Skip to main content

Rejse til Kroatien og Montenegro

-
Charmerende byer, gribende historier og afslapning

Dalmatien og Montenegro

Dejlige Dalmatien i det sydlige Kroatien og smukke Montenegro byder på alt, hvad hjertet kan begære på en vellykket ferie. Vi bor tæt på kysten, der begge steder er rig på charmerende byer, flot natur, utallige småøer med skjulte bugter, og et skønt klima med masser af sol og forfriskende briser fra det krystalklare Adriaterhav.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg/kbh - Dubrovnik tur/retur
 • 5 overnatninger i Kroatien
 • Værelser med balkon i Kroatien
 • 2 overnatninger i Montenegro
 • 7 x morgenmad
 • 2 x frokost (dag 5 og 6)
 • 7 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Lokal guider på udflugter
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-6

  Admiral Grand Hotel

  Admiral Grand Hotel ligger i den charmerende kystby Slano og har en fantastisk beliggenhed, direkte ved stranden lige ud til en uforstyrret vig. På hotellet findes reception, bar, forskellige restauranter, stor pool, spa, jacuzzi, pianobar med underholdning og live musik. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, air-condition, minibar, safeboks, gratis Wi-Fi og balkon.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 6-8

  Hotel Sato Conference & Spa Resort

  Hotel Sato Conference & Spa Resort er placeret midt i Sutomore, med blot 30 m til egen strand. Hotellet råder over restaurant der tilbyder både moderne og traditionel mad, en bar på tagterrassen med panoramaudsigt over hav og by. Hotellet har desuden et spa-og fitnessrum samt en udendørs swimmingpool. Værelserne er med eget bad og toilet med hårtørrer, aircondition, TV, safeboks, gratis Wi-Fi og minibar. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og om aftenen

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram og udflugter

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse med Norwegian via København til Dubrovnik. Herfra kører vi til den charmerende kystby Slano nord for Dubrovnik, hvor vi indkvarteres i fem nætter.

  Udrejse
 • Dag 2: Dubrovnik

  Vi kører til Dubrovnik hvor vi på en guidet byvandring, ser byens vartegn, den 2 kilometer lange bymur, som omkranser den imponerende, smukke bymidte og fæstning med snoede gader, historiske bygninger og solbeskinnede pladser. Dubrovnik har fungeret som kulisse for successerien Game of Thrones, og mange steder ser man genkendelige scener fra hitserien.

  Der bliver mulighed for at tage svævebanen op ad bjerget Srd, hvor der er en fantastisk udsigt over hele byen (ej inkluderet).

  Svævebanen løber lige bag den gamle bydel, og det tager kun fire minutter, inden vi befinder os i en højde af 412 meter. For de, som skulle have lyst, er det muligt at spadsere en tur på Dubrovniks imponerende bymur (entré ej inkluderet).

  Dubrovnik
 • Dag 3: Tid til afslapning og egne oplevelser

  Dagen er på egen hånd. Man kan f.eks. spadsere en tur på en af de mange vandreruter der findes i området, nyde en dag på stranden, eller besøge hotellets spa-afdeling.

 • Dag 4: Udflugt til Korčula

  Vi har endnu en mulighed for at nyde hotellets mange faciliteter, eller dase på den smukke strand der ligger få meter fra hotellet.

  For dem der har lyst, er det muligt at besøge øen Korčula. Vi sejler over til øen, hvor vi besøger hovedbyen Korčula, der først blev Kroatisk i 1921. Vi besøger den gamle bydel, der ligger på en lille halvø. Korčulas gamle by er ifølge flere historikere og indbyggere på øen, stedet hvor den berømte forretningsmand og opdagelsesrejsende Marco Polo er født, så navnet Marco Polo støder man på overalt på øen. I byens middelalderlige bydel finder vi hyggelige små gader og dejlige spisesteder, som har udsigt ud over havet.

  Udflugten koster DKK 300 og skal bestilles ved tilmelding.

  Udflugt til Korčula
 • Dag 5: Mostar – Bosnien Hercegovina

  Efter morgenmaden kører vi til den historiske, osmanniske by Mostar, der er kendt som ”vinduet til Orienten” og desuden er en af Bosnien Hercegovinas absolut smukkeste byer. Byens største seværdighed er den verdensberømte Mostar-bro. I 1500-tallet byggede osmannerne den berømte marmorbro over floden Neretva og forbandt derved de muslimske og kristne bydele. Broen blev sønderskudt under borgerkrigen, men i 2004 blev den genopbygget i sin oprindelige form, og i 2005 blev den optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. På en byrundtur ser vi bl.a. Det Tyrkiske Hus, Koskin Mehmed Pashas-moskeen og naturligvis Mostar-broen med tilhørende museum.

  Vi spiser frokost på en af byens restauranter.

  Mostar – Bosnien Hercegovina
 • Dag 6: Kotor - Montenegro

  Efter morgenmaden kører vi mod nabolandet Montenegro. Vi krydser grænsen til Montenegro og når frem til Kotor. Kotor er en af Europas mest betagende byer og ligger skjult bag høje bjerge dybt inde i den smukke fjord, Boka Kotorska. Byens gamle bydel er kendt for sine velbevarede, middelalderlige bygninger og historiske, gamle bymure. På en spadseretur rundt i byen oplever vi byens charme og imponerende beliggenhed med bjerge og havet i baggrunden.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi forlader Kotor og kører til den skønne kystby, hvor vi har to overnatninger på et hotel tæt på stranden.

  Kotor - Montenegro
 • Dag 7: Lovcen nationalpark

  Vi besøger nationalparken, hvor Lovćen-bjerget troner majestætisk. Bjerget, som på montenegrinsk betyder det sorte bjerg, har givet landet sit navn, og det siges at man næsten kan se hele landet fra bjergets top. Der er ikke mange andre steder, der rummer så meget forskellig flora, fauna og historie som dette sted. Det er her, en af landets vigtigste historiske personer, Petar II, kendt som Njegoš, ligger begravet. Hans nye mausoleum blev åbnet for offentligheden i 1974.

  Lovcen nationalpark
 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi forlader Montenegro og sætter kursen tilbage mod Dubrovnik. Her flyver vi med Norwegian fra Dubrovnik via København til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Aalborg Lufthavn, Terminal 07:15 21:15
København Lufthavn, Terminal 11:00 18:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/6-20238 dageRundrejse i Dalmatien og Montenegro2Kr. 11.395Bestil
15/8-20238 dageRundrejse i Dalmatien og MontenegroMere end 8Kr. 12.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Kroatien?

  Split (gns.): juni-august 27° - 30°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Kroatien og Montenegro?

  Svævebane i Dubrovnik ca. EUR 30, entré til bymur i Dubrovnik ca. EUR 35.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man EURO (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu