Skip to main content

Storslåede Sydafrika

-
Safari, kultur og naturoplevelser i verdensklasse

Storslåede Sydafrika

Tag med på en oplevelsesrig rejse til Sydafrika med mange afvekslende oplevelser fra start til slut. Rejsen begynder med tre dage på en hyggelig lodge i et stort vildtreservat, hvor vi tager på safariture i håbet om at spotte Afrikas Big 5 såvel som andre spændende savannedyr. Vi fortsætter ad den billedskønne Garden Route med stop undervejs ved en ikonisk hængebro samt Plettenberg Bay, der er kendt for de mange delfiner og sæler. Glæd dig også til at opleve strudsefarme, olivenplantager og drypstensgrotter ved Karoo-sletterne samt til et dejligt ophold i det berømte, sydafrikanske vinland. Vi runder af med tre dage med byrundture og udflugter i Cape Town, hvor der bliver god tid til at nyde det hyggelige havnemiljø ved The Waterfront.

Mød jeres safariguide

På rejsen til Sydafrika er vi glade for at kunne præsentere Claus Jensen som safariguide. Claus, også kendt som Safari Claus, har mange års erfaring som guide i Afrika og kender de bedste steder til at spotte dyr. Claus er bosatg i Kenya og starte som safariguide i Kenya og Tanzania, herefter kom Uganda og Rwanda til og efter nogle år kom det sydlige Afrika for alvor på kortet - først Botswana og Sydafrika, så Zimbabwe, Zambia og Namibia. Læs mere om Kenya Claus her.

Hoteller

 • Dag 2-4

  Kariega Lodge

  Kariega Lodge ligger smukt placeret på en bakketop langs den berømte Garden Route med udsigt over det store omkringliggende vildtreservat i provinsen Eastern Cape. Den består af en række hytter, der alle er indrettet med gode, komfortable senge, eget bad og toilet samt en privat balkon, hvorfra der er en mageløs udsigt over den sydafrikanske natur. Hytterne har derudover aircondition, køleskab, gratis wi-fi og hårtørrer. I fællesbygningen kan du nyde solnedgangen med en drink i hånden fra den store terrasse, tage en dukkert i swimmingpoolen eller blot slappe af i de hyggelige loungeområder. Her findes også lodgens restaurant. Det er desuden muligt at tilkøbe diverse massagebehandlinger i spa-afdelingen.

  AndetSPA afdeling (tillæg)
  BarJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 5-6

  Protea Hotel

  Protea Hotel ligger med udsigt fra første parket til den hyggelige marina og de mange sejlbåde i havnebyen Knysna. Det er et moderne hotel med en lys og rummelig lobby, restaurant, bar og et lille hyggeligt pool-område med god plads til at slappe af i en liggestol. Værelserne er pæne, enkle og udstyret med moderne bekvemmeligheder som aircondition, gratis wi-fi, samt eget bad og toilet.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 7-8

  De Opstal Country Lodge

  Denne skønne lodge har til huse i en gammel gård, der kan dateres helt tilbage til 1860. Gården er sat nænsomt i stand og står i dag smukt med indbydende, hvidkalkede vægge midt i den grønne, sydafrikanske natur. Værelserne har alle deres egne individuelle præg med sjove detaljer og antikke artefakter, og alle er de udstyret med gode senge, aircondition, TV samt eget bad og toilet. Lodgen byder desuden på en hyggelig gårdhave med blomster, buske og en fin lille pool. Lodgen har også sin egen restaurant, hvor det er muligt at spise egnsretter, der er typiske for det store Karroo-område, som lodgen ligger i.

  AndetAircondition
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 9-10

  Vinlandet

  Vi bor på et hyggeligt hotel i vinlandet. Hotelnavn oplyses forud for afrejse.

  AndetAircondition
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 11-13

  Cape Town

  Vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel. Hotelnavn oplyses forud for afrejse.

  AndetAircondition
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede. Vi tager forbehold for at vi må finde en anden kvalificeret safariguide såfremt Claus Jensen er syg.

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Vi flyver fra Aalborg med KLM via Amsterdam til Johannesburg, hvor vi har en overnatning tæt på lufthavnen.

 • Dag 2 - 4: Safari og afslapning på lodgen

  Vi flyver fra Johannesburg og lander i Port Elizabeth. Efter en times kørsel er fremme i det safariområde, som vi kan kalde vores hjem de følgende tre nætter. Vi indlogeres på den moderne, familiedrevne Kariega Lodge midt i et enormt vildtreservat med bush, sletter og skov. Således er den hyggelige lodge et perfekt udgangspunkt, når vi skal på spændende safariture de kommende dage. Her håber vi på at se Afrikas Big 5 i form af løver, elefanter, næsehorn, bøfler og leoparder, men også andre vilde savannedyr som aber, flodheste, giraffer og meget andet.

  Vi står tidligt op i disse dage for at komme afsted inden solopgang, så vi oplever dyrene, når de er mest aktive. I selskab med vores specialuddannede safariguider kører vi gennem den vilde natur og langs de rislende floder, der skærer sig gennem landskabet, mens vi holder øjne og ører åbne i håbet om at se så meget som muligt af Afrikas spændende dyreliv.

  Dagene byder også på tid til at slappe af på lodgen, der både har swimmingpool, restaurant og bar, inden vi på ny drager ud i vildtreservatet inden solnedgang, hvor nogle dyr går til ro, mens andre vågner. Når mørket sænker sig, oplever vi de nataktive dyr, som vores safariguider er eksperter i at finde ved hjælp af deres store lommelygter, der særligt egner sig til safari.

  Safariturene varer omkring tre timer. Undervejs tager vi også på en flot sejltur på en af områdets floder, hvor vi fra vandsiden oplever naturen og dyre- og fugleliv langs bredden.

  Safari og afslapning på lodgen
 • Dag 5: Garden Route

  Vi tager afsked med vores lodge og tager på en billedskøn køretur ad den berømte Garden Route langs Afrikas sydkyst. I dag venter en fem-timers køretur til kystbyen Knysna, hvor vi undervejs får rig mulighed for at nyde naturscenerierne, der skifter mellem bølgende bjerglandskaber, grønne skove og lyse sandstrande. Vi deler køreturen op ved at gøre holdt ved Tsitsikamma-hængebroen over Storms River, et af de mest ikoniske steder langs ruten. Naturen her er på én gang barsk og betagende smuk, og det oplever vi fra første parket.

  Vi spiser frokost og nyder de flotte omgivelser, inden vi kører det sidste stykke til vores hotel i Knysna.

  Garden Route
 • Dag 6: Delfiner og sæler ved Plettenberg Bay

  Efter morgenmaden gør vi klar til at opleve endnu et af Gardens Routes højdepunkter. Vi kører til Plettenberg Bay, der byder på ideelle forudsætninger for at opleve det rige dyreliv ud fra Afrikas sydkyst. Bugten er kendt for delfiner, der jager og boltrer sig, samt de tusindvis af sæler, der holder til langs klipperne ved Robberg-halvøen. Her tager vi på en bådtur for at komme helt tæt på de fascinerende havdyr samt opleve den naturskønne bugt med de knejsende bjerge i baggrunden. Vi spiser frokost, inden vi kører tilbage til vores hotel i Knysna.

  Delfiner og sæler ved Plettenberg Bay
 • Dag 7: Strudsefarmene ved Oudshoorn

  Vi skal opleve flotte naturscenerier med kurs mod sletterne og det bjergrige terræn mod nord. Vi sidder godt i bussen, hvorfra vi nyder de betagende omgivelser, inden vi er fremme ved en af strudsefarmene ved Oudshoorn. Vi får en rundvisning på ejendommen, hvor vi ser strudse i alle arter og størrelser, mens en lokalguide fortæller om strudseindustrien, som Sydafrika er førende inden for. Vi spiser frokost på strudsefarmen og nyder den landlige idyl, inden vi overnatter på en af områdets strudsefarme.

  Strudsefarmene ved Oudshoorn
 • Dag 8: Drypstenshuler og besøg på olivenfarm

  I dag skal vi opleve et helt særligt naturfænomen, når vi besøger de 20 millioner år gamle drypstenshuler ved Cango Caves. Vi får en guidet tur i bjerghulerne, som i nogle tilfælde er på størrelse med koncertsale, og ser, hvordan ældgamle stalagmitter rejser sig fra gulvet som naturskabte kunstværker, mens stalaktitter hænger som størknet stearin fra huleloftet. Disse drypstenshuler er nogle af verdens mest imponerende. Tidligere troede man, at hulesystemet strakte sig over én kilometer, men siden har man afdækket mere end fem kilometer yderligere – og mere venter stadig på at blive udforsket! Senere på dagen besøger vi en af områdets olivenfarme. Her i området er klimaet og jordbunden særlig gunstigt, hvorfor dyrkningen af oliventræerne dækker over flere hundrede kvadratkilometer.

  Drypstenshuler og besøg på olivenfarm
 • Dag 9: Franschhoek og Stellenbosch, vinlandet

  Efter oplevelserne i det landlige Sydafrika sætter vi i dag kursen mod vinlandet omkring Cape Town. Det afvekslende klima i det sydafrikanske vinland gør det muligt at dyrke gode, og varierede vine. Nogle af verdens mest populære vine stammer herfra. Vi gør holdt i vindistriktet Robertson, der i folkemunde også går under navnet ”Dalen med vin og roser”. Med sin gunstige placering i smørhullet mellem to bjergkæder nyder vinbønnerne godt af et mildt klima, men området er ikke kun kendt for de gode vine. Her finder vi også en af de store champagneproducenter, som vi ligeledes besøger inkl. smagsprøver. Vi fortsætter til den smukke landsby Franschhoek, der med de omkringliggende bjerge og vingårde regnes for den mest betagende by i det sydafrikanske vinland. Efter en dag med en del kilometer i bussen kan vi se frem til at nyde tilværelsen i byen, hvor vi smager de lokale vine, spiser god mad og nyder udsigten til de smukke omgivelser.

  Franschhoek og Stellenbosch, vinlandet
 • Dag 10: Cape Town

  Vi nyder det sidste af vinlandets idyl, inden vi tager på en times køretur til Cape Town, hvor vi ankommer midt på dagen. Vi indlogeres på vores hotel i hjertet af byen, hvorfra vi til fods kan finde hen til det charmerende havneområde The Waterfront. Her kan vi nyde den maritime stemning, slentre blandt butikker, museer, caféer og restauranter samt kigge på lystbåde og sæler, der af og til kommer op for at sole sig på kajen. Et oplagt sted at tilbringe eftermiddagen, og vores rejseleder står naturligvis klar med gode råd og tips til steder, hvor vi på egen hånd kan spise en god middag om aftenen.

  Cape Town
 • Dag 11: Sightseeing i Cape Town og Robben Island

  I dag skal vi opleve mere af Cape Town, når vi tilbringer formiddagen på tur med sightseeing bus i storbyen. Vi mødes med vores lokalguide på hotellet efter morgenmaden, hvorefter turen bl.a. går forbi det ikoniske Table Mountain, der troner op over byen og nogle gange får et nærmest mytisk skær, når skyerne lægger sig som en luftig dyne hen over den flade bjergtop. Vi runder også sandstrandene ved Camps Bay, hvor vi kan soppe i Atlanterhavsbølgerne og slappe af i det bløde sand. Op ad eftermiddagen skal vi opleve et vigtigt stykke sydafrikansk historie, når vi samles ved havnen for at sejle de 12 kilometer ud til fængselsøen Robben Island. For århundreder siden blev øen brugt til at huse spedalske og folk, man anså som sindssyge, inden der senere blev åbnet et fængsel. Her – med syv kilometer til den nærmeste kyst og i den klaustrofobiske lille celle (nummer 5) – sad Nelson Mandela fængslet i 18 år. I dag er øen, der emmer af tragiske fangehistorier og grumme nedslag i Sydafrikas historie, udpeget som UNESCO-verdensarv.

  Sightseeing i Cape Town og Robben Island
 • Dag 12: Kap Det Gode Håb, Cape Point

  Dagen byder på flotte naturoplevelser, når vi efter morgenmaden tager afsted på heldagsudflugt til halvøen Kap det Gode Håb. Vi kommer på en flot køretur langs den østlige side af kaphalvøen, hvor vores første stop er ved pingvinkolonien ved Boulders Beach. Her ankommer vi om morgenen med god tid til at muntre os over de mange besøgsvante pingviner, inden vi fortsætter langs kysten til Cape Point på spidsen af halvøen. For de vandrelystne er der både en nationalpark og flere gode vandreruter at udforske. Vi skal på en let vandretur i adstadigt tempo på ca. én time tur/retur til fyrtårnet, hvor der venter en forrygende udsigt. Vi spiser en god frokost i området, hvorefter der er mulighed for at følge rejselederen på endnu en vandretur, hvis man lyster. Vi er retur i Cape Town sidst på dagen.

  Kap Det Gode Håb, Cape Point
 • Dag 13: Egne oplevelser- hjemrejse

  Vi har dagen til fri disposition ved Waterfront til museumsbesøg, et kig indenfor i det store akvarium, shopping, eller hvad der ellers frister. Vi kører til lufthavnen sidst på eftermiddagen, hvorfra vi hjemrejser ved midnatstid.

  Egne oplevelser- hjemrejse
 • Dag 14: Ankomst Danmark

  Ankomst til Amsterdam om formiddagen, hvor vi skifter fly og flyver videre til Aalborg med ankomst først på eftermiddagen.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sydafrika?

  I Sydafrika bruger man Sydafrikanske Rand (ZAR). Kreditkort kan med fordel benyttes.  Det er muligt at hæve kontanter undervejs. I behøver ikke at medbringer Sydafrikanske rand hjemmefra.

 • Hvad er temperaturen i Cape Town?

  Gennemsnitstemperatur: 20° - 24°.

 • Er mit pas gyldigt i Sydafrika?

  Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato og passet skal have tre blanke sider efter hinanden.

 • hvor stor er gruppen der rejser til Sydafrika?

  På denne rejse kan der maksimalt deltage 24 rejsedeltagere. Det er vores erfaring at gruppen får et større udbytte, når gruppen ikke overstiger 24 deltagere. 

 • Er drikkepenge et krav på turen til Sydafrika?

  Drikkepenge er velset men ikke et krav. Man kanpåregne ca. DKK 400,00 pr. pers. i drikkepenge.

 • Er der krav om vaccine på turen til Sydafrika?

  Der er i udgangspunktet ikke nogen vaccinekrav, men ved spørgsmål om rejsevaccination anbefaler vi at rette henvendelse til egen læge eller vaccinationsklinik for personlig rådgivning.

 • Hvordan er vejret i Sydafrika?

  Dagtemperaturer på mellem 20-25 grader. Vejret kan være omskifteligt og Cape Town kan f.eks. have alle årstider på én dag.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu