Skip to main content

Flyrejse til Laplands unikke natur

-
Oplev frostens rige

Magisk natur i Lapland

Denne rejse er for dig, der drømmer om at opleve Laplands fantastiske natur, det sagnomspundne nordlys og udflugter på både hundeslæde og i rensdyrkane.

Vi har sammensat en femdages vinterrejse til Lapland, hvor du indlogeres på det hyggelige familiedrevet Hotel Metsähirvas, der ligger midt i den storslåede lappiske natur, hvor stjernerne lyser klarest.

Dem, altså stjernerne, får du masser af muligheder for at nyde, når vi i løbet af opholdet tager på hundeslædetur gennem landskabet i skumringen, sidder og fortæller historier og drikker varm kaffe ved bålet i den frostklare polarnat eller når du kravler op i vildmarksbadet inden sengetid og stirrer ud over de sneklædte landskaber og den smukke Kemijoki-sø, der omgiver det hyggelige Hotel Metsähirvas.

Vi flyver direkte fra Aalborg Lufthavn til Rovaniemi, og så snart vi sætter benene på finsk jord, begynder vores arktiske eventyr, der bl.a. inkluderer besøg i julemandens landsby og på en klassisk rensdyrfarm, hundeslædetur gennem de uendelige snelandskaber, barbecue-middag ved flodbredden og alle de finske saunature, du kan overskue.

Du kan også vælge at tilkøbe en dagstur, hvor vi sejler ud i Den Botniske Bugt i en gammel isbryder, eller du kan købe adgang til hotellets udendørs vildmarksbad, hvor du kan sidde i det dampende vand og falde i staver over den smukke natur, der begynder lige på den anden side af terrassen.

Glæd dig til fem fantastiske dage i frostens rige med flere inkluderede ture, god tid til at slappe af på det dejlige hotel og masser af uforglemmelige stunder under stjernerne i Lapland.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og julemandens landsby

  Vi ankommer med direkte fly fra Aalborg til Rovaniemi om formiddagen, og umiddelbart herefter kører vi med bus til julemandens landsby, hvor vi skal opleve alt det, der fyldte så uendeligt meget i vores hjerter som små.

  Vi spiser frokost på egen hånd i det store kompleks, der indeholder alt fra julemandens kontor til butikker og et utal af caféer og restauranter. Ud på eftermiddagen kører vi videre til Hotel Metsähirvas, der ligger midt i den smukke, lappiske natur, og her tjekker vi ind og får vores værelser omkring klokken 15.

  Vi har halvpension under hele vores ophold på hotellet, så vi spiser en hyggelig middag i restauranten og har så ellers resten af aftenen til at slappe af, gå en tur i sauna, tage en drink i loungen og falde til i de nye omgivelser.

  Udrejse og julemandens landsby
 • Dag 2: Besøg på rensdyrfarm og middag ved flodbredden

  Efter et solidt morgenmåltid i hotellets restaurant sætter vi os godt til rette i bussen. Vi skal nemlig besøge en rensdyrfarm, hvor vi kommer helt tæt på den majestætiske hjort og blive klogere på, hvad de laver de 364 om året, hvor de ikke hjælper julemanden med at trække kanen. Vi spiser frokost på farmen, og den består naturligvis af rensdyrsuppe.
  Vi er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen, og her har du resten af dagen til fri disposition.

  Om aftenen har du mulighed for at få en helt særlig oplevelse, når hotellets personale serverer en hyggelig barbecuemiddag under åben himmel ved Kemijoki-søens bred. Middagen er inkluderet i prisen, og vi vil på det varmeste anbefale, at du tager med, da det er en fuldstændig fantastisk oplevelse at sidde ved bålet og spise middage, mens stjernerne går os selskab oppe på den arktiske nattehimmel.

  Besøg på rensdyrfarm og middag ved flodbredden
 • Dag 3: Hundeslædekørsel

  I dag skal vi prøve kræfter med en disciplin, som lapperne har excelleret i i århundreder; vi skal ud at køre i hundeslæde.

  I denne afsidesliggende del af verden har hundeslæden i generationer været den eneste mulige transportform, når vintersneen har omdannet de store skove og åbne sletter til hvide ødemarker i vintermånederne. Alt fra postbude til jægere har brugt hundeslæderne til at komme frem og tilbage mellem de mange landsbyer i Lapland, og vi kører i deres slædespor, når vi bevæger os ud på en spændende tur i det sneklædte landskab.
  Undervejs på turen får du selv mulighed for at styre slæden og mærke kraften fra det store kobbel af hunde, der trækker afsted foran.

  Midt ude i naturen tændes der bål og vi nyder lette snacks og varme drikke i smukke omgivelser.

  Vi er hjemme på hotellet igen, inden det bliver mørkt, og her nyder vi igen en dejlig middag i hotellets restaurant, inden vi går til ro med billeder af hunde, slæder, bål og sne for vores indre blik.

  Hundeslædekørsel
 • Dag 4: Mulighed for isbryderkrydstogt i Den Botniske Bugt

  Efter morgenmaden har du mulighed for at tage med på en tilkøbstur, hvor vi skal udforske Lapland fra vandet. Vi går nemlig ombord på en vaskeægte isbryder og stævner ud i Den Botniske Bugt, hvor vi skal mase os igennem ismasserne og opleve det smukke syn af det sneklædte hav.

  Vi kører afsted fra hotellet umiddelbart efter morgenmaden, og da der er et stykke vej fra hotellet til kysten af Den Botniske Bugt, er vi først tilbage på hotellet ved aftenstid.

  Hvis ikke et isbrydertogt er noget for dig, har du selvfølgelig også mulighed for at blive på hotellet og nyde stilheden, den smukke natur og den gratis hotelsauna, der naturligvis kan kombineres med en tur i sneen lige uden for døren. Du kan også vælge at købe adgang til hotellets vildmarksbad.

  Middagen i dag er ikke inkluderet i prisen, men den kan naturligvis tilkøbes i hotellets restaurant, der serverer alt fra pizza til lappiske specialiteter a la carte.

  Mulighed for isbryderkrydstogt i Den Botniske Bugt
 • Dag 5: Hjemrejse

  Vi spiser morgenmad, inden vi siger farvel til Hotel Metsähirvas og kører mod lufthavnen i Rovaniemi, hvor vi flyver hjem til Aalborg Lufthavn.

  Hjemrejse
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu