjemturen kører vi igennem kystbyen Cascais som ligger få kilometer fra hotellet.

  Aftensmad på hotellet (Buffet med ½ flaske vin).

  2/11
 • Dag 9: 3/11

  Efter nogle gode dage på Lissabonkysten, forlader vi Portugals hovedstad for at begive os længere sydpå. Næste stop er Algarvekysten.
  Vi gør undervejs holdt i Évora, der i folkemunde kaldes for museumsbyen. Det gør den, fordi der mange steder findes velbevarede bygningsværker tilbage fra romertiden, som troner mellem skæve middelalderhuse, flotte kirker og moderne lejlighedskomplekser.

  På vores tur rundt i byen skal vi bl.a. se det romerske tempel, der står på en bakke midt i byen, og akvædukten, der i 25 meters højde skærer sig igennem byen og sender tankerne 400 år tilbage i tiden til dengang, den leverede rent vand til byens mange indbyggere. Vi kommer også forbi den hvide kirke Igreja de Sao Francisco, der er mest kendt for det lille kapel, der ligger lige ved siden af. Kapellet har fået tilnavnet Knoglekapellet.

  Évora, er heldigvis også leveringsdygtig i hyggelige torve, kringlede gader og små restauranter, hvor de lokale sidder med dagens avis over en kop kaffe. Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden vi fortsætter. Aftensmad på hotel Vila Galé Atlantico

  3/11
 • Dag 10: 4/11

  I dag ser vi nærmere på Albufeira og den smukke Algarvekyst. Vi spadserer fra hotellet og til centrum. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du enten nyde en dukkert i det krystalklare vand, tage på shopping i de små hyggelige gader, eller nyde en god bog ved hotellets pool. Der er også mulighed for at besøge Loulé markedet, hvor du finder alle produkter som produceres i området.

  Aftensmad på hotel Vila Galé Atlantico

  4/11
 • Dag 11 - 20

  Overnatning på Hotel Bahia Almunecar med halvpension

 • Udflugter: Sevilla - heldagsudflugt

  På køreturen fra Albufeira og til Almunecar i Spanien, gør vi stop nogle timer i Sevilla. Byen er hovedstad i Andalusien og den største by i det sydlige Spanien. Sevilla kaldes ofte for Spaniens stegepande grundet de varme somre og det flade landskab. Seværdighederne i Sevilla er mange. Vi ser nærmere på Katedralen, som er den tredjestørste kirke i verden. På Plaza de España fornemmer vi historiens vingesus. Pladsen blev bygget i 1928 og har rummet flere store udstillinger. Der bliver tid på egen hånd inden vi når til Almunecar.

  Sevilla - heldagsudflugt
 • Udflugter: Málaga – heldagsudflugt

  Vi kører til Picassos fødeby Málaga, der er Andalusiens provinshovedstad og næststørste by med mange muséer og shopping-muligheder. Málaga fik et stort opsving efter indvielsen af Picasso Museet i 2003. Ligeledes var det her, H.C. Andersen elskede at være, og derfor har byen rejst en statue af ham ved strandpromenaden.

  Vi starter med en sightseeingtur i bus, hvor vi bl.a. kommer op til den gamle fæstning Alcazaba. Herefter bliver der tid på egen hånd til at nyde byen.

  Málaga – heldagsudflugt
 • Udflugter: Nerja - halvdagsudflugt

  Udflugt til den charmerende by, Nerja. Vi går en tur, hvor vi blandt andet skal se den smukke palmeprydede promenade, der fører helt udtil Middelhavet, hvor den munder ud i en stor platform, som bærer det prætentiøse navn, Balcón de Europa, Europas Balkon. Efterfølgende kører vi til den hvide by, Frigiliana, som siges at være en af de smukkeste mauriske landsbyer i Andalusien. Nyd den fantastiske udsigt på en af torvets caféer og gå en tur på de hyggelige stier ad snoede trapper.

  Nerja - halvdagsudflugt
 • Udflugter: Granada - heldagsudflugt

  Vi sætter kursen mod nord til byen Granada. Granada regnes for en af Spaniens største seværdigheder og en af de smukkeste byer i Spanien. Magisk, skøn, fortryllende, historisk og maurisk er nogle af de ord, der beskriver byen. Det var Granada, som var maurernes sidste bataljon, inden de forlod Spanien i år 1492. Et af de bedst bevarede monument fra det mauriske herredømme i Granada er det storslåede Alhambra. Vi ser Alhambra udefra, da vi desværre ikke har mulighed for at komme ind

 • Dag 21: 15/11

  Vi skal på en anden rute hjem via Barcelona, Montpellier, Lyon og Luxembourg. Første strækning går fra Malaga op mod Murcia med frokost nord for byen. Efter frokost passere vi netop Mucia og overnatter nord for Valencia.

 • Dag 22: 16/11

  Vi fortsætter nordpå og får en typisk spansk frokost nord for Barcelona inden vi passere Montpellier og overnatter ved Avignon.

 • Dag 23: 17/11

  Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet skal vi i dag forbi Lyon, Dijon og Nancy. Når vi har tygget frokosten færdig fortsætter vi mod grænsen til Luxembourg, hvor vi overnatter.

 • Dag 24: 18/11

  Hjemrejsen næstsidste dag står i Tysklands tegn. Via Luxembourg sætter vi kursen mod Køln, Wuppertal og Münster. Der bliver også tid til en klassisk tysk ”bondefrokost”. Vi overnatter ved Bremen.

 • Dag 25: 19/11

  Denne fantastiske tur lakker mod enden og vi passere Bremen og Hamburg inden vi igen er i Danmark. Efter så mange dage udenlands trænger vi vist alle til noget godt dansk mad og den sørger Kløver Es i Hellevad for.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 04:20 00:05
Bouet Kvickly, P-plads 04:55 23:35
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 05:10 23:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 05:25 23:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 05:35 22:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 05:50 22:40
Randers Viborgvej 140, Pendlerplads 06:10 22:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 06:25 21:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 06:40 21:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 06:50 21:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 07:15 20:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 07:30 20:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 08:40 19:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 09:05 19:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 09:20 19:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 09:35 17:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 10:00 17:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
26/10-202425 dageLangtidsferie Portugal og Spanien med busMere end 8Kr. 19.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til Spanien og Portugal med bus?

  På denne busrejse kører vi helt til Spanien og Portugal. Glæd dig til mange store oplevelser i begge lande. Entréer på rejsen udgør ca.: Klosteret i Alcobaca €10, Belem Klostret €10, Quinta da Regaleria €11, Katedralen Sevilla €12

 • Hvilken valuta bruger man i Spanien?

  I Spanien bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu