Skip to main content

Historiske Helsingør

-
Solorejse til Helsingør

Historiske Helsingør

Helsingør er en by med en fascinerende historie, som vi oplever på en spændende byvandring med fortællinger om byens udvikling fra lille fiskerleje til Europas rigeste by i 1700-tallet. Vi skal desuden smage på Peter Beiers chokolade på Ørsholt Gods, se kunst på Louisiana Museum of Modern Art og opleve Sjællands nordkyst med Hornbæk og Gilleleje. Vi bor på det ikoniske Marienlyst strandhotel.

Hotel

 • Marienlyst Strandhotel

  Marienlyst Strandhotel har en unik beliggenhed på kanten af Øresund med udsigt til Kronborg slot og tæt på Helsingørs charmerende centrum med smalle brostensbelagte gader. Hotellet emmer af sjæl og charme, uanset hvor du end befinder dig. Værelserne har bad og toilet, hårtørrer og er alle smagfuldt indrettede i moderne strandhotelstil med udsigt til den nærliggende skov eller gårdhave. Hotellet har fitnesscenter samt spa med sauna og swimmingpool, bar, restauranter samt kasino. Spa (tillæg) skal bestilles separat og i god tid. Der er små enkeltværelser (14 m2) inkluderet i rejsens pris. Der er TV, gratis WIFI, te/kaffe faciliteter på værelset.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SaunaJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Peter Beier chokolade og Marienlyst

  Morgenkomplet i Hedensted, hvorefter vi kører til Nordsjælland. Her gør vi et stop hos Peter Beier Chokolade på Ørsholt gods, hvor vi skal nyde en is og smage på kvalitetsprodukterne. Herefter kører vi til det atmosfærefyldte Marienlyst Strandhotel, hvor vi indlogeres. Eftermiddagen nydes på hotellet, inden vi skal have en tre retters velkomstmiddag i hotellets dejlige restaurant.

  Peter Beier chokolade og Marienlyst
 • Dag 2: Helsingør og Gilleleje

  Efter at have nydt den store morgenmadsbuffet er det tid til en historisk byvandring i Helsingør. Her skal vi høre om byens fascinerende historie Igennem mere end 800 år, fra lille fiskerleje til I 1700-tallet, hvor Øresundstolden gjorde Helsingør til både Danmark- og en af Europas rigeste byer. Det var også Helsingør, der inspirerede William Shakespeare til at skrive hans mest berømte skuespil Hamlet.Vi går langs stranden til Kronborg og nyder udsigten over Øresund til Sverige. Vi går forbi Danmarks ubestridte flotteste togstation bygget helt tilbage i 1891. Vi besøger Danmarks yngste Domkirke Skt. Olai kirken, Karmeliter klosteret fra 1400- tallet, den meget omtalte Simon Spies plads, og går gennem de smalle brostensbelagte stræder.

  Om eftermiddagen kører vi langs Sjællands nordkyst igennem den berømte badeby Hornbæk og videre til hyggelige Gilleje, hvor vi går en tur i det gamle fiskerleje, inden vi spiser en middag på en hyggelig restaurant ved havnen.

  Helsingør og Gilleleje
 • Dag 3: Louisiana

  Efter morgenmaden kører vi til Humlebæk til det verdensberømte kunstmuseum Louisiana. Udover de flotte udstillinger, skal man tage sig tid til at nyde den meget smukke have og flotte udsigt over vandet.Frokosten kan indtages på egen hånd i museets cafeområde.

  Tidlig aftensmad i Hedensted.

  Louisiana

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu