Skip to main content

Rhône – Saône flodkrydstogt

-
Fra Provence gennem Rhônedalen til Bourgogne

Rhône – Saône flodkrydstogt

Langs de sydfranske floder Rhône og Saône ligger oplevelserne og seværdighederne som perler på en snor. Her klynger vinstokkene sig til stejle skråninger, lavendelplantagerne lyser op i smukke lilla farver, og små landsbyer ligger billedskønt i naturen. Vi nyder livet ombord på det skønne 4-stjernede flodskib M/S Rhone Princess og oplever gamle, storslåede byer som den tidligere paveby Avignon, Vincent van Goghs elskede Arles og storbyen Lyon. Vi kommer tæt på særprægede Camargues, naturskønne Ardèche, og vinskråningerne langs Rhône i Beaujolais og Mâcon.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med skib Martigues-Arles-Avignon-Lyon-Chalon sur Saône
 • 6 overnatninger på CroisiEurope flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Beaune
 • 9 x morgenmad
 • 5 x frokost/lunch ombord
 • 9 x aftensmad, heraf 1 gallamiddag ombord
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • All Inclusive ombord
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

 • MS Rhone Princess

  M/S Rhone Princess er et flot skib med øvre dæk, hoveddæk og soldæk. Med en længde på 110 meter og 69 kabiner, er skibet ideelt til at sejle på floderne. Flodkrydstogtskibet sejler udelukkende på Rhone og Saone floderne i det sydlige Frankrig. Skibet er komfortabelt indrettet og har en afslappende og elegant stil. Skibet har egen bar, lounge og restaurant samt en reception. Fra soldækket er der rig mulighed for at slappe af og nyde udsigten. Der er liggestole og områder, hvor der er skygge. Kahytterne er omkring 13 m2 og udstyret med to enkeltsenge, som kan skubbes sammen. I kahytten er der desuden Wi-Fi, aircondition og tv samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

  All inclusive ombord

  Frokost og aftensmad:
  Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10- 24.

  BarJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Rhône og Saône samt ændring i anløbshavne. Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • Dag 1-2: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, middag i Neumünster og overnatning ved Wuppertal. Næste dag via Luxembourg gennem Nordfrankrig. Ankomst til Beaune i Bourgogne sidst på eftermiddagen, hvor vi spadserer en tur og besøger Hospice De Beaune, det verdensberømte fattighospital. Aftensmad og overnatning i Beaune.

 • Dag 3: Beaune - martigues

  Fra Beaune kører vi på Solens Motorvej, Autoroute Du Soleil, via Mâcon, Beaujolais og Lyon ned til Rhônedalen. Vi holder frokostpause i Orange, som er hjemsted for Cæsars triumfbue fra før Kristi fødsel og Kejser Augustus’ romerske amfiteater.

  Sidst på eftermiddagen når vi skibet i Martigues. Matroserne hjælper med at bære bagagen ombord, og kaptajnen er vært ved en velkomstdrink.

  Om aftenen er der mulighed for at besøge den skønne middelhavsby.

  Beaune - martigues
 • Dag 4: Carmargue - Marseille

  Vi kører på udflugt til Camargue, som er et enestående naturområde i Rhône-deltaet med indsøer beboet af store flokke af vand- og vadefugle, sorte tyre og vilde heste. Der bliver også tid til at se den smukke landsby Ste-Maries-de-la-Mer, der er valfarts by for både katolikker og sigøjnere.

  Tilbage på skibet er der frokost ombord. Eftermiddagen nyder vi i Frankrigs ældste by Marseille, som kan prale af en storslået kyststrækning og en stor lystbådehavn.

  Vi skal på en sightseeingtur i den smukke Middelhavsby, hvor vi bl.a. ser den antikke havn, det historiske kvarter Panier samt Frankrigs ældste kirke La Major.

  Middag ombord på skibet, mens vi sejler mod Arles.

  Carmargue - Marseille
 • Dag 5: Arles - Avignon

  Vi skal på en rundtur i den hyggelig by Arles, hvor bl.a. maleren Van Gogh har boet. Her finder man også rester fra romertiden bl.a. et romersk amfiteater.

  Frokost ombord på skibet mens vi fortsætter vores sejlads mod Avignon, hvor vi skal se Pavepaladset, som er et af de mest storslåede, gotiske paladser i verden. Man kan også gå en tur i den gamle bydel i Avignon, der stadig er omgivet af en 5 km lang bymur med 7 porte og 39 tårne. Middag på skibet.

  Arles - Avignon
 • Dag 6: Tain L’Hermitage

  I dag skal vi opleve bjergområdet Vercors Massif. Det kontrastfyldte naturreservat var også et strategisk sted for den franske modstand under 2. Verdenskrig. Vi besøger også den maleriske by Die, som er kendt for sin mousserende vin Clairette de Die, som vi naturligvis også skal smage. Frokost ombord på skibet og eftermiddagssejlads til Lyon.

  Tain L’Hermitage
 • Dag 7: Lyon

  Vi nyder formiddagen i Lyon, som ligger fantastisk smukt, hvor Saône løber ud i Rhônefloden. Vi skal på en tur rundt i den historiske by, hvor vi skal se den smukke katedral Basilique Notre Dame De Fourvière og de smalle gader i Vieux Lyon, byens gamle renæssancekvarter.

  Vi spiser frokost på skibet, alt imens at det sejler mod Mâcon.

  Lyon
 • Dag 8: Mâcon – Trevoux – Lyon

  Vi skal på en skøn bytur i den maleriske provinsby Mâcon, som er smukt beliggende i et bakkelandskab med vinmarker. Vi ser byens store seværdigheder såsom byens vartegn katedralen med de ottekantede tårne, og vi skal krydse den tusind år gamle Saint Laurent bro, som forbinder Mâcon med landsbyen Saint-Laurent-sur-Saône. Herefter kører vi til Lugny, hvor vi besøger et vinkoperativ, hvor vi naturligvis skal smage på varene.

  Frokost ombord på skibet og skøn sejlads mod Trevoux, hvorfra vi kører op til slottet og nyder en fantastisk udsigt over byen og floden Saône.

  Mâcon – Trevoux – Lyon
 • Dag 9 - 10: Alsace

  Krydstogtet nærmer sig sin afslutning. På kajen i Lyon står bussen klar, og matroserne bærer kufferterne fra kabinen til bussen. Ad den smukke motorvej gennem det nordlige af Jurabjergene køres via Alsaces største by Mulhouse for frokost. Herefter passeres Karlsruhe og Frankfurt, inden der er overnatning ved Alsfeld. Sidste dag forbi Hamburg og frokost i Neumünster.

  Alsace

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 05:05 22:10
Dybvad Falkevej 25 05:20 21:50
Brønderslev Banegård 05:30 21:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 21:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 21:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 21:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 20:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 20:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 20:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 20:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 19:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 19:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 19:25
Skanderborg Banegård 08:15 19:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 18:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 09:30 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 18:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 10:05 17:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK 10:20 17:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 16:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:00 16:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/7-202210 dageRhone-Saone flodkrydstogt0Kr. 12.595Forespørg
13/8-202210 dageRhone-Saone flodkrydstogt0Kr. 12.595Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • All Inclusive ombord på skibet

  All inclusive ombord. Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10:00 - 24:00.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale ca. EUR 5,00 pr. pers. pr. dag til fordeling blandt skibets personale. 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu