Skip to main content

Rejse til Sydengland

-
Royal storhed, smuk natur og swinging London

Eventyrlige Sydengland

Sydengland er et sandt overflødighedshorn for alle kultur- og historieinteresserede. På denne fantastiske rundrejse skal vi bl.a. opleve metropolen London, mystiske Stonehenge, universitetsbyen Oxford, Churchills Blenheim Palace, det romantiske Cotswolds og de romerske bade i Bath. Vi fordyber os i myterne og den britiske stormagts indflydelsesrige fortid. Vi hører om en spændende men til tider barsk historie, og vi nyder godt af den smukke, frodige natur med grønne bakker og rolige kyster. I Bristol bor vi på klassik, engelsk byhotel og i historiske Windsor, bor vi med Themsen og Dronning Elizabeths Windsor Castle lige uden for døren.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - London tur/retur
 • 1 overnatning ved London
 • 4 overnatninger i Bristol
 • 2 overnatninger i Windsor
 • 7 x engelsk morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer og sejltur i London
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-5

  Mercure Bristol Grand Hotel

  Dette 4-stjernede hotel er bygget i 1869, og ligger i hjertet af Bristol. På hotellet findes der en wellnessafdeling. Hotellets råder over bar, restaurant, reception, elevator, fitnessrum, sauna, solarium, Spa- og wellnessafdeling, dampbad, indendørs pool, gratis internet og valutaveksling. Hotellet er røgfrit. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, hårtørrer, safeboks, TV, telefon, gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave te & kaffe. Morgenmaden er oftest den helt store buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en flot buffet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetSpa- & wellnessafdeling
  VekselkontorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa
 • Dag 5-8

  Castle Hotel Windsor

  Castle Hotel Windsor er et flot 4-stjernet hotel som ligger i hjertet af Windsor, overfor Windsor Castle og Windsor Guildhall. Hotellet råder over reception med safeboks, restaurant, bar, elevator samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet, minibar, TV og Wi-Fi. Morgenmaden er oftest den helt store buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en flot buffet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Udrejse: Aalborg – London

  Udrejse fra Aalborg til London. Vi indkvarteres på hotel i en af forstæderne til London. I byen findes flere pubber, hvor man kan begynde sit engelske eventyr med en velskænket ”pint”.

 • Dag 2: London

  Vi kører en byrundtur i Storbritanniens hovedstad London og kommer forbi Buckingham Palace, Hyde Park, Oxford Street, Piccadilly Circus og parlamentsdistriktet ved Westminster med Big Ben. Vi kaster et hurtigt blik op af Downing Street til premierministerens bolig i nr. 10. Vi fortsætter via Tower of London til Greenwich, hvor der bliver tid til frokost og måske et besøg i det berømte observatorium. Vi sejler fra Greenwich ad Themsen mod London under Tower Bridge og lægger til ved Westminster over for London Eye. Rejselederen viser rundt i området ved Trafalgar Square, Leicester Square, China Town og Covent Garden.

  Vi forlader London og kører til Bristol, hvor vi har 4 overnatninger.

  London
 • Dag 3: Bath

  Vi besøger Englands smukkeste by Bath, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og oprindelig blev grundlagt af romerne, som byggede bade ved udspringene af områdets varme kilder. Vi begiver os til fods på byrundtur i den smukke by, hvor vi ser enestående eksempler på arkitektur fra den georgianske periode, bl.a. The Crescent, der er en spektakulær halvmåneformet række af palæer samt The Circus, der er en cirkelformet plads omgivet af pragtfulde palæer af limsten.

  Vil man unde sig selv en luksusoplevelse, anbefaler vi ”afternoon tea” i the Pump Room, der ligger i forbindelse med de udgravede, romerske bade.

  I den historiske Floating Harbour i Bristol bliver der mulighed for en aftensejltur, hvor vi hører om byens historie. Vi afslutter med et besøg på en af Bristols hyggelige pubber.

  Bath
 • Dag 4: Cotswolds og Stratford-upon-Avon

  Mange kender allerede Cotswolds fra krimiserien Barnaby, og de smukke naturscenerier man ser i fjernsynet er nemme at finde i virkeligheden. Gennem bakkede landskaber, der er udnævnt af den engelske regering til særligt naturskønne områder (Area of Outstanding Beauty) kører vi til Bourton-on-the-Water, der er kendt som ”Cotswolds’ Venedig”. Floden og de små broer giver en perfekt kulisse til denne idylliske by, som vi får tid til at udforske og måske besøge det lille bilmuseum.

  Vi fortsætter nordpå gennem Cotswolds til Shakespeares fødeby Stratfordupon-Avon, der altid er smukt blomsterudsmykket. Her får vi tid på egen hånd til at finde et hyggeligt sted til frokost og måske besøge Shakespeare-museet.

  Cotswolds og Stratford-upon-Avon
 • Dag 5: Oxford og Blenheim Palace

  Dagens første besøg er den charmerende by Oxford med de idylliske gademiljøer, kendt fra bl.a. den engelske krimiserie Inspector Morse. Det ubestridte centrum er det berømte universitet, hvis smukke fakultetsbygninger ligger spredt ud over byen. Vi giver os god tid til at se byen, og har man lyst, kan man besøge Inspector Morse’s favoritpub The Eagle and Child.

  Vi fortsætter til det berømte herresæde Blenheim Palace, som er fødested for den tidligere engelske premierminister under 2. Verdenskrig, Sir Winston Churchill. Vi får tid til at udforske barokpaladset med de 200 værelser og den omkringliggende have.

  Oxford og Blenheim Palace
 • Dag 6: Stonehenge og Salisbury

  Vi tager afsked med Bristol og sætter kursen mod sydøst og et af verdenshistoriens største mysterier, Stonehenge-monumentet. Forskere mener, at den opretstående stenkonstruktion blev rejst som et monument, der skulle forene befolkningsgrupperne på de britiske øer efter en langvarig konflikt mellem grupper fra de områder, vi i dag kender som det sydlige England og det vestlige Wales.

  Vi fortsætter til den imponerende anglikanske Salisbury Cathedral. Katedralen er et enestående bygningsværk med sine 365 vinduer, et for hver dag i året, og støttes af 8.760 søjler, en for hver time på året. Vi giver os god tid til at se katedralen, inden vi fortsætter til Windsor. Her indkvarteres vi to nætter på hotel, som er beliggende klos op af Themsen og med kort afstand til Windsor Castle samt til byliv og stemning.

  Stonehenge og Salisbury
 • Dag 7: Windsor Castle

  Windsor Castle er Dronning Elizabeths foretrukne residens og verdens ældste, beboede slot. Det kongelige slot blev grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede og dækker et areal på mere end 50.000 m² (5 ha). Slottet fik sit nuværende udseende i første halvdel af 1800-tallet og rummer fornemme porcelæns- og kunstsamlinger, heriblandt værker af Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo og Holbein. Vi udforsker slottet og ser det berømte vagtskifte. Der bliver tid til shopping i byens hyggelige gader og til at nyde en frokost ved Themsen-floden.

  Windsor Castle
 • Hjemrejse: London - Aalborg

  Morgenmad, hvorefter vi kører til Stansted. Hjemrejse med fly til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:30 14:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
26/6-20218 dageEventyrlige SydenglandMere end 8Kr. 10.995Bestil
3/7-20218 dageEventyrlige SydenglandMere end 8Kr. 10.995Bestil
10/7-20218 dageEventyrlige SydenglandMere end 8Kr. 10.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på Eventyrlige Sydengland?

  Entreer udgør samlet ca. GBP 75.

 • Kan jeg bruge mine elektriske apparater i England?

  Det er en god idé at medbringe adapter til 220 V.

 • Hvordan er hotelstandarden i England?

  Vi bor på gode og velbeliggende hoteller, hvor alle værelser er med bad og toilet. På hotellerne er forplejningen god. Morgenmaden er oftest buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem 3-retters valgmenuer og buffeter. I Bristol bor vi på et klassisk engelsk hotel med en perfekt beliggenhed i hjertet af byen. I Windsor bor vi på et historisk hotel beliggende ved Themsen og nær Windsor Castle. Bemærk hotelværelser i Storbritannien kan variere i størrelse og indretning.

 • Hvordan er busstandarden i England?

  Busstandarden i Storbritannien kan forekomme lavere end ved danske busser.

 • Hvordan er vejret i Sydengland?

   Bristol (gns.): juni - september 18° - 21°. London (gns.): juni - september 18° - 22°.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu