Skip to main content

Cuba - Caribiens perle

-
Salsa, cigarer og sukkerplantager

Cuba - Caribiens perle

Vores cubanske eventyr starter i den stemningsfulde hovedstad Havana, hvor vi udforsker den charmerende gamle bydel, besøger Hemingways hjem, kører en tur igennem Havannas gader i gamle amerikanerbiler og hører historierne om revolutionen. Efter nogle spændende dage fortsætter vi til byen Las Terrazas og den smukke Viñales-dal, hvor dramatiske kalkstensbjerge rejser sig over de vidtstrakte, grønne tobaksmarker. Vi nyder stemningen i byerne Cienfuegos og Trinidad. Sidstnævnte er en særlig skøn perle med pastelfarvede huse og brostensbelagte gader, der betragtes som Cubas smukkeste by. Vi afslutter vores cubanske eventyr ved havet i Cayo Santa Maria, hvor vi nyder de sidste dage på et All Inclusive-resort.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Billund/København – Paris - Havana t/r
 • Forplejning ombord på fly t/r
 • 3 x overnatninger centralt i Havana (Hotel Inglaterra)
 • 2 x overnatninger i Vinales (Hotel Ermita)
 • 1 x overnatning i Cienfuegos (Casa Particular)
 • 3 x overnatninger i Trinidad (Casa Particular)
 • 3 x overnatning på Playa CSM (Playa Cayao Santa Maria)
 • 9 x morgenmad
 • 8 x frokost
 • 6 x aftensmad
 • 3 dage med ”All Inclusive”
 • Entréer, udflugter, transporter iht. rejsebeskrivelse
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguider
 • Alle kendte skatter og afgifter

Hoteller

 • Casa Particular i Trinidad

  I Trinidad venter der jer en helt særlig, cubansk oplevelse, når I indkvarteres på et casa particular i hjertet af byen. Begrebet casa particular stammer tilbage fra 1997, hvor den cubanske regering åbnede op for, at borgere kunne leje værelser i deres private hjem ud til de turister, der i større og større antal strømmede til Cuba i slutningen af 90’erne og derved satte den statsejede turistinfrastruktur under pres. Det resulterede i at casas, som cubanerne kort og godt omtaler dem, skød op som paddehatte overalt i både storbyer og landdistrikter, fordi mange så en oplagt mulighed for spæde den ofte sparsomme indkomst op med nogle gode, amerikanske dollars.

  Selvom mange casas i dag de facto drives som et lille hotel eller Bed & Breakfast, så føles det stadig som at flytte ind i en lokal families hverdag, når man indlogerer sig i de små, hyggelige lejligheder og huse.
  I har naturligvis jeres eget værelse med opredte senge og de fleste moderne bekvemmeligheder, og de fleste steder serverer værtsfamilien både morgenmad og aftensmad i den lille gårdhave eller terrasse, som ofte fungerer som det centrale samlingssted i et casa.

  Det er ikke en luksusoplevelse, som man kender det fra de store, internationale hotelkæder, at bo i et casa particular. Men det er en virkelig skøn og autentisk oplevelse, som I absolut skal glæde jer til.

  (Obs. Billedet ovenfor er et eksempel på et casa og ikke nødvendigvis det casa, I skal bo på under opholdet i Trinidad)

 • Hotel Ermita

  Hotel Ermita består af en række toetagers bygninger i kolonistil, der ligger med den mest vidunderlige udsigt over Viñales-dalen. Mellem bygningerne ligger en stor pool, hvor I kan tage en svalende dukkert, mens I kigger ud over det betagende landskab og den velplejede have, der med sine palmer, farverige blomster og grønne buske rammer hele hotellet smukt ind.

  Værelserne er enkle og ikke prangende, men de er alle udstyret med gode senge, aircondition, sikkerhedsboks, eget bad og Tv samt balkon eller terrasse.

  I hotellets restaurant serveres en perlerække af cubanske specialiteter og internationale klassikere, og i baren kan I nyde en Daiquiri, Hemingways yndlingsdrink, mens I diskuterer dagens mange oplevelser og nyder solnedgangen over Viñales-dalen.

  Ønsker I at se nærmere på den nærliggende by, så findes der et bredt udvalg af tapasbarer, caféer og restauranter en to kilometers gåtur eller en fem minutters taxatur fra hotellet.

  BarJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Hotel Inglaterra

  Dette hotel er indbegrebet af ”det gamle Havana”. Bygningen blev opført for 150 år siden efter alle den neoklassiske kunsts regler og fremstår i dag som et landemærke lige midt i den gamle bydel.

  I bliver budt velkommen i den imponerende lobby, hvor antikke kurvemøbler og imposante lysekroner pryder det højloftede rum, og på hotellets tagterrasse kan I fra de bløde solsenge nyde udsigten over centrum af Havana og det nærliggende Teatro Alicia Alonso, der huser nationalballetten, og Capitol-bygningen.

  I stueetagen findes også hotellets restaurant, El Colonial, der både serverer morgenmad og aftensmad, samt caféen The Louvre, der i generationer har været et samlingspunkt for cubanske skuespillere, forfattere og musikere.

  Hotellets værelser er store, højloftede og indrettet i gammel kolonistil, og på den måde føles det som at rejse tilbage I tiden, når man lægger hovedet på puden i de gamle værelser, mens lyden af Havana syder af på gaderne udenfor.

  Alle værelser er udstyret med eget badeværelse, aircondition, sikkerhedsboks og hårtørrer, mens internet, som så mange andre steder i Cuba, er noget, man skal fange på fællesområderne.

  Hotellet er pænt, rent og smukt, men ikke moderne. Til gengæld ligger det lige midt i byens smørhul af smukke gamle bygninger, parker og mange af de fikspunkter, der har gjort Havana så berømt ude i den store verden.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
 • Playa Cayo Santa Maria

  I oplever i sandhed to sider af det cubanske hotelspektrum, når I kommer fra et casa i Trinidad og indlogerer jer på All Inclusive-resortet Playa Cayo Santa Maria, der ligger med en magisk udsigt over Det Caribiske Hav på øen Santa Maria.

  Her behøver I vitterligt ikke løfte en finger under jeres tre-dages ophold, men i stedet kan I bruge dagene på at slappe af ved den dejlige pool, gå ture eller bade på den smukke strand, spise god mad i hotellets restauranter, drikke farverige drinks i baren og ellers bare nyde, at I har masser af tid til at fordøje turens mange indtryk i det, der med lidt god vilje godt kan beskrives som paradis på jord.

  Værelserne på hotellet er pæne, rene og farverige, og så har de alle eget badeværelse, aircondition, Tv, minibar og hårtørrer. Internet er tilgængeligt på fællesarealerne og koster to dollars i timen.

  Bliver I trætte af at ligge og dase ved poolen eller vandre op og ned ad den smukke strand, så tilbyder hotellet en lang række aktiviteter som tennis, spa, fitnesscenter, surfundervisning og et teater, hvor der om aftenen er forskellige slags underholdning.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Bemærk at rejsen ikke er egnet for gangbesværede.

 • Dag 1: Cuba, Havana

  Afrejse mod Cuba med ankomst i hovedstaden Havana hen på aftenen lokal tid. Vores danske rejseleder møder os ved mellemlandingen i Paris.
  Vi kører mod vores historiske og meget centrale hotel, og efter indtjekning nyder vi en velkomstmiddag på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly mod Cuba og aftensmad på hotellet.

  Cuba, Havana
 • Dag 2: Byrundtur i Havanas gamle bydele

  Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmerende forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst et helt unikt gadeliv.
  Dagen starter med en køretur i gamle amerikanerbiler, hvorefter vi spadserer rundt til de mange centrale seværdigheder.

  Efter en god frokost fortsætter vi vores opdagelser i Havana.
  Vi kører langs den fantastiske havnefront Malecon og hilser på de lokale, der ynder at mødes, danse og konversere på denne otte km lange havnepromenade. Udflugten fortsætter gennem det gamle rigmandskvarter Miramar og bydelen Vedado, hvor vi bl.a. oplever vægmaleriet af den danske maler Asger Jorn. Vi får også tid til at komme forbi den legendariske Revolutionsplads, hvor Fidel Castro holdt sin berømte mindetale for Che Guevara den 18. oktober 1967.

  Måltider inkluderet denne dag: morgenmad, frokost og aftensmad på lokal restaurant.

  Byrundtur i Havanas gamle bydele
 • Dag 3: Ernest Hemingways hjem og besøg i Cojima og Finka Bahia

  Vi besøger en cigarfabrik og ser, hvordan nogle af verdens dyreste cigarer bliver fremstillet ved håndkraft.
  Efterfølgende kører vi ud og besøger Ernest Hemingways tidligere hjem, Finca Vigía, der har stået uberørt, siden den berømte forfatter rejste tilbage til USA i 1960. På vejen tilbage til Havana besøger vi det imponerende fæstningsværk, som skulle beskytte Havana mod de mange angreb fra søsiden.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4: Turen går til den smukke Viñales-dal

  I den frodige Viñales-dal ser vi bl.a. de forunderlige kalkstensklipper, Mogotes-bjergene og det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker malet på de rå klippevægge. På vejen til Viñales besøger vi en kaffeplantage, hvor der naturligvis er inkluderet smagsprøver. Frokosten nyder vi langs floden i Las Terrazas.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og aftensmad på hotellet

  Turen går til den smukke Viñales-dal
 • Dag 5: En dag i tobakkens tegn

  Efter morgenmad på hotellet besøger vi en lokal tobaksbonde og hans plantage. Her får du et spændende indblik i den autentiske produktion af en af Cubas vigtigste afgrøder og varemærker - cigaren.
  Inden vi kører mod vores hotel, gør vi stop ved grotten Cueva del Indio samt en udkigspost i Los Jazmines. Efter en skøn dag i Cubas dejlige og velduftende baghave, og med Viñales’ smukke og usædvanlige naturområde i klar erindring, nyder vi aftenen og solnedgangen fra hotellets terrasse.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og aftensmad på hotellet

  En dag i tobakkens tegn
 • Dag 6: Cienfuegos

  Efter morgenmaden kører vi videre mod sydøst og byen Trinidad. Vi kører langs Cueva de los Peces (Svinebugten), som de fleste nok vil huske fra invasionen i Svinebugten i 1961. Her spiser vi også frokost.
  Efter frokost besøger vi byen Cienfuegos, der ligger utroligt smukt ved den blå Jagua-bugt. Byen var tidligere særdeles velhavende, fordi en tredjedel af Cubas sukkereksport blev udskibet herfra, og her boede også nogle af områdets rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos er stadig en meget smuk og helt unik by i Cuba, og vi tager derfor på byrundtur for at se nogle af byens vartegn, bl.a. José Martins-torvet og Tomas Terry Theater.
  Byen er kendt som 'The Pearl of the South' pga. sine brede parisiske boulevarder flankeret af elegante huse gennem det gamle kolonicentrum. I Cienfuegos samt Trinidad overnatter vi i et Casa Particular, der er Bed & Breakfast hos lokale cubanere. Det er en meget autentisk form for overnatning, som Cuba er kendt vidt og bredt for.


  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Cienfuegos
 • Dag 7: Cienfuegos og Trinidad

  I dag lærer vi Cienfuegos endnu bedre at kende. Vi skal blandt andet på en smuk sejltur og besøge områdets botaniske have, inden vi begiver os mod Trinidad, hvor vi kører langs en smuk, scenisk rute med Det Caribiske Hav på den ene side og Escambray-bjergkæden på den anden.
  Om aftenen er der mulighed for en gåtur rundt i byen, hvor du ofte, hvis ikke altid, kan høre salsamusikkens karakteristiske toner på den store trappe ved den centrale plaza. Her fester og danser byens indbyggere sammen med gæster og turister året rundt.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Cienfuegos og Trinidad
 • Dag 8: Oplevelser i og omkring Trinidad

  Efter en dejlig lokal morgenmad serveret af vores værter skal vi på byrundtur i den autentiske og farverige by. Trinidad er kendt for sine smukke, pastelfarvede huse og brostensbelagte gader, og byen var i lighed med Cienfuegos ekstremt velhavende i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede.
  Vi besøger Plaza Mayo og byens historiske museum, Museo Romántico, og på den berømte bar, Canchanchara, forkæler vi smagsløgene med den lokale drink af samme navn. Glæd dig også til at besøge Manaca Iznaga-tårnet og Sugar Mills-dalen, der sammen med Trinidad udgør et cubansk UNESCO-verdensarvsområde.

  Valle de los Ingenios er en række af indbyrdes forbundne dale cirka 12 km uden for Trinidad. De tre dale, San Luis, Santa Rosa og Meyer var fra slutningen af 1700-tallet og cirka 100 år frem centrum for sukkerproduktionen i Cuba.

  I Sugar Mills-dalen står Manaca Iznaga-tårnet stadig, som det har gjort i ca. 180 år. I løbet af årene er det blevet et arkitektonisk og kulturelt symbol på den vigtigste sukkerproducerende region i hele Cuba under kolonitiden. Efter at have undsluppet tornadoer, orkaner og jordskælv over næsten to århundreder er det et eksempel på folkloristisk arkitektur og den bedste repræsentant for vagttårne bygget i Cuba.
  I dag bliver der tid på egen hånd, og om aftenen er der mulighed for at komme ud at danse med de lokale.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

  Oplevelser i og omkring Trinidad
 • Dag 9: Vandretur i Topes de Collantes

  Morgenmaden nydes igen i de hyggelige omgivelser, typisk i en gårdhave hos vores værter. Vi samles ved bussen, som kører os mod foden af Ecambray-bjergene ved den fantastiske nationalpark Topes de Collantes.
  Dagens udflugt byder på en let vandretur gennem dele af den vidunderlige park inklusive frokost undervejs. Her er frodigt og ufatteligt smukt, og parken har et veletableret stisystem, der gør gåturen både nem og bekvem.
  På vores tur gennem de grønne skove og langs de små floder kan vi ofte nyde udsigten over Sierra del Escambray, der er Cubas næststørste bjergkæde. Her er et rigt dyreliv, særligt fugle, et væld af eksotiske blomster og der bliver såmænd også mulighed for en opfriskende dukkert ved et af de mange vandfald, der findes i Topes de Collantes.

  Vi er tilbage i Trinidad om eftermiddagen og kan nyde vores sidste aften i den stemningsfulde by.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

  Vandretur i Topes de Collantes
 • Dag 10: Cayo Santa Maria

  Vi forlader Trinidad med fantastiske oplevelser i erindringen og kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet nu tillader, mod Cayo Santa Maria. Undervejs skal vi besøge en nedlagt sukkerørsfabrik og høre historien om, hvordan man producerede sukker på denne fabrik helt frem til 1990. Her ser vi også mange af de gamle lokomotiver, som trak vognene med sukkerrør ind til fabrikken, og hvis vi er heldige, kan vi få en tur med et af de gamle lokomotiver.
  I dag ser vi også Che Guevaras Mausoleum, som også er et museum i Sct Clara.

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores skønne All Inclusive-resort i Cayo Santa Maria. Her venter tre nætter ved en af Cubas smukkeste strande.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og aftensmad på hotellet (all inclusive).

  Cayo Santa Maria
 • Dag 11-12: All Inclusive-resort ved Cayo Santa Maria

  Vi skal bo tre nætter på det skønne resort, Playa Cayao Santa Maria. Dagene er til fri disposition, så du kan nyde livet og de sidste dage i Cuba, hvor der bliver masser af tid til at reflektere over de mange oplevelser, turen har budt på. Hotellet ligger ved en af verdens smukkeste strande, og mange af resortets store udbud af aktiviteter er gratis.

  Cayo Santa Maria er berømt for sine meget hvide og fine sandstrande og varme, klare vand. Denne landfaste ø, 13 km lang og to km bred, er en del af Jardines del Rey-øgruppen, som er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro (en slags dæmning) fra byen Caibaríen. Udover de fantastiske caribiske strande kan du opleve mangroveskove med et rigt dyreliv, og er du heldig, kan du spotte de flotte lyserøde flamingoer.

  Opholdet i Cayo Santa Maria er All Inclusive.

  All Inclusive-resort ved Cayo Santa Maria
 • Dag 13: Santa Clara og landskabet mod Havana

  Efter morgenmad på vores skønne resort er der lidt tid til et sidste besøg på stranden eller ved swimmingpoolen, inden vi kører mod lufthavnen i Havana sidst på formiddagen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og forplejning i flyet mod Europa.

  Santa Clara og landskabet mod Havana
 • Dag 14: Hjemkomst til Danmark

  Flyet ankommer til Paris, hvorefter der er videre rejse til Danmark.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:00 21:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:35 21:00
Aalborg Musikkens hus, Musikkens Pl. 1 06:45 20:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:20 20:00
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 07:30 19:50
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 07:50 19:30
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:05 19:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 08:35 18:40
Horsens Frakørsel 56, Q8/Burgerking, Horsens V. 08:50 18:25
Billund Lufthavn, Terminal 09:05 17:25

Gyldig : 23-09-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, Terminal 07:55 19:40

Gyldig : 23-09-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/9-202414 dageCuba - Caribiens Perle - 14 dage Mere end 8Kr. 23.995Bestil
23/9-202413 dageCuba - Caribiens Perle - 14 dage - Fly fra København4Kr. 23.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • hvordan er vejret på CUba?

  Når du rejser til Cuba i marts/april er temperaturen ca. 30 grader i dagstimerne og ned til 20 grader om natten.

 • praktiske oplysninger

  Drikkepenge til chauffør og lokalguide beløber sig i ca €50 i alt. Der skal udfyldes visum for indrejse til Cuba (kr 200). NILLES Rejser er behjælpelig hermed.

 • Hvilken valuta bruger man på Cuba?

  På Cuba benytter man Dollars (USD). 1 USD Svarer ca. til 7 danske kroner.

 • Praktiske oplysninger vedr. din rejse

  Når du rejser til Cuba, skal dit pasværet gyldigt mindst seks måneder efter hjemkomst

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu