Skip to main content

Krydstogt i Kroatien

-
Fantastisk krydstogt inkl. Split og Dubrovnik

Krydstogt i Kroatiens skærgård

På dette krydstogt oplever vi den absolut smukkeste del af den kroatiske skærgård. Vi sejler med et skønt Premium Superior skib med kun 19 kahytter eksklusivt for NILLES-gæster. Glæd dig til at nyde det skønne klima, de imponerende panoramaer og forfriskende badeture i det krystalklare og lune Adriaterhav. Det hele tilsættes en perlerække af byer, fæstninger, øer og naturparker, som vi anløber på den én uge lange sejlads mellem Split og Dubrovnik og retur.

OPLEV DET KROATISKE KØKKEN
Hver aften kan du se frem til at udforske en ny og spændende by med gode spisesteder. I alle byer har du mulighed for at tage med NILLES’ rejseleder ud at spise. Menuerne vil variere fra gang til gang. Beregn ca. 25 EUR. pr. middag pr. person. Rejselederen vil give flere detaljer undervejs på rejsen. Du er naturligvis også velkommen til selv at udvælge din restaurant på egen hånd.

Glæd dig til

 • Makarska-rivieraen
 • Split og Diocletians palads
 • Paklinski og jetset-øen Hvar
 • Marco Polo’s smukke fødeø, Korčula
 • Den grønne ø Mljet med smuk nationalpark
 • Øen Sipan el. halvøen Trstenik
 • Adriaterhavets perle, Dubrovnik
 • Øen Brac med den smukke strand Zlatni Rat

Kort

Dækplan

Skib

 • MV Paradis

  Til vores krydstogter har vi chartret det dejligt Premium Superior skib MV Paradis med kun 19 kahytter og udelukkende NILLES gæster ombord. Skibet råder bl.a. over restaurant og bar, som findes på øvre-dæk, samt et dejligt soldæk med liggestole. Kahytterne er fordelt på under-dæk, hoved-dæk og øvre-dæk. Alle kahytter er udstyret med bad og toilet med hårtørrer, safeboks, gratis Wi-Fi, tv og aircondition. Kahytter på underdæk (inkluderet i prisen) er ca. 13-14 m2 med to senge eller dobbeltseng og øvre koøjer. Kahytter på hoveddæk (tillæg) er ca. 12-13 m2 med to senge eller dobbeltseng og vinduer, som kan åbnes. I alt tre kahytter på hoveddæk (tillæg) (ca. 15 m2) har plads til tre personer. Kahytter på øvre dæk er ca. 12-13 m2 med to senge eller dobbeltseng og vinduer, som kan åbnes. Der er daglig rengøring af kahytterne. Sengelinned og håndklæder skiftes midt i opholdet. Drikkevarer kan købes i baren ombord og afregnes kontant (kuna eller euro) ved afslutning af krydstogtet.

  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • BEMÆRK VEDR. DRIKKEPENGE
  Beregn ca. 35 EUR. pr. person 
  (Beløbet er vejledende, drikkepenge er ikke  obligatorisk men velkomment i Kroatien). 

 • Dag 1: Udrejse og Makarska

  Vi flyver med Great Dane Airlines fra Aalborg til Zadar eller med Norwegian fra København til Split. Mad ombord på fly kan tilkøbes.

  Ved Splits havn påmønstrer vi vores dejlige skib, og krydstogtet kan begynde. Vi spiser frokost ombord, nyder den smukke dalmatiske kyststrækning og får mulighed for en dukkert, inden vi når frem til den lille by Makarska. Med rejselederen går vi en byrundtur og oplever byens gamle stenhuse, hyggelige torve og charmerende havnemiljø.

  Om aftenen kan du spise middag på en af byens gode restauranter langs havnen.

  Udrejse og Makarska
 • Dag 2: Mljet – Pomena

  Fra morgenstunden sætter vi kursen mod øen Mljet. Vi sejler gennem den smukke skærgård, og der bliver mulighed for en formiddagsdukkert inden frokost ombord.

  Vi når frem til øen Mljet, som også kaldet ”Den grønne ø”. Vi udforsker nationalparken, som er rig på smuk vegetation, vandrestier og to enestående saltvandssøer (entré ca. HRK 100 ).

  Det er bl.a. muligt at leje cykel til at udforske området. Efter besøget fortsætter vi til Pomena, som er en idyllisk, lille havneby, hvor vi kan se frem til endnu en lun sommeraften på byens hyggelige restauranter og barer.

  Mljet – Pomena
 • Dag 3: Dubrovnik

  Et af rejsens absolutte højdepunkter er på menuen, nemlig Adriaterhavets perle Dubrovnik. Den irske forfatter George Bernard Shaw beskrev Dubrovnik som ”Himmerige på jord”, og det kan der være noget om. Byens vartegn er den to kilometer lange bymur, som omkranser den imponerende, smukke bymidte og fæstning med snoede gader, historiske bygninger og solbeskinnede pladser. Dubrovnik har desuden fungeret som kulisse for successerien Game of Thrones, og flere steder ser man genkendelige scener fra hitserien.

  Vi tager på byrundtur med rejselederen og en lokal guide, inden vi kan nyde den magiske aftenstemning i Kroatiens vel nok smukkeste by. Har du lyst, kan du gå en tur på de historiske bymure, hvor mange af scenerne fra Game of Thrones er indspillet (entré ca. HRK 200).

  Dubrovnik
 • Dag 4: Sipan/Trstenik

  Vi kan se frem til en afslappende dag til søs og på land. Vi forlader Dubrovnik om formiddagen, får frokost ombord og afhængig af havneplads sejler vi enten til øen Sipan eller til den lille by Trstenik, som ligger på halvøen Peljesac.

  Begge byer er maleriske fiskelejer, hvor man i ro og mag kan nyde de smukke omgivelser og charmerende havnemiljøer. Man kan også bade i det azurblå Adriaterhav eller slænge sig på skibets soldæk.

  Om aftenen kan vi se frem til Captain’s Dinner (gallamiddag) ombord på skibet.

  Sipan/Trstenik
 • Dag 5: Korcula

  Fra morgenstunden sejler vi til en af Kroatiens mest berømte og absolut smukkeste øer. Korcula siges at være fødested for den berømte opdager Marco Polo, om end italienerne mener, at han blev født i Venedig. Vi spiser frokost ombord på skibet i en bugt nær Korcula inden ankomst.

  Byen er som taget ud af en ridderfilm med en gammel byport, runde forsvarstårne og snoede, stenbelagte stræder. Vi udforsker byen og ser bl.a. det hus, hvor de lokale påstår Marco Polo blev født. På Korcula produceres også nogle af Kroatiens bedste vine, og vi skal smage på de gode dråber på et af byens vinkooperativer (ca. HRK 50).

  Når aftenen falder på, kan vi se frem til at opleve den enestående stemning i bykernen, hvor stræder og pladser summer af liv fra de udendørs restauranter og barer.

  Korcula
 • Dag 6: Paklinski og Hvar

  Dagens første stop er den smukke ø Paklinski, hvor der bliver tid til at bade samt spise frokost. Vi fortsætter til øen Hvar, som af flere kilder betegnes som en af verdens 10 smukkeste øer. Vi går i land i Hvar by, hvor vi går på byrundtur. Den gamle middelalderby har gennem årene udviklet sig til et paradis for jetsettere, men Hvar har bibeholdt sit lokale præg. I havnen ligger store yachts side om side med lokale fiskekuttere, og i byens snoede gader finder man alt fra designbutikker til baggårdsgallerier med lokalt håndværk. Vi ser også byens store renæssancekatedral og, på afstand, det højtliggende fæstningsværk.

  Om aftenen er der et utal af spændende restauranter, hvor middagen kan nydes.

  Paklinski og Hvar
 • Dag 7: Brac og Split

  Vi sejler til øen Brac, som er en af de største øer i skærgården. Her lægger vi til i byen Bol, hvor man også finder Dalmatiens smukkeste strand, Zlatni Rat. Bol er en smuk fiskerlandsby, som indbyder til en spadseretur langs havnen og til et pitstop på en af de mange udendørs caféer.

  Efter at have badet, solet os og spist frokost ombord sætter vi kurs mod Split. Undervejs gør vi et badestop i en af bugterne, inden vi via en smuk indsejling ankommer til Split.

  Med rejselederen og en lokalguide går vi på byrundtur. Splits historie går helt tilbage til romertiden, og den gamle bydel er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen bærer stadig præg af de mange århundredes byggeaktiviteter, og her kan du opleve meget forskellig arkitektur - lige fra antikke, romerske mure til dyre, moderne hotelbygninger. Vi ser bl.a. den smukke havnepromenade og Kejser Diocletians imponerende palads, som er en af de bedst bevarede bygninger fra romertiden.

  På vores sidste aften i Kroatien, skal man ikke snyde sig selv for en god middag i en af sidegaderne til Diocletian-paladset.

  Brac og Split
 • Dag 8: Hjemrejse

  Hjemrejse med Great Dane Airlines fra Zadar til Aalborg eller med Norwegian fra Split til København. Mad ombord på fly kan tilkøbes.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvordan er vejret i Kroatien?

   Split (gns.): juni - august 27°- 30°.

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man Kroatiske Kuna (HRK).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu