Skip to main content

Busrejse til Kongernes nordsjælland

-
De danske kongers foretrukne landsdel

Nordsjælland - Frederiksdal

Nordsjælland rummer store kulturhistoriske værdier, lige fra meget markante, kongelige slotte til de utallige rekreative områder. Fredensborg Slot, Kronborg og Frederiksborg Slot vidner om kongemagtens særlige tilknytning til Nordsjælland.

Hotel

 • Frederiksdal Sinatur Hotel

  Hotel Frederiksdal er placeret ved Mølleåen i et naturskønt område op til Bagsværd Sø, Lyngby Sø samt Furesøen. Bådfarten har stoppested ud for hotellet. Hotellet er et moderne hotel, der har velindrettede værelser og en fin udsigt. Hotellet har elevator. Alle værelser har bad og toilet, TV og telefon. Morgenmaden er buffet, og aftensmaden består af en 2-retters menu eller buffet.

  www.sinatur.dk/frederiksdal

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Fredensborg Slot – Frederiksdal

  Efter morgenkomplet i Hedensted passerer vi Fyn, den imponerende Storebæltsbro og ankommer til Fredensborg Slot, hvor vi blandt andet kan nyde det smukke ny-renoverede barokanlæg med “Brede Allé” samt Nordmandsdalen med ca. 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. I juli måned er der også mulighed for at se Den Reserverede Have, der i øvrige perioder er dronningens private have.

  Vi ankommer til Hotel Frederiksdal sidst på eftermiddagen. Resten af dagen kan nydes i de pragtfulde omgivelser ved hotellet.

  Fredensborg Slot – Frederiksdal
 • Dag 2: Rungstedlund – Bakken

  Vi kører ad den gamle kongevej til Frederiksborg Slot, der ligger midt i Hillerød på tre slotsholme i slotssøen omkranset af Frederiksborg Slotshave. Her bliver der tid på egen hånd til besøg i slottet, slotskirken og den tilhørende smukke barokhave eller byen.

  Herpå går turen via Nøddebo gennem Gribskov til Gilleleje, som er Sjællands største fiskerihavn og et populært turistmål. Vi holder frokostpause på havnen med de mange smukke, gamle fiskerhuse. Vi passerer Hornbæk og kører ad Strandvejen til Rungsted. Her besøger vi Rungstedlund, hvor den kendte forfatterinde, Karen Blixen, boede. I dag rummer Rungstedlund Karen Blixen Museet.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til Bakken, som er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark og ligger omkranset af Dyrehaven. Vi spiser 2-retters middag i en af Bakkens hyggelige restauranter. Der bliver også lejlighed til at se nogle af bygningerne i Korsbæk på Bakken (uden rundvisning). Der er fri entré til Bakken.

  Rungstedlund – Bakken
 • Dag 3: Helsingør – Kronborg

  Ad smukke veje køres til Helsingør, hvor vi på en byrundtur til fods stifter bekendtskab med Helsingørs domkirke Skt. Olai, Nordens eneste intakte kloster Karmeliterklosteret, Sct. Mariæ Kirke samt de bevaringsværdige huse, der afspejler byens velstand igennem århundreder.

  Tid på egen hånd til frokost inden turen fortsætter til Kronborg, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi får mulighed for at besøge slottet med Nordens største riddersal, slotskirken, nationalhelten Holger Danske i de skumle kasematter samt bastionerne på voldene (ikke egnet for gangbesværede), eller man kan besøge museet for søfart, der fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis.

  Helsingør – Kronborg
 • Dag 4: Roskilde Domkirke

  På hjemturen besøger vi Roskilde Domkirke med de mange danske kongegrave, og der bliver lejlighed til at betragte de rigt udsmykkede sarkofager på nært hold. Derefter kører vi over Storebæltsbroen, Fyn og Lillebæltsbroen til Hedensted, hvor vi får frokostanretning med kaffe.

  Roskilde Domkirke

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Stiger du på og af i Vejle, Fredericia, Fyn eller Sjælland?

  Hvis du stiger på og af i  Vejle, Fredericia, på Fyn eller Sjælland, får du en rabat på 120 kr., da du så ikke får morgenkomplet i Hedensted. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu