Rejs med til fantastiske Sydfyn

-
Nyd Tåsinge, Langeland og en sejltur med Fulton

Det Sydfynske Øhav

Tag med på en spændende rejse, hvor vi udforsker de idylliske landskaber, hyggelige havnebyer og den interessante historie, Sydfyn er så rig på. Til vands og til lands går vi på opdagelse i alt det bedste, landsdelen har at byde på, og under hele opholdet på vi på dejlige Hotel Faaborg Fjord, der ligger med mageløs udsigt over landskaberne. Bussen er vores faste rejsemakker, når vi triller ud på de sydfynske veje og sætter kursen mod bl.a. Tåsinge, der byder på flotte naturoplevelser og den 400 år gamle Ambrosius-eg. Vi skal også til Langeland, hvor hyggelige Rudkøbing lokker med masser af autentisk charme og handelsbystemning, mens Tranekær Slot byder på spændende Danmarkshistorie. Og så skal vi en tur til Odense og se det nye H. C. Andersen-museum og sejle en skøn tur på Odense Å.

På sejltur med Fulton

Turen til Sydfyn krydres i år med en naturoplevelse af de helt store, når vi tager på en dagssejlads for fulde sejl med træskibet Fulton. Vi stævner ud fra Faaborg og glider i roligt tempo gennem Det Sydfynske Øhav, hvor vi bl.a. ser småøerne Bjørnø, Avernakø og Skarø, inden vi nyder en god frokost ombord. Sejlturen slutter i havnebyen Svendborg, hvor vi går en tur gennem de hyggelige, gamle gader.

Inkluderet i rejsens pris

  • 4-stjernet bus
  • 3 overnatninger i Faaborg
  • 3 x morgenmad
  • 3 x middag
  • 1 x morgenkomplet (udrejse)
  • 1 x frokost (hjemrejse)
  • 1 x dagssejlads med Fulton inkl. frokost ombord
  • 1 x sejltur på Odense Å
  • Udflugter ekskl. entréer
  • Dansk rejseleder

Hotel

  • Dag 1-4

    Hotel Faaborg Fjord

    Hotel Faaborg Fjord ligger i udkanten af idylliske Faaborg så tæt på vandet, at du blot skal krydse vejen for at komme ned til hotellets lille, private sandstrand med egen badebro. Hotellet er netop blevet renoveret og fremstår flot og nyt overalt i de toetagers hotelbygninger omkring den 100 år gamle Villa Horseløkke.
    På Restaurant Vinoteket kan du nyde dagens måltider med udsigt over Det Sydfynske Øhav, og her er også udgang til en stor terrasse, hvor der er servering på lune sommerdage. På hotellet er der desuden souvenirshop, gratis wi-fi, fitnessrum, bordtennis, dart, pool/billard og legerum samt ny stor SPA & Wellness-afdeling.

    Alle værelser er nyrenoverede og har udgang til egen balkon eller terrasse, der er indrettet med et cafebord og stole. Værelserne har badeværelse, hårtørrer, bord med to stole, TV, radio og gratis wi-fi

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SaunaJa
    TvJa
    AktivitetFitnessafdeling
    AndetHårtørrer
    BarJa

Dagsprogram

  • Dag 1: Faaborg

    Efter morgenmad i Hedensted kører vi over Lillebæltsbroen og via Middelfarts hyggelig havn til en af Danmarks ældste købstæder. Faaborg kaldes også for Porten til øhavet, og her skal vi bl.a. se det historiske Klokketårn og gå en hyggelig tur gennem bymidten med brostensbelagte handelsgader.

    Der vil være tid på egen hånd til frokost, inden vi kører til Hotel Faaborg Fjord og spiser middag.

    Faaborg
  • Dag 2: Tåsinge - Langeland

    Efter morgenmad på hotellet kører vi til Tåsinge og kommer bl.a. forbi den 400 år gamle Ambrosius-eg, Landet Kirke, hvor cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre ligger begravet, samt Bregninge Kirke, som er en af de mest velbesøgte kirker i Danmark. Herfra er der en flot udsigt over Det Sydfynske Øhav og Svendborg.

    Turen går videre til smukke Langeland, hvor der bliver tid på egen hånd til frokost i den hyggelige handelsby Rudkøbing, som stadig bærer præg af gammel, autentisk købstad.

    Om eftermiddagen er der en guidet rundvisning på Tranekær Slot.

    Tåsinge - Langeland
  • Dag 3: Dagssejlads med Fulton

    Fra Faaborg stiger vi ombord på sejlskibet Fulton og sejler ud i Det Sydfynske Øhav. Her nyder vi en dejlig sejlads i roligt tempo rundt mellem de mange smukke øer, som øhavet består af. Vi sejler forbi Bjørnø, Avarnakø og Skarø, mens vi nyder en frokost ombord på skonnerten. Herefter sejler vi til Svendborg havn, hvor vi begiver os rundt i byen og udforsker de hyggelige gågader og kirker.

    Herefter kører vi tilbage til Hotel Faaborg Fjord, hvor vi spiser middag på hotellet.

    Dagssejlads med Fulton
  • Dag 4: Odense

    Danmarks tredjestørste by har de senere år gennemgået en rivende udvikling med en helt ny bymidte, et arkitektonisk mesterværk af et H.C. Andersen-museum, letbane, nybyggerier på havnen og meget mere. Vi starter besøget med en rigtig hyggelig sejltur på Odense Å, og der bliver også tid på egen hånd til at nyde byen, du måske troede, du kendte.

    Frokost i Hedensted.

    Odense

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 19:30
Hjørring A-Z, A.F. Heidemanns Vej 06:05 19:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 19:05
Brønderslev Banegård 06:30 19:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 18:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 18:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 18:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:40 17:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:55 17:40
Randers Viborgvej 140, ved pendlerplads 08:15 17:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 16:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 16:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:20 15:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 09:25 15:05
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:35 13:40
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:00 13:15
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:15 12:50
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:25 12:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
5/7-20244 dageDet Sydfynske ØhavMere end 8Kr. 5.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sydfyn?

    Entréer udgør: Egeskov Slot ca. DKK 199. Tåsinge Museum ca. DKK 40. Langelandsfortet ca. 100 DKK

  • Tillæg for enkeltværelse

    Tillæg for enkeltværelse: kr. 995

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.