Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhône og Saône

-
Fra Provence gennem Rhônedalen til Bourgogne

Rhône – Saône flodkrydstogt

Langs de sydfranske floder Rhône og Saône ligger oplevelserne og seværdighederne som perler på en snor. Her klynger vinstokkene sig til stejle skråninger, lavendelplantagerne lyser op i smukke lilla farver, og små landsbyer ligger billedskønt i naturen.

Vi nyder livet ombord på det skønne 5-stjernede flodskib og oplever gamle, storslåede byer som den tidligere paveby Avignon, van Goghs elskede Arles og storbyen Lyon. Vi kommer tæt på særprægede Camargues, naturskønne Ardèche og vinskråningerne langs Rhône i Beaujolais og Mâcon på dette flodkrygstogt i Frankrig.

Skib - MS Van Gogh

Se her for beskrivelse af skibet.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med skib - Martigues - Arles -
 • Avignon - Lyon - Chalon sur Saône
 • 6 overnatninger på CroisiEurope flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Beaune
 • 9 x morgenmad
 • 5 x frokost/lunch ombord
 • 9 x aftensmad, heraf 1 gallamiddag ombord
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • All Inclusive ombord*
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Skib

 • MS Van Gogh

  Dette nyrenoverede skib er bygget i 1999 og renoveret i 2018. På skibet er der i alt 54 kabiner fordelt på 2 dæk (hoveddæk og øvre dæk), og derudover finder du også de mange faciliteter her. Heriblandt er restaurant med panoramaudsigt, reception, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, aircondition, Wi-Fi, morgenfitness på soldækket og mere. På soldækket kan du også slappe af i en af solsengene eller stolene, mens skibet langsomt sejler langs fantastiske landskaber. Enkeltkabinerne er 11 kvm, mens dobbeltkabinerne er 15 kvm, alle med vindue. Kabinerne er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. I skibets restaurant serveres morgenbuffet, frokost og middag som 3-retters menu, og en aften er der 4-retters gallamenu. Ombord kan du se frem til skønne kulinariske oplevelser, når skibets franske kok serverer smagfulde retter. Drikkevarer til frokost/lunch og aftensmad ombord er inkluderet. Der serveres øl, vand, skibets vine, dagens cocktail samt kaffe, te og drinks i tidsrummet kl. 11:00-23:00. Eksklusive drikkevarer, specielle drinks og andre drikkevarer er mod betaling. Der er faste pladser i restauranten under hele krydstogtet.

  Påklædning
  Der er ingen formel dresscode, men shorts, undertrøjer, badetøj og lignende er ikke velset i restauranten. Pæn påklædning er forventet ved krydstogtets gallamiddag.

  ReceptionJa
  Internetgratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Rhône og Saône samt ændring i anløbshavne.

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, middag i Neumünster og overnatning ved Wuppertal.

 • Dag 2: Beaune

  I dag via Luxemburg gennem Nordfrankrig. Ankomst til Beaune i Bourgogne sidst på eftermiddagen, hvor vi spadserer en tur og besøger Hospice De Beaune, det verdensberømte fattig-hospital. Aftensmad og overnatning i Beaune.

  Beaune
 • Dag 3: Beaune – Martigues

  Fra Beaune kører vi på Solens Motorvej, Autoroute Du Soleil, via Mâcon, Beaujolais og Lyon ned til Rhônedalen. Vi holder frokostpause i Orange, som er hjemsted for Cæsars triumfbue fra før Kristi fødsel og Kejser Augustus’ romerske amfiteater.

  Sidst på eftermiddagen når vi skibet i Martigues. Matroserne hjælper med at bære bagagen ombord, og kaptajnen er vært ved en velkomstdrink. Om aftenen er der mulighed for at besøge den skønne middelhavsby.

  Beaune – Martigues
 • Dag 4: Port Saint Louis – Arles – pavebyen Avignon

  Tidligt om morgenen sejler vi mod Port Saint Louis ad Fos-kanalen, som løber langs med Middelhavet. Om formiddagen kører vi på udflugt til Camargue, som er et enestående naturområde i Rhône-deltaet med indsøer beboet af store flokke af vand- og vadefugle, sorte tyre og vilde heste. Der bliver også tid til at se den smukke landsby Ste Maries de la Mer, der er valfartsby for både katolikker og sigøjnere.

  Tilbage på skibet i Arles er der frokost ombord. Eftermiddagen byder på besøg i den hyggelige by Arles, hvor bl.a. maleren Van Gogh har boet. Sidst på eftermiddagen sejler vi videre mod Avignon, hvor vi ankommer i løbet af aftenen.

  Port Saint Louis – Arles – pavebyen Avignon
 • Dag 5: Avignon – Viviers

  Om formiddagen besøger vi Pavepaladset, det største og uden tvivl et af de mest storslåede, gotiske paladser i verden. Man kan også gå en tur i den gamle bydel i Avignon, der stadig er omgivet af en 5 km lang bymur med 7 porte og 39 tårne.

  Frokost indtages ombord på skibet. Vi sejler videre og passerer undervejs det kendte vinområde Chateauneuf du Pape, byen Roquemaure og slusen ved Bollène, som er den største sluse på sejlturen. Først på aftenen ankommer vi til Viviers, hvor skibet ligger natten over. Efter aftensmaden er der mulighed for en spadseretur i den smukke middelalderby.

  Avignon – Viviers
 • Dag 6: Ardèche – Tain L’Hermitage

  Om morgenen kører vi til det naturskønne Ardèche, hvor floden har skåret sig gennem landskaber og dannet den berømte naturskabte bro Pont d’Arc over Ardèche-floden. Tilbage til skibet i La Voulte.

  Efter frokost kører vi til Tain L’Hermitage til et vinkooperativ, hvor vi skal smage Côte de Rhone-vin. Efter vinsmagningen er der tid på egen hånd, hvor man bl.a. kan købe den berømte Valrhona-chokolade, inden vi atter stiger ombord på skibet.

  Ardèche – Tain L’Hermitage
 • Dag 7: Vienne – Lyon – Trévoux

  Skibet sejler i løbet af natten videre mod Vienne med ankomst først på formiddagen. Der vil være tid til at se byen, inden vi sejler videre mod Frankrigs tredjestørste by Lyon, som ligger, hvor Rhône og Saône løber sammen.

  Ankomst til Lyon først på eftermiddagen. Byrundtur i Lyon med bussen. Om aftenen sejler vi gennem oplyste Lyon fra Rhône-floden over på Saônefloden og lægger til i Trévoux for natten.

  Vienne – Lyon – Trévoux
 • Dag 8: Trévoux – Tournus – Chalon sur Saône

  Tidligt om morgenen sejler vi videre mod Tournus og passerer de kendte vinmarker i Beaujolais-distriktet og i Macônnais. Efter frokost kører vi med bussen fra Tournus til den lille landsby Chardonnay, hvor vi besøger et vinkooperativ i Mâcon Villages distriktet. Herefter til skibet i Chalon sur Saône. Om aftenen er der gallamiddag i restauranten ombord.

  Trévoux – Tournus – Chalon sur Saône
 • Dag 9: Alsace og hjemrejse

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning. På kajen står bussen klar, og matroserne bærer kufferterne fra kabinen til bussen. Ad den smukke motorvej gennem det nordlige af Jurabjergene køres via Mulhouse mod Tyskland. Hjemturen byder på et lille besøg i Alsace. Karlsruhe og Frankfurt passeres, inden der er overnatning ved Alsfeld.

 • Dag 10: Hjemrejse

  Sidste dag forbi Hamburg og frokost i Neumünster.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 05:05 22:10
Dybvad Falkevej 25 05:20 21:50
Brønderslev Banegård 05:30 21:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvej 05:40 21:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 21:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 21:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 20:50
Haverslev INdustriparken, Circle K 06:35 20:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 06:50 20:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 20:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 07:25 19:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 19:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 19:25
Skanderborg Banegård 08:15 19:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 08:30 18:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 09:30 18:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 09:40 18:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 10:05 17:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 10:20 17:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 16:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:00 16:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
21/7-202110 dageRhone-Saone flodkrydstogtMere end 8Kr. 13.695Bestil
14/8-202110 dageRhone-Saone flodkrydstogtMere end 8Kr. 13.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • All Inclusive ombord på skibet

  All inclusive ombord. Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10:00 - 24:00.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale ca. EUR 5,00 pr. pers. pr. dag til fordeling blandt skibets personale. 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu