Skip to main content

Busrejse til Kongernes nordsjælland

-
De danske kongers foretrukne landsdel

Nordsjælland - Frederiksdal

Nordsjælland rummer store kulturhistoriske værdier, lige fra meget markante, kongelige slotte til de utallige rekreative områder. Fredensborg Slot, Kronborg og Frederiksborg Slot vidner om kongemagtens særlige tilknytning til Nordsjælland.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Frederiksdal/Hillerød
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Benyttes på afrejse den 25/7

  Frederiksdal Sinatur Hotel

  Hotel Frederiksdal er placeret ved Mølleåen i et naturskønt område op til Bagsværd Sø, Lyngby Sø samt Furesøen. Bådfarten har stoppested ud for hotellet. Hotellet er et moderne hotel, der har velindrettede værelser og en fin udsigt. Hotellet har elevator. Alle værelser har bad og toilet, TV og telefon. Morgenmaden er buffet, og aftensmaden består af en 2-retters menu eller buffet.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Benyttes på afrejse den 6/7 og 7/8

  Hotel Hillerød

  Hotel Hillerød ligger tæt på Fredensborg Slot og er et dejligt hotel med fine faciliteter. Du mødes af en smilende receptionist, når du træder indenfor i de moderne rammer, som skaber en hyggelig atmosfære. Alle værelser er individuelt indrettede og indeholder tv, kaffe-faciliteter samt minibar. Der er bad og toilet på værelset. Hotellets restaurant byder på en lækker 2-retters menu og en dejlig morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  BarJa
  InternetJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Fredensborg Slot – Frederiksdal

  Efter morgenkomplet i Hedensted passerer vi Fyn, den imponerende Storebæltsbro og ankommer til Fredensborg Slot, hvor vi blandt andet kan nyde det smukke ny-renoverede barokanlæg med “Brede Allé” samt Nordmandsdalen med ca. 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. I juli måned er der også mulighed for at se Den Reserverede Have, der i øvrige perioder er dronningens private have.

  Vi ankommer til Hotel Frederiksdal/Hotel Hillerød sidst på eftermiddagen. Resten af dagen kan nydes i de pragtfulde omgivelser ved hotellet.

  Fredensborg Slot – Frederiksdal
 • Dag 2: Rungstedlund – Bakken

  Vi kører ad den gamle kongevej til Frederiksborg Slot, der ligger midt i Hillerød på tre slotsholme i slotssøen omkranset af Frederiksborg Slotshave. Her bliver der tid på egen hånd til besøg i slottet, slotskirken og den tilhørende smukke barokhave eller byen.

  Herpå går turen via Nøddebo gennem Gribskov til Gilleleje, som er Sjællands største fiskerihavn og et populært turistmål. Vi holder frokostpause på havnen med de mange smukke, gamle fiskerhuse. Vi passerer Hornbæk og kører ad Strandvejen til Rungsted. Her besøger vi Rungstedlund, hvor den kendte forfatterinde, Karen Blixen, boede. I dag rummer Rungstedlund Karen Blixen Museet.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til Bakken, som er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark og ligger omkranset af Dyrehaven. Vi spiser 2-retters middag i en af Bakkens hyggelige restauranter. Der bliver også lejlighed til at se nogle af bygningerne i Korsbæk på Bakken (uden rundvisning). Der er fri entré til Bakken.

  Rungstedlund – Bakken
 • Dag 3: Helsingør – Kronborg

  Ad smukke veje køres til Helsingør, hvor vi på en byrundtur til fods stifter bekendtskab med Helsingørs domkirke Skt. Olai, Nordens eneste intakte kloster Karmeliterklosteret, Sct. Mariæ Kirke samt de bevaringsværdige huse, der afspejler byens velstand igennem århundreder.

  Tid på egen hånd til frokost inden turen fortsætter til Kronborg, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi får mulighed for at besøge slottet med Nordens største riddersal, slotskirken, nationalhelten Holger Danske i de skumle kasematter samt bastionerne på voldene (ikke egnet for gangbesværede), eller man kan besøge museet for søfart, der fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis.

  Helsingør – Kronborg
 • Dag 4: Roskilde Domkirke

  På hjemturen besøger vi Roskilde Domkirke med de mange danske kongegrave, og der bliver lejlighed til at betragte de rigt udsmykkede sarkofager på nært hold. Derefter kører vi over Storebæltsbroen, Fyn og Lillebæltsbroen til Hedensted, hvor vi får frokostanretning med kaffe.

  Roskilde Domkirke

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 19:20
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 19:15
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:00
Brønderslev Banegård 06:30 18:50
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 18:40
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:25
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 18:10
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 17:55
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 17:45
Hobro H.I. Biesgade, Busterminal 07:50 17:30
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 17:10
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 16:55
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 16:30
Skanderborg Banegård 09:15 16:05
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 15:55
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:40 15:00
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 14:45
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 14:35
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:10 14:10
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:20 14:00
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 11:25 13:55
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 11:45 13:35
Nyborg Rutebilstation 12:05 13:15
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 12:20 13:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Statoil 12:35 12:45
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 13:00 12:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
6/7-20224 dageNordsjælland - HillerødMere end 8Kr. 3.695Bestil
25/7-20224 dageNordsjælland - FrederiksdalMere end 8Kr. 3.795Bestil
7/8-20224 dageNordsjælland - HillerødMere end 8Kr. 3.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Stiger du på og af i Vejle, Fredericia, Fyn eller Sjælland?

  Hvis du stiger på og af i  Vejle, Fredericia, på Fyn eller Sjælland, får du en rabat på 120 kr., da du så ikke får morgenkomplet i Hedensted. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu