Skip to main content

Rundrejse til De Baltiske Lande

-
Langs ravruten i Litauen, Letland og Estland

Baltiske Lande

Tag med på en uforglemmelig rundrejse til Østeuropas historiske hovedstæder Vilnius, Riga og Tallinn. Vi rejser ad den gamle handelsrute for rav og oplever Vilnius’ barokke arkitektur, Rigas brostensbelagte gader og middelalderbyen Tallinn. Fælles for de tre byer er et utal af spektakulære pladser og prægtige bygningsværker samt en overflod af atmosfære, der alt sammen har medført optagelse på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på færger i 2-køjes kahyt
 • 2 overnatninger i Vilnius
 • 2 overnatninger i Riga
 • 2 overnatninger i Tallinn
 • 8 x morgenmad
 • 9 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x sandwich (udrejse)
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer og 2 x frokost undervej (ca. € 25,00)
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 2-4

  Panorama Hotel

  Panorama Hotel ligger centralt i Vilnius' gamle bydel ca. 500 meter fra Morgengryets Port. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator og terrasse. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god morgenbuffet samt en 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 4-6

  Hotel Avalon

  Avalon Hotel ligger i Rigas gamle bydel ca. 300 meter fra Operahuset og Frihedsmonumentet. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, frisør-/skønhedssalon samt massage, manicure/pedicure samt diverse andre krops- og skønhedsbehandlinger. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, aircondition, TV, telefon, gratis Wi-FI, safeboks og minibar. Forplejningen består af buffet om morgenen og en 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFrisør-/skønhedssalon
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 6-8

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

  Beliggende kun et stenkast fra Tallinns gamle bydel finder man Park Inn Meriton. Hotellet råder bl.a. over elevator, bar, en restaurant der specialiserer sig i russiske retter samt et stort wellness-område med indendørs swimmingpool og Estlands største jacuzzi. Værelserne er velindrettet, alle med bad og toilet med hårtørrer, safeboks, aircondition, TV, telefon og gratis Wi-Fi. Opholdet er med morgenmadsbuffet med både varme og kolde retter.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitness- & spaafdeling
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 6-8 - Benyttes på afrejse d. 29/8 2021

  GO Hotel Shnelli

  GO Hotel Shnelli ligger nær Tallinns gamle middelalderby og Snelli-parken samt hovedbanegården, indenfor gåafstand af Dombjerget. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, Spa- og wellnesscenter (mod tillæg), sauna og værdiboks i revceptionen. Alle værelser er fordelt på de øverste 6 etager og er udstyret med bad og toilet, hårtørrer (på nogle værelser), telefon, TV og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god morgenbuffet samt en 3-retters eller buffet menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  InternetGratis Wi-Fi
  SaunaJa
  AktivitetSpa- og wellnesscenter
  SafeboksJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted. Herefter går turen via Fyn og Sjælland og Øresundsbroen til Karlshamn i Sverige. Vi spiser sandwich undervejs.

  Fra Karlshamn sejler vi med DFDS til Klaipėda i Litauen. Vi overnatter ombord og får både aften- og morgenbuffet.

 • Dag 2: Trakai-borgen – Vilnius

  Fra Klaipėda kører vi igennem det smukke litauiske landskab til den gamle hovedstad Trakai, der ligger i et smukt søområde. På en ø i søen Galvė ligger Trakai-borgen, der er en imponerende fæstning fra middelalderen, som man når ved at krydse to lange
  træbroer.

  Der bliver tid på egen hånd til et besøg hos de mange kræmmere, der står langs søen, samt til at se nogle af de fine gamle huse i byens centrum, hvoraf flere er beboet af efterkommere af en folkestamme fra Krim. Fra Trakai kører vi mod Litauens hovedstad Vilnius.

  Trakai-borgen – Vilnius
 • Dag 3: Vilnius byrundtur

  I Vilnius kører vi ad byens hovedstrøg Gedimino Prospektas til Seimas Paladset, der huser Vilnius’ parlament. Vi kommer forbi Gediminas’ tårn, den smukke Skt. Peter og Skt. Pauls-kirke og går gennem den gamle bydel forbi universitetet og præsident-paladset.

  Vi besøger den russisk-ortodokse Helligåndskirke og slutter med et besøg ved Morgengryets Port med det kendte billede af “Madonna af Vilnius”, inden der bliver tid på egen hånd.

  Om aftenen arrangerer vi en tur til fjernsynstårnet. Vi får middag på restauranten på 19. sal, hvorfra der er en enestående udsigt over Vilnius.

 • Dag 4: Korshøjen – Riga

  Vi forlader Vilnius og kører nordpå. Efter frokostpause ved Siauliai når vi frem til Korshøjen Kryziu Kalnas, der er et meget særpræget sted. Højen består af tusindvis af kors, der er bragt til stedet af troende katolikker fra hele verden.

  Turen fortsætter mod grænsen mellem Litauen og Letland til det flotte barokslot Rundāle, som ligger ved en smuk park. Slottet er tegnet af den samme arkitekt, som tegnede Vinterpaladset i Skt. Petersborg. Sidst på dagen når vi til metropolen Riga.

  Korshøjen – Riga
 • Dag 5: Riga byrundtur

  På en spadseretur gennem Rigas gamle bykerne kommer vi forbi Domkirken, de berømte byhuse ”De Tre Brødre”, Skt. Jakobs-kirken og Parlamentet. Vi går gennem ”den svenske port” til Krudttårnet og kommer forbi det sjove kattehus samt den smukke park, hvor bymuren tidligere lå. Herfra når vi til Frihedsmonumentet, hvor de lettiske soldater holder vagt. Her kan vi se en af de brede boulevarder, byen er kendt for.

  Vi fortsætter videre forbi Operahuset og den høje Skt. Peterskirke til Rådhuspladsen for at se det pragtfulde Sorthovedernes Hus. Om eftermiddagen kan man på egen hånd besøge det centrale marked i Riga eller besøge kvarteret med de berømte huse i jugendstil med de overdådigt pyntede facader. Om aftenen arrangeres en sejltur på Daugava-floden.

  Riga byrundtur
 • Dag 6: Pärnu – Tallinn

  Inden vi forlader Riga, kører vi en kort rundtur forbi Esplanade-parken, de fine residenser og den moderne hovedbanegård. Vi kører mod den estiske kurby Pärnu.

  Efter frokost er der tid til en kort spadseretur i centrum, før vi fortsætter mod Estlands hovedstad Tallinn. I byen kører vi til den største og smukkeste park Kadriorg, der er anlagt omkring det slot, som Zar Peter den Store lod opføre som en gave til sin hustru Katarina. I parken ses huset, hvor Peter den Store boede, når han besøgte Tallinn. Vi ser Kadriorg-paladset og det nærliggende præsidentpalads.

  Herfra kører vi til vores hotel i centrum. Undervejs kommer vi forbi Tallinns imponerende middelalderbymur med porte og tårne samt kanontårnet Tykke Margareta

  Pärnu – Tallinn
 • Dag 7: Tallinn byrundtur

  På en byrundtur til fods skal vi opleve Tallinns charmerende gamle centrum. På Dombjerget ser vi parlamentet og besøger den russisk-ortodokse Aleksander Nevskij-katedral med de karakteristiske løgkupler.

  Herefter spadserer vi til Domkirken og senere til
  mindesmærket i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen. Herfra fortsætter vi gennem byens hyggelige stræder til rådhuset. Undervejs ser vi flotte gildehuse og den imponerende Skt. Olai-kirke. Resten af dagen er fri til at nyde byen og dens attraktioner på egen hånd.

  Tallinn byrundtur
 • Dag 8: Rocca al Mare – Pirita

  Vi kører til Sangfestival-pladsen, hvor vi holder en kort pause, og derfra kører vi til Rocca al Mare. Det er et charmerende frilandsmuseum, der ligger i en skov uden for Tallinns centrum. Her oplever vi historiske gårde fra hele Estland, en flot trækirke, hyggelige bygninger og vindmøller, som har overlevet den megen turbulens, det lille land har gennemgået.

  Tilbage i Tallinn bliver der lidt tid på egen hånd, inden vi midt på eftermiddagen kører langs bugten til Pirita, der var olympisk landsby i 1980, da Sovjetunionen var værtsnation for OL.

  Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Tallinn til Stockholm med en af Tallink Silja Lines store færger. Vi overnatter ombord og får aften- og morgenbuffet.

 • Dag 9: Hjemrejse

  Om morgenen kan man opleve den smukke indsejling til Stockholm. Herfra kører vi forbi den store sø Vättern til Göteborg, hvorfra vi sejler med Stena Line til Frederikshavn og får aftensmad ombord.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 05:20 22:10
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 22:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 22:45
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 23:00
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 23:15
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 23:20
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 23:35
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 23:55
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 00:00
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 00:00
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 00:00
Skanderborg Banegård 08:15 00:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 00:00
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 09:30 00:00
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 09:40 00:00
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 10:05 00:00
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 10:15 00:00
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 10:20 00:00
Odense Frakørsel 53, Middelfartsvej, P-plads ca. 400 m mod Blommenslyst 10:40 00:00
Nyborg Frakørsel 45, v/motorvej 11:00 00:00
Halsskov Rasteplads Korsør, Q8 11:15 00:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Statoil 11:30 00:00
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 11:55 00:00
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 12:15 00:00
Karlslunde Rasteplads Karlslunde Øst 12:45 00:00
Tårnby Station / Torvet 13:15 00:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
8/8-20219 dageBaltiske LandeMere end 8Kr. 7.995Bestil
29/8-20219 dageBaltiske LandeMere end 8Kr. 7.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man på ud- og hjem rejsen til De Baltiske Lande?

  Svenske kroner (SEK) bruges på ud- og hjemrejse.

 • Hvad er temperaturen i Riga?

  Gennemsnitstemperatur: Maj-sept. 16° - 22°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til de Baltiske Lande?

  Entréer udgør: Trakai borgen ca. EUR 8. Pilsrundāle Palads ca. EUR 10. Sejltur i Riga ca. EUR 10. Domkirken i Tallinn ca. EUR 2. Frilandsmuseet i Tallinn ca. EUR 10.

 • Særlig op- og afstigning på turen til de Baltiske Lande

  Afstigning på ruten fra Frederikshavn til Randers samt i Göteborg. Transporttilskud tilbydes.

 • Hvilken valuta bruger man i Letland?

  I Letland bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Litauen?

  I Litauen bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Estland?

  I Estland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu