Skip to main content

Flodkrydstogt fra Holland til Tyskland

-
Livsnydelse til søs med besøg undervejs i Hollands historiske havnebyer

Flodkrydstogt i det gamle Holland

Nyd sommeren ombord på det skønne flodkrydstogtskib MS Princess, når vi sejler fra Hollands hovedstad Amsterdam til besøg i en håndfuld af tulipanlandets historiske havnebyer.

Vi begynder vores rejse på Sjælland, sejler til Tyskland og fortsætter til Amsterdam, hvor vi går ombord på skibet, der i de kommende dage tager os på en fascinerende tidsrejse tilbage til den hollandske guldalder. I 1600-tallet var Det Forenede Ostindiske Kompagni en global magtfaktor i verdenshandlen, og under selskabets faner hjembragte fragtskibe alverdens varer fra det fjerne Østen. Hjemme i Holland blomstrede havnebyerne under de glade handelsdage, og vi lægger til kaj undervejs i Enkhuizen, Kampen og Hoorn, der alle bugner af maritim stemning og seværdigheder fra deres glorværdige fortid. Det oplever vi på byrundture med rejselederen, hvor vi besøger spændende museer og spadserer langs de gamle havnefronter, ligesom vi skal på en spændende udflugt med bus til landets gamle vindmøller og hyggelige fiskerlandsbyer. På femtedagen sejler vi til besøg i den flere tusinde år gamle by Nijmegen, inden Rhinen tager os over den tyske grænse til slutdestinationen Køln.

Historiske oplevelser i moderne rammer

På hele rejsen bor vi i komfortable kahytter på det nyrenoverede MS Princess, hvor restauranten, baren og det store soldæk inviterer til mange hyggelige stunder imellem oplevelserne på land. Vi har helpension på hele rejsen, og på sidstedagen fejrer vi en veloverstået rejse i hinandens gode selskab med en hyggelig gallamiddag med lækker mad og musik.

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Kaffe/te på skibet
 • Byrundtur i Enkhuizen og besøg på Zuiderzee Museum
 • Byrundtur i Kampen
 • Byrundtur i Hoorn
 • Udflugt med bus i det nordlige Holland
 • Byrundtur i Nijmegen
 • Færge Gedser-Rostock t/r
 • Dansk rejseleder

Skib

 • Dag 1-6

  MS Princess by Amadeus

  De pragtfulde tyske skibe fra Amadeus er ejet af den østrigske familie Lüftner, som har mere end 40 års erfaring på Europas floder. Dette rederi sætter en ære i gæstfrihed, komfort og kvalitet. Du kan se frem til et behageligt og afslappende flodkrydstogt i meget rummelige og moderne kahytter.

  Skibet, som er fra 2006, gennemgik en omfattende renovering i 2020. MS Princess har i alt 78 kahytter fordelt over tre dæk - Haydn, Strauss og Mozart.

  I skibets flotte restaurant serveres morgenmad, frokost og middag. Her forkæles du med en række lækre retter fra det lokale og internationale køkken, tilberedt af skibets kokke.

  Fra skibets panoramabar kan du nyde udsigten og en forfriskende drink. Om aftenen er her en hyggelig stemning og en blanding af god live-musik samt temaaftener. Her samles skibets gæster ofte efter en dag med oplevelser og udflugter.

  På skibets store soldæk finder du komfortable liggestole, udendørs aktiviteter og et afskærmet område, hvorfra du kan nyde den pragtfulde udsigt over floden. Skibet har desuden et moderne fitnessområde og en wellness afdeling, til fri afbenyttelse.

  3 kahytskategorier:
  Mozart: Dobbeltkahyt på øverste dæk med skydevindue og fransk balkon.
  Strauss: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med skydevindue og fransk balkon.
  Haydn: Dobbeltkahyt på hoveddæk med vindue med begrænset udsigt (vinduet kan ikke åbnes).

  Alle kahytter er ca. 15 m2 med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, værdiboks, minikøleskab, telefon, aircondition. Der tilbydes dobbeltseng eller to enkeltsenge.

  Bemærk, at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Forplejning om bord:
  Ophold om bord på skibet er inklusive helpension. Stor morgenmadsbuffet, flere-retters velsmagende frokost samt en skøn middagsbuffet inspireret af det lokale-og internationale køkken. Herudover serveres der eftermiddagskaffe, te og kage samt en lille natmad

  Bemærk, at drikkevarer til frokost og middag ikke er inkluderet. I skibets restaurant og barer finder du et bredt udvalg af forskellige sodavand, kaffe/te, juice, øl, lokale vine samt drinks og cocktails.

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af myndighedskrav samt vandstand og strømforhold. Vi gør vores bedste for at gennemføre det annoncerede program, men justeringer kan forekomme med kort varsel.

  Bemærk desuden, at skibet af sikkerhedsmæssigt årsager ikke tillader brug af rollator og kørestol ombord, samt at rejsen kan være krævende for gangbesværede. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl, om rejsen egner sig til dig.

 • Dag 1: Afrejse til Amsterdam og ombord på MS Princess

  Vi stiger på bussen på Sjælland og tager færgen fra Gedser til Rostock, hvorfra vi kører vestpå til Hollands hovedstad Amsterdam. Vi ankommer hen ad eftermiddagen og går ombord på vores skønne flodkrydstogtskib MS Princess, der bliver vores flydende hjem på hele rejsen. Efter vi er på plads i vores kahytter, byder kaptajnen og besætningen os på en velkomstdrink og middag på skibet.

  Om aftenen har du mulighed for at se nærmere på Amsterdam og evt. gå en tur langs kanalerne på egen hånd.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag på skibet.

  Afrejse til Amsterdam og ombord på MS Princess
 • Dag 2: Historiske farvande og ankomst i Enkhuizen

  Skibet sejler tidligt om morgenen fra Amsterdam, og om formiddagen ankommer vi i havnebyen Enkhuizen.

  I dag og i de kommende dage sejler vi i hollandske farvande med en lang og dramatisk historie. Tidligere lå byerne ud til den store indsø Zuiderzee, men da området gentagende gange blev hårdt ramt af katastrofale oversvømmelser, opførte man i løbet af 1900-tallet dæmninger for at komme problemerne til livs. Dæmningen Afsluitdijk blev bygget for at skærme af for vandet fra Nordsøen, mens Houtribdijk opdelte det inddæmmede vand i ferskvandssøerne Markemeer og IJsselmeer, og det er dem, vi sejler på i rejsen første fire dage.

  I Enkhuizen mødes vi af en energisk havneby med talrige referencer til dengang, hvor byen blomstrede under den hollandske guldalder. På den tid, tilbage i 1600-tallet, sad Det Forenede Ostindiske Kompagni tungt på verdenshandlen, og hjemme i Holland nød havnebyer som Enkhuizen godt af den velstand, handlen medførte.

  Vi tager på byvandring i selskab med rejselederen, der viser os nogle af de mange gamle varehuse, værksteder og monumenter, der står tilbage fra byens storhedstid for flere hundrede år siden. Vi ser bl.a. byporten Drommedaris, der tilbage i 1500-tallet var del af Enkhuizens forsvarsmur og i dag er en af byens største seværdigheder. Vi besøger også Zuiderzeemuseum (entré betales lokalt. Ca. € 10), hvor vi følger de hyggelige brostensbelagte stræder på friluftsmuseets udendørsarealer forbi et væld af gamle postkontorer, varehuse, smede og mange andre historiske bygninger fra fortidens boblende havneby. Det er også muligt at kigge indenfor i skibshallen og se Hollands største samling af træskibe til et spændende indblik i landets stolte søfartstraditioner.

  Der bliver også tid på egen hånd i byen, inden vi om aftenen spiser middag sammen på skibet.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension på skibet.

  Historiske farvande og ankomst i Enkhuizen
 • Dag 3: Byrundtur i maritime Kampen

  I dag sejler vi tidligt om morgenen over IJsselmeer til den gamle hanstestad Kampen, hvor der venter os endnu et møde med en hyggelig havneby med en stor maritim kulturarv.

  Vi tager på byrundtur i byen, der er kendt for at have en af landets bedst bevarede gamle bydele. Kampen byder på et væld af historiske bygninger og pæne gader, der i århundreder har snoet sig rundt om byporte, købsmandshuse og lokalforretninger, nogle helt tilbage fra 100-tallet. Vi spadserer hen over de gamle brosten, mens rejselederen fortæller om byen, der bl.a. byder på seværdigheder som den høje St. Nicholas-gotikkirke og den ikoniske bro med fire gyldne hjul på toppen, der forbinder den gamle bydel med byen på den anden side af IJssel-floden.

  Efterfølgende får du tid til egne oplevelser. Du kan evt. besøge et af byens museer, koggeværftet med skibet Kamper Kogge, der er bygget ved hjælp af fortidens teknikker, eller kigge indenfor i cigarbutikken De Olifant, der står tilbage som vidnesbyrd på byens traditioner inden for cigarproduktion. Engang var der hundredvis af cigarfabrikker i Kampen, men i dag er dette den eneste tilbageværende. Til gengæld har den godt gang i tandhjulene, idét her produceres over 80.000 cigarer hver uge.

  Det står dig også frit for bare at nyde dagen hjemme på skibet, inden vi om aftenen samles i restauranten til en god middag. Skibet sejler videre fra Kampen kl. 20.00.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension på skibet.

  Byrundtur i maritime Kampen
 • Dag 4: Videre til Hoorn og det ægte Holland

  Skibet sejler i dag tilbage over IJsselmeer- og Markermeer-søerne til byen Hoorn. Skibet lægger til kaj tidligt om morgenen, og efter morgenmaden går vi på opdagelse i byen, der ligesom nabobyen Enkhuizen spillede en vigtig rolle under den hollandske guldalder. Det Forenede Ostindiske Kompagni havde et af sine hovedkvarterer i Hoorn, og vi kan stadig se mange handelshuse og monumenter fra tiden, hvor skibe vendte hjem til havnen med alverdens varer fra den lange rejse til Fjernøsten.

  Er du arkitekturinteresseret, er Hoorn rig på interessante bygningsværker. Byen huser mange murstensbygninger opført i hollandsk renæssancestil, og derudover kan du se attraktioner som det over 400 år gamle vejehus De Waag, byens eneste tilbageværende byport og det gotiske forsvarstårn ved havnen.

  Foruden byrundturen byder dagen på en udflugt til det charmerende, gamle Holland, der breder sig ikke langt fra Hoorn. Vi sætter os til rette i bussen og kører til Zaanse Schans, hvor gamle vindmøller og træhuse giver et glimt af fortidens Holland. Her får du tid til at kigge indenfor i en af vindmøllerne (entré købes lokalt) og evt. se nærmere på værkstederne, hvor de berømte hollandske træsko fremstilles. Udflugten går også til byen Edam, der har lagt navn til landets kendte, kugleformede ost, samt den hyggelige fiskerby Volendam med de farverige huse langs havnen. Vi besøger også landsbyen Marken på en lille ø ud fra kysten, der er forbundet til fastlandet via en dæmning. Kort sagt en spændende tur med masser af ægte hollandsk stemning og kort vej mellem oplevelserne.

  Skibet sejler videre kl. 15.00.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension på skibet.

  Videre til Hoorn og det ægte Holland
 • Dag 5: Historiske Nijmegen og gallamiddag på skibet

  Vi siger farvel til søerne Markemeer og IJsselmeer samt de nordhollandske havnebyer og sejler ind i landet til Nijmegen, hvor skibet lægger til kaj i løbet af natten.

  Nijmegen blev opført for mere end 2.000 år siden, og det er derfor en af Hollands ældste byer. Med sine mange unge studerende og historiske bygningsværker byder den på et charmerende møde mellem nyt og gammel, og det oplever vi på dagens byrundtur med rejselederen. Vi rejser om sommeren, så måske fornemmer vi, hvordan byen med sin idylliske placering ud til Waal-floden er et yndet rejsemål for cykel- og vandreentusiaster. På byrundturen holder vi os dog inden for byens grænser, hvor rejselederen tager os med rundt i den kulturholdige gamle bydel.

  Der bliver også tid til, at du på egen hånd kan gøre nogle gode indkøb og evt. se nærmere på nogle af byens museer, inden vi kl. 13 samles på skibet og gør klar til at sejle videre gennem de hollandske sommerlandskaber. Vi sejler på Waal-floden, der senere bliver til Rhinen, som tager os det sidste stykke over den tyske grænse. Undervejs på sejladsen samles vi om en hyggelig gallamiddag ombord, hvor vi med lækker mad og musik fejrer en veloverstået rejse til det gamle Holland.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension på skibet.

  Historiske Nijmegen og gallamiddag på skibet
 • Dag 6: Hjemrejse til Sjælland

  Ankomst tidlig morgen til Køln hvor vi efter morgenmaden går fra borde og kører med bussen hjemad mod Danmark. Fra Rostock tager vi færgen til Gedser, hvorfra vi kører til vores respektive hjembyer på Sjælland.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet.

  Hjemrejse til Sjælland

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Roskilde Stationen, bagside/Ny Østergade 04:50 21:05
Tåstrup Station, Sels Mosevej 05:20 20:35
Valby Station v. Lyshøjgårdsvej 73 (Busholdeplads) 05:50 20:05
Ølby Station, Søndre Centervej 06:35 19:20
Rønnede afk. 37 Motervej p-plads, Ny Næstedvej 34 07:00 19:00
Vordingborg afk. 41 Pendler Parkering , Mønsvej 130 07:30 18:30
Nykøbing Falster Station, Banegårdspladsen 2 08:00 18:00
Gedser Scanlines billetkontor, Gedser Landevej 08:30 17:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/8-20246 dageKrydstogt på Ijsselmeer og RhinenMere end 8Kr. 10.498Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Strauss kahyt, midterste dæk kr. 1.000. pr. person.
  Mozart kahyt, øverste dæk kr. 1.900. pr. person.

  Enkeltkahyt/-værelse. OBS – kun på forespørgsel.

  Afbestillingsforsikring er 7% af rejsens pris.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Holland?

  I Holland bruger man Euro (EUR).

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu