Skip to main content

Rejse til Lapland

-
Oplev den vilde vinterørken

Nordlyseventyr i Lapland

Tag med på ferie til det nordlige Finland og oplev magiske Lapland med de mange kontraster, den vilde vinterørken og de magiske landskaber. Her midt i den finske vildmark kan man i vintermånederne opleve det, som finnerne kalder rævebrand – og som vi andre kender som nordlys. På denne ferie kan du bl.a. se frem til en hundeslædetur gennem smuk natur, en stemningsfuld nordlysaften i samisk kåte og et unikt isbrydercruise i Den Botniske Bugt. Som noget ganske særligt kan du glæde dig til en ferie med to overnatninger på det imponerende Apukka Resort i en opvarmet iglo med glastag, hvor du kan se stjerner og opleve nordlys direkte fra sengen, når du overnatter midt i det sneklædte landskab.

En ferie med nordlys

Nordlys – også kaldet Aurora Borealis – har altid fascineret os mennesker. Lapland i det nordlige Finland er et af de absolut bedste steder man kan opleve det, som finnerne kalder ”revontulet” (rævebrand), og som vi andre kender som Nordlys. De bedste tidspunkter for at se naturfænomenet i Lapland er januar, februar, september og oktober. Her er der statistisk set mest aktivitet, og nætterne er stadig lange. Fra vores glasigloer er udsigten til Nordlyset unik, og en oplevelse du aldrig vil glemme.

BOOK TIDLIGT OG SPAR KR. 500 PR. PERSON. Benyt kampagnekode IGLO, når du bestiller. Gælder frem til 30/6

Glæd dig til

 • Overnatning i iglo med glastag
 • Isbrydercruise på Det Botniske hav
 • Hundeslædekørsel
 • Rensdyrkanetur
 • Mulighed for Nordlys

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg/København - Rovaniemi t/r
 • 1 x Lille sandwich samt kaffe/the/vand under flyvningen
 • 2 nætter i glasiglo på Apukka Resort
 • 2 nætter på hotel i Rovaniemi
 • 4 x morgenmad
 • 3 x middage
 • Rensdyrslædetur og nordlysaften i Kåte
 • Hundeslædetur
 • Besøg i julemandens landsby
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Apukka Resort

  Apukka Resort er skabt til nordlyseventyr! Med sin beliggenhed kun 20 minutter fra Rovaniemi i naturskønne omgivelser væk fra kunstig lysforurening og omkranset af skov og to søer, er Apukka Resort et perfekt sted for oplevelser i naturen og under nordlysets farvestrålende himmel. På resortet finder du bl.a. en finsk is-sauna samt de mere traditionelle finske saunaer. Der er desuden mulighed for vinterbadning, ridetur i de sneklædte skove, isfiskeri, snescooter-tur og meget mere. Restauranten Aitta serverer dagligt en righoldig morgenbuffet samt en spændende aftenbuffet med fokus på laplandske og nordiske retter.

  Indkvarteringen på Apukka Resort er ganske ekstraordinær. Som gæst bor du i en unik glasiglo – de såkaldte Aurora cabins – med glastag, så du kan se stjernehimlen og nordlyset direkte fra sengen. I igloen er også 2 enkeltsenge (kan skubbes sammen), bad, toilet, elektrisk ildsted, sofa, kaffe/te faciliteter, hårtørrer og gratis WiFi. Mod et mindre tillæg kan du opgradere til Aurora cabins superior, som er nyindrettede igloer med samme faciliteter som Aurora cabins, dog udstyret med dobbeltseng og et bord med stole. I både Aurora cabins og Aurora cabins superior er der en sofaseng, som kan benyttes af en 3. person.

  Vil du unde dig selv lidt ekstra luksus, kan du mod et tillæg opgradere til Kammi Suites, som er resortets nyeste igloer. Kammi Suites er i to niveauer med bad, toilet, stue, elektrisk ildsted og minikøkken med bl.a. kaffe/te faciliteter på nederste niveau. Øverst i suiten er en dejlig dobbeltseng, som er placeret under en glaskuppel, hvorfra der er 360 graders udsyn til nattehimlen. Der er desuden gratis wi-fi. Kammi Suites har plads til 4 personer med mulighed for børnerabatter.


  I alle indkvarteringstyper er der elektrisk opvarmning af glastag så sne og is ikke blokerer udsigten.

  Aurora Cabin
  Apukkas traditionelle svar på en Glas Iglo. Denne type iglo er perfekt, hvis I rejser som par. Igloen er udstyret med en dobbeltseng, glastag med flot og uforstyrret udsyn til stjernehimlen, sovesofa, bad og toilet, elektrisk bålplads, mini bar, hårtørrer, vandkedel, air-condition og gratis wi-fi. Derudover er der kaffe og tebreve til fri afbenyttelse.

  Aurora King Cabin
  Spritny Glas Iglo opført den 01.09.2023. Vi kan varmt anbefale denne Iglo hvis man er 3 personer eller flere, og ønsker du blot at opgradere så er der også mulighed for dette. Igloen er udstyret med de samme faciliteter som en standard Aurora Cabin. Denne Iglo differentierer sig primært ved at den er opdelt i 2 rum, større seng og så er den lidt større end en standard Aurora Cabin.

  Kammi Suite
  Apukkas bedste og største iglo! Denne udsøgte Iglo er perfekt til den mindre eller større familie. Igloen er bygget i 2-etager med soveværelse og panorama glastag foroven. I grundplanen finder I en hyggelig lille stue, køkkenniche og eget bad og toilet. Igloen har 2 ekstra sovepladser i form af sovesofaer og er udstyret med de samme faciliteter som en Aurora King Cabin.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
 • Artic City Hotel

  Dejligt familieejet hotel i hjertet af Rovaniemi nær byens shoppinggade, caféer og restauranter. På hotellet finder du den glimrende restaurant Monte Rosa, som serverer lækre egnsretter og internationale specialiteter samt en stor morgenbuffet, der inkluderer varme retter, kolde retter, søde sager og sågar champagne. I den hyggelige loungebar 303 kan du koble af med en lækker cocktail efter en spændende dag. Alle værelserne er med bad, toilet, tv, minibar, hårtørrer og gratis wi-fi.

  Forbehold for indkvartering på et tilsvarende hotel i Rovaniemi.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede. Kontakt os for nærmere info.

 • Ankomst til Rovaniemi

  Vi flyver med NILLES charterfly fra Aalborg eller København til Laplands hovedby, Rovaniemi. Vi indkvarteres 2 nætter på Apukka Resort og dernæst 2 nætter på hotel i Rovaniemi eller omvendt.

  Ankomst til Rovaniemi
 • Rensdyrslædetur og nordlysaften

  Lapland er Europas største vildnis med mere end 5 millioner hektar skovområder. På en stemningsfuld rensdyrslædetur oplever vi de smukke sneklædte og uberørte skove på nært hold, hvor nordlyset forhåbentligt eskorterer os. Vi gør holdt ved ødebeliggende kåte, hvor vi nyder en varm drik rundt om bålet. Her midt i den øde natur langt fra lysforurening er forholdene for at se nordlys optimale. Rensdyrslædetur og nordlysaften opleves i forbindelse med opholdet på Apukka Resort.

  Rensdyrslædetur og nordlysaften
 • Hundeslædetur

  Oplevelsen begynder allerede ved hundegården, hvor de charmerende husky-hunde ivrigt venter på at blive spændt for slæden. Afsted går det gennem smukke vinterklædte landskaber, hvor stilheden kun brydes af den knitrende sne vi glider igennem.

  Turen er ca. 4-5 km, så der bliver rig mulighed for at nyde landskaberne. Efter turen samles vi rundt om bålet, hvor vi får noget varmt at drikke. Hundeslædeturen opleves i forbindelse med opholdet på Apukka Resort.

  Hundeslædetur
 • Julemandens landsby

  Vi besøger Julemandens landsby, som ligger på polarcirklen. Du kan møde byens stjerne, julemanden, i sit officielle hjem. Besøg julemandens posthus og send et brev til dine kære – med julemandens officielle stempel på. Og gå på opdagelse i landsbyens mange butikker, og nyd den magiske atmosfære.

  Julemandens landsby
 • Hjemrejse

  Vi flyver med NILLES direkte charterfly fra Rovaniemi til Aalborg eller København.

 • Tilkøb: Privat lappisk sauna - lappisk wellness når det er bedst

  Lappisk sauna - lappisk wellness når det er bedst
  Man kan næsten ikke tage til Lapland uden at have oplevet en traditionel lappisk sauna. Nyd en privat arktisk sauna oplevelse i den frosne sø Olkkajärvi, der ligger i idylliske omgivelser med udsigt udover søen og landskabet. Start i saunaen og saml mod til at hoppe i det iskolde vand i søen efterfølgende. Oplevelsen inkluderer en lokal sauna guide og varer ca. 1.5 time. Der medfølger håndklæde, badekåbe, sauna sko og en varm drik. Sauanaen er privat og koster ml. 190-315 kr pr. person. alt afhængig af, hvor mange personer som benytter saunaen.

  Saunen opleves i forbindelse med opholdet på Apukka Resort. Bemærk begrænset antal pladser.

  Denne oplevelse skal bestilles ved tilmelding og koster 600 pr. person – er man flere end 2 er der en besparelse. Saunaen opleves i forbindelse med opholdet på Apukka Resort. Bemærk begrænset antal pladser.

  Privat lappisk sauna - lappisk wellness når det er bedst
 • Tilkøb: Isbrydercruise over Den Botniske Bugt

  Vi kører til byen Kemi og går om bord på en isbryder. Her skal vi opleve et uforglemmeligt hav- og is-eventyr på et krydstogt i Den Botniske Bugt. Isbryderen skærer sig smidigt gennem den knitrende is, og fra vores placering på dækket har vi en enestående udsigt over de dybfrosne landskaber.

  Undervejs gør skibet et stop, hvor de, der har lyst, kan deltage i en is-flydende begivenhed iklædt overlevelsesdragter.

  Efter krydstogtet besøger vi den berømte sneborg i byen, hvor der er unikke isskulpturer, kapel og en restaurant – alt sammen skabt af is. Isbrydercruiset opleves i forbindelse med opholdet på hotel i Rovaniemi.

  Isbrydercruiset skal bestilles ved tilmelding og koster 1.400 kr. (børn 900 kr.) inklusiv transport mellem hotel og Kemi Havn.

  Isbrydercruise over Den Botniske Bugt
 • Tilkøb: Middag i iglo-restaurant

  Vil man unde sig selv endnu en stor oplevelse kan man tilkøbe middag i en vaskeægte isrestaurant i Rovaniemi, hvor væge, loft, gulv, borde og meget mere er lavet af is. En fantastisk oplevelse uden sidestykke.

  Middagen koster kr. 595,- hvilket også inkluderer transport mellem hotel og restaurant.

  Middag i iglo-restaurant
 • Tilkøb: Snescootertur

  For de med hestekræfter i blodet kan det anbefales at prøve en snescootertur rundt i de smukke sneklædte skove og vildnæs. På turen kommer man helt væk fra civilisationen, hvor det eneste, man hører, er den knasende sne under scooteren. Undervejs nyder vi en varm drik og den magiske stilhed.

  Turen varer ca. 2 timer og 30 min. inkl. kørelektion. Man kan kører max. 2 personer på én scooter. Chaufføren skal være i besiddelse af kørekort til bil. Ved skader på snescooteren er selvrisikoen max. 150 EUR. Snescooter koster kr. 990,- pr. pers. ved 2 pers. på én scooter og kr. 1.300,- ved 1 pers (chauffør).

  Snescootertur

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, terminal 2 05:00 13:05

Gyldig : 23-01-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, terminal 2 04:45 12:10

Gyldig : 31-01-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 08:00 12:10

Gyldig : 19-01-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 06:30 11:55

Gyldig : 27-01-2025

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
19/1-20255 dageNordlyseventyr i Lapland - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 16.995Bestil
23/1-20255 dageNordlyseventyr i Lapland - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 16.995Bestil
27/1-20255 dageNordlyseventyr i Lapland - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 16.995Bestil
31/1-20255 dageNordlyseventyr i Lapland - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 16.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken påklædning skal jeg have med til Lapland?

  Vi anbefaler, at du medbringer varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Skiundertøj eller lign. er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at du medbringer indesko/hjemmesko, så du undgår at gå med vinterstøvler i glasigloerne. Husk også ekstra batterier eller oplader til kameraet

  Alle udflugter gennemføres under hensyntagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om aftenen.
   
  Påklædningen i Lapland er uformel, men der er koldt, og vi anbefaler derfor ”lag på lag”-påklædning af varme materialer som uld og fleece. På rejsen anbefales at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde samt termotøj og uldundertøj, der kan være nyttigt. Solide, varme sko er vigtige. På hundeslædetur og rensdyrtur udleveres ekstra tøj til at tage uden over dit eget tøj. Vi anbefaler blandt andet følgende:
  •    Varm vinterjakke
  •    Vind- og vandafvisende overtræksbukser
  •    Langt termo-undertøj + top
  •    Varm hue eller pandebånd
  •    Tørklæde eller fleecerør
  •    Varm, ulden trøje og fleece-sweater/jakke, mange lag tøj er vigtigt
  •    Handsker og vanter i fleece og uld
  •    Varme sokker
  •    Varme støvler med gode såler og evt. is-pigge anbefales.
   

 • Hvad er temperaturen på Lapland?

  Temperaturen i januar og februar når ned på –9 - –20 grader.

 • Hvornår kan man se nordlys i lapland?

  Man kan oftest se nordlys i Lapland fra september til marts, når nætterne er mørkest. Dog er december til februar de mest populære måneder på grund af den længste mørke periode.

 • Hvor ligger Lapland?

  Lapland strækker sig over fire lande: Norge, Sverige, Finland og Rusland. Det er den nordligste del af Skandinavien.

 • Hvad er Lapland?

  Lapland er en kulturel region i det nordlige Skandinavien og Rusland. Den er primært befolket af samerne, som er et oprindeligt folk i området. Lapland er kendt for sin unikke natur, herunder tundra, skove, søer og midnatssol om sommeren samt nordlys om vinteren. Det er også et populært rejsemål for vintersport og for at opleve samisk kultur.

 • Hvordan kommer man til lapland?

  Med Nilles kan du komme direkte til Lapland. Læs mere om vores ture til Lapland her

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Finland?

  I Finland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu