Skip to main content

Donau i det nye Europa

-
Fra Wien gennem Jernporten til deltaet ved Sortehavet

Donau i det nye Europa

Fra sit udspring i Schwarzwald til Sortehavet strømmer Donau gennem hele 10 lande og har i århundreder været en af Europas vigtigste færdselsårer. På dette flodkrydstogt oplever vi hele 6 lande og 4 hovedstæder, hver med sin helt egen personlighed og historie. Vi nyder den første dag i Wien, inden vi stævner ud og føres ad floden til bl.a. Budapest, Novi Sad og Beograd, og videre til Veliko Târnovo i Bulgarien, inden vi når til Rumænien og Sortehavet. Vi sejler ad en af Europas smukkeste vandveje, nemlig den såkaldte Jernport på grænsen mellem Serbien og Rumænien.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg/København – Wien
 • Fly Bukarest – Aalborg/København
 • Transfer til flodskib tur/retur
 • Med flodskib Wien – Budapest – Novi Sad – Svistov – Cernavoda – Braila
 • 1 overnatning i Wien
 • 8 overnatninger på MS River Venture
 • 9 x morgenmad
 • 7 x frokost (ombord eller på udflugter)
 • 7 x aftensmad ombord
 • 1 x aftensmad i Wien
 • 1 x Captain's dinner ombord
 • 8 x midnats-snack
 • All inclusive ombord
 • Live musik ombord MS River Ventura
 • Enestående sejltur gennem Jernporten
 • Bådudflugt til naturreservat Donau-delta
 • Udflugter inkl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Vejr

maj juni juli august
Wien 20 / 9 23 / 12 26 / 15 26 / 15
Budapest 22 / 11 25 / 14 28 / 16 28 / 17
Osijek 22 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Novi Sad 23 / 12 26 / 15 29 / 17 30 / 17
Beograd 23 / 12 26 / 15 29 / 16 30 / 16
Veliko Tarnovo 21 / 9 25 / 13 28 / 15 29 / 15
Constanta 20 / 13 25 / 18 28 / 20 29 / 21
Cernavoda 23 / 12 28 / 16 30 / 18 31 / 18
Braila 24 / 13 28 / 17 30 / 18 31 / 18
Bukarest 23 / 12 27 / 16 30 / 18 31 / 19

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Skib

 • MS River Venture

  Vi sejler med det flotte, 5-stjernede skib MS River Venture, som blev bygget i 2013 og renoveret i løbet af 2022. Med en længde på 110 meter og 69 udvendige kabiner fordelt på 3 dæk er der plads til 134 passagerer. Der er gratis Wi-Fi overalt på skibet. MS River Ventura råder over restaurant, bar, fitnesscenter og elevator. Der er mulighed for en yoga-lektion på soldækket eller en svingom i baren. Man kan også slappe af på skibets soldæk i en af solsengene og nyde de skønne naturscenerier.

  Forplejning på skibet inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad, og restauranten forkæler dig med lokale og internationale specialiteter. Der er All Inclusive ombord.

  Alle kabiner har aircondition, safeboks, telefon, TV og badeværelse med bruser. Kabiner på hoveddækket har vinduer (ej oplukkelige) og kabiner på mellemdæk deluxe og øvre dæk deluxe har franske altaner. Kabinerne på hoveddækket er alle mellem 12 og 15 m2, deluxe kabinerne på mellem- og øvre dæk er 15m2. Der findes desuden deluxe-suiter på øvre dæk, som er 23 m2.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  SafeboksJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Donau.

  Turen kan være krævende for gangbesværede.

 • DAG 1: Udrejse Aalborg – Wien

  Udrejse med KLM fra Aalborg og København via Amsterdam til Wien. Transfer til hotel i Wien for middag og overnatning.

 • DAG 2: Wien

  Vi skal på en byrundtur i bus, hvor vi bl.a. oplever Ringgaden med Parlamentet, Statsoperaen, Hofburg og Hundertwasserhaus. Først på eftermiddagen kører vi til vores skib MS River Venture, hvor vi indkvarteres. Velkomstdrink ombord.

 • DAG 3: Budapest

  Efter ankomst til Budapest skal vi på en spændende byrundtur, der bl.a. inkluderer besøg på det 235 meter høje Gellert-bjerg, hvorfra vi får en fantastisk udsigt ud over floden, Budapest og byens berømte bygninger: Skt. Stefan Domkirken, Matthias-kirken, Heltepladsen, Parlamentet samt Kædebroen. Frokost ombord på skibet.

  Efterfølgende kan man enten sammen med rejselederen eller på egen hånd udforske Budapest, hvor man for eksempel kan se den imponerende markedshal og gågaden Váciutca.

 • DAG 4: Osijek – Kopacki Rit Parken

  Vi krydser grænsen til Kroatien og ankommer til landets fjerdestørste by, Osijek. Fra Osijek tager vi på udflugt til nationalparken Kopacki Rit. Her findes et rigt dyreliv med både hjorte og vildsvin samt mange forskellige fugle- og plantearter.

  Eftermiddagen rundes af med en byrundtur til fods i Osijek. Middag på skibet om aftenen, alt imens vi fortsætter vores sejlads mod Novi Sad.

 • DAG 5: Novi Sad - Beograd

  Ud på morgenen når skibet frem til Serbiens andenstørste by Novi Sad, som er præget af habsburgerne og kendt for dens store fæstning.

  Herefter kører vi til Serbiens hovedstad Beograd. Byen er en af Europas ældste hovedstæder med en historie, der går mere end 7000 år tilbage. Her er flotte pladser, smalle gader og historiske bygninger. På en byrundtur ser vi bl.a. Balkans største ortodokse kirke med plads til mere end 10.000 kirkegængere. Vi nyder den flotte udsigt ned over floderne Sava og Donaus sammenløb fra Kalemegdan-fæstningen.

  Vi returnerer til skibet, hvor middagen venter.

 • DAG 6: Jernporten

  Vi er nu nået til flodkrydstogtets uden tvivl mest storslåede strækning. Dette er Donau fra sin prægtigste side! Den mere end 100 kilometer lange flodstrækning går gennem et naturskønt landskab med klipper på begge sider af vandet frem mod Jernporten og det enorme sluseanlæg på grænsen mellem Rumænien og Serbien.

  Undervejs indsnævres kløften, og floden bliver smallere, og på et tidspunkt sejler vi på et stykke, der kun er 100 meter bredt. En sådan oplevelse skal ses med egne øjne.

 • DAG 7: Veliko Târnovo

  Vi ankommer til den bulgarske by Svistov, hvorfra vi kører til pittoriske Veliko Târnovo. Engang var denne velbevarede by hovedstad i det andet Bulgarske Rige, hvilket et stort antal monumenter, ortodokse kirker og historiske bygninger vidner om.

  Efter en byrundtur, hvor vi danner os et indtryk af det hele, besøger vi museumsbyen Arbanassi med huse fra det 16. og 17. århundrede, kirker og to klostre. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til skibet i Russe.

 • DAG 8: Constanta

  Skibet anløber Cernavoda i Rumænien, hvorfra vi fortsætter i bus på udflugt til Constanta. Byen, der blev grundlagt af grækerne under navnet Tomis, er en af Rumæniens største og vigtigste byer, hovedsageligt grundet sin beliggenhed ved Sortehavet, der i dag gør den til en yndet badeby. Men udover dejlige strande har byen også en rig historie, og fra år 1413 til 1878 hørte Constanta under Osmannerriget.

  På en byrundtur ser vi de mange interessante seværdigheder og historiske levn, byen byder på - heriblandt Ovid-pladsen og det gamle kasino. Senere vender vi tilbage til skibet og fortsætter sejladsen.

 • DAG 9: Donau - deltaet

  Vi sejler på St. Gheorghe-armen frem mod udmundingen i Sortehavet. I Sfântu Gheorghe tager vi på bådudflugt til det uforglemmelige Donau-delta. Dette enorme naturreservat på over 4300 km² er hjem for mere end 200 forskellige plantearter, 45 arter af ferskvandsfisk i utallige søer og moser og et rigt fugleliv. Af samme grund optræder Donau-deltaet også på UNESCOs Verdensarvsliste.

 • Dag 10: Bukarest og hjemrejse

  Skibet når frem til Braila, hvor vores flodkrydstogt kommer til sin smukke afslutning. Herfra kører vi til Rumæniens hovedstad Bukarest, og tager på en kort byrundtur.

  Flere steder i Bukarest ses levn fra Ceausescus tid: bl.a. paladset Palatul Parlamentului, der var diktatorens prestigeprojekt. Det kæmpe byggeri er en prangende blanding af marmor, guld og krystal. Om eftermiddagen begiver vi os mod lufthavnen.

  Hjemrejse med KLM fra Bukarest via Amsterdam til København og Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, Terminal 12:40 22:30

Gyldig : 29-04-2023, 28-08-2023

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:40 22:30

Gyldig : 29-04-2023

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:55 22:30

Gyldig : 28-08-2023

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
29/4-202310 dageDonau flodkrydstogt i Det nye Europa - fly fra AalborgMere end 8Kr. 19.795Bestil
29/4-202310 dageDonau flodkrydstogt i Det nye Europa - fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 19.795Bestil
28/8-202310 dageDonau flodkrydstogt i Det nye Europa - fly fra AalborgMere end 8Kr. 19.995Bestil
28/8-202310 dageDonau flodkrydstogt i Det nye Europa - fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 19.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Donau og det nye Europa?

  Ungarske forinter (HUF), kroatiske kuna (HRK), serbiske dinarer (RSD), bulgarske lev (BGN), rumænske lei (RON). Euro (EUR) kan ligeledes benyttes på hele rejsen.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 5 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man Kroatiske Kuna (HRK).

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu