Skip to main content

Donau i det nye Europa

-
Fra Donau deltaet til Wien

Donau i det nye Europa

Donau strømmer fra Schwarzwald til Sortehavet og gennem i alt 10 lande – og har i århundreder været en af Europas vigtigste færdselsårer. På dette flodkrydstogt oplever vi hele 6 lande og 4 hovedstæder, hver med sin egen personlighed og historie. Vi går ombord på krydstogtskibet i Oltenita og efter en dag, hvor vi sejler mod det imponerende Donau delta i Sortehavet går turen mod vest, hvor vi sejler på grænsen mellem Serbien og Rumænien, ad den såkaldte Jernport, en af Europas smukkeste vandveje.

Vejr

maj juni juli august
Wien 20 / 9 23 / 12 26 / 15 26 / 15
Budapest 22 / 11 25 / 14 28 / 16 28 / 17
Osijek 22 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Novi Sad 23 / 12 26 / 15 29 / 17 30 / 17
Beograd 23 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Veliko Tarnovo 21 / 9 25 / 13 28 / 15 29 / 15
Constanta 20 / 13 25 / 18 28 / 20 29 / 21
Cernavoda 23 / 12 28 / 16 30 / 18 31 / 18
Braila 24 / 13 28 / 17 30 / 18 31 / 18
Bukarest 23 / 12 27 / 16 30 / 18 31 / 19

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Skib

 • MS Vivaldi

  Vi sejler med det flotte, femstjernede skib MS Vivaldi, som blev bygget i 2009. Med en længde på 110 meter og 88 udvendige kabiner fordelt på 3 dæk er der plads til 176 passagerer. MS Vivaldi råder over restaurant, bar, soldæk og elevator. Forplejning på skibet inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad, og restauranten forkæler med lokale og internationale specialiteter. Kabinerne er mellem 9 og 13 m2 og har alle aircondition, safeboks, telefon, TV og badeværelse med bruser. Kabiner på hoveddækket har vinduer (ej oplukkelige) og kabiner på mellemdæk har store vinduer, hvor øverste sektion kan åbnes. På øvre dæk har kabinerne fransk altan.

  All Inclusive-pakke er inkluderet og indeholder :
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 23:00

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Donau.

  Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • DAG 1: Udrejse Aalborg – Bukarest

  Udrejse med KLM fra Aalborg via Amsterdam til Bukarest. Transfer til krydstogtskibet MS Vivaldi, hvor vi bliver taget imod af besætningen, der byder på velkomst cocktail og middag.

 • DAG 2: Fetesti-Tulcea

  Vi sejler hele dagen ad den smukke vandvej mod Donau deltaet og har mulighed for at lære alle skibets lækre faciliteter at kende, inden dagen afsluttes med dejlig middag og en traditionel folklore aften.

 • DAG 3: Donau-deltaet

  Vi skal på tur i det storslåede Donau-delta. Dette enorme naturreservat på over 4300 km² er hjemsted for mere end 200 forskellige plantearter, 45 arter af ferskvandsfisk i utallige søer og moser og et rigt fugleliv. Af samme grund optræder Donau-deltaet også på UNESCOs Verdensarvsliste. - I løbet af natten sejler vi gennem Rumænien til Oltenita.

 • DAG 4: Bukarest

  Dagen byder på en spændende dagstur til Rumæniens hovedstad Bukarest, der byder på en sand blanding af fortid og nutid med arkitektoniske stilarter og alt lige fra ortodokse kirker til levn fra Ceausescus tid; bl.a. paladset Palatul Parlamentului, der var diktatorens prestigeprojekt. Det kæmpe byggeri er en prangende blanding af marmor, guld og krystal.

  Skibet sejler videre mod Ruse, der er en af Bulgariens største havne.

 • DAG 5: Ruse

  Vi skal på rundtur i Ruse, der imponerer med brede avenuer, store pladser og smukke renæssancebygninger. Vi besøger også Bassarbovski klosteret inden vi over middag returnerer til skibet, der fortsætter sejladsen med Rumænien på venstre bred og Bulgarien på højre bred.

 • DAG 6: Jernporten

  Vi er nu nået til flodkrydstogtets uden tvivl mest storslåede strækning. Dette er Donau fra sin prægtigste side! Den mere end 100 kilometer lange flodstrækning går gennem et naturskønt landskab med klipper på begge sider af vandet frem mod Jernporten og det enorme sluseanlæg på grænsen mellem Rumænien og Serbien. Undervejs indsnævres kløften, og floden bliver smallere, og på et tidspunkt sejler vi på et stykke, der kun er 100 meter bredt. En sådan oplevelse skal ses med egne øjne!

 • DAG 7: Beograd og Navi Sad

  Vi ankommer til den serbiske hovedstad Beograd, hvor vi skal på rundtur. Byen er en af Europas ældste hovedstæder med en historie, der går mere end 7000 år tilbage. Her er flotte pladser, smalle gader og historiske bygninger. – Senere skal vi besøge Novi Sad, der er Serbiens næststørste by, som er præget af habsburgerne og kendt for dens store fæstning og Krusedol klosteret. – Skibet fortsætter sidst på dagen i retning af Mohacs.

 • DAG 8: Mohacs – Kalocsa

  Vi ankommer til Mohacs, og om eftermiddagen skal vi på tur til den store Puszta græssteppe, hvor vi møder de dygtige Puszta ”cowboys”. Vi går ombord på skibet igen i Kalocsa og krydstogtet fortsætter mod Budapest. Aftenen byder på ungarsk fest.

 • DAG 9: Budapest

  Efter ankomst til Budapest skal vi på en spændende byrundtur, hvor vi besøger nogle af byens berømte bygninger: Skt. Stefans Domkirke, Matthias-kirken, Heltepladsen, Parlamentet samt Kædebroen. Efter frokost kan man udforske Budapest – enten sammen med rejselederen eller på egen hånd. Se f.eks. den imponerende markedshal. Efter udforskning af Budapest sættes kursen mod Bratislava.

 • Dag 10: Bratislava

  Vi ankommer til Slovakiets hovedstad Bratislava og begiver os ud på en spændende rundtur, hvor vi blandt andet skal smage lokale specialiteter. Tilbage på skibet fortsætter krydstogtet mod sin smukke afslutning i Østrigs hovedstad Wien.

 • Dag 11: Wien

  Som en storslået afslutning på en fantastisk flodrejse har vi en hel dag i pragtfulde Wien. På formiddagens panoramatur besøger vi blandt andet Schönenbrunn paladset, den tidligere sommerresidens for kejserfamilien. Om eftermiddagen kan man opleve Wien på egen hånd, eller deltage i oplevelser foreslået af rejselederen.

 • Dag 12: Hjemrejse

  Tidlig morgen begiver vi os mod lufthavnen. Hjemrejse med KLM fra Wien via Amsterdam til Aalborg/København.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Donau og det nye Europa?

  Ungarske forinter (HUF), kroatiske kuna (HRK), serbiske dinarer (RSD), bulgarske lev (BGN), rumænske lei (RON). Euro (EUR) kan ligeledes benyttes på hele rejsen.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 10 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu