Skip to main content

Rejse til Normandiet og Bretagne

-
Smag på Nordvestfrankrig og mærk historiens vingesus

Normandiet – Bretagne – Champagne

Tag med på en tidshistorisk rejse fra vikingetiden i Rouen, hvor Jeanne d’Arc drog sit sidste åndedræt, til 2. Verdenskrig ved Invasionskysten i Normandiet. Rejsen byder på gode sager for både øjet og ganen, når vi ser den maleriske kystby Honfleur, beundrer det imponerende Bayeux-tapet og smager østers i fiskerlejet Cancale, regionens berømte calvados og champagnen hos en lokal bonde. En enestående blanding af historie, traditioner og nordvestfransk charme.


Alle sider af følelsesspektret
I Nordvestfrankrig venter oplevelser, der er lige så interessante, som de er varierede. Invasionskysten og torvet, hvor Jeanne d’Arc blev brændt på bålet, er hjørnesten i fortællingen om Europa, men regionen byder på mere end bare historie. Kystlandskaberne er blandt kontinentets smukkeste, de kulinariske oplevelser er en klasse for sig, og de glade kystbyer er den diametrale modsætning til fortidens tungsind. Kom med, når vi ser, smager og mærker det bedste af Nordvestfrankrig.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Rouen
 • 2 overnatninger i Bayeux
 • 2 overnatninger i St. Malo
 • 1 overnatning i Champagne distriktet
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 8 x morgenmad
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 8 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2 - benyttes med afrejse 12.06 og 11.09

  Hotel Düsseldorf-Krefeld

 • Dag 1-2 - benyttes med afrejse 04.08

  Hotel Krefelder Hof

  Hotel Krefelder Hof ligger centralt i Krefeld, ca. 2 km. fra byens centrum. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse, wellness afdeling samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, minibar samt gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af buffet om morgenen og 3-retters menu eller buffet om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  AndetHårtørrer
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetGratis Wi-Fi
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa
  MinibarJa
  SaunaJa
 • Dag 2-3 - benyttes med afrejse 12.06

  Grand Hotel de la Seine

  Grand Hotel de la Seine ligger centralt i byen i gåafstand til flere af byens største seværdigheder. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er indrettet med bad, toilet og telefon med hårtørrer, TV, gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave kaffe og te. Forplejningen består af buffet om morgenen. Om aftenen spiser vi en 3-retters menu på en lokal restaurant.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-3 - benyttes med afrejse 04.08 og 11.09

  Ibis Rouen Rive Droite

  Ibis Rouen Centre Rive Droite ligger centralt i Rouen, tæt på alle de store seværdigheder. Hotellet råder over restaurant, elevator og værelserne er indrettet med bad og toilet med hårtørrer, telefon, internet og tv. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
  AndetHårtørrer
 • Dag 3-5

  Campanile Bayeux

  Campanile Bayeux ligger ideelt for at udforske det historiske Bayeux samt områderne omkring D-dags-kysterne. Hotellet råder over reception, restaurant, bar og kiosk, gratis Wi-Fi, men ikke elevator. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer kan lånes i receptionen, telefon, TV og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  SolterrasseJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-7

  Hotel de France et de Chateaubriand

  Hotel Chateaubriand ligger i hjertet af den historiske gamle bydel. Hotellet ligger 30 m. fra slottet og stranden Plage du Sillon samt 200 m. fra havnen. Hotellet råder over restaurant, bar, terrasse og elevator og gratis Wi-Fi. Værelserne er indrettet med bad, toilet, telefon, internet, safeboks og tv. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  HavudsigtNogle værelser
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 7-8 - benyttes med afrejse 04.08

  Campanile Epernay Dizy

  Campanile Epernay Dizy ligger i et område omgivet af vinmarker, blot 2 km. fra Epernay og 15 minutter fra Reims. På hotellet finder du en hyggelige restaurant, en solterrasse med have til. Der er gratis Wi-Fi på hele hotellet. Alle værelser er udstyret med toilet og bad samt hårtørrer og aircondition.

  AndetAircondition
  InternetJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa
 • Dag 7-8 - benyttes med afrejse 12.06 og 11.09

  Hotel Ibis Chateau-Thierry

  Ibis Château Thierry ligger mindre en 1 km. fra Champagnes kældre, smukt placeret med udsigt til Marne floden. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, terrasse, elevator samt gratis Wi-Fi. Værelser er pæne og indrettet med toilet/bad med hårtørrer, gratis Wi-Fi, safeboks, tv og telefon. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en 3-rets menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 8-9

  Select Hotel Osnabrück

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Vi passerer Rhinen nord for Köln og overnatter i Ruhr-distriktet.

 • Dag 2: Rouen

  I Belgien passerer vi Liège, og herfra kører vi ind i Frankrig med ankomst til Rouen i Normandiet midt på eftermiddagen. På en lille byrundtur i Rouen, som var hovedstad tilbage i vikingetiden, skal vi se byens berømte domkirke Notre Dame, torvet, hvor Jeanne d’Arc blev brændt, og en af verdens ældste gågader, Rue du Gros Horloge, kendt for sit store ur. Nogle aftener er der mulighed for at opleve et smukt lysshow i Rouen.

  Rouen
 • Dag 3: Calvados destilleri – Honfleur – Bayeux

  Normandiet er kendt for sine talrige æbletræer og produktion af cider, pommeau og calvados. Vi besøger et destilleri og smager på dråberne, inden turen går videre til charmerende Honfleur med den skønne beliggenhed, som har inspireret mange kunstnere. Den gamle bydel er centreret omkring det gamle havnebassin. Fra Honfleur kører vi forbi den imponerende bro Le Pont de Normandie og videre til Bayeux, hvor vi har to overnatninger på et hotel beliggende i gåafstand til centrum.

  Calvados destilleri – Honfleur – Bayeux
 • Dag 4: Invasionskysten – Bayeux

  Vi besøger Pointe du Hoc, hvor der fandtes tyske stillinger på en 30 meter høj klippe. Her beherskedes kysterne Utah Beach og Omaha Beach. Vi fortsætter til den amerikanske kirkegård St. Laurent med den store plæne, hvor 9.386 hvide marmorkors står i lange, lige rækker med front mod USA. Herefter besøger vi museet i Arromanches-les-Bains, hvor englænderne gik i land efter at have anlagt den præfabrikerede invasionshavn Port Winston. Oplevelserne fortsætter i Bayeux, hvor vi skal se byens største attraktion, det enestående vægtæppe Bayeux-tapetet.

  Invasionskysten – Bayeux
 • Dag 5: Cancale – St. Malo

  Fra Bayeux kører vi mod Bretagne forbi bugten ved Mont St. Michel, som er kendt for Frankrigs største tidevandsforskel. Vi får et glimt af den smukke klippeø, når vi kører syd om den og videre via en smuk vej helt ude ved bugten til det spændende fiskerleje Cancale, som er verdensberømt for sine østers. Her foregår livlig handel, og man ser østersfarmernes travle aktivitet ved de lavvandede bassiner. Fra Cancale kører vi til Barrage de Range, som er Frankrigs største tidevandskraftværk, der blev indviet i 1967 af Charles de Gaulle. Vi ser, hvorfor kraftværket netop blev anlagt ved Range-flodens udmunding i Den Engelske Kanal. Her er tidvandsforskellen mellem 8 og 13 meter, og den bagvedliggende sø er 5 km lang.

  Vi indkvarteres i St. Malo på Hôtel de France et Chateaubriand, som er et mondænt tidligere badehotel, som ligger på ”Rådhuspladsen” inden for bymuren.

  Cancale – St. Malo
 • Dag 6: St. Malo

  Vi spadserer en tur rundt på bymuren for at se St. Malo ”fra oven” og få et overblik over byens seværdigheder. Byen blev stærkt beskadiget ved de allieredes invasion i 1944, hvilket inspirerede til bogen ”Alt det lys vi ikke ser” af Anthony Doerr, der foregår i St. Malo under 2. Verdenskrig. Herefter er der tid på egen hånd i den pragtfulde by.

  St. Malo
 • Dag 7: Champagne

  Vi tager afsked med St. Malo og Bretagne, passerer Le Mans og kører via verdensbyen Paris til Champagneområdet. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en champagnebonde, som bor på den berømte Champagne-rute. Efter rundvisning og information om kunsten at fremstille den ædle drik, bliver der smagsprøve på husets champagne og mulighed for indkøb.

  Champagne
 • Dag 8: Kroningsbyen Reims

  Vi kører til de franske kongers kroningsby Reims for at se byens imponerende domkirke, som er den mest harmoniske katedral i Frankrig. Kirkens navn er den samme som mange andre domkirker: Notre Dame. Hjemturen fortsættes via Belgien og Ruhr-distriktet til vores overnatningshotel nær Bremen.

  Kroningsbyen Reims
 • Dag 9: Hjemrejse

  Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Hellevad.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 05:05 20:25
Dybvad NILLES Busser, Falkevej 25 05:20 20:05
Brønderslev Banegård 05:30 20:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 19:45
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 19:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 06:10 19:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 06:25 19:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 18:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 18:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 07:10 18:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 17:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 17:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:00 17:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 08:25 16:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:40 16:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:50 15:45
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 10:15 15:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 10:30 15:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:45 13:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 11:10 13:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/6-20249 dageNormandiet-Bretagne-Champagne 6Kr. 9.695Bestil
4/8-20249 dageNormandiet-Bretagne-Champagne Mere end 8Kr. 9.695Bestil
11/9-20249 dageNormandiet-Bretagne-Champagne Mere end 8Kr. 9.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rundrejsen Normandiet - Bretagne - Champagne?

  Entréer til denne skønne rundrejse i det franske: Calvados destilleri ca. EUR 9,00. Landgangsmuseet ca. EUR 8,50. Bayeux-tapetet ca. EUR 9,50. Besøg hos champagnebonde ca. EUR 14

 • Hvordan er vejret i Bretagne?

  St. Malo (gns.): 15° - 22°.

 • Hvordan er hotelstandarden på rundrejsen?

   Vi benytter gode og centralt beliggende hoteller. Alle råder over restaurant, elevator og har værelser med bad og toilet, telefon, Wi-Fi og TV. Hotel Campanile i Bayeux har dog ikke elevator. Forplejningen består af en buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu