Skip to main content

Flyrejse til Riga

-
Hjerterum i Baltikum

Juleshopping i Riga

Riga er den største by i Baltikum, men alligevel ligger alle de store seværdigheder og den smukke gamle bydel i gåafstand fra vores centrale og hyggelige hotel. Det kommer vi til at nyde godt af, når vi på denne firedages julerejse skal gå de hyggelige og pyntede brostensgader tynde, give os god tid til at juleshoppe i butikker og boder og naturligvis mærke den fantastiske stemning på byens store torv, der i anledning af højtiden er omdannet til ét stort julemarked med det ikoniske juletræ som naturligt midtpunkt.

Riga er altid et besøg værd, men ved juletid er det som om, den UNESCO-beskyttede bymidte tager sig ekstra dejlig ud. Her klædes butikkerne i julelys og gran, mens du på det store julemarked på byens domkirketorv kan købe alt fra strik og pynt til søde sager med et twist af Østeuropa. Du må heller ikke snyde dig selv for et glas eller to af letternes svar på gløgg - karstvins - der naturligvis er blevet frisket op med den allestedsnærværende Riga Black Balsam, og så kan en aftengåtur i en af byens juleoplyste parker også på det varmeste anbefales.

Vi oplever byen i selskab med en engageret dansk rejseleder, der blandt andet kan fortælle historien om verdens første pyntede juletræ, der ifølge overleveringen blev stillet til skue på torvet i Riga for mere end 500 år siden. Glæd dig til fire dage i godt selskab i en af Europas hyggeligste julebyer.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Riga
 • Transfer lufthavn hotel t/r
 • 3 nætter på Wellton Centrum Hotel & Spa
 • 3 x morgenmad
 • 1 x Aftensmad
 • 1 x Entré til besættelsesmuseet
 • 1 x Entré Art Nuveau museet
 • Udflugter som beskrevet
 • Øvrigt: Adgang til udsigtsplatform i domkirken er via trapper med høje trin.
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Dag 1-4

  Wellton Centrum Hotel & Spa

  Det 4-stjernede Wellton Centrum Hotel & SPA ligger centralt i hjertet af den gamle bydel i gåafstand til flere af byens seværdigheder og er ideelt til at udforske byens historie, eller at besøge byens mange hyggelige barer og restauranter. Hotellets faciliteter indbyder først og fremmest til forkælelse med den flotte SPA-afdeling med pool, jacuzzi, finsk sauna, tyrkisk dampbad og mulighed for massage. (adgang til SPA mod gebyr) Derudover råder hotellet over reception, Wi-Fi og en hyggelig restaurant. Alle værelser er elegante indrettede med moderne møbler, tv, minibar og værdiboks. Desuden er der toilet og bad samt hårtørrer. I hotellets restaurant serveres dagligt en fremragende morgenbuffet. Der er elevator på hotellet.

  www.wellton.com

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetSpaafdeling
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Aalborg via København

  Efter ankomst til Riga tidligt på aftenen kører vi sammen med vores rejseleder mod det centrale Riga og Hotel Wellton. Her tjekker vi ind og nyder en god middag, vi gør klar til de næste dages mange, spændende oplevelser.

  Afrejse fra Aalborg via København
 • Dag 2: Riga til fods

  Sammen med vores rejseleder skal vi i dag udforske det centrale Riga. På vores gåtur rundt i byen ser vi blandt andet det lokale fødevaremarked og den centrale plads, som prydes af den storslåede domkirke. Kirken, der menes at være den ældste i hele Baltikum, blev opført i 1200-tallet, og har du mod på det, er det muligt at komme op i kirketårnet i 6o meters højde, hvorfra der er en mageløs udsigt over byen og den nærliggende Daugaveflod, der deler Riga i to.

  Der bliver også mulighed for at besøge Sorthovedernes Hus, som oprindelig var hovedsæde for byens handelsmænd.

  Om eftermiddagen ser vi besættelsesmuseet i Riga, som fortæller historien om byen både før, under og efter den russiske besættelse.

  Riga til fods
 • Dag 3: Jugendstil til fods

  Vi starter dagen i Rigas berømte Jugendstil-kvarter, hvor de smukke bygninger med organiske kurver fra starten af 1900-tallet står skulder ved skulder i et hjørne af den gamle bydel. Stilen betegnes også som art noveau, og derfor er det også passende, at vi slutter denne lille jugend-rundtur på det nærliggende Art Noveau Museum.

  Om eftermiddagen bliver der rig mulighed til at besøge Rigas mange shoppingcentre, markeder og butikker, som alle bugner med gode juletilbud.

  Jugendstil til fods
 • Dag 4: Hjemrejsedag og det nationale bibliotek

  Vi starter dagen med besøg på byens nationale bibliotek, hvorfra man kan nyde den smukke udsigt over Riga.

  Efter besøget i bøgernes rige bliver der tid til at gøre de sidste juleindkøb, spise en sidste piparkūka (lettisk peberkage) fra en af juleboderne eller kaste et sidste blik på det smukke juletræ foran Sorthovedernes Hus, inden vi først på eftermiddagen tager mod lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

  Hjemrejsedag og det nationale bibliotek

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminalen 13:55 18:30
København Lufthavn, Terminal 2 15:25 16:55

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
25/11-20244 dageJuleshopping i Riga - Fly fra Aalborg/KøbenhavnMere end 8Kr. 4.995Bestil
2/12-20244 dageJuleshopping i Riga - Fly fra Aalborg/KøbenhavnMere end 8Kr. 4.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 800

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Letland?

  I Letland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu