Skip to main content

Rejse til Kroatien og Montenegro

-
Oplev det bedste af Balkan på en spændende rundrejse

Dalmatien og Montenegro

Dejlige Dalmatien i Kroatien og mageløse Montenegro syd for grænsen er Balkan, når det er allersmukkest. På denne rundrejse bor vi tæt på kysten i begge lande, og herfra tager vi på eventyr med både bus og båd til regionens mange, charmerende byer, ad snoede veje op på toppen af de høje bjerge og til nogle af de billedskønne småøer med deres skjulte bugter og flotte strande. Turen krydres med et skønt klima, masser af sol, velsmagende egnsretter og forfriskende briser fra det krystalklare Adriaterhav.

Der er mulighed for tilkøb af transfer fra nordjylland til Billund tur/retur (kr. 300)

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Billund - Dubrovnik tur/retur
 • 2 overnatninger i Montenegro
 • 5 overnatninger i Kroatien
 • Værelser med balkon i Kroatien
 • 7 x morgenmad
 • 2 x frokost (dag 3 og 6)
 • 7 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Lokal guider på udflugter
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Admiral Grand Hotel

  Admiral Grand Hotel ligger i den charmerende kystby Slano og har en fantastisk beliggenhed, direkte ved stranden lige ud til en uforstyrret vig. På hotellet findes reception, bar, forskellige restauranter, stor pool, spa, jacuzzi, pianobar med underholdning og live musik. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, air-condition, minibar, safeboks, gratis Wi-Fi og balkon.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Hotel Aural Coast

  Hotel Aural Coast er et flot hotel, centralt beliggende på vejen mellem Kotor og Budva. Her er der fokus på beliggenheden i forhold til vores udflugtsmål. Hotellet råder over reception, restaurant, opholdsrum og elevator. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, safeboks, minibar, gratis Wi-Fi og aircondition. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu eller buffet om aftenen.

  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram og udflugter

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse fra Billund via Frankfurt. Vi krydser grænsen til Montenegro og når frem til vores hotel i Radanovići, hvor vi har to overnatninger

 • Dag 2: Cetinje

  Dagen begynder med en idyllisk køretur på en af områdets smukkeste vejstrækninger. Fra Kotor drejer vi ind på den kendte Serpentinervej, hvor vi sniger os op ad bjerget igennem utallige hårnålesving. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over det smukke landskab.

  Vi kører igennem nationalparken Lovcen, der huser bjerget, der har givet landet sit navn. Herfra fortsætter vi til Montenegros gamle hovedstad Cetinje, hvor landets eneste konge regerede fra 1910-1918. Selvom kongeriget kun bestod i otte år, findes der i dag flere vidnesbyrd om den royale fortid. På en gåtur kommer vi bl.a. forbi det gamle palads, som i dag fungerer som museum, og kirken, hvor kong Nikola og hustruen Milena ligger begravet.
  Vi kører videre til den smukke kystby Budva, der ligger ved Budva-rivieraen, og som er centrum for turisme i Montenegro. Byen er kendt for sin velbevarede, gamle bydel med levn tilbage fra romertiden.

  Cetinje
 • Dag 3: Kotor

  Kotor ligger skjult bag høje bjerge dybt inde i den smukke Boka Kotorska-fjord og er en af Europas mest betagende byer. Den gamle bydel er kendt for sine velbevarede middelalderbygninger og historiske, gamle bymure. På en spadseretur oplever vi byens charme og imponerende beliggenhed i ly af bjergene og med havet i baggrunden.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi krydser grænsen til Kroatien og sætter kurs mod den charmerende kystby Slano nord for Dubrovnik. Her indkvarteres vi i fem nætter.

  Kotor
 • Dag 4: Dubrovnik

  Vi kører til smukke Dubrovnik, der med sin beliggenhed lige ud til vandet tiltrækker turister fra hele verden. Vi begynder dagen med en guidet byvandring, hvor vi ser byens vartegn; den to kilometer lange bymur. Vi ser også den smukke bymidte og fæstningen med de snoede gader, historiske bygninger og solbeskinnede pladser. Dubrovnik fungerede som kulisse for successerien Game of Thrones, og mange steder kan vi genkende scener fra hitserien.

  Det er også muligt at tage svævebanen op ad bjerget Srd, hvorfra der er en fantastiske udsigt over byen (ej inkluderet). Svævebanen løber lige bag den gamle bydel, og det tager kun fire minutter at komme op på toppen i 412 meters højde. Det er også muligt at spadsere en tur på Dubrovniks imponerende bymur (entré ej inkluderet).

  Dubrovnik
 • Dag 5: Ston

  Byen Ston er kendt for sin imponerende bymur, sin saltproduktion og muslinger. Bymuren var oprindeligt syv kilometer lang og fungerede som beskyttelse af byens indbyggere og den indbringende saltproduktion. Arbejdet med muren begyndte i 1333 og udgjorde dengang det længste forsvarsværk i Europa. I dag omtales den som Europas svar på Den Kinesiske Mur.

  Herfra kører vi til Hodilje, hvor vi går ombord på en båd og sejler ud til stedet, hvor områdets østers dyrkes. Vi hører om produktionen, hvorefter vi sejler ud til halvøen Ostrog. Her kommer vi helt tæt på de friske råvarer, når vi skal smage på den lokale vin og egnsspecialiteten; friske østers i buzarasovs.

  Ston
 • Dag 6: Korčula

  Dagens besøg går til øen Korčula, der først blev Kroatisk i 1921. Vi sejler over til øens hovedby, hvor vi går på opdagelse i den gamle bydel, der ligger på en lille halvø. Historikere mener, at øen er fødested for den berømte opdagelsesrejsende Marco Polo. Navnet Marco Polo støder vi derfor ofte på, når vi går rundt i den middelalderlige bydel med de mange, hyggelige gader og de dejlige spisesteder med mageløs udsigt over havet.

  Korčula
 • Dag 7: Tid til egne oplevelser

  Dagen er på egen hånd. Du kan f.eks. spadsere en tur på en af de mange vandreruter, der findes i området, nyde en dag på stranden eller besøge hotellets spa-afdeling.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi forlader vores hotel og sætter kursen tilbage mod Dubrovnik. Her flyver vi fra Dubrovnik via München til Billund.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 00:45 03:55
Bouet Kvickly, P-plads 01:20 03:25
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 01:40 03:05
Haverslev Industriparken 2, Circle K 02:05 02:35
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 02:20 02:20
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 02:40 01:45
Århus Bilka Tilst, Agerøvej 7, P-plads 03:10 01:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 03:30 00:45
Horsens Frakørsel 56, Q8/Burgerking, Horsens V. 03:40 00:30
Billund Lufthavn, Terminal 04:25 23:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
11/6-20248 dageRundrejse i Dalmatien og MontenegroMere end 8Kr. 14.995Bestil
13/8-20248 dageRundrejse i Dalmatien og MontenegroMere end 8Kr. 17.895Bestil
3/9-20248 dageRundrejse i Dalmatien og MontenegroMere end 8Kr. 15.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Kroatien?

  Split (gns.): juni-august 27° - 30°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Kroatien og Montenegro?

  Svævebane i Dubrovnik ca. EUR 35, entré til bymur i Dubrovnik ca. EUR 35.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

  I Kroatien bruger man EURO (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu