Skip to main content

NILLES Nordjylland

-
Et hav af oplevelser i lysets land

NILLES Nordjylland

På toppen af Danmark er lyset i fokus. Her er flere solskinstimer end i resten af landet og en længere periode med lyse nætter om sommeren. Utallige kunstnere har igennem tiderne skildret dette lys i både bøger og på lærred. I Nordjylland vil du opleve enestående natur, kunst, når det er allerbedst, og store naturkræfter. På denne rejse sejler vi til Læsø og bor i både Frederikshavn og Danmarks nordligste by Skagen med de charmerende gule huse, museer og et hyggeligt byliv - vi glæder os til at vise vores fantastiske landsdel frem!

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Jutlandia

  Hotel Jutlandia Hotellet ligger tæt på alting: færgerne, jernbanestationen og de mange butikker, og der er frit udsyn over det pulserende liv på havnen og ikke mindst Kattegats blå bølger. Lysten til en drink kan stilles i hotellets pub, der byder på cocktails og ølsorter fra det meste af verden. Hotellets restaurant, Sted1, er beliggende på toppen af hotellet. Her serveres morgenmad dagligt samt den inkluderede middag. Alle værelser er lyse og velindrettede med eget bad/toilet, samt minibar, telefon, TV og hårtørrer. Der er badekar på alle standardværelser. Desuden er der gratis Wi-Fi samt kaffe/te på værelserne.

 • Dag 2-4

  Color Hotel Skagen

  Det 4-stjernede hotel ligger i udkanten af Skagen by og har reception, 24-timers roomservice og gratis Wi-Fi samt Restaurant Holger, hvor både morgenmad og middagene serveres. Alle værelser ligger i stueplan og er nyrenoverede i 2020. Her er indrettet med specialdesignede Skagerak-møbler, og alle værelser har eget badeværelse, hårtørrer, radio, telefon og TV, samt gratis Wi-Fi. Color Hotel Skagen er miljøcertificeret med Green Key - turismens internationale miljømærke.

Dagsprogram

 • DAG 1: Hvidsten – Børglum Kloster – Frederikshavn

  Påstigning Sjælland, Fyn og Jylland. Vi spiser frokost på den historiske Hvidsten Kro, hvor vi nyder kroens hofret; æggekage med flæsk. Kroen var hjemsted for den kendte modstandsgruppe Hvidstengruppen og kom for alvor på landkortet i 2012, da Anne Grethe Bjarup Riis instruerede en film om gruppen. Efter frokost kører vi til Børglum Kloster, hvor man kan opleve over 15 udstillinger af historie, kunst og kultur. Bl.a. er verdens eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeux-tapetet udstillet her på Børglum Kloster. Det er et kæmpe broderet værk skabt af 9 lokale brodøser. Det tog 15 års dedikeret arbejde at brodere denne fantastiske historiske fortælling. Vi kan også besøge klosterets næsten 1000 år gamle klosterkirke, der blev bygget som domkirke. Klosterkirkens orgel regnes som det ældste barok-orgel i Danmark, der stadig er i brug. Klosteret var også scene for julekalenderen Ludvig og Julemanden fra 2011. Vi fortsætter til Frederikshavn, hvor vi spiser middag og overnatter på Hotel Jutlandia, som ligger smukt på havnen.

  Hvidsten – Børglum Kloster – Frederikshavn
 • DAG 2: Læsø - Skagen

  Efter en tidlig morgenmad sejler vi til Læsø og ser øens helt særlige tangtage. Vi kører med bus rundt på den dejlige ø og gør os klogere på Læsø og øens historie.Vi besøger Læsø Saltsyderi, hvor man kan købe en souvenir med hjem form af f.eks. Læsø sydesalt, der har en helt unik smag takket være en række mineraler. Vi besøger desuden Museumsgården og Østerby, som ligger lige ud til vandet samt besøger Vesterø Kirke, inden vi tager færgen tilbage til fastlandet og kører til vores hotel i Skagen, hvor der serveres middag.

  Læsø - Skagen
 • DAG 3: Skagen

  I dag skal vi på rundtur på Danmarks nordligste punkt Skagen, som er omgivet af både Kattegat og Vesterhavet. Vandets genspejling af sollyset giver de helt specielle lys- og farveoplevelser, der tiltrak og inspirerede bl.a. Skagensmalerne. Første stop er ved Den Tilsandede Kirke. Herfra kører vi via Gl. Skagen til Grenen, hvor vi med Sandormen kører helt ud på spidsen og ser de to have mødes. Fra Grenen kører vi til Skagen. Der bliver også tid på egen hånd til at opleve stemningen i Skagen med rig mulighed for at nyde en skøn frokost eller en kop kaffe på havnen. Om eftermiddagen tager vi til Råbjerg Mile, som er Nordeuropas største vandreklit. Middagen nydes på hotellet.

  Skagen
 • DAG 4: Hjemrejse

  Vi tager afsked med Skagen og kører forbi Sæbygård Slot, inden vi gør et kort stop i den gamle købstad Sæby. Herefter fortsætter vi mod Rebild Bakker. En gruppe dansk-amerikanere skænkede i 1912 arealerne til den danske stat. Til gengæld lovede staten at afholde arrangementer på amerikanske festdage, og derfor fejres USA’s Uafhængighedsdag d. 4. juli altid i bakkerne. Der bliver tid til en lille gåtur i bakkerne, hvorefter vi kører sydpå. Frokost i Hedensted

  Hjemrejse

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu