Skip to main content

Jul på Vraa Slot i Nordjylland

-
Stemningsfuld jul i historiske omgivelser

Jul på Vraa Slot i Nordjylland

Det historiske Vraa Slot danner rammen om denne fantastiske julerejse til Nordjylland, hvor du oplever Danmarks nordligste landsdel i fuld juleudsmykning. Lillejuleaften oplever vi den magiske jul i Skulpturparken, hvor millioner af lys skaber en eventyrlig stemning, og 1. juledag går vi i kloster og følger i Churchills-klubbens fodspor. Højdepunktet er juleaften, hvor vi nyder en dejlig middag i hinandens gode selskab og hygger om juletræet med sang og gaver. Rejs med og nyd en skøn jul på et smukt slot uden stress og jag.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus fra Sjælland, Fyn og Jylland
 • 3 overnatninger på Vraa Slotshotel
 • 3 x morgenmad
 • 1 x brunch på udrejse
 • 1 x 2-retters velkomstmiddag m. vine
 • Æbleskiver m. gløgg juleaften
 • Velkomstdrink m. kanapéer juleaften
 • 1 x 3-retters julemiddag m. vine
 • Kaffe og sød juleaften
 • Besøg på Aalborg Kloster med lokalguide
 • Smørrebrød 1. juledag
 • 1 x 3-retters afskedsmiddag m. vine 1. juledag
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Vraa Slotshotel

  Vraa Slotshotel ligger ved byen Tylstrup 20 km. nord for Aalborg og er som taget ud af en historiebog. Slottet ligger midt i en herregårdspark omkranset af en voldgrav og kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Ved første øjekast fornemmer man straks historiens nærvær, når man ser de flotte saloner og stuer med lysekroner og antikke møbler, de tykke vægge, vinkælderen med hvælvinger og de to imponerende slotstårne. Hvert enkelt af slottets 36 værelser er forskelligt indrettet med bl.a. bad, toilet og tv og navngivet efter slottes tidligere ejere. I juletiden er slottet smukt julepyntet fra kælder til kvist.

Dagsprogram

 • Dag 1 - 23/12 2021: Magisk jul i Skulpturparken

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland. Efter brunch i Hedensted fortsætter vi nordpå, passerer Limfjorden og når frem til Blokhus, hvor vi besøger Skulpturparken (entré 100 DKK). Mere end 1,5 millioner lys på flere tusinde meter juleranker pryder de enorme sandskulpturer og her finder du også Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med røde julehjerter og meget, meget mere. Man kan ganske enkelt ikke undgå at komme i julestemning. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Vraa Slotshotel, hvor vi indkvarteres. Om aftenen nyder vi en 2-retters middag med tilhørende vine.

  Magisk jul i Skulpturparken
 • Dag 2 - 24/12 2021: Tour de Vendsyssel og juleaften

  Efter morgenmaden kører vi en tur i det østlige Vendsyssel. Vi gør holdt i den hyggelige købstad Sæby som byder på mange ældre, velholdte huse, gågade, torve, brostensbelagte gader, havnemiljø og en historisk vandmølle. Vi fortsætter mod Frederikshavn og kommer forbi Bangsbo Fort, som er opført af tyskerne under anden verdenskrig. Fortet ligger i 80 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Kattegat. Sidste stop er på Pikkerbakken, hvor vi går ud til udsigtsplatformen. Herfra har man en enestående udsigt udover Frederikshavn og i klart vejr kan man se både til Skagen og til Læsø. Tilbage på Vraa Slotshotel får vi om eftermiddagen æbleskiver med gløgg og der vil være mulighed for at komme til julegudstjeneste i den nærliggende kirke. Kl. 17 er der velkomstdrink med kanapéer, hvorefter vi sætter os til bords i den smukt julepyntede riddersal og nyder en lækker 3-retters julemiddag med tilhørende vine. Herefter er der kaffe og sødt i salonerne og hygge omkring juletræet med sang og pakkeleg.

  Tour de Vendsyssel og juleaften
 • Dag 3 - 25/12 2021: I Churchill-klubbens fodspor

  Efter morgenmaden kører vi til Nordjyllands “hovedstad”, Aalborg. På en rundtur ser vi, hvordan byen i disse år forandres med blandt andet utraditionelt nybyggeri på havnefronten. Herefter besøger vi det julesmykkede helligåndskloster i byens hjerte og hører om stedets spændende næsten 600 år lange historie. Vi kommer med inden for murene på en eksklusiv rundvisning i selskab med lokalguide, hvor vi også får den spændende beretning om de otte teenagedrenge, der i klostret under Anden Verdenskrig stiftede Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben. Tidligere i år indviedes et museum om klubben, og det ser vi naturligvis også, før vi får frokost på en af Aalborgs hyggeligste smørrebrøds-restauranter. Midt på eftermiddagen er vi tilbage på slottet, hvor der vil tid til afslapning, inden vi sætter os til bords og nyder en lækker 3-retters middag med tilhørende vine

  I Churchill-klubbens fodspor
 • Dag 4 26/12 - 2021: Mariager

  Vi nyder morgenmaden og tager dernæst afsked med Vraa Slot. På vej mod Fyn og Sjælland gør vi holdt i Mariager ved Danmarks smukkeste fjord, Mariagerfjord. Mariager er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet. I Hedensted får vi en anretning inden vi siger på gensyn til hinanden.

  Mariager

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/Hovedindganen 07:00 18:40
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 07:40 18:20
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 08:00 18:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 08:20 17:40
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 08:35 17:25
Nyborg Rutebilstation 09:00 17:00
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 09:25 16:25
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 09:55 15:55
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 10:00 15:50
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 10:10 15:40
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 15:10
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 12:10 13:50
Skanderborg Banegård 12:25 13:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 12:55 12:45
Aarhus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 13:05 12:30
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 13:20 12:20
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 13:30 12:05
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 15:10 10:45
Haverslev Industriparken 2, Circle K 15:25 10:30
Støvring Hobrovej, Shell 15:40 10:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 15:55 10:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/12-20214 dageJul på Vraa Slot i NordjyllandMere end 8Kr. 5.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu