Skip to main content

Rejse til Skotland

-
Enestående natur, barsk højland og gylden whisky

Skotland - Isle of Skye

I Skotland hyler vinden om kap med lyden fra de karakteristiske sækkepiber, når vi tager på eventyr i det barske og uendeligt smukke land. I Højlandet ligger de små landsbyer med deres hyggelige pubber og putter sig mellem de uendelige bakker. Og på Isle of Skye føler vi os hensat til en anden tid, når vi gør holdt ved takkede klippeformationer, farverige havnebyer og whiskydestillerier med udsigt over sundet. Skotterne har muligvis ry for at være nærige, men deres land er uendeligt gavmildt, når det kommer til mindeværdig natur, historiske slotte, velsmagende whisky og hjertelig gæstfrihed. På denne rejse nyder vi godt af gavmildheden, når vi tager på eventyr i det spændende land højt mod nord. Se frem til at køre med dansk bus og dansk chauffør på denne enestående rundrejse i det skotske højland.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg via Amsterdam -Edinburgh t/r
 • NILLES egen bus i Skotland
 • 7 overnatninger i Skotland
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer, whiskysmagning og sejltur
 • Dansk rejseleder

Kort

Hotelliste per afgang

27.07 - 03.08
Salutation Hotel Perth 1 nat
MacDonald Aviemore Resort Aviemore 2 nætter
Kings Arms Hotel Kyleakin 1 nat
The Alexandra Hotel Fort William 1 nat
Mercure Edinburgh Haymarket Edinburgh 2 nætter

17.08 - 24.08
Salutation Hotel Perth 1 nat
MacDonald Aviemore Resort Aviemore 2 nætter
Dunollie Hotel Broadford 1 nat
The Alexandra Fort William 1 nat
Mercure Edinburgh Haymarket Edinburgh 2 nætter

Med forbehold for ændringer (gælder alle afgange).

Dagsprogram

 • Medbring gerne vandtæt beklædning samt gode sko og evt. også regnslag, da paraplyer ikke er tilladt til Tattoo. Udflugtsrækkefølge/rejsebskrivelse kan variere fra tur til tur.

 • Dag 1: Aalborg - Edinburgh - Perth

  Udrejse med fly fra Aalborg via Amsterdam til Edinburgh. Nord for Edinburgh krydser vi Forth-fjorden via en imponerende hængebro og er snart i det skotske højland. Vi overnatter i Perth.

  Aalborg - Edinburgh - Perth
 • Dag 2: Pitlochry – Aviemore

  Vi starter dagen med et besøg i den hyggelige by Pitlochry, der har vundet mange priser for sin blomsterudsmykning og er præget af traditionel skotsk byggestil. Herfra går turen videre til det imponerende Blair Castle, som er en af Skotlands flotteste residenser.

  Turen fortsætter gennem højlandets spraglede natur mod Aviemore, der er et yndet turiststed, beliggende i den skønne Cairngorms National Park .

  Pitlochry – Aviemore
 • Dag 3: Loch Ness - Inverness

  Dagen begynder med et besøg på et lokalt destilleri, hvor vi smager på de gyldne dråber. Herfra går turen videre mod Spean Bridge og langs den berømte sø Loch Ness, hvor vi næppe kan lade være med at holde et skarpt øje med vandet, hvor Nessie ifølge myten har hjemme.

  Vi passerer byen Inverness på vejen tilbage til Aviemore.

  Loch Ness - Inverness
 • Dag 4: Inverewe Garden - Isle of Skye

  Vi begiver os ud på en køretur langs Skotlands smukke, forrevne nordkyst. Der bliver også god tid til at opleve Inverewe Garden, hvor eksotiske planter og blomster kan gro takket være det milde klima, som Golfstrømmen skaber. Haven dækker mere end 20 hektar land og er hjem for over 2.500 forskellige planter og blomster.

  Vi fortsætter turen langs vestkysten mod Hebriderne, hvor vi undervejs betages af naturen, der på én gang er både barsk og idyllisk.

  Herfra videre gennem dybe dale og langs smalle fjorde, indtil vi når den charmerende ø Isle of Skye. På Isle of Skye er der en dejlig, afslappet livsstil og små bygder med hvidkalkede husmandssteder spredt i det frodige landskab. Røde bjerge rejser sig mod himlen, mens Atlanterhavets bølger slår ind mod kysten.

  Inverewe Garden - Isle of Skye
 • Dag 5: Skye - Fort William

  Dagen i dag byder på unikke oplevelser. Vi har god tid til at udforske Skye og får mulighed for at gå på opdagelse i hovedbyen Portree.

  Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Armadale til Mallaig på fastlandet.

  Vi tager på en flot panoramatur gennem højlandet og oplever noget af Skotlands allerflotteste natur. Undervejs gør vi holdt ved Glenfinnan, hvor Bonnie Prince Charlie samlede højlandsklanerne. Herfra kan man gå ud til den spektakulære viadukt med de 21 buer, hvor skolelokomotivet tøffer afsted i Harry Potter-filmene, og hvorfra udsigten er intet mindre end fantastisk.

  Skye - Fort William
 • Dag 6: Glencoe - Loch Lomond - Edinburgh

  Dagen begynder med en flot tur gennem Glencoe, der er kendt som Den Grædende Dal og er en af Skotlands mest dramatiske dale – både naturmæssigt og historisk. I dag brillerer dalen men sin smukke natur, men kaldenavnet vidner fortsat om Glencoe-massakren, der fandt sted i år 1692, hvor kongen slog hårdt ned på medlemmerne af en lokal klan. Herefter tager vi på en smuk sejltur på den berømte sø Loch Lomond, hvor vi kan opleve The Bonnie, Bonnie Banks of Loch Lomond. Vi fortsætter via Glasgow til Edinburgh, hvor vi de følgende to nætter bor på et centralt beliggende hotel. Byen er berømt for sin helt specielle byplan og ikke mindst sine mange gode pubber, som der naturligvis bliver mulighed for at besøge efter aftensmaden.

  Glencoe - Loch Lomond - Edinburgh
 • Dag 7: Edinburgh - Tattoo

  Vi tager på en oplevelsesrig rundtur i Edinburgh og ser bl.a. den gamle middelaldergade Royal Mile, Newtown med de smukke borgerhuse fra 1700-tallet og kongefamiliens residens, Holyrood Palace. Turen slutter ved Edinburgh Castle, hvor der er mulighed for at besøge slottet eller slentre en tur i middelalderbydelen. Om aftenen er der mulighed for at opleve det verdensberømte Edinburgh Military Tattoo-show (afrejse 27/7, 3/8, 10/8, 17/8) på Edinburgh Castle.

  Tattoobillet koster DKK 795 pr. person og skal bestilles ved tilmelding. Vi spadserer til og fra Edinburgh Castle

  Edinburgh - Tattoo
 • Dag 8: Edinburgh - Aalborg

  Hjemrejse fra Edinburgh via Amsterdam til Aalborg

  Edinburgh - Aalborg

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminalen 04:30 22:30

Gyldig : 27-07-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:45 22:30

Gyldig : 17-08-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
27/7-20248 dageSkotland rundrejse6Kr. 17.995Bestil
17/8-20248 dageSkotland rundrejseMere end 8Kr. 17.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til entréer på Skotland rundrejsen?

  Entréer udgør i alt ca. GBP 65.

 • Hvordan er vejret i Skotland?

   Edinburgh (gns.): juli - august 19° - 21°.

 • Hvordan er hotelstandarden på Skotland rundrejsen?

   Hoteller og disses beliggenhed kan variere fra afgang til afgang. Vi benytter typiske, skotske hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Den generelle hotelstandard i Skotland, og især i Højlandet, må forventes lavere end herhjemme. I Højlandet er der kun få hoteller, standarden er mere traditionel og enkel, og man kan opleve et par håndværksmæssige overspringshandlinger. Til gengæld kan man være sikker på at opleve den klassiske skotske gæstfrihed. Morgenmaden er oftest buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem gode 3-retters menuer og buffet.

 • Kan jeg bruge mine elektriske apparater i Skotland?

  Det er en god ide at medbringe adapter til 220V.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Skotland?

  I Skotland bruger man Pund Sterling (GBP)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu