Skip to main content

Grønland - Eventyr i arktiske omgivelser

-
Oplev indlandsisen, nordlyset og de fantastiske fjorde

Grønland - Eventyr i arktiske omgivelser

Intet andet sted i verden end i Grønland finder du så magisk en blanding af kælvende indlandsis, flotte isbjerge, dybblå fjorde, dansende nordlys og en hjertevarm lokalbefolkning. Grønlands storslåede natur er både vild, smuk og idyllisk, og på denne flotte rejse kommer du godt rundt i det imponerende natursceneri. Glæd dig bl.a. til at mærke den ældgamle indlandsis under fødderne, sejle blandt isbjergene i den UNESCO-beskyttede isfjord og til at slentre blandt de farverige byhuse i Ilulissat.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly fra Danmark – Kangerlussuaq t/r
 • Indenrigsflyvning mellem Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • 1 overnatning i Kangerlussuaq
 • 3 overnatninger i Ilulissat
 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag i Ilulissat
 • Tur til indlandsisens punkt 660
 • Byrundtur Ilulissat
 • Isfjordssejlads
 • Nordlystur
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Hotel Arctic

  Det gode, 4-stjernede Hotel Arctic ligger i udkanten af Ilulissat i det vestlige Grønland ud til den UNESCO-beskyttede isfjord. Det er et nydeligt hotel, hvor moderne æstetik går hånd i hånd med traditionel, nordisk design med referencer til den grønlandske kultur og vægpynt skabt af lokale kunstnere. Her bor du godt og bekvemt midt i naturens elementer blandt isbjerge, gletsjere og rustikke fjelde. Hotellet råder over 90 værelser, der alle er udstyrede med tv, telefon, hårtørrer samt elkedel, så du kan varme dig på noget varmt at drikke, når det passer dig. Her findes desuden to glimrende restauranter, hvor du kan spise gode, sæsonbestemte menuer lavet med lokale ingredienser. Der er gratis wi-fi på hotellet, og her finder du også en bar, et fitnesscenter, en elevator og en døgnåben reception. Hotellet er røgfrit men med et udendørs rygeområde.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Hotel Kangerlussuaq

  Hotel Kangerlussuaq ligger lige ved Grønlands største internationale lufthavn og er således ideelt placeret for rejsende, der ankommer til eller rejser fra Grønland. Her bor du i første række til Grønlands enestående natur, hvor indlandsis, gletsjere, endeløse fjeldlandskaber og moskusokser alt sammen er en del af de unikke omgivelser. Hotellet er en indbydende base for gæster, der ønsker et komfortabelt ophold indimellem de store, grønlandske naturoplevelser. Det er røgfrit og rummer 70 hyggelige værelser, der alle er udstyrede med tv, telefon samt eget bad og toilet. Der er adgang til trådløst internet på de fleste af hotellets områder, og dertil findes der både en bar, et cafeteria og en café, hvor du kan lune dig på noget varmt at drikke. Hotellet har også en restaurant, hvis åbningstider kan variere hen over året.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Grønland og besøg på indlandsisen

  Vi flyver fra Aalborg til København og herfra videre til Kangerlussuaq, som er porten videre til resten af Grønland. Her bor vi på hotellet lige ved siden af lufthavnen, og allerede ved ankomst gør vi for første gang klar til et møde med Grønlands vidunderlige natur, når vi skal ud at opleve indlandsisen. Vi kører mod punkt 660 og passerer undervejs bl.a. Kangerlussuaqs ”golfbane” samt den 400 meter høje klippe – ”Sukkertoppen”. Ved punkt 660 oplever vi et af de smukkeste islandskaber i Grønland, når vi mødes af den majestætiske indlandsis. Her har vi mulighed for at gå ind på den enorme iskappe, der dækker omkring 80% af landet.

  Ankomst til Grønland og besøg på indlandsisen
 • Dag 2: Byvandring i Ilulissat

  Vi forlader Kangerlussuaq og flyver indenrigs videre til Ilulissat. Bynavnet betyder "isfjelde" på grønlandsk, og vi forstår, hvad navnet kommer af allerede ved indflyvningen. Omkring Ilulissat findes imponerende isfjelde overalt, hvilket danner en skøn kontrast til byen, der bl.a. er kendt for sine farvestrålende byhuse. Vi befinder os på Grønlands vestkyst, og den omkringliggende isfjord er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter ankomst kører vi til vores hotel, der ligger højt i terrænet med en fantastisk udsigt til følge. Her stiller vi vores kufferter, inden vi tager ind til byen for at deltage i en lille byvandring, hvor vi bl.a. besøger Knud Rasmussens fødehjem. Om aftenen spiser vi en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant.

  Byvandring i Ilulissat
 • Dag 3: Isfjordssejlads og nordlystur

  Fra hotellet har vi en fantastisk udsigt over Isfjorden, som hvert år producerer en stor del af de isfjelde, Grønland er kendt for. Ved fjordens munding støder disse iskæmper på grund, og det får vi mulighed for at komme helt tæt på, når vi tager på en smuk sejltur ud i fjorden. Det er en helt speciel oplevelse at sejle gennem det iskolde vand, mens isflager og majestætiske isbjerge glider hvileløst omkring.

  Om aftenen er det muligt at jagte det kendte fænomen – nordlys. Vi går en tur ud af byen for at undslippe den sidste mængde kunstigt lys. Med lidt held oplever vi det fantastiske naturfænomen på nærmeste hold, når nordlyset danser sin farverige dans hen over nattehimlen.

  Isfjordssejlads og nordlystur
 • Dag 4: Mulighed for gåtur til Sermermiut og hundeslædetur

  Dagen er til egne oplevelser i Ilulissat. Gå eventuelt en tur i byen, hvor der er gode muligheder for at købe lidt souvenirs som et perfekt minde om rejsen til denne arktiske verden af sne og is.

  Du kan også vælge at tage med på én eller to af rejsens ekstraudflugter (mod tillæg).

  Det er muligt at tage med på en gåtur til den mere end 4.000 år gamle boplads, Sermermiut. Den UNESCO-beskyttede boplads er placeret et par kilometer uden for Ilulissat og er kendt for sin smukke natur, herunder den forrygende udsigt over Ilulissat Isfjord. Vi kommer ca. 1,5 km ud, og undervejs hører vi fortællingerne om områdets betydning i fortiden. Hvis vejret tillader det, går vi op til Kællingekløften, der om noget beretter om datidens skikke og skæbner.

  Udflugten koster kr. 349,00 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.


  I Grønland er det kun lovligt at køre med hundeslæde nord for Polarcirklen. De grønlandske slædehunde er noget ganske særligt. Der findes kun denne ene hundeart, og man gør en dyd ud af ikke at blande racen med andre hunderacer. Slæderne er oftest ført an af 8-10 hunde, der tager os med på en skøn hundeslædetur på ca. 1½ time. Vi køres til afgangsstedet i udkanten af byen, og her får vi tildelt lidt varmere tøj, inden vi stiger op på vores slæde. Her sidder vi to og to sammen med vores kyndige hundeslædefører, inden vi drager ud mod en smuk og fascinerende naturoplevelse.

  Udflugten koster kr. 1.595,00 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

  Mulighed for gåtur til Sermermiut og hundeslædetur
 • Dag 5

  Efter morgenmaden er vi klar til at tage afsked med Ilulissat. Vi kører mod lufthavnen og flyver videre til Kangerlussuaq. Herfra siger vi farvel til Grønland og flyver til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:15 22:35
København Lufthavn, Terminal 07:00 20:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
18/1-20245 dageGrønland - Eventyr i arktiske omgivelser - Med fly fra Aalborg og KøbenhavnMere end 8Kr. 21.795Bestil
9/2-20245 dageGrønland - Eventyr i arktiske omgivelserMere end 8Kr. 21.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entreer er der på rejsen til Grønland?

  Vandretur til Sermermiut DKK 349, Hundeslædetur DKK 1.595.

 • Hvordan er vejret?

  Ilulissat (gns.): januar-februar -10° til -18°

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu