Skip to main content

England og Skotland

-
Rundrejse i det historiske grænseland

England og Skotland

Oplev de to skønne lande på én og samme rundrejse. Vi udforsker de spændende fortællinger, der trækker tråde tilbage til gamle romere, dramatiske frihedskampe, frygten for vikingernes plyndringstogter og arven fra berømte konger og dronninger. Vores rejse begynder i den smukke, skotske hovedstad Edinburgh, hvorfra vi fortsætter til Englands nordligste by Berwick-upon-Tweed, vikingebyen York og Beatles-byen Liverpool, inden vi runder af i Skotlands største by, Glasgow.

Begge sider af historien
Både Nordengland og Skotland er rig på kultur og interessante historiske referencer, og på denne rejse oplever vi det bedste af begge verdener. Vi mærker Skandinaviens knap så flatterende aftryk fra tiden, hvor vikingerne huserede langs Storbritanniens kyster, mens Hadrians Mur står tilbage som vidnesbyrd om Romerrigets enorme Europa-herredømme. Glæd dig også til køreturene gennem nogle af de smukkeste egne af Storbritannien samt til rundturene med rejselederen i de spændende byer, vi besøger på vores vej.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Mercure Edinburgh Haymarket

  I hjertet af Edinburgh ligger Hotel Mercure Edinburgh Haymarket med rig mulighed for at udforske den historiske by. Der er kun 9 minutters gang fra Haymarket togstation og under 1 km til Edinburgh slot. Hotellet tilbyder rummelige hotelværelser med gratis Wi-Fi, kaffe/the faciliteter, skrivebord, strygejern samt eget badeværelse med hårtørrer og gratis toiletartikler.

 • Dag 3-6

  Radisson Hotel York

  Radisson Hotel York er et moderne hotel og ligger I centrum af York og tæt på flere af byens seværdigheder. På Hotellet finder man flere faciliteter, heriblandt fitness, restaurant og bar samt døgnåben reception. Alle værelser er udstyret med eget toilet og bad, TV og safebox. Der er adgang til Wi-fi overalt på hotellet. Restauranten serverer hver morgen en skøn morgenmadsbuffet.

  AndetFitness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 6-7

  Novotel Liverpool Centre Hotel

  Novotel Liverpool Centre Hotel ligger skønt og i gåafstand til flere hyggelige områder i Liverpool. På hotellet er der reception, indendørs pool, restaurant og bar, fitness, og gratis Wi-Fi. Alle værelser er moderne indrettet og med eget toilet og bad. Desuden er der TV, minibar og kaffe/te-faciliteter. Hotellet serverer en særdeles god morgenmad, så du starter dagen på bedste vis.

  AndetFitness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolIndendørs
  TvJa
 • Dag 7-8

  Ibis styles Glasgow Central

  I hjertet af Glasgow ligger Ibis Styles Glasgow Central. Hotellet tilbyder døgnåben reception, restaurant og bar samt lounge, elevator og gratis Wi-Fi. Alle værelser er udstyret med toilet og bad samt TV. Hver morgen serverer hotellet en righoldig morgenmad.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg - Edinburgh

  Udrejse fra Aalborg via Amsterdam til Edinburgh. Herefter kører vi til Edinburgh, hvor vi indkvarteres på et centralt hotel beliggende ca. 1 km. fra Royal Mile og Edinburgh Castle.

 • Dag 2: Edinburgh

  Vi tager på en oplevelsesrig rundtur i Edinburgh og ser bl.a. den gamle middelaldergade Royal Mile, Newtown med de smukke borgerhuse fra 1700-tallet og kongefamiliens residens, Holyrood Palace.

  Turen slutter ved Edinburgh Castle, hvorefter der er mulighed for at besøge slottet eller slentre en tur i middelalderbydelen. Eftermiddag på egen hånd – rejselederen hjælper gerne med forslag til oplevelser.

  Byen er berømt for sin helt specielle byplan og ikke mindst sine mange gode pubber.

  Edinburgh
 • Dag 3: York

  Vi forlader Edinburgh og sætter kurs mod den idylliske kystby Berwick-upon-Tweed, der er Englands nordligst beliggende by. Byen har stærke rødder i både England og Skotland og har igennem tiden, været underlagt begge landes indflydelse. Herfra besøger vi Hadrians Mur, der strækker sig mere end 120 km fra kyst til kyst tæt på grænsen mellem England og Skotland.

  Muren blev opført af romerne og er i dag en af de mest populære, historiske attraktioner i det nordlige England. Igennem flotte landskaber og imponerede nationalparker, når vi frem til vikingernes by, York.

  York
 • Dag 4: York

  Vi har god tid til at udforske den historiske by, hvor vi bliver sendt tilbage til vikingetiden på det prisbelønnede museum Jorvik. Vi spadserer gennem Yorks hyggelige gader og ser bl.a. Nordeuropas største kirkebygning York Minster og det smalle stræde The Shambles. Der bliver god tid på egen hånd, til at gå på opdagelse.

  York
 • Dag 5: Yorkshire Moors

  Dagen står i de kendte og elskede seriers tegn. Vi sætter kurs mod Yorkshire Moors, hvor dagens første stop er ved Howard Castle og park, som er kendt fra TV-serien ”Gensyn med Bridgeshead”. Slottet er et af Englands fineste barokslotte.

  Vi forsætter til byen Pickering, hvor vi stiger ombord på et veterantog fra Yorkshire Moors Railway. Herfra er der en lille times togtur, til byen Goathland, som er en lille landsby i North Yorkshire, kendt som kulisse i serien Heartbeat (”Små og store synder”). Toget og stationen i Goathland er kendt fra serien Downton Abbey og de kendte Harry Potter film.

  Yorkshire Moors
 • Dag 6: York - Liverpool

  Efter morgenmad, forlader vi York og kører tværs over landet, forbi storbyerne Leeds og Manchester, til vi når byen der er kendt for ”The Beatles”. Vi kører en byrundtur forbi nogle af byens seværdigheder. Efter indkvartering på vores hotel, er der tid på egen hånd, til enten af besøge Beatles Museum, drikke kaffe på en cafe ved havnen eller besøge byens imponerende kunstsamling på Tate Liverpool.

  York - Liverpool
 • Dag 7: Liverpool - Glasgow

  Vi forlader Liverpool og sætter kursen nordpå. Undervejs kommer vi til Lake District, som er et af Englands mest naturskønne områder med dybblå søer, høje bjerge og grønne dale. Herfra går turen via Carlisle til den skotske grænse og grænsebyen Gretna Green, hvor vi besøger den gamle smedje, hvor grovsmeden gennem århundreder har fungeret som giftefoged. Gennem frodige grønne landskaber ankommer vi til Skotlands største by Glasgow. Efter indkvartering på vores hotel, bliver der tid til en gående byrundtur.

  Liverpool - Glasgow
 • Dag 8: Edinburgh – Aalborg

  Vi spiser morgenmad og kører til Edinburgh lufthavn, hvorfra vi flyver med via Amsterdam retur til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til England og Skotland?

  På denne rejse udgør entréer på turen ca. 65 GBP

 • Hvordan er vejret når jeg skal afsted?

  Når du rejser i Skotland og England kan vejret være omskifteligt. Du kan forvente en gennemsnitstemperatur på ca. 17 grader i juni.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Skotland?

  I Skotland bruger man Pund Sterling (GBP)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu