Skip to main content

Rejse til Normandiet og Bretagne

-
Smag på Nordvestfrankrig og mærk historiens vingesus

Normandiet – Bretagne – Champagne

På denne rejse følger vi i historiens fodspor – fra vikingetiden i Rouen til 2. Verdenskrig ved Invasionskysten i Normandiet. På rejsen er der både noget til øjet og til ganen, når vi ser den maleriske by Honfleur og det imponerende Bayeux-tapet, smager den berømte Calvados og de fantastiske østers i Cancale og besøger en champagnebonde ved den franske kroningsby Reims.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Mercure Hotel Krefeld

  Mercure Hotel Krefeld et dejligt 4 stjernet hotel, som ligger i smukke omgivelser og 40 minutters kørsel fra centrum af Köln. Hotellet råder over restaurant, bar og elevator. Værelserne er flotte og har bad, toilet, tv og et bord med stol. Forplejningen er særdeles god og består af buffet om morgenen og 3-retters menu eller buffet om aftenen. Nytårsaften sørger hotellet for en flot gallabuffet med 1 apperitif, og der bliver lejlighed til at danse, inden vi ved midnatstid hilser det nye år velkommen med et lille festfyrværkeri foran hotellet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetMod betaling
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksI reception
  BarJa
 • Dag 2-3

  Ibis Rouen Rive Droite

  Ibis Rouen Centre Rive Droite ligger centralt i Rouen, tæt på alle de store seværdigheder. Hotellet råder over restaurant, elevator og værelserne er indrettet med bad og toilet med hårtørrer, telefon, internet og tv. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
  AndetHårtørrer
 • Dag 3-5

  Campanile Bayeux

  Campanile Bayeux ligger ideelt for at udforske det historiske Bayeux samt områderne omkring D-dags-kysterne. Hotellet råder over reception, restaurant, bar og kiosk, gratis Wi-Fi, men ikke elevator. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer kan lånes i receptionen, telefon, TV og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  SolterrasseJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-7

  Hotel de France et de Chateaubriand

  Hotel Chateaubriand ligger i hjertet af den historiske gamle bydel. Hotellet ligger 30 m. fra slottet og stranden Plage du Sillon samt 200 m. fra havnen. Hotellet råder over restaurant, bar, terrasse og elevator og gratis Wi-Fi. Værelserne er indrettet med bad, toilet, telefon, internet, safeboks og tv. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  HavudsigtNogle værelser
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 5-7 - Benyttes på afgangen 12.08.-20.08 2021

  Hotel de la Cité

  Hotel De La Cite er et hyggeligt hotel beliggende i hjertet af St. Malo og kun 350 meter fra havnen. Hotellet råder over en reception, en bar og gratis wifi. Vi bor i charmerende værelser, alle udstyret med bad og toilet samt hårtørrer. Der er desuden TV og gratis wifi på værelset.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  HavudsigtNogle værelser
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 7-8

  Hotel Ibis Chateau-Thierry

  Ibis Château Thierry ligger mindre en 1 km. fra Champagnes kældre, smukt placeret med udsigt til Marne floden. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, terrasse, elevator samt gratis Wi-Fi. Værelser er pæne og indrettet med toilet/bad med hårtørrer, gratis Wi-Fi, safeboks, tv og telefon. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en 3-rets menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 8-9

  Hotel Schute

  Hotel Schute ligger i Cloppenburg og er et hyggeligt familieejet hotel. På hotellet finder du bar og restaurant samt en hyggelig terrasse. Værelserne er moderne indrettet med eget bad og toilet. Desuden findes et skrivebord samt TV og mulighed for gratis wifi.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Vi passerer Rhinen nord for Köln og overnatter i Ruhr-distriktet.

 • Dag 2: Rouen

  I Belgien passerer vi Liège, og herfra kører vi ind i Frankrig med ankomst til Rouen i Normandiet midt på eftermiddagen. På en lille byrundtur i Rouen, som var hovedstad tilbage i vikingetiden, skal vi se byens berømte domkirke Notre Dame, torvet, hvor Jeanne d’Arc blev brændt, og en af verdens ældste gågader, Rue du Gros Horloge, kendt for sit store ur. Nogle aftener er der mulighed for at opleve et smukt lysshow i Rouen.

  Rouen
 • Dag 3: Calvados destilleri – Honfleur – Bayeux

  Normandiet er kendt for sine talrige æbletræer og produktion af cider, pommeau og calvados. Vi besøger et destilleri og smager på dråberne, inden turen går videre til charmerende Honfleur med den skønne beliggenhed, som har inspireret mange kunstnere. Den gamle bydel er centreret omkring det gamle havnebassin.

  Fra Honfleur kører vi forbi den imponerende bro Le Pont de Normandie, og videre til Bayeux, hvor vi har to overnatninger på et hotel beliggende i gåafstand til centrum.

  Calvados destilleri – Honfleur – Bayeux
 • Dag 4: Invasionskysten – Bayeux

  Vi besøger Pointe du Hoc, hvor der fandtes tyske stillinger på en 30 meter høj klippe. Her beherskedes kysterne Utah Beach og Omaha Beach. Vi fortsætter til den amerikanske kirkegård St. Laurent med den store plæne, hvor 9.386 hvide marmorkors står i lange, lige rækker med front mod USA.

  Herefter besøger vi museet i Arromanches-les-Bains, hvor englænderne gik i land efter at have anlagt den præfabrikerede invasionshavn Port Winston. Oplevelserne fortsætter i Bayeux, hvor vi skal se byens største attraktion, det enestående vægtæppe Bayeux-tapetet.

  Invasionskysten – Bayeux
 • Dag 5: Cancale – St. Malo

  Fra Bayeux kører vi mod Bretagne forbi bugten ved Mont St. Michel, som er kendt for Frankrigs største tidevandsforskel. Vi får et glimt af den smukke klippeø, når vi kører syd om den og videre via en smuk vej helt ude ved bugten til det spændende fiskerleje Cancale, som er verdensberømt for sine østers. Her foregår livlig handel, og man ser østersfarmernes travle aktivitet ved de lavvandede bassiner.

  Fra Cancale kører vi til Barrage de Range, som er Frankrigs største tidevandskraftværk, der blev indviet i 1967 af Charles de Gaulle. Vi ser, hvorfor kraftværket netop blev anlagt ved Range-flodens udmunding i Den Engelske Kanal. Her er tidvandsforskellen mellem 8 og 13 meter, og den bagvedliggende sø er 5 km lang.

  Vi indkvarteres i St. Malo på Hôtel de France et Chateaubriand, som er et mondænt tidligere badehotel, som ligger på ”Rådhuspladsen” inden for bymuren.

  Cancale – St. Malo
 • Dag 6: St. Malo

  Vi spadserer en tur rundt på bymuren for at se St. Malo ”fra oven” og få et overblik over byens seværdigheder. Byen blev stærkt beskadiget ved de allieredes invasion i 1944, hvilket inspirerede til bogen ”Alt det lys vi ikke ser” af Anthony Doerr, der foregår i St. Malo under 2. Verdenskrig. Herefter er der tid på egen hånd i den pragtfulde by.

  St. Malo
 • Dag 7: Champagne

  Vi tager afsked med St. Malo og Bretagne, passerer Le Mans og kører via verdensbyen Paris til Champagneområdet. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en champagnebonde, som bor på den berømte Champagne-rute. Efter rundvisning og information om kunsten at fremstille den ædle drik, bliver der smagsprøve på husets champagne og mulighed for indkøb

  Champagne
 • Dag 8: Kroningsbyen Reims

  Vi kører til de franske kongers kroningsby Reims for at se byens imponerende domkirke, som er den mest harmoniske katedral i Frankrig. Kirkens navn er den samme som mange andre domkirker: Notre Dame. Hjemturen fortsættes via Belgien og Ruhr-distriktet til vores overnatningshotel nær Bremen.

  Kroningsbyen Reims
 • Dag 9: Hjemrejse

  Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rundrejsen Normandiet - Bretagne - Champagne?

  Entréer udgør: Calvados destilleri ca. EUR 7,50. Landgangsmuseet ca. EUR 8,50. Bayeux-tapetet ca. EUR 8,50. Besøg hos champagnebonde ca. EUR 12.

 • Hvordan er vejret i Bretagne?

  St. Malo (gns.): 15° - 22°.

 • Hvordan er hotelstandarden på rundrejsen?

   Vi benytter gode og centralt beliggende hoteller. Alle råder over restaurant, elevator og har værelser med bad og toilet, telefon, Wi-Fi og TV. Hotel Campanile i Bayeux har dog ikke elevator. Forplejningen består af en buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu