Skip to main content

Julekrydstogt gennem Belgien

-
Nyd de hyggelige julemarkeder langs Maasfloden

Julestemning ved floden Maas

For nogen rimer Belgien måske mest på industri, EU, flade landskaber og pomfritter. Men Vallonien-regionen i den sydlige del af landet er noget helt andet. Her bevæger man sig rundt mellem høje bakker, store klipper, smukke citadeller, hyggelige middelalderbyer og en stemning, der emmer af Sydeuropa og eventyr.

Derfor er vi glade for at kunne byde jer velkommen i denne særegne og smukke del af Europa, når vi til december sejler på juleflodkrydstogt på Maasfloden gennem den sydlige, fransktalende del af Belgien.

Vi kører afsted fra Fyn og Jylland med flere opsamlinge rundervejs, inden vi når busrejsens slutmål i hyggelige Maastricht på grænsen mellem Holland og Belgien. Her går vi ombord på skibet MS Olympia, der ud over dejlig mad også byder på musik, underholdning og adventshygge undervejs på det fem dage lange krydstogt. Vi stævner ud på Maasfloden og bevæger os langsomt mod syd gennem Valloniens betagende landskaber, mens vi nyder julestemningen i byerne Liège, Namur og Dinant, der alle ligger ved bredden af Maasfloden. Rejsen rundes af i startbyen Maastricht, hvor julemarkederne ligger side om side på torvene mellem bindingsværkshusene.

Glæd dig til seks dage med spændende byrundture i Liège, Namur og Dinant samt stemningsfulde julemarkeder i både Maastricht og Liège.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab Gislev Rejser.

Inkluderet i rejsens pris

 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (udrejse)
 • 1 x middag (hjemrejse)
 • Halvpension på overnatningshotel (hjemrejse)
 • All Inclusive på MS Olympia
 • Byrundtur i Liege, Namur og Dinant
 • Entré til Citadellet i Dinant
 • Julemarkedsbesøg i Liege og Maastricht
 • Velkomstdrink på skibet
 • Eftermiddags kaffe og kage på skibet
 • Kaffe og te efter middag på skibet
 • Musik og underholdning om bord
 • Kuffertservice ved check-in og check-ud
 • Passager- og havneafgifter
 • Grænsestop og tid til juleindkøb (hjemrejse)
 • Dansk Rejseleder

Overnatning

 • MS Olympia

  MS Olympia er et klassisk flodkrydstogtskib med alle moderne bekvemmeligheder som soldæk, lounge, bar og en dejlig restaurant. Skibets 49 kahytter fordeler sig på to dæk, og uanset om du bor på hoveddækket eller øvre dæk (mod tillæg), så er kahytterne udstyret med aircondition, TV, eget bad/toilet samt seng/senge, der om dagen omdannes til behagelige sæder.

  BarJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Efter opsamlinger på Fyn og i Jylland spiser vi morgenkomplet på Tyrstrup Kro ved Kolding og frokost i Tyskland, inden kører vi ned gennem Tyskland og det sydlige Holland. I hyggelige Maastricht går vi ombord på MS Olympia og spiser en dejlig velkomstmiddag.

  Skibet bliver liggende i Maastricht til næste dag. Aftenen har du på egen hånd til at slappe af i kahytten, få en drink i skibets bar eller gå en tur i Maastricht, hvis skibet ligger til kaj tæt på byens centrum.

  Udrejse
 • Dag 2: Liège

  Fra morgenstunden starter MS Olympia sine motorer og stævner ud på Maasfloden. Vi ankommer til Valloniens største by Liège om formiddagen, og her tager vi på en byrundtur til fods med rejselederen blandt byens mange seværdigheder. Vi kommer bl.a. forbi den imponerende Liège-Guillemins-banegård tegnet af den spanske stjernearkitekt Santiago Calatrava, den gotiske storkatedral Saint-Paul de Liège, som det er muligt at se indefra til en pris af €3, samt julemarkedet midt i den gamle middelalderbydel, hvor vi naturligvis skal smage de klassiske, belgiske julevafler.

  For de godt gående kan dagen sluttes af med en tur op ad den 374 trin høje Montagne de Bueren-trappe, hvorfra der er en smuk udsigt over Liéges mange kirkespir og middelalderhuse. Er benene trætte efter formiddagens gåtur, eller har du ikke fysikken til at gå op ad de mange trappetrin, så kan du naturligvis bruge de sene eftermiddagstimer på skibet, eller du kan slentre en tur rundt i Liéges hyggelige gader.

  Skibet ligger ved kajen i Liége over natten og fortsætter turen ned ad Maasfloden fra morgenstunden.

  Liège
 • Dag 3: Namur

  Efter morgenmad i skibets hyggelige restaurant kan du bruge de tidlige formiddagstimer på at nyde synet af de belgiske landskaber fra skibets solterresse eller lounge. Vi sejler nemlig videre ned ad Maasfloden til provinshovedstaden Namur, hvor vi ankommer over frokost. Her skal vi på endnu en byrundtur i hyggelige og julede omgivelser.

  Vi starter med at tage bussen op til byens vartegn; det smukke og historiske Citadelle de Namur, der ligger højt over byen og i tidligere tider fungerede som forsvarsværn mod angreb udefra. I dag er citadellet møjsommeligt istandsat og vedligeholdt, og vi skal på en spændende tur rundt mellem de gamle mure og få historien om den mere end 1.000 år gamle fæstning og se de smukke landskaber lidt fra oven.

  Efter besøget ved Citadelle de Namur tager vi ned i selve Namur, hvor vi på en gåtur med rejselederen skal opleve Saint-Loup-katedralen og byens hyggelige julemarked, der har til huse på byens centrale Place d'armes. Vi har god tid og går i et roligt tempo, så alle kan følge med, og alle har mulighed for at gøre gode indkøb i de mange boder og butikker i hyggelige Namur.

  Vi spiser middag om aftenen på skibet, som bliver liggende ved kajen i Namur natten over.

  Namur
 • Dag 4: Dinant

  Efter morgenmaden sejler skibet videre mod flodrejsens endemål i Dinant, der ikke ligner nogen anden by i belgien. Byen ligger nemlig for foden af den 40 meter høje og ekstremt fotovenlige Rochard Bayard-klippe, der indhylder hele området i et skær af magi og eventyr.

  Når skibet har lagt til kaj, tager vi kabelbanen på til Citadelle de Dinant, der ligesom søsterfæstningen i Namur ligger højt over byen med en mageløs udsigt over landskabet til følge. Entréen til citadellet er inkluderet i prisen, og når vi har udforsket den gamle fæstning, tager vi kabelbanen tilbage til centrum af Dinant, hvor vi skal hygge os på byens fine julemarked.

  Bemærk: Hvis det ikke er meuligt at tage kabelbanen op til Citadelle de Dinant, benytter vi vores bus, der har fulgt os på Belgiens landeveje under hele rejsen.

  Vi spiser middag tilbage på skibet og nyder en sidste nat ombord, inden morgendagen byder på et farvel til MS Olympia og et goddag til Maastricht og byeens mange julemarkeder.

  Dinant
 • Dag 5: Maastricht

  Vi forlader MS Olympia efter morgenmaden og kører til Maastricht, hvor vi skal besøge nogle af de mange julemarkeder, der skyder op på de brostensbelagte pladser i måneden op til jul. Vi skal også på en af de berømte gåture, der under navnet Magical Lights guider besøgende rundt i Maastricht ved hjælp af de mange tusinde lys, der hvert år tændes i den hyggelige middelalderby.

  Vi kører fra Maastricht ud på aftenen og overnatter på et hotel på ruten.

  Maastricht
 • Dag 6: Hjemrejse

  Efter mogenmaden kører vi fra hotellet og sætter kursen mod Danmark med passende stop undervejs. Ved grænsen holder vi en shoppepause, så alle har mulighed for at fylde fadebure, køleskabe og skure op, inden julemåneden rammer. Vi slutter hjemrejsen af i Hellvad, hvor vi spiser tidlig middag på Kløver Es, inden vi siger farvel og tak for denne gang.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 04:20 23:35
Bouet Kvickly, P-plads 04:55 23:10
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 05:05 23:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 05:30 22:35
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 05:45 22:30
Randers Viborgvej 141, ved ny Pendlerplads 06:05 22:00
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 06:30 21:35
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 07:10 20:55
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 07:30 20:35
Vamdrup Koldingvej 7, Vamdrup Parkering Syd 08:00 20:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/12-20246 dageJulekrydstogt gennem BelgienMere end 8Kr. 7.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Belgien?

  I Belgien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu