Skip to main content

Rejse til Toscana

-
Italiens kulturelle skatkammer

Vidunderlige Toscana

Rejs med til Italiens smukkeste region. Toscana har ganske enkelt det hele. Charmerende gamle byer, uvurderlige kulturskatte, vidunderlige landskaber med højdedrag beplantet med oliventræer, vinstokke og cypresser, et spændende køkken og ikke mindst gode vine. Glæd dig til at opleve Firenze, hvor vi går i fodsporene på de store kunstnere Leonardo da Vinci og Michelangelo, Pisa med sit skæve tårn, fortryllende Siena og meget mere.

Hotel

 • Hotel Ambrosiano

  Dejlig familiedrevet hotel i centrum af Montecatini Terme. Hotellet blev i 2021 renoveret og fremstår i dag flot og moderne med respekt for hotellets oprindelige design. Samtidig er hotellet Montecatini Termes første ”grønne hotel” med stor fokus på miljø og bæredygtighed. På hotellet finder man en hyggelig gårdhave, bar, restaurant og indendørs swimmingpool (EUR 10,00 for hele opholdet inkl. badekåbe). Værelserne er pænt indrettet med bl.a. bad, toilet, aircondition, safeboks, telefon, hårtørrer og tv. Nogen værelser har balkon (tillæg). Som så ofte i Toscana kan uensartede værelser forekomme. Forplejningen består af italiensk morgenbuffet og om aftenen serveres en 4-retters middag. I løbet af opholdet arrangeres en toscansk aften med livemusik og specialmenu.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse: Aalborg - Bologna

  Direkte fly fra Aalborg til Bologna. Herfra kører vi til hotellet i Montecatini Terme. I maj flyver vi med SAS via København til Bologna.

  Aalborg - Bologna
 • Montecatini Alto – Vinsmagning: Halvdagsudflugt

  Med bjergbanen Funicolare kører vi op til den middelalderlige fæstningsby Montecatini Alto, der ligger hævet 300 meter over Montecatini Terme. Herfra er der fantastisk panoramaudsigt over området og Val di Nievole. På byens hovedtorv Piazza Giusti findes flere hyggelige caféer og restauranter, og bag ved pladsen længere oppe ad bakken ligger resterne af den oprindelige borg.

  Senere besøger vi en lokal vinbonde, hvor vi smager på stedets vine og toscanske specialiteter. Serveringen vil gøre det ud for frokost.

  Halvdagsudflugt
 • Firenze: Heldagsudflugt

  I Toscanas hovedstad ved Arno-floden har flere af Italiens berømte kunstnere som Leonardo da Vinci og Michelangelo sat deres præg. Blandt de mange seværdigheder ser vi Santa Croce-kirken, Santa Maria del Fiore-domkirken med den store røde kuppel og de typisk toscanske, stribede mure. Ved siden af domkirken ses det ottekantede dåbs-kapel med blandt andet den berømte Paradisdør. Vi besøger byens middelalderbydel, hvor digteren Dante levede.

  Over Arno-floden fører den berømte bro Ponte Vecchio med dens mange guldsmedebutikker. Nær broen ligger kunstgalleriet Uffizi med værker af nogle af verdens største billedkunstnere samt den smukke Piazza della Signoria-plads med rådhuset Palazzo Vecchio.

  Heldagsudflugt
 • Pisa – Lucca: Heldagsudflugt

  Vi besøger Pisa, der ligger ved Arnofloden. Pisa var tidligere en dominerende italiensk havneby, og i dag er byen verdensberømt på grund af Det Skæve Tårn. Vi besøger kirkekomplekset med klokketårnet, domkirken og dåbskapellet, der er opført i pisa-romansk stil.

  Videre til Lucca, der hørte under det antikke Rom og hvis bymur er en af byens mange seværdigheder, idet den består af stjerneformede volde. På en spadseretur ser vi bl.a. domkirken med den grøn-hvide marmorfacade og byens ovale handelsplads, som følger linjerne fra et tidligere amfiteater.

  Heldagsudflugt
 • Volterra – San Gimignano: Heldagsudflugt

  På en bakketop midt i det bølgende landskab ligger majestætiske Volterra, som var en af de vigtigste etruskerbyer i Italien. Vi besøger ruinerne af det romerske amfiteater og domkirken, og der vil blive lejlighed til at kigge på de mange forretninger med bl.a. alabasthåndværk. Her er mange levn fra etruskertiden, bl.a. bymuren med den berømte byport Porta dell´Arco og et af de vigtigste etruskermuseer i Italien.

  Fra Volterra kører vi til San Gimignano, der er kendt for mange smukke forsvarstårne fra middelalderen. I hovedgaden med små, hyggelige pladser er der mange spændende butikker. Vi ser byens domkirke, det gamle rådhus og den forfaldne fæstning Rocca og nyder den fremragende udsigt over byen og de omkringliggende olivenlunde og vinmarker.

  Heldagsudflugt
 • Siena: Heldagsudflugt

  Vi sætter kursen mod Siena, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Siena var i middelalderen kendt som en af Europas blomstrende handelsbyer med imponerende kirker og paladser og den flotte muslingeformede plads Piazza del Campo foran byens rådhus. Pladsen inspirerede senere arkitekten Martin Nyrop, da han tegnede Københavns Rådhus. Sienas domkirke regnes desuden for at være en af Italiens smukkeste med sine karakteristiske zebrastribede mure og søjler. Velbevarede røde murstenshuse langs de snævre gader fuldender indtrykket af middelalderstemning.

  Heldagsudflugt
 • Hjemrejse: Bologna - Aalborg

  Hjemrejse fra Bologna direkte til Aalborg. I maj flyver vi med SAS via København til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Firenze?

  Gennemsnitstemperatur: Maj - juni 25° - 27°, august - oktober 25° - 28°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Toscana?

  Entréer udgør ca. EUR 25. Vinsmagning med frokost ca. EUR 19

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu