Skip to main content

Storbyrejse til Kinas hovedstad

-
Oplev det nye og gamle Beijing inkl. udflugt til Den Kinesiske Mur

Beijing og Den Kinesiske Mur

Få steder mødes fortid og nutid som i Kinas storslåede hovedstad. Tårnhøje skyskrabere, moderne teknologi og hippe kvarterer vidner om byens rivende udvikling, men lige så nærværende er den årtusinder lange historie med charmerende hutonger, historiske pladser og fortællingerne om fortidens kejserdynastier.

Vi tager dig med på en fascinerende rejse til alt det bedste af millionbyen i ’Riget i Midten’. I selskab med vores erfarne rejseleder tager vi på byrundture til fods og i bus til højdepunkter som Den Himmelske Freds Plads med formand Maos mausoleum, Den Forbudte By, OL-kvarteret og flere af de naturskønne parker og søer midt i den hektiske storby. Det er også her i byens grønne områder, at vi finder flotte bygningsværker som Himlens Tempel og Sommerpaladset, og samme miks af historie og smuk natur venter os på udflugten til Den Kinesiske Mur i bjerglandskaberne uden for byen. Glæd dig også til at hilse på kæmpepandaerne i Beijing Zoo, til at nyde stemningen i det gamle Beijing og til at have tid på egen hånd til markedsbesøg, shopping, og hvad du ellers har lyst til under din storbyferie på den anden side af kloden.

Vi bor alle nætter på det samme gode hotel, og i dagsprogrammet finder du også en række skønne, autentiske oplevelser, du kan tilkøbe hjemmefra. Velkommen til storbyferie med et strejf af Østens mystik.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Aalborg

  Om formiddagen går vi ombord på flyet i Aalborg, og efter en mellemlanding i Amsterdam er vi på vej østpå. Under flyvningen serveres der måltider og drikkevarer, ligesom du kan benytte dit sædes omfattende underholdningssystem.

 • Dag 2: Ankomst og egen tid

  Vi lander tidligt om formiddagen i lufthavnen lige uden for Beijing, hvor vi møder vores danske guide og derefter kører til hovedstaden.

  Millionbyen Beijing er en smeltedigel af prægtig kulturarv og moderne bydele, og allerede på køreturen til hotellet får vi et glimt af byens historiske mindesmærker og futuristiske skyskrabere. Vi ankommer til hotellet, hvor vi efter at have fået vores værelser og lagt vores bagage måske stadig er lidt trætte efter den lange flyrejse på tværs af tidszoner. Eftermiddagen har du derfor på egen hånd til at slappe af på hotellet eller gå en tur i kvarteret, inden vi om aftenen samles til en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

 • Dag 3: Byrundtur i Beijing

  Beijing er fortællingen om en megaby, der har været skueplads for alt fra stolte kejserdynastier og drabelige frihedskampe til en rivende udvikling som det bankende hjerte i det enorme land, kendt som ’Riget i Midten’. Ud over at huse mere end 22 millioner indbyggere rummer byen også et væld af berømte seværdigheder og grønne åndehuller, og det skal vi se nærmere på i dag.

  I selskab med rejselederen kører vi til verdens største åbne plads, Den Himmelske Freds Plads. Det var her, at det kommunistiske styre i 1989 på brutal vis knuste det studenteroprør, der i knap et par måneder havde kæmpet for mere demokrati. En tragisk forhistorie for den i dag fredelige plads, hvor vi finder flere vigtige regeringsbygninger, formand Maos Mausoleum og gamle byporte som den i nordenden af pladsen til Den Forbudte By, som er vores næste punkt på dagsordenen.

  Trods navnet er det i dag helt legalt at besøge Den Forbudte By. Den fik sit navn, da det tidligere kun var kejserfamilien og deres embedsfolk, der havde lov til at befærde sig i det enorme paladskompleks, der efter sigende skulle huse knap 10.000 rum. Vi undlader at tælle efter på dagens rundvisning, og i stedet får vi historien om stedet, hvis karakteristiske gamle bygninger med gule tegltage giver et spændende indblik i det gamle Kina midt i Beijing.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter til den smukke Baihai Park, hvor vi fra toppen af en bakke får en flot udsigt over det kejserlige område. Resten af aftenen er til fri disposition, men du har mulighed for at komme med til peking-opera med musik, sang, dans og anden traditionel kinesisk teaterkunst (tilkøb kr. 230).

 • Dag 4: Udflugt til Den Kinesiske Mur og OL-byen

  Vi tager et afbræk fra storbyferien og drager på udflugt til den berømte Kinesiske Mur. Vi kører gennem små forstæder og ud i de bjergrige landskaber, indtil vi er fremme ved Badaling-området. Byggeriet af Den Kinesiske Mur strakte sig over årtusinder med de første byggesten lagt f.Kr. men i dag skal vi se nyere sektioner af muren, der blev opført fra det 14. til det 17. århundrede.

  Den Kinesiske Mur er ikke ét langt bygningsværk men derimod bygget i brudstykker, og det samlede monument er udpeget som ét af verdens syv nye vidundere. Sektionen ved Badaling er en af de bedst bevarede dele af muren, og her får vi hele historien om det imponerende byggeri, der snor sig på toppen af de grønne bakker. Vi har god tid til at gå en tur på muren, mærke historiens vingesus og se, hvordan muren forsvinder ud i bjerglandskaberne i horisonten.

  Efterfølgende spiser vi frokost og kører til det olympiske kvarter tilbage i Beijing. Her ser vi de to berømte stadioner, nationalstadionet Fuglereden med dets ikoniske fletværksfacade og det kvadratiske svømmestadion Isterningen lige ved siden af.

  Herfra går turen tilbage til hotellet med ankomst sidst på eftermiddagen. Om aftenen har du mulighed for at opleve et kinesisk akrobatikshow (tilkøb kr. 230 – skal bestilles hjemmefra).

 • Dag 5: Templer, paladser og pandaer

  I dag skal vi tidligt op og spise morgenmad, inden turen går til Himlens Tempel, der er blandt Beijings vigtigste og helligste templer. Templet ligger på et marmorplateau på en plads midt i den livlige Tiantan Park, der især om morgenen fyldes med liv, når ældre samles for at dyrke tai chi, synge og konkurrere i forskellige aktiviteter. Den cirkulære helligdom på tre etager er udelukkende bygget af træ uden brug af hverken skruer eller søm og blev ligesom Den Forbudte By opført under Mingdynastiet i 1400-tallet.

  Vi nyder morgenstemningen og synet af det UNESCO-beskyttede tempel, inden vi fortsætter til landets ældste zoologiske have, Beijing Zoo, for at se kæmpepandaerne. Det er svært ikke at få et smil på læben af kinesernes klodsede, kræsne og bambusgnaskende nationaldyr, der i dag har lagt navn til det såkaldte panda-diplomati, hvor Kina udlåner pandaer til zoologiske haver i andre lande som symbol på venskab og goodwill.

  Herfra går turen videre til Sommerpaladset ved bredden af Kunmingsøen. Et naturskønt område med templer og flotte haver, som vi også skal opleve fra vandsiden på en afslappende sejltur på søen. Der er inkluderet frokost i løbet af udflugten, inden aftenen er til fri disposition.

 • Dag 6: Ind bag facaden til det gamle Beijing

  Efter nogle spændende dage med kig til nogle af Kinas største seværdigheder, er det blevet tid til at gå på opdagelse i det autentiske Beijing.

  Dagen begynder med et markedsbesøg med mulighed for at finde noget flot keramik, gode krydderier, silkeklæder eller andre gode minder om rejsen. Efterfølgende sætter vi os til rette i cykeltaxaer og begiver os ud i nogle af de gamle hutonger, som er betegnelsen for de snævre gyder, hvor vi kommer tæt på det lokale liv i de dele af byen, der endnu er uberørt af byens rivende udvikling.

  Vi fortsætter til Houhai, der er en af de tre søer i det centrale Beijing. Det er et af byens mest charmerende områder med caféer, restauranter og et livligt natteliv langs bredderne og små både, der sejler rundt under hængepilene på søen. Efter en dejlig dag i det gamle Beijing slutter vi af med en tur op i Bell Tower til en forrygende udsigt for at se den charmerende bydel for oven.

  Resten af eftermiddagen er på egen hånd, inden du om aftenen har mulighed for at deltage i en pekingand-middag. Det er nationalretten i denne del af Kina og en spise, der har været serveret i over 300 år. En dejlig autentisk madoplevelse i tråd med resten af dagens tema (tilkøb kr. 300 – skal bestilles hjemmefra).

 • Dag 7: Oplevelser på egen hånd

  Denne sidste fulde dag har vi på egen hånd i Beijing. Måske frister et genbesøg ved en af de spændende seværdigheder, og hvis du alligevel befinder dig omkring Den Himmelske Freds Plads, er Byplanlægningsmuseet nær ved også en interessant oplevelse med dets model over byen og spændende udstillinger om den storslåede hovedstads historie.

  Du kan også dyrke tai chi med de lokale i en af parkerne, tage en tur på Silke- eller Perlemarkedet, gå en tur rundt om søerne i det centrale Beijing, eller hvad hjertet ellers begærer.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Efter en sidste morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver sidst på formiddagen. Efter en mellemlanding i Amsterdam flyver vi videre til Aalborg med ankomst om aftenen.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu