Skip to main content

Færøerne - 6 dage

-
Færøerne - en oplevelse af de helt store

Færøerne - 6 dage

Færøernes 18 små øer ude midt i Nordatlanten byder på en enestående smuk natur, spændende historie, en rig kulturarv og ikke mindst en imødekommende befolkning. Det blå hav, de små farverige bygder og de storslåede fjelde med unikke grønne nuancer gør det helt uvirkeligt. Naturen er så betagende og storslået, at ord bliver små og vi mennesker endnu mindre, og man vil forundres over, at et sådant sted stadig findes i verden. Du glemmer aldrig et besøg på Færøerne.

Bestil inden 1/8 med kampagnekode "Thorshavn" og spar kr. 500 pr. person.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Vagar t/r
 • 5 overnatninger i Tórshavn
 • 5 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 1 x frokost på Bøur, dag 4
 • 1 x let frokost, dag 5
 • Udflugter ekskl. entréer og sejltur
 • Dansk lokalkendt rejseleder

Hotel

 • Hotel Hafnia

  Hotel Hafnia er et ældre, meget veldrevet familiehotel, specielt kendt for sin gæstfrihed. Hotellet er beliggende i centrum af Tórshavn tæt ved havnen og gågaden. Hotel Hafnia råder over restaurant, lounge og café, selskabslokaler og elevator. Værelserne er renoverede i smagfuld stil og har bad, toilet, telefon, TV, hårtørrer og minibar. Hotel Hafnia byder på en god og righoldig forplejning. Om morgenen er der stor buffet, og om aftenen er der skiftevis buffet eller en 2-retters menu efterfulgt af en kop kaffe.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg – Vágar – Tórshavn

  Udrejse med Atlantic Airways fra Aalborg til Vágar på Færøerne. Under indflyvningen får man i klart vejr de første glimt af den storslåede natur.

  Turen til Tórshavn går langs fjordene gennem små, farverige bygder, grønne dale og over fjelde, og man fornemmer hvilke imponerende naturoplevelser, der venter. Efter ca. 1 times kørsel når vi Tórshavn og indkvarteres på hotellet, hvorefter vi tager på en introduktionstur til fods omkring hotellet.

  Vi kommer gennem Tinganes med de smalle gyder, smukke brunmalede og sorttjærede færøhuse. Ude på den yderste spids har verdens ældste parlament holdt samling i mere
  end 1000 år. I dag er Tinganes sæde for Landsstyret, den færøske regering.

  Middag på hotellet.

  Aalborg – Vágar – Tórshavn
 • Dag 2: Bordoy – Klaksvik

  I dag tager vi på en spændende heldagstur til Bordoy. Ved hjælp af broer og tunneller nås Færøernes næststørste by Klaksvik, hvor Færøernes største fiskerihavn også ligger. Et spændende besøg i byen venter med skibe og både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder og et besøg i landets største kirke, Christianskirken.

  Herefter fortsætter vi over broen til Eysturoy, hvor vi besøger en lokal fårebonde, som fortæller om driften, uldens historie, den nye produktionsform og ser de produkter, der laves af den færøske uld. Der bliver mulighed for indkøb af garn, uldtrøjer, mm. til specialpris.

  På vej tilbage til Tórshavn kører vi gennem Færøernes nyeste tunnel på 11 km.

  Middag på hotellet.

  Bordoy – Klaksvik
 • Dag 3: Kirkjubøur

  Vi tager på en formiddagstur i Kirkjubøur, der er Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum. Her ser vi den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke fra Middelalderen og højdepunktet - den maleriske 1000-årige kongsgård beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Kongsbonden eller fruen vil selv være til stede og hilse på gæsterne. Kirkjubøur er et spændende sted at besøge og utroligt smukt beliggende med udsyn til øerne Hestur, Koltur og Sandoy.

  Eftermiddagen er til fri disposition. Tag en tur på havnen, besøg en af de små caféer, gå en strøgtur eller gør lidt indkøb af lokale varer. Alternativt vil der være mulighed for et besøg på Færøernes Kunstmuseum, hvor rejselederen tilbyder en lille rundvisning (entré ej inkluderet).

  Her kan man se flere færøske kunstværker, og man fornemmet tydeligt, at flere kunstnere har fundet deres inspiration i Danmark.

  Middag på hotellet.

  Kirkjubøur
 • Dag 4: Vágar – Gásadalur – Bøur – Kvivik

  Vikinger slog sig ned på Færøerne i 800-tallet. De havde en speciel evne til at vælge de smukkeste bosteder. Vi besøger bygden Kvivik – et sted, der faldt i vikingernes smag. Arkæologerne har været forbi og gjort det muligt for os at fornemme en bolig fra dengang. Øen Vágar.

  På den yderste kyst mod vest ligger den lille bygd Gásadalur. Her bor ganske få indbyggere. Frem til tunnellens åbning i 2006 var de afsondret fra resten af Færøerne. Posten, som vandrede over fjeldet nogle gange om ugen, var bindeleddet til verden udenfor. Naturen her er STOR.

  På en lille spadseretur (ca. 45 min.) kan vi nyde en betagende udsigt mod Mykines og Tindhólmur kendt for sine 5 nåleformede tinder. Undervejs passeres et smukt beliggende vandfald, der indbyder til et foto.

  Efter besøget i Gásadalur skal vi tilbage til ”nutiden”. Næste stop bliver i den idylliske bygd Bøur for frokost. En lokal dame venter med mad og historie om hendes helt specielle hus.

  Tilbage midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

  Vágar – Gásadalur – Bøur – Kvivik
 • Dag 5: Eysturoy – Eidi – Gjógv

  Dagen byder på en rundtur på Streymoy og den nordlige del af Eysturoy. Gennem den 10 km lange Saksundal kommer vi frem til et helt specielt naturfænomen; en kedelformet indfjord med en tilsandet åbning ud mod havet. Vi gør holdt ved den lille kirke, der på en fin måde fortæller, hvordan kårene var på Færøerne i en ikke fjern fortid. Rundtur på Eysturoys nordligste del, hvor vi finder en række typiske færøbygder og en formidabel natur.

  På turen langs sundet får man et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossa på 110 meter, inden vi når Eidi og begynder den lange opstigning mod passet for foden af Slættaratindur, der er øernes højeste fjeld på 882 meter. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur og de to sagnomspundne ”drangar”, ”Kæmpen og Kællingen”, der står stolte ude i havet.

  Vi når frem til den betagende bygd, Gjógv med en unik naturhavn. Det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned af trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Omkring frokosttid når vi Elduvík til en let frokost i et privat hjem.

  Retur i Tórshavn midt på eftermiddagen.

  Middag på hotellet.

  Eysturoy – Eidi – Gjógv
 • Dag 6: Tórshavn – Aalborg

  Morgenmad på hotellet. Hjemrejse med Atlantic Airways til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminalen 11:45 12:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/10-20226 dageFærøerne - 6 dageMere end 8Kr. 11.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man på Færøerne?

  Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu