Skip to main content

Bustur til Fanø, Rømø og Vadehavet

-
Smuk natur, romantiske øer og god stemning

Fanø - Rømø og Vadehavet

Den jyske vestkyst er ikke kun brede sandstrande og vilde bølger. På denne tur skal vi stifte bekendtskab med den smukke og rå natur og se levn fra 1. og 2. Verdenskrig. Vi skal opleve den romantiske ø Fanø, der er kendt for sine mange sæler, og Rømø med de flotte kommandørgårde og Sankt Clement-Kirken. Vi bor i centrum af Esbjerg, på Scandic Olympic, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt til havnen.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Esbjerg
 • 2 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 2 x frokost (1. og 2. dag)
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • Udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Scandic Olympic Esbjerg

  Scandic Olympic Esbjerg ligger i centrum af Esbjerg med storslået udsigt og i gåafstand til havnen og gågaden. På hotellet findes restaurant, bar og Wi-Fi. Alle værelser har bad og toilet samt TV. Forplejningen er buffet om morgenen og 2-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Nr. Nebel – Blåvandsfyr

  Efter morgenkomplet i Bredlund kører vi mod Nr. Nebel. Vi kommer gennem Blåbjerg Plantage og forbi Filsø Naturpark, hvor store flokke af krondyr har deres hjem.

  Efter frokost kører vi til Tirpitzudstillingen, der bestod af to bunkere, og som var en del af Atlantervolden. Her er der mulighed for at dykke ned i historien og opleve et af Hitlers enorme bunkers-projekter.

  På vejen kommer vi også forbi Blåvandsfyr, hvor der er en enestående udsigt over Horns Rev, Skallingen og Ho Bugt. Sidst påeftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Esbjerg, hvor vi indkvarteres og nyder vores aftensmad.

  Nr. Nebel – Blåvandsfyr
 • Dag 2: Fanø – Esbjerg

  Efter morgenmaden kører vi langs industrihavnen til Fanøfærgen og sejler til den lille ø, hvor sælerne måske hilser på os. Først går turen til den brede strand sydpå mod Sønderho, hvor vi besøger kirken, som kan prale af at være den kirke i Danmark, som har flest kirkeskibe hængende under loftet.

  Herefter er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Vi spiser frokost på øen, inden vi ankommer til fastlandet igen.

  Herefter aflægger vi Fiskeri- og Søfartsmuseet et besøg. Her får vi en spændende indsigt i havets, havnens og fiskeriets betydning for Esbjerg og Fanø. Vi spiser aftensmad på hotellet.

  Fanø – Esbjerg
 • Dag 3: Rømø – Ribe

  Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotel og kører mod Rømø, hvor hvalfangst har sat sit præg på øen. Vi kører en tur rundt på Rømø og ser bl.a. flere af de smukke, gamle gårde kaldet kommandørgårde samt Sankt Clement-kirken, hvis kirkegård rummer flere store kommandørgravsten.

  Efter besøg på Rømø sætter vi kursen nordpå til Ribe, der kan prale af at have et af Danmarks ældste rådhuse, en mægtig domkirke og ikke mindst en vældig interessant vikinge- og middelalderhistorie. Her ser vi blandt andet også Kammerslusen, hvor lystbådene bliver sluset fra Ribe Å og ud i Vadehavet.

  Frokost på egen hånd. I løbet af eftermiddagen fortsætter turen nordpå.

  Rømø – Ribe

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 19:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 19:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 18:50
Brønderslev Banegård 06:30 18:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 18:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 18:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 17:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 17:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 17:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 17:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 16:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 16:25
Skanderborg Banegård 09:15 16:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
19/8-20223 dageFanø - Rømø og VadehavetMere end 8Kr. 3.095Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu