Skip to main content

Svalbard - polarsommer og midnatssol

-
Udforsk en af verdens mest sagnomspundne øgrupper

Svalbard - polarsommer og midnatssol

Øgruppen Svalbard er året rundt et perfekt rejsemål for den eventyrlystne. Om vinteren danser nordlyset på himlen, og om sommeren svøber midnatssolen alt i sit rødgyldne magiske skær. Rejs med og oplev den arktiske, vilde og uspolerede natur samt et fascinerende dyreliv, hvor Kongen af Arktis, isbjørnen, spiller hovedrollen. Glæd dig til safari i Isfjorden, vildmarksaften med bålmad, Longyearbyen – den lille mangfoldige ”hovedstad”- og meget mere.

Midnatssol på Svalbard
Fra slutningen af april til slutningen af august kan man opleve Midnatssolen på Svalbard. Grundet den nordlige beliggenhed er Svalbard et af de steder i verdenen, hvor Midnatssolen står længst på himlen.

Glæd dig til

 • Longyearbyen og Svalbard museum
 • Vildmarksaften med middag i Camp Barentz
 • Isfjordsafari til Fuglefjella
 • Hundevognskørsel langs kysten
 • Ekstraudflugter

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Longyearbyen/Svalbard tur/retur
 • 4 overnatninger på Svalbard
 • 4 x morgenmad
 • 3 x 3-retters middag med kaffe
 • 1 x middag med drikkevarer i Camp Barentz
 • Foredrag om isbjørne i Camp Barentz
 • Tur med hundevogn
 • Isfjordsafari med båd
 • Byrundtur i Longyearbyen ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Benyttes på afrejse den 24/8

  Funken Lodge

  Svalbards bedste hotel, Funken Lodge er et flot, moderne og stemningsfuldt hotel indrettet i ny nordisk stil i en historisk bygning fra 1944. Fra sin beliggenhed på Haugen-bjerget byder hotellet på en enestående udsigt over Isfjorden og Hiorthfjellet. På få minutter kan man spadsere til Longyearbyens lille bycentrum. Øvrige faciliteter tæller sauna, hyggelig lounge med ildsted, en glimrende restaurant og verdens nordligste cocktail-bar. Værelserne er flotte og indrettet med bl.a. dobbeltseng (eneværelser har 120 cm bred seng), bad, toilet, tv, minibar og Wi-Fi. Desuden råder hotellet over enkelte junior suiter (tillæg) og suiter (tillæg), som er større og udstyret med bl.a. kingsize senge, siddeområde, badekar og udsigt. Suiter har desuden separat soveværelse og stue. Forplejningen er god med morgenbuffet og 3-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Radisson Blu Hotel Polar Spitsbergen

  Dette flotte Radison Blu Hotel Polar er det nordligst beliggende fuldservicerende hotel i hele verdenen. Her bor man midt i de arktiske landskaber centralt i Longyearbyen. Hotellet, som i 2018-2019 gennemgik en gennemgribende renovering, råder over en glimrende restaurant, bar, terrasse og udendørs spabad. Alle værelser er med bad og toilet, tv, minibar og wifi. Forplejningen er særdeles god med buffet om morgenen og 3-retters menu inkl. kaffe om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetWi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  AktivitetUdendørs spabad
  BarJa
  SolterrasseJa
  MinibarJa

Dagsprogram

 • Udrejse

  Med SAS fra Aalborg via Oslo til Longyearbyen på Svalbard. Vi indkvarteres centralt i Longyearbyen på et godt hotel, hvorfra man kan nyde panoramaudsigten over det majestætiske bjerg Hiorthfjellet.

 • Longyearbyen og Svalbard museum

  Longyearbyen er øgruppens mangfoldige hovedby med ca. 1800 indbyggere fra hele verdenen. Med rejselederen går vi en byrundtur, og kommer bl.a. forbi både lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank. Vi besøger dernæst Svalbard Museum, hvor man kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagsliv. Et yderst interessant besøg, som virkelig giver en indtryk, af at livet på Svalbard er noget helt specielt (entré ca. 100 NOK).

 • Vildmarksaften med middag i Camp Barentz

  10. km udenfor Longyearbyen beliggende for foden af Gruve 7-fjeldet ligger vildmarkslejeren Camp Barentz omgivet af en storslået natur, hvor Svalbardrenerne ofte færdes. Her bliver vi budt
  velkommen af vores værter, som har forberedt en spændende aften til os.

  I lejeren ligger en hytte, som er en tro kopi af den hytte Willem Barentsz og hans mandskab overvintrede i på Novaja Zemlja. I hytten tændes der op i ildstedet og der serveres varmt mad alt imens værterne viser billeder og holder foredrag om isbjørne. En spændende og ikke mindst hyggelig aften midt ude i vildmarken.

 • Isfjordsafari til Fuglefjella

  Vi tager på en flot sejltur, hvor der vil være mulighed for at opleve Svalbards varierende fugle- og dyreliv. Vi sejler med RIB-båd ud til Fuglefjella forbi enorme bjergsider, hvor tusindvis af fugle har taget ophold. Fremme ved Fuglefjella vil luftrummet være tæt ”trafikeret” af fugle. Fugl efter fugl flyver ud over havet og vender tilbage med næbet fyldt af småfisk og krebsdyr til sine unger – et imponerende skue. Er vi heldige ser vi også sæler og hvaler, som har for vane at svømme rundt her.

  Vi fortsætter sejlturen til Grumant, en nedlagt russisk minedrift inden vi når turens sidste stop Hiorthamn. Hiorthamn er en forladt mineby, som i 1920’erne var aktiv. Flere bygninger og effekter fra minedrift står fortsat som dengang, så man kan let forestille sig, hvordan hverdagen var dengang i 20’erne.

 • Hundevogn langs kysten

  I dag skal vi nyde Svalbards smukke kystlandskaber. I hundeslæde forlader vi Longyearbyen og kører ud i de store, åbne vidder. Vi nyder en fantastisk udsigt over isfjorden samtidig med vi er på udkig efter rensdyr, polarræve, ryper, sæler og – hvis vi er heldige – også hvalrosser og hvaler. Der bliver også lejlighed til at opleve hundekennelen, hvor hundene hyler, leger og gør, men bliver helt stille når de bliver
  spændt for slæden.

 • Ekstraudflugter

  Ud over de fire inkluderede udflugter vil der være en række ekstraudflugter, som man kan tilmelde sig på Svalbard. Man kan f.eks. prøve livet som minearbejder i en gammel kulmine i selskab med en professionel guide eller man kan tage på sejlture med hybriddrevet hurtigbåd til den russiske bosættelse Barentsburg. NILLES danske rejseleder vil undervejs på rejsen informere om de mange muligheder.

 • Hjemrejse

  Vores polareventyr er ved at være slut. Vi flyver med
  SAS via Oslo til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Aalborg Lufthavn, terminalen 05:10 22:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
17/8-20225 dageSvalbard - Nordisk magi og mangfoldighed - Radisson Blu Hotel Polar SpitsbergenMere end 8Kr. 14.995Bestil
24/8-20225 dageSvalbard - Nordisk magi og mangfoldighed - Funken LodgeMere end 8Kr. 14.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  Svalbard Museum ca. NOK 90.

 • Påklædning

  Medbring varmt tøj samt regntøj og gode vandresko/støvler.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Svalbard sommer

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu