Skip to main content

Orkney

-
Rundrejse i det skotske højland og Orkneyøerne

Orkney

Uden for de store byer i Skotland leves livet i pagt med det flotte og barske landskab. Her er der højt til himlen og kort til den nærmeste landsbypub. Og her står de store naturoplevelser i kø som ternene på en kilt. På denne rundrejse kombinerer vi de ældgamle slotte og hyggelige landsbyer i det skotske højland med et spændende ophold på Orkneyøerne. Her bor vi i hovedbyen Kirkwall med Skt. Markus-katedralen og huse helt tilbage fra det 11. århundrede, og her besøger vi den sagnomspundne Ring of Brodgar, der menes at være opført for mere end 5.000 år siden.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg via Amsterdam - Edinburgh t/r
 • 5 overnatninger i Skotland
 • 2 overnatninger på Orkney
 • Færgeoverfarter
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer og whiskysmagning
 • Dansk rejseleder

Hotelliste per afgang

29.06 - 04.07

The Salutation Hotel, Perth, 1 nat
The Kingsmills Hotel, Inverness, 1 nat
Royal Thurso Hotel, Thurso, 1 nat
The Ayre Hotel, Kirkwall, 2 nætter
MacDonald Aviemore Resort, Aviemore, 2 nætter

20.07 - 27.07

The Salutation Hotel, Perth, 1 nat
BW Inverness Palace Hotel, Inverness, 1 nat
Royal Thurso Hotel, Thurso, 1 nat
The Ayre Hotel, Kirkwall, 2 nætter
MacDonald Aviemore Resort, Aviemore, 2 nætter

Dagsprogram

 • Rækkefølgen af udflugter kan variere alt efter hotellernes beliggenhed.

  Vær opmærksom på at rejsen kan være krævende for gangbesværede.

 • Dag 1: Aalborg – Edinburgh – Perth

  Udrejse fra Aalborg via Amsterdam til Edinburgh. Vi krydser Forth-fjorden via en imponerende hængebro og er snart i det skotske højland. Vi overnatter i den hyggelige by Perth.

 • Dag 2: Pitlochry – Inverness

  Dagen starter med et besøg i den smukke by Pitlochry, der har vundet mange priser for sin blomsterudsmykning og er præget af traditionel, skotsk byggestil. Herfra videre til det imponerende Blair Castle, som er en af Skotlands flotteste residenser. Turen fortsætter gennem højlandets storslåede natur mod hovedbyen Inverness.

  Vi kører langs Loch Ness, hvor vi holder et skarpt øje med det vand, hvor Nessie ifølge myten har hjemme. Overnatning i centrum af Inverness. Mulighed for byrundtur med rejselederen og besøg på en af de lokale pubber.

  Pitlochry – Inverness
 • Dag 3: Thurso

  Med passende pauser til fotos undervejs kører vi ad North Coast 500; kendt som Skotlands Route 66. Der er en fascinerende tur, og du vil føle, at du er kommet til en helt anden verden. Vi ankommer til vores hotel i Thurso, der er smukt placeret på Skotlands nordlige kyst.

  Thurso
 • Dag 4: Orkney - Kirkwall

  Vi sejler til Orkneyøerne og mødes af storslået natur og en historie, der går mere end 5.000 år tilbage. Vi kommer hele hovedøen rundt og ser forhistoriske monumenter som stenalderlandsbyen Skara Brae og stencirklen Ring of Brodgar fra bronzealderen. Vi bor centralt i hovedbyen Kirkwall, der bl.a. huser nogle af de bedste eksempler på nordiske beboelser fra det 11. århundrede. Vi besøger den flotte Skt. Markus-katedral, opført af vikingen Jarl Rognvald, samt ruinerne af Bishops Palace og Earl’s Palace. Kirkwall huser også det kendte Highland Park Whisky Distillery, for dem der måtte have lyst til at smage på de ædle dråber.

  Orkney - Kirkwall
 • Dag 5: Tid til fordybelse

  På vores anden dag på Orkney får vi god tid til at nyde de fascinerende øer. Vi kommer helt ned i tempo og tager os god tid til at nyde den smukke natur og besøge nogle af de hyggelige havnebyer, der ligger spredt udover øen.

  Tid til fordybelse
 • Dag 6: Aviemore

  Efter nogle spændende dage på de smukke Orkney-øer kører vi ned til Stromness og sejler retur til Scrabster på fastlandet. Vi besøger Culloden Battlefield, hvor højlænderne led det forsmædelige nederlag til englænderne i 1746. Herfra går turen videre til den kendte turistby Aviemore, der ligger i Cairngorms National Park i det smukke skotske højland.

  Aviemore
 • Dag 7: Elgin – Cawdor Castle

  Vi har en hel dag i højlandet med fokus på den skønne natur, de idylliske byer og historien. Vi besøger Grantown-on-Spey, der ligger lige i udkanten af nationalparken. Byen er omgivet af gamle skove, der huser et bredt dyreliv. Tæt derpå ligger Cairngorm-bjergene og skiresortet The Lecht. Herfra kører vi videre til byen Elgin, de ligger smukt ved River Lossie. På en byrundtur ser vi bl.a. byens katedral, der engang hørte til landets smukkeste. Vi gør stop i Nairn, der pga. sit solrige klima er en af Skotlands mest populære feriebyer.

  Turen fortsætter til det privatejede slot Cawdor Castle, der blev udødeliggjort i Shakespeares ”Macbeth”. Her bliver der lejlighed til at udforske den smukke have samt nogle af de private rum på selve slottet.

  Elgin – Cawdor Castle
 • Dag 8: Edinburgh - Aalborg

  Hjemrejse fra Edinburgh via Amsterdam til Aalborg.

 • Whiskysmagning

  I løbet af rejsen vil der blive arrangeret et besøg på et whiskydestilleri. Her vil vi lære mere om whisky og dens fremstilling, og der vil naturligvis være smagning af de gyldne dråber. Entré ca. £ 10,00.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:45 22:30

Gyldig : 29-06-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:50 22:30

Gyldig : 20-07-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
29/6-20248 dageRundrejse i det skotske højland og OrkneyøerneMere end 8Kr. 16.895Bestil
20/7-20248 dageRundrejse i det skotske højland og OrkneyøerneMere end 8Kr. 16.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til Orkney-øerne?

  På denne rundrejse kan du regne med følgende entréer:  

  Blair Castle ca. GBP 17.  The Bishop's Palace and Earl's Palace ca. GBP 8. Culloden Battlefield ca. GBP 15. Cawdor Castle ca. GBP 15. 

 • Hvordan er hotelstandarden på denne rejse?

  Beliggenhed kan variere. Vi benytter typiske, skotske hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Den generelle hotelstandard i Skotland, og især i højlandet, må forventes lavere end herhjemme.

 • Praktiske oplysninger

  Medbring gerne adapter til 220V, praktisk beklædning samt gode sko da flere seværdigheder opleves til fods.

 • Hvordan er vejret?

  På denne rejse kan du se frem til fine temperaturer. I Edinburgh kan du forvente:  (gns.): juni-juli 19°-21°.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Skotland?

  I Skotland bruger man Pund Sterling (GBP)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu