Skip to main content

Færøerne - 5 dage

-
Færøerne - en oplevelse af de helt store

Færøerne - 5 dage

Det tager kun to timer at flyve fra Billund til Færøerne, men når du er fremme, føles det alligevel som om, du er landet på en anden planet. De 18 grønne øer ligger midt i det enorme Atlanterhav og lokker med bjergtagende naturoplevelser, hyggelige bygder og masser af historier om en af de mest fascinerende dele af Rigsfællesskabet. Denne rejse er for dig, der drømmer om at opleve Færøerne inden for en forholdsvis overskuelig tidsramme uden at gå på kompromis med de store oplevelser. Vi har nemlig pakket turen med udflugter til de hyggelige bygder og flotte naturscenarier på de tre hovedøer Streymoy, Vágar og Eysturoy. Undervejs skal vi bl.a. opleve klippeformationerne ”Jætten og Kællingen”, det 140 meter høje Fossa-vandfald, søen Leitisvatn og de græsdækkede huse i bygden Bøur, ligesom vi har god tid til at nyde skønne Tórshavn, hvor vi også har base under hele opholdet.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Billund – Vágar tur/retur
 • 4 overnatninger i Tórshavn i Deluxe værelse med Havudsigt
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag
 • 1 x let frokost Tjørnuvík på dag 3
 • Udflugter (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Valuta: Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne

Hotel

 • Hotel Føroyar

  Hotel Føroyar er et moderne hotel med en smuk placering i terrænnet, så det går et med naturen. Hotellet ligger med en imponerende panorama udsigt over Tórshavn, øen Nólsoy og de omkringliggende grønne landskaber. Her er der rig mulighed for at nyde naturen og indånde den friske luft. Hotel Førøya råder over restaurant Retus, 1933 Bar & Café samt en velassorteret vinkælder. Hotellet byder på en god morgenmadsbuffet og diverse middagsretter. Hotellets 1993 bar & café serverer afternoon tea dagligt mellem kl. 11-16.

  På vores 5 dages rejse benytter vi udelukkende hotellets deluxe værelser med havudsigt. Værelserne er store, lyse og komfortable med eget badeværelse, hårtørrer, hjemmesko, skohorn, hårtørrer, strygejern og strygebræt, skrivebord, komfortabel stol, 55" fladskærms TV, satellitkanaler, Chromecast, telefon, Nespresso maskine, el-kedel. På hotellet finder du også Ress Spa, der er et skønt wellnessområde, hvor du mod betaling kan få behandlinger.

  AndetWellness og spa
  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Vejret på Færøerne kan variere meget. Medbring derfor fornuftigt fod- og overtøj (vind-/regnsæt) samt solbriller. Der tages forbehold for ændringer i rejse- og udflugtsplanen som følge af vejrforholdene på Færøerne.

  ØVRIGT! Man bør være godt gående for at få det optimale ud af rejsen. Medbring gerne praktisk beklædning samt gode sko da flere seværdigheder opleves til fods.

  BEMÆRK! Der kan forekomme variationer i rækkefølgen for afvikling af programsatte udflugtsdage.

 • Dag 1: Billund– Vágar – Tórshavn

  Vi flyver med Atlantic Airways fra Billund til Vágar på Færøerne, og under indflyvningen kan du i klart vejr få de første glimt af den storslåede natur, det lille ørige er så berømt for. Busturen fra lufthavnen til Tórshavn går langs fjordene gennem små, farverige bygder, grønne dale og over fjelde, og her fornemmer vi virkelig de imponerende naturoplevelser, der venter os de næste fem dage. Efter ca. en times kørsel når vi Tórshavn, hvor vi indkvarteres på det dejlige Hotel Førøya, der ligger med skøn udsigt over byen og de omkringliggende landskaber.

  Middag på hotellet.

  Billund– Vágar – Tórshavn
 • Dag 2: Tórshavn – Kirkjubøur

  Dagen starter med en byvandring i Tórshavn. Vi udforsker historiske Tinganes, hvor det første parlament blev dannet i 825 under vikingetiden. Vi går en tur gennem den charmerende bydel, hvor de rødmalede træhuse står skulder ved skulder, og hvor de ældgamle stenhuse og deres græstage får tankerne til at vandre tilbage til en svunden tid.

  Vi går videre gennem det gamle kvarter Reyn, hvor husene skifter farve til sort med hvide vinduer, inden vi lægger vejen forbi Skansin-fæstningsanlægget, som beskyttede øen imod pirater i det 17. århundrede. Herefter forlader vi Tórshavn og kører mod bygden Kirkjubøur, der er Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum. Her får vi historien om Færøernes katolske fortid, der endte brat med Reformationen, og vi ser den ufuldendte Magnus-katedral og den lille Olavskirke, der ligger smukt mellem de græsbeklædte træhuse med udsigt over fjorden.

  Tórshavn – Kirkjubøur
 • Dag 3: Saksun – Tjørnuvik – Gjógv

  Saksun – Tjørnuvik – Gjógv
  I dag tager vi på eventyr på øerne Streymoy og Eysturoy, hvor vi blandt meget andet skal opleve de maleriske bygder, der ligger spredt ud over de grønne enge.

  Vi starter i bygden Saksun, som er omgivet af sorte klipper, og som er kendt for sin fredfyldte atmosfære og fantastiske udsigt over de bjerge, der troner bag stenhusenes græsbelagte tage. Vi fortsætter til den nordlige ende af Streymoy, hvor vi skal se Risin og Kellingin (Jætten og Kællingen). De to enorme stenformationer rejser sig lodret op af det brølende hav ud for kysten og skaber et af de mest dramatiske naturscenarier på øerne. Stenene kan med lidt god vilje godt ligne den jætte og den kælling, der ifølge sagnet blev sendt afsted fra Island for at trække Færøerne hjem til vulkanøen. ”Bortførelsen” mislykkedes, da solen forvandlede både jætte og kælling til de sten, der i dag står i havet ud for bygden Tjørnuvík. Herefter går turen videre til øen Eysturoy, hvor vi kommer forbi det 140 meter høje Fossa-vandfald, som bruser ned ad bjergsiden i to niveauer.

  Frokosten, som vi skal have, består af en traditionel, færøsk frokosttallerken, og den serveres i Gjáargarður gæstehus, der ligger i den lille bygd Gjógv med en smuk udsigt over havet og bjergene. Byen, der kun har 50 indbyggere, danner også rammen om dagens sidste stop, når vi skal se den imponerende og mere end 200 meter langt kløft, der har givet bygden sit navn.

  Saksun – Tjørnuvik – Gjógv
 • Dag 4: Leitisvatn – Bøur – Gásadalur

  Vi kører til øen Vágar og med stop ved Leitisvatn, søen som er én af få søer i verden, som ligger direkte ud til havet kun afgrænset af et smalt klippestykke. Undervejs passerer vi adskillige af de undersøiske tunneler, som er afgørende for, at færingerne kan komme rundt mellem de mange øer. Næste stop bliver i den naturskønne bygd Bøur, som er kendt for sine charmerende, græsdækkede bygninger, der huser bygdens ganske få indbyggere. Men Vágar har meget mere at byde på. I bygden Gásadalur skal vi opleve et af Færøernes mest ikoniske vartegn, når vi ser det storslåede Múlafossur-vandfald, der siden tidernes morgen har sendt sit vand direkte ud i det brusende hav. Indtil for nylig var den charmerende bygd med den idylliske atmosfære helt isoleret, og øens postbud måtte gå flere timer for at krydse bjerget, der adskiller den fra resten af øen. En tunnel blev dog bygget i 2004 til glæde for både indbyggere og turister. Og postbuddet, selvfølgelig.

  Leitisvatn – Bøur – Gásadalur
 • Dag 5: Tórshavn – Billund

  Det er blevet tid til at nyde hotellets gode morgenbuffet en sidste gang, inden bagagen pakkes i bussen og hjemrejsen påbegyndes.

  Hjemrejse med Atlantic Airways til Billund.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Billund Lufthavn, terminal 09:20 18:55

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
19/9-20245 dageFærøerne 5 dage - Fly fra BillundMere end 8Kr. 9.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man på Færøerne?

  Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu