Skip to main content

Busrejse til Fanø, Mandø og Rømø

-
Oplev Vadehavet fra første parket

Fanø, Mandø og Vadehavet

Den jyske vestkyst er ikke kun brede sandstrande og vilde bølger. På denne tur udforsker vi de flade og historiske øer i den danske del af Vadehavet, når vi tager bussen rundt på Fanø, Mandø og Rømø. Området har i århundreder været præget af landbrug, fiskeri og hvalfangst, og på vores ture rundt på øerne oplever vi talrige eksempler på det liv, der er blevet levet i denne særegne del af Danmark. Undervejs skal vi bl.a. opleve de mange kirkeskibe i kirken i Sønderho på Fanø. Vi skal på en smuk gåtur rundt på lille Mandø. Og så skal vi se nogle af de kommandørgårde på Rømø, som fortæller historien om de hvalfangere, der bosatte sig her i 1700-tallet. Under hele opholdet bor vi på det hyggelige Hotel Tønderhus i Tønder, og inden vi kører hjemad, skal vi også have et spændende stop i Danmarks ældste by Ribe.

Lavvandet UNESCO-Verdensarv

Vadehavet, der strækker sig fra Ho Bugt ved Esbjerg hele vejen ned langs den nordeuropæiske vestkyst til Holland, kom i 2009 på UNESCOs liste over bevaringsværdig verdensarv. Historien om det specielle naturområde bliver udfoldet på fornemste vis på Vadehavscentret i Vester Vedsted, som vi besøger på turens anden dag. Her får vi hele historien om det særegne naturfænomen og de cirka 15 millioner fugle, der hvert år slår vejen forbi området på vejen til deres ynglepladser.

Inkluderet i rejsens pris

  • 4-stjernet bus
  • 2 overnatninger i Tønder
  • 2 x morgenmad
  • 2 x aftensmad
  • 3 x frokost
  • 1 x Mandøbussen t/r
  • 1 x entré og rundvisning på Vadehavscenteret
  • 1 x morgenkomplet (udrejse)
  • ekskl. øvrige entréer
  • Dansk rejseleder

Dagsprogram

  • Dag 1: Fanø

    Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Esbjerg og tager færgen til Fanø, hvor vi kan være heldige at se sæler, når vi går i land. Ved ankomst spiser vi en god frokost, og herefter går turen sydpå mod den lille by Sønderho med de mange stråtækte huse. Her besøger vi byens kirke, som kan prale af at være den kirke i Danmark, som har flest kirkeskibe hængende under loftet. Herefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse.

    Vi sejler retur til fastlandet og kører til Tønder, hvor vi spiser middag og overnatter på dejlige Hotel Tønderhus.

    Fanø
  • Dag 2: Mandø

    Efter morgenmaden kører vi nordpå til Vadehavecentret i Vester Vedsted, hvorfra der er afgang til Mandø med Mandøbussen. Her skal vi på en guidet gåtur rundt på den lille ø. Turen er cirka en kilometer lang og tager godt en time, men der vil være løbende pauser undervejs. Efter gåturen vil der være frokost på Restaurant Vadehavet Mandø.

    Mandøbussen kører os efterfølgende tilbage til fastlandet, hvor en engageret guide giver os en spændende rundvisning på Vadehavscenteret. I centrets udstilling ”Trækfuglenes Vadehav” skal vi høre om de 15 millioner fugle, som hvert år udnytter det kæmpestore tag selv-bord af orme, snegle og andre dyr til at samle energi til den op mod 9.000 km lange flyvetur fra syd til nord og omvendt. Vi hører også bevæggrundene for, at Vadehavet i 2009 blev udpeget til UNESCO Verdensarv samt spændende historier om de mennsker, der lever med Vadehavet som nærmeste nabo. I dag valfarter turister i tusindvis til Vadehavet, der er Danmarks største nationalpark, men gennem historien har det været en voldsom - og nogle tilfælde altødelæggende - oplevelse at bo tæt på det gådefulde hav, som flere gange gennem historien har fjernet hele landsbyer fra jordens overflade over natten.

    Efter besøget på Vadehavscentret kører vi retur til Tønder, hvor der er tid til at gå en tur i byen eller slappe af på hotellet inden middagen.

    Mandø
  • Dag 3: Rømø – Ribe

    Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotel og kører mod Rømø, hvor hvalfangst gennem tiden har haft stor betydning for øens velstand. Kaptajnerne på hvalfangerskibene blev kaldt ‘kommandører’, og dem kan man stadig finde mange historiske referencer til rundt omkring på øen. Vi kører en tur rundt på Rømø og ser bl.a. flere af de smukke, gamle kommandørgårde, hvor hvalfangerne boede, samt Sankt Clemens-kirken, hvis kirkegård rummer en stor samling kommandørgravsten til minde om fortidens skibskaptajner.

    Efter besøget på Rømø kører vi nordpå til Danmarks ældste by Ribe, der kan prale af at have et af Danmarks ældste rådhuse, en mægtig Domkirke og ikke mindst en vældig interessant vikinge- og middelalderhistorie. Her ser vi også Kammerslusen, hvor lystbådene bliver sluset fra Ribe Å og ud i Vadehavet.

    Vi spiser frokost i Ribe, inden vi kører hjemad.

    Rømø – Ribe

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 20:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 20:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 20:05
Brønderslev Banegård 06:30 20:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 19:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 19:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 18:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 18:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 18:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 17:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 16:45
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej Q8/Burgerking 09:40 16:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 10:50 15:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
18/8-20243 dageFanø - Rømø og VadehavetMere end 8Kr. 3.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Tillæg for enkeltværelse

    Tillæg for enkeltværelse: kr. 800

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu