Skip to main content

Rundrejse i Irland og Nordirland

-
Storslået rundrejse med natur, historie og sjæl

Irland - Nordirland

”Céad míle fáilte” – tusind gange velkommen til Irland og Nordirland og til en fascinerende rundrejse, hvor vi skal tryllebindes af naturen fra Ring of Kerrys frugtbare og blide landskaber til The Giant’s Causeways øde, barske klippelandskaber. Vi besøger hyggelige pubber, et smukt, gammelt kloster og fårehyrden Brendan. Den irske befolkning er gæstfri og imødekommende og værner om irske traditioner som Guinness, gylden whisky, folkemusik og ikke mindst Riverdance, som der bliver mulighed for at opleve på rejsen.

Du har også mulighed for at købe flybillet tur/retur til Belfast. Læs mere her.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Belfast tur/retur
 • Let anretning ombord
 • 7 overnatninger på gode hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Entré til Cliff of Moher
 • Udflugter ekskl. entréer og whiskysmagning
 • Dansk rejseleder

Kort

Hotelliste per afgang

Vi benytter nedenstående hoteller på vores afgange til Irland. Det varierer per afrejse, hvilket hotel der benyttes i de forskellige byer.

Belfast (2 nætter)
The Holiday Inn Belfast City Centre
The Hampton By Hilton Belfast City Centre
Ramada by Wyndham Hotel Belfast

Westport (2 nætter)
Castlecourt Hotel

Mayo Regionen (2 nætter)
Broadhaven Bay Hotel
Breaffy House Hotel

Kerry (2 nætter)
Killarney Court Hotel
Ballyroe Heights

Dublin (1 nat)
Academy Plaza

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg – Belfast

  Udrejse fra Aalborg direkte til Belfast i Nordirland. Indkvartering i to nætter på centralt beliggende hotel.

 • Dag 2: Belfast – The Giant’s Causeway – Whiskeysmagning

  Vi begynder dagen med en byrundtur til det nordvestlige Belfast, hvor vi bl.a. ser på gavlmalerier. Fra Belfast følger vi den meget smukke kystvej mod nord. Vi kommer til The Giant’s Causeway, et enestående eksempel på naturens skaberkraft, hvor tusindvis af basaltsøjler dannet af lava har skabt former, man ikke tror muligt.

  Tilbage i Belfast vil der om eftermiddagen være mulighed for at besøge det verdensberømte Titanic-museum, som på fantastisk vis fortæller historien om det enorme skibs historie og tragiske forlis.

  Belfast – The Giant’s Causeway – Whiskeysmagning
 • Dag 3: Derry - Donegal - Mayo

  Dagens første besøg er i historiske Derry eller Londonderry, som den kaldes af protestanterne. Byen er bl.a. kendt for borgerrettighedsmarchen i 1972, hvor 14 deltagere mistede livet. Denne dag er senere blevet kendt som ”Bloody Sunday”.

  Lige uden for Derry krydser vi grænsen til Irland og kommer til grevskabet Donegal, hvor landskaberne er præget af de store vidder. Denne del af Irland har altid været tyndt befolket og fattigt. Derfor har området også været i fred for mange af de erobrere, som Irland har måttet plages med gennem tiden. Det er også her, det gæliske sprog stadig tales af lokalbefolkningen. Vi kører omkring i det smukke landskab i grevskabet Sligo, hvor Lord Louis Mountbatten residerede, og vi holder frokostpause i byen Sligo, hvor der også er gode indkøbsmuligheder.

  Hen på eftermiddagen når vi frem til Mayo-distriktet, der er kendt for sine mange hyggelige pubber.

  Vi har to overnatninger på et centralt hotel i byen nær pubber og restauranter.

  Derry - Donegal - Mayo
 • Dag 4: Connemara

  Dagens rundtur går gennem det smukke Connemara. Området er kendt for dets 12 bjergtoppe, der i den rette belysning får et lilla skær, samt dets dale, helligsteder og floder. Vi begynder med at nyde udsigten over Clew Bay og Irlands hellige bjerg, Croagh Patrick, og kører igennem det smukke landskab mod Louisburgh. Det bringer os frem til Irlands eneste fjord Lillary Harbour, hvor vi gør holdt i byen Leenaun. Her er der gode muligheder for køb af kvalitetsuldvarer.

  Vi gøre et længere ophold ved klosteret Kylemore Abbey, som markerer den rigdom, som kirke samt godsejere besad. Disse evnede at finde de flotteste og mest betagende scenerier. Den engelske park og have bør opleves.

  Om aftenen er der mulighed for at strække benene langs floden Carrowbeg River og nyde en øl på pubberne i den levende midtby. (kun hvis vi bor i Westport).

  Connemara
 • Dag 5: The Burren - Cliffs of Moher - Kerry

  Turen bringer os gennem kalkstensområdet The Burren præget af en helt anderledes og barsk natur, der kun giver lave planter og vækster mulighed for at gro. The Burren rummer også de såkaldte ‘dolmen’-stendysser, som blev bygget for næsten 5000 år siden. Herpå venter endnu et naturfænomen, som efter manges opfattelse endda er Irlands mest betagende, nemlig The Cliffs of Moher. Entré til The Cliffs of Moher er inkluderet. Vi krydser floden Shannon, hvor vi med lidt held under overfarten kan se springende delfiner.

  Vi har to overnatninger i Kerry.

  The Burren - Cliffs of Moher - Kerry
 • Dag 6: Ring of Kerry

  På en heldagsudflugt rundt om Kerry-halvøen oplever vi et af turens højdepunkter, Ring of Kerry. Klimaet herude er påvirket af den milde Golfstrøm, og næsten alt kan gro her. Om formiddagen gør vi holdt ved fårehyrden Brendan, der viser os, hvordan han kan bruge sine hunde til at drive fårene rundt i terrænet - en oplevelse man må have med, når man er i Irland.

  Eftermiddagen byder på ophold i den hyggelige by Sneem og en køretur gennem Killarney Nationalpark, hvis naturskønhed er enestående. Rutens sidste del byder på bjergkørsel af allersmukkeste slags.

  Ring of Kerry
 • Dag 7: Kerry - Dublin

  Vi forlader Kerry tidligt og kører mod Dublin. Undervejs passerer vi landsbyer, hvis husfacader er meget farverige. Vi når Dublin først på eftermiddagen og kører en lille byrundtur i denne spændende og meget levende hovedstad. Vi overnatter centralt i Dublin i gåafstand fra O’Connell Bridge og Temple Bar-området, hvis brolagte gader i sig selv er en oplevelse.

  Om aftenen kan vi opleve irsk folkemusik og sang, Guinness og gylden whiskey – nogle af de ingredienser, der indgår i et vellykket Dublin-besøg.

  Kerry - Dublin
 • Dag 8: Dublin - Belfast - Aalborg

  Vi tager afsked med Dublin og kører de ca. 2 timer til Belfast, hvorfra vi flyver direkte tilbage til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 14:15 15:10

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
15/7-20238 dageIrland - Nordirland0Kr. 13.995Forespørg
22/7-20238 dageIrland - Nordirland0Kr. 13.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på Irland-Nordirland rundrejsen?

  Nordirland ca. GBP 25, Titanic Museum ca. GBP 19,5. Whiskysmagning ca. GBP 15. Irland 
  ca. EUR 45.

 • Hvordan er vejret i Irland?

   Dublin (gns.): maj-september 17° - 20°.

 • Hvordan er hotelstandard på Irland - Nordirland rundrejsen?

  Hotellerne er gode og velindrettede. Vi lægger stor vægt på, at hotellerne ligger centralt i interessante byer. Bystøj og lign. kan forekomme. Alle hoteller er røgfrie. Forplejningen er irskpræget med en righoldig buffet om morgenen og buffet eller 3-retters valgmenu om aftenen.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Irland og Nordirland?

  I Irland bruger man Euro (EUR) og i Nordirland engelske pund (GBP)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu