Skip to main content

Alsace vinrejse

-
Smukke byer, imponerede bjerge og idylliske vinmarker

Alsace vinrejse

Alsace ligger i den nordøstlige del af Frankrig, i ly af Vogeserbjergene og på grænsen til Tyskland. Her er der vinmarker så langt øjet rækker, en god blanding af både tysk og fransk kultur, gastronomi og tradition. Vi besøger hyggelige alsaciske byer, smager liflige vine hos vinbønderne og kører på områdets største attraktion, den verdensberømte vinvej Route du Vin. Vi bor i den lille middelalderby, Riquewihr, med toppede brosten og charmerende, gamle bindingsværkshuse.

Hotel

 • Hotel & Spa Le Schoenenbourg

  Hôtel & Spa Le Schoenenbourg ligger omgivet af vinmarker over for Riquewihrs gamle volde. Hotellet råder over reception, restaurant, spaområde med indendørs pool, saunaer og mulighed for hamam. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, aircondition, gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave kaffe og te. Forplejningen består af en flot morgenbuffet.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Kassel.

 • Dag 2: Ankomst til Alsace

  Vi kører forbi Frankfurt og Karlsruhe og spiser frokost, inden vi ankommer til Alsace. Ankomst til vores hotel sidst på eftermiddagen. Aftensmad på en lokal restaurant.

  Ankomst til Alsace
 • Dag 3: Colmar – Route du vin – vinsmagning

  Colmar er kendt som hovedbyen på den kendte vinvej Route du Vin, og her tager vi på en lille byrundtur med mulighed for at besøge den gamle bydel, Lille
  Venedig, med de middelalderlige huse, hyggelige torve, smalle gader og kanaler.

  Herefter kører vi på en del af den smukke vinrute gennem Alsace. Vi besøger et af egnens vinhuse med smagsprøver på nogle af huset vine. Måske bliver vi endda inspireret til at købe et par flasker med hjem.

  Colmar – Route du vin – vinsmagning
 • Dag 4: Hunawihr – Ribeauvillé

  Vi besøger to af de smukkeste landsbyer i Alsace. Dagen begynder i Hunawihr, der er smukt omkranset af vinmarker. Fra kirken får vi en fantastisk udsigt over byen. Herfra videre til en af de mest idylliske byer i området, Ribeauvillé. Byen emmer af bindingsværksidyl, og overalt ser vi referencer til byens glorværdige fortid, blandt andet de tre slotsruiner, der omkranser byen. Vi går en tur ad hovedgaden Grand Rué med tid til indkøb og afslapning.

  Aftensmaden nyder vi på en lokal restaurant.

  Hunawihr – Ribeauvillé
 • Dag 5: Struthof – Haut Koenigsbourg – vinsmagning

  Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Struthof. I det smukke landskab finder vi Frankrigs eneste koncentrationslejr fra 2. Verdenskrig. Vi besøger velkomstcenteret, der er drevet af Europæisk Center for Deporterede Modstandsmedlemmer.

  Efter frokost går turen mod et af de mest populære slotte i Frankrig, Haut-Koenigsbourg, der er Frankrigs største borgruin. Fra sin majestætiske placering i ca. 800 meters højde har slottet tronet over området i mere end ni århundreder. På denne rejse gennem tiden får vi indblik i slottets historiske betydning.

  Vi vender tilbage til Riquewihr, hvor der vil være mulighed for at besøge et lokalt vinhus og smage på de liflige vine, som Alsace er kendt for.

 • Dag 6: Strasbourg – Kassel

  Vi forlader det skønne Alsace og sætter kursen mod områdets hovedby, Strasbourg. Her kan man tage med på en kort byrundtur i Strasbourg, hvor vi blandt andet ser EU-parlamentet. Vi kører forbi Karlsruhe og Frankfurt til overnatning ved Kassel.

 • Dag 7: Hjemrejse

  Sidste dag indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Hellevad.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Alsace

  Struthof-koncentrationslejren ca. EUR 5,00.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu