Skip to main content

Svalbard ekspeditionskrydstogt

-
Polareventyr med isbjørne, arktisk vildmark og midnatssol

Svalbard ekspeditionskrydstogt

Der venter en oplevelse for livet når vi sejler med det nostalgiske skib MS Nordstjernen langs Svalbards største ø, Spitsbergens vidunderlige vestkyst mod 80° Nord. Undervejs passerer vi fantastiske landskaber, sejler på dybe fjorde, tager på spændende landekspeditioner i vildmarken og, hvis vi er heldige, ser isbjørne i deres naturlige habitat. Vi sejler under Midnatssolen, hvilket kun gør oplevelsen endnu smukkere. Rejsen til Svalbard tilbagelægges med NILLES charterfly direkte fra Aalborg så du slipper for flyskift og ventetid.

Midnatssol på Svalbard
Fra slutningen af april til slutningen af august kan man opleve Midnatssolen på Svalbard. Grundet den nordlige beliggenhed er Svalbard et af de steder i verdenen, hvor Midnatssolen står længst på himlen.

Naturen bestemmer!
Vi befinder os i en del af verdenen, hvor vejret kan være uforudsigeligt. Vores sejlplaner med MS Nordstjernen er derfor med forbehold for naturens luner, hvilket vil sige at det er vind-, hav- og isforhold der bestemmer. Sikkerheden vil altid være topprioritet og kaptajnen afgøre til en hver tid den endelige rute. Der kan derfor forekomme afvigelser fra rejsebeskrivelserne.

Skibe

 • MS Nordstjernen

  Det bliver ganske enkelt ikke mere nostalgiske end ombord på historiske MS Nordstjernen. Skibet blev bygget i 1956 til at sejle langs de norske kyster. I 2000 blev skibet renoveret for at kunne klare sig i arktiske farvande. Man valgte at bevare den klassiske atlantiske skibsaura med træinteriør og messing, og skibet har sågar stadig alle sine originale kunstværker ombord. Meget af skibets dækplads er overdækket, hvilket gør det muligt at være udenfor selv i hårdt vejr. Desuden gør skibets forholdsvis lille størrelse med plads til kun 149 passager det til et perfekt ekspeditionsskib. Om bord findes spisestue, bar, café, bibliotek og panorama salon. Maden ombord er meget god og inspireret af det nordiske køkken. Forplejningen består af morgenmad, frokost og aftensmad. Kahytterne er små og hyggelige fordelt mellem indvendige og udvendige (mod tillæg). Alle kahytter er forskellige i indretning og størrelse. De fleste kahytter er med over- og underkøje.

  Kahytstyper
  D2-kahyt
  Indvendig kahyt på midterste dæk for op til 2 personer med over- og underkøje. Kahytten har håndvask. Bad/toilet findes på gangen.

  I2-kahyt
  Indvendig kahyt på midterste dæk for op til 2 personer med over- og underkøje eller separate senge. Kahytten har eget bad/toilet.

  A2-kahyt
  Udvendig kahyt på øvre/midterste dæk for op til 2 personer med over- og underkøje eller separate senge. Kahytten har eget bad/toilet.

  RestaurantJa
  AndetBibliotek
  BarJa
 • benyttes på afgangen den 8. august 2021

  Radisson Blu Hotel Polar Spitsbergen

  Dette flotte Radison Blu Hotel Polar er det nordligst beliggende fuldservicerende hotel i hele verdenen. Her bor man midt i de arktiske landskaber centralt i Longyearbyen. Hotellet, som i 2018-2019 gennemgik en gennemgribende renovering, råder over en glimrende restaurant, bar, terrasse og udendørs spabad. Alle værelser er med bad og toilet, tv, minibar og wifi. Forplejningen er særdeles god med buffet om morgenen og 3-retters menu inkl. kaffe om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetWi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  AktivitetUdendørs spabad
  BarJa
  SolterrasseJa
  MinibarJa

Dagsprogram

 • Afrejsen 8. august er med én nat på hotel og tre nætter ombord MS Nordstjernen. Afrejsen 12. august er med fire nætter ombord MS Nordstjernen. Vi sejler den samme rute på rejserne, kun afsejlingstidspunkt fra Longyearbyen er forskellig. Læs mere under dagsprogram.

 • Dag 1: Program med udrejse d. 8. august 2021

  Vi flyver med Great Dane Airlines fra Aalborg direkte til Longyearbyen på Svalbard. Vi indkvarteres på hotel midt i byen og nyder en velkomstmiddag.

 • Dag 2: Longyearbyen og Barentsburg

  Vi begynder dagen med en byrundtur i Longyearbyen, hvor vi bl.a. kommer forbi lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank. Kl. 13 går vi ombord MS Nordstjernen og krydstogtet begynder. Via Isfjorden når vi frem til vores første stop i den russiske bosættelse Barentsburg, hvor størstedelen af de 500 indbyggere er minearbejdere. Vi ser bl.a. en samling af gamle russiske artefakter og arkitektur, og inden vi sejler videre, får vi lejlighed til at opleve et russisk folklore-show med alt hvad dertil høre.

 • Dag 3: Magdalenefjorden, Moffen og 80° Nord

  Der vil i dag være mulighed for at se isbjørne, vågehvaler, remmesæler, edderfugle og hvalrosser. Vi runder åbningen af Woodfjorden og sætter kursen mod den smukke Leifderfjord. Undervejs ser vi arktiske landskaber, hvor et rigt fugleliv holder til om sommeren. Vi sejler ind til den fantastiske Monaco-gletsjeren, og hvis vejret tillader det, sættes Polarcirkel-bådene i vandet så vi kan komme helt tæt på gletsjeren. Vi fortsætter gennem smukt isfyldt hav længere mod nord. Vi passerer 80° Nord og når frem til den flade ø, Moffen, hvor der som regel ligger mange enorme hvalrosser og soler sig. Skibets motor slukkes og vi kan i stilhed nyde synet af de enorme dyr.

 • Dag 4: Kongefjorden og Ny-Ålesund

  I dag skal vi sejle på Kongefjorden, som er Spitsbergens største fjord på den nordvestlige kyst. I bunden af fjorden ser vi den fantastiske isbræ Kongsbreen, som måler næsten 19 kilometer. Hvis vejret tillader det, besøger vi også en af bifjordene Krossfjorden, Lilliehöökfjorden eller Møllerfjorden. Næste stop er ved Verdens nordligste samfund. Ny-Ålesund var tidligere et kulmine-samfund, men er i dag hjem for en international arktisk forskningsstation. Det var fra Ny-Ålesund, at polarforsker Roald Amundsen i 1925 havde udgangspunkt til forsøget på at nå Nordpolen, og også italieneren Umberto Nobile gjorde herfra et mislykket, og ikke mindst drabeligt forsøg på at nå Nordpolen.

 • Dag 5: Isfjorden

  Krydstogtets sidste etape er endnu en naturoplevelse af de store. Isfjorden er Spitsbergs største fjord og breder sig mere end 100 km ind i øen med et net af sidefjorde. De enorme U-formede dale, der er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden, er hjemsted for store bestande af Svalbardrensdyr. Vi glider i roligt tempo ind i fjorden forbi islandskaber og når frem til Longyearbyen, hvor vi går i land ca. kl. 10. Hjemrejse med Great Dane Airlines fra Longyearbyen direkte til Aalborg.

 • Dag 1: Program med udrejse d. 12. august 2021

  Vi flyver med Great Dane Airlines fra Aalborg direkte til Longyearbyen. Kl. 17 stiger vi ombord MS Nordstjernen og krydstogtet kan begynde. Via Isfjorden når vi frem til vores første stop i den russiske bosættelse Barentsburg, hvor størstedelen af de 500 indbyggere er minearbejdere. Vi ser bl.a. en samling af gamle russiske artefakter og arkitektur, og inden vi sejler videre, får lejlighed til at opleve et russisk folklore-show med alt hvad dertil høre. Vi fortsætter ud af Isfjorden forbi smukke arktiske landskaber.

 • Dag 2: Magdalenefjorden og det nordvestlige område

  Der vil i dag være mulighed for at se isbjørne, vågehvaler, edderfugle og remmesæler. Fra morgenstunden befinder vi os i Magdalenefjorden. Ved hjælp af Polarcirkelbåde kommer vi i land og udforsker den arktiske vildmark og resterne af fire hvalolie-ovne på Gravneset samt en kirkegård med cirka 130 grave fra det 17. og det 18. århundrede. Ud over at rigt dyreliv har området også en lang og enorm spændende historie om opdagelsesrejser.

 • Dag 3: Leifderfjord, Moffen og 80° Nord

  Vi sætter kursen mod den smukke Leifderfjord. Undervejs ser vi arktiske landskaber, hvor et rigt fugleliv holder til om sommeren. Vi sejler ind til den fantastiske Monaco-gletsjeren, og hvis vejret tillader det, sættes Polarcirkel-bådene i vandet så vi kan komme helt tæt på gletsjeren. Vi fortsætter gennem smukt isfyldt hav længere mod nord. Vi passerer 80° Nord og når frem til den flade ø, Moffen, hvor der som regel ligger enorme hvalrosser og soler sig. Skibets motor slukkes og vi kan i stilhed nyde synet af de enorme dyr.

 • Dag 4: Kongefjorden og Ny-Ålesund

  I dag skal vi sejle på Kongefjorden, som er Spitsbergens største fjord på den nordvestlige kyst. I bunden af fjorden ser vi den fantastiske isbræ Kongsbreen, som måler næsten 19 kilometer. Hvis vejret tillader det, besøger vi også en af bifjordene Krossfjorden, Lilliehöökfjorden eller Møllerfjiorden. Næste stop er ved Verdens nordligste samfund. Ny-Ålesund var tidligere et kulmine-samfund, men er i dag hjem for en international arktisk forskningsstation. Det var fra Ny-Ålesund, at polarforsker Roald Amundsen i 1925 havde udgangspunkt til forsøget på at nå Nordpolen, og også italieneren Umberto Nobile gjorde herfra et mislykket, og ikke mindst drabeligt forsøg på at nå nordpolen.

 • Dag 5: Isfjorden og Longyearbyen

  Over midnat glider vi i roligt tempo ind i Isfjorden forbi islandskaber og når vi frem til Longyearbyen, hvor MS Nordstjernen ligger til land. Vi bliver på skibet frem til morgenen, hvorefter vi tager på byrundtur i Longyearbyen, hvor vi bl.a. kommer forbi lokale miner, research-centeret, kirken og den globale frøbank. Om eftermiddagen besøger vi Svalbard Museum, hvor man kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagsliv. Et yderst interessant besøg, som giver en indtryk, af at livet på Svalbard er noget helt specielt (entré 90,00 NOK). Først på aftenen flyver vi med Great Dane Airlines direkte til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  Svalbard Museum ca. NOK 90.

 • Påklædning

  Medbring varmt tøj samt regntøj og gode vandresko/støvler.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu