Skip to main content

Nyd livet på Rhône og Saône

-
Flodkrydstogt fra Provence gennem Rhônedalen til Bourgogne

Rhone – Saone flodkrydstogt

Langs de sydfranske floder Rhône og Saône kommer oplevelserne og seværdighederne som perler på en snor. Vinstokkene dækker de stejle skråninger, lavendelplantagerne lyser op i smukke lilla farver, og små landsbyer ligger billedskønt i landskabet. Vi nyder livet ombord på det skønne, 4-stjernede flodskib og oplever den ægte franske stemning, mens vi langsomt bevæger os gennem Europas smukkeste vinlandskab, og får historiske, kulturelle, autentiske og kulinariske oplevelser serveret.

Se video af flodkrydstogtet her

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med flodskib på Rhône og Saône fra Martigues til Lyon
 • 6 overnatninger på CroisiEurope-flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Beaune
 • 9 x morgenmad
 • 5 x frokost ombord/på udflugt
 • 9 x middag, heraf 1 gallamiddag ombord
 • 3 x vinsmagning
 • All Inclusive ombord*
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Overnatning

 • Anvendes på afrejse 27/9

  MS Rhone Princess

  M/S Rhone Princess er et flot skib med hoveddæk, øvre dæk og soldæk. Med en længde på 110 meter og 69 kabiner, er skibet ideelt til at sejle på floderne. Flodkrydstogtskibet sejler udelukkende på Rhone og Saone floderne i det sydlige Frankrig. Skibet er komfortabelt indrettet og har en afslappende og elegant stil. Skibet har egen bar, lounge og restaurant samt en reception. Fra soldækket er der rig mulighed for at slappe af og nyde udsigten. Der er liggestole og områder, hvor der er skygge. Kahytterne er omkring 13 m2 og udstyret med to enkeltsenge, som kan skubbes sammen. I kahytten er der desuden Wi-Fi, aircondition og tv samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

 • Anvendes på afrejse 14/7

  MS Van Gogh

  Dette nyrenoverede skib er bygget i 1999 og renoveret i 2018. På skibet er der i alt 54 kabiner fordelt på 2 dæk (hoveddæk og øvre dæk), og derudover finder du også de mange faciliteter her. Heriblandt er restaurant med panoramaudsigt, reception, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, aircondition, Wi-Fi, morgenfitness på soldækket og mere. På soldækket kan du også slappe af i en af solsengene eller stolene, mens skibet langsomt sejler langs fantastiske landskaber. Enkeltkabinerne er 11 kvm, mens dobbeltkabinerne er 15 kvm, alle med vindue. Kabinerne er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. I skibets restaurant serveres morgenbuffet, frokost og middag som 3-retters menu, og en aften er der 4-retters gallamenu. Ombord kan du se frem til skønne kulinariske oplevelser, når skibets franske kok serverer smagfulde retter.

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge myndighedskrav samt vandstand og strømforhold floderne. Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • Dag 1-2: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, middag i Neumünster og overnatning ved Wuppertal. Næste dag kører vi via Luxembourg gennem Nordfrankrig. Vi ankommer til Beaune i Bourgogne sidst på eftermiddagen, hvor der er mulighed for en spadseretur til Hospice De Beaune, det verdensberømte fattighospital.

  Aftensmad og overnatning i Beaune.

 • Dag 3: Beaune – Martigues

  Fra Beaune kører vi ad Autoroute du Soleil via Mâcon, Beaujolais og Lyon ned til Rhônedalen. Vi holder frokostpause ved Orange, som er hjemsted for Cæsars triumfbue fra før Kristi fødsel og Kejser Augustus’ romerske amfiteater. Sidst på eftermiddagen når vi skibet i Martigues. Besætningen hjælper med at bære bagagen ombord, og kaptajnen er vært ved en velkomstdrink, inden vi nyder den første aftenmenu ombord.

  Beaune – Martigues
 • Dag 4: Marseille – Carmargue

  Vi skal på busrundtur i Marseille, hvor den lokale guide fortæller om middelhavnsbyen, der er Frankrigs ældste og næststørste by. Marseille er nok mest kendt for sin storslåede kyststrækning og en stor lystbådehavn, men vi besøger også den gamle bydel Le Panier og ser den smukke La Major-katedral, der er bygget i nyromansk stil.

  På vej tilbage til skibet skal vi besøge Carmague-området, der er et enestående naturområde i Rhône-deltaet med indsøer beboet af store flokke af vand- og vadefugle, sorte tyre og vilde heste. Der bliver også tid til at se den smukke landsby Ste-Maries-de-la-Mer, der er valfartsby for både katolikker og romaere. Vi skal besøge en vinproducent og smage nogle af de lokale vine samt spise en let frokost.

  Vi spiser middag ombord på skibet, mens det sejler mod Avignon.

  Marseille – Carmargue
 • Dag 5: Avignon

  Avignon er omgivet af en fem km lang bymur med syv porte og 39 tårne, og her skal vi se Pavepaladset, som er et af verdens mest storslåede, gotiske paladser, inden sejladsen fortsætter i retning mod Viviers efter frokost.

  Avignon
 • Dag 6: Ardéche-dalen – Tain-l’Hermitage

  I dag skal vi opleve den naturskønne Ardéche-dal, der har fået navn efter Ardéche-floden, der er kendt for sine mange kalkstensklipper. Området er et yndet udflugtsmål for friluftselskere med kanosejlads, klatring, vandreture osv. Efter Frokost ombord på skibet kører vi til den berømte vin- og chokoladeby Tain-l’Hermitage, hvor vi selvfølgelig også skal smage på de søde varer.

  Vi spiser middag på skibet, mens vi sejler mod Lyon.

  Ardéche-dalen – Tain-l’Hermitage
 • Dag 7: Lyon

  Vi nyder formiddagen i Lyon, som ligger fantastisk smukt, hvor Saône løber ud i Rhône-floden. Vi skal på en tur rundt i den historiske by, hvor vi skal se den smukke katedral La basilique Notre-Dame de Fourvière og de smalle gader i Vieux Lyon, byens gamle renæssancekvarter.

  Vi spiser frokost på skibet, mens vi sejler mod Mâcon.

  Lyon
 • Dag 8: Mâcon – Trevoux

  Efter morgenmad ombord bliver der mulighed for at kigge lidt nærmere på Macon, som er smukt beliggende i et bakkelandskab med vinmarker. Byens vartegn er katedralen med de ottekantede tårne, og den tusind år gamle Saint-Laurent-bro forbinder Mâcon med landsbyen Saint-Laurent-sur Saône. Sejlads mod Belville mens vi spiser frokost. Om eftermiddagen bliver der mulighed for igen at køre ud i det smukke vinlandskab og besøge en lokal producent, mens skibet sejler fra Belville til Trevaux.

  Aftenen byder på skibets gallamiddag, mens vi sejler ind mod et smukt illumineret Lyon.

  Mâcon – Trevoux
 • Dag 9-10: Alsace

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning, og besætningen bærer vores bagage ud til bussen. Vi kan begynde hjemturen gennem Frankrig og Tyskland. Vi spiser frokost undervejs, og efter vi har passeret Frankfurt, er der middag og overnatning ved Alsfeld.

  Sidste dag kører vi forbi Hamburg og spiser frokost i Neumünster.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 05:05 23:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 05:20 23:05
Brønderslev Banegård 05:30 23:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 22:45
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 22:35
Aalborg Musikkens hus 06:10 22:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 06:25 22:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 21:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 21:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 07:10 21:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 20:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 20:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 20:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 08:15 19:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 19:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 18:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 10:05 18:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK 10:20 18:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 16:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 11:00 16:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
14/7-202410 dageRhone-Saone flodkrydstogt5Kr. 15.595Bestil
27/9-202410 dageRhone-Saone flodkrydstogt2Kr. 14.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • All Inclusive ombord

  All Inclusive-pakke er inkluderet ombord og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

 • Skal jeg give drikkepenge på skibet?

  Drikkepenge er ikke inkluderet for dette flodkrydstogt. Det er kutyme at give drikkepenge til skibets besætning ved afslutning af krydstogtet. Det forventes, men det er naturligvis frivilligt og individuelt, hvad man ønsker at betale. Beregn 5-10 EURO per person/dag. Der vil typisk ligge en kuvert i kabinen, hvori man kan lægge et kontant beløb, som fordeles af skibet mellem besætningsmedlemmerne. Rejselederen orienterer om dette ved afslutning af flodkrydstogtet.

 • Tillæg

  Tillæg for enkeltkabine: kr. 4.000
  Tillæg for A-kabine øvre dæk: kr. 1.500

 • Entréer

  Entréer udgør samlet ca. 40 euro 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu