Skip to main content

Ferie i Ardennerne og Bouillon

-
Besøg Belgien, Luxembourg og Nordfrankrig

Ardennerne – Bouillon

I Ardennerne gennemstrømmes de grønne, frodige dale af talrige brusende floder og rislende små vandløb. Landskabet er domineret af bløde bakker og vældige skove, hvor små, charmerende landsbyer ligger i naturskønne omgivelser. Vi bor i belgiske Bouillon, ser det imponerende monument over slaget om Ardennerne i Bastogne og besøger det lille storhertug-dømme Luxembourg. På det kulinariske område udmærker Ardennerne sig ligeledes og er kendt for sit fremragende køkken, der byder på talrige specialiteter, bl.a. Ardennerskinken.

Bouillon

Omgivet af den imponerende Ardennernatur og med Semois-floden strømmende gennem byens centrum ligger Bouillon smukt i det sydøstlige hjørne af Belgien tæt ved grænsen til Frankrig.
Højt over byen knejser en af Belgiens prægtigste middelalder-borge, hvorfra man kan nyde den flotte udsigt over området. I Bouillon findes et pænt udvalg af hyggelige restauranter, caféer og butikker. Gode stisystemer indbyder til vandreture langs floden eller i de omkringliggende skove.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger i Bouillon
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 1 x frokost ved Saint-Hubert
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Vejr

juni juli august
Bouillon 20° / 10° 22° / 12° 22° / 12°

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Hotel

 • Dag 2-6

  Hotel De La Poste

  Hotel de la Poste er noget helt specielt. Denne gamle, historiske bygning var oprindeligt et posthotel, og man har virkelig formået at bevare en uforlignelig atmosfære af svundne tiders elegance. Hotellet ligger ved Semois-floden i centrum af Bouillon med
  alle byens muligheder inden for gåafstand. Hotellet råder over reception, restaurant, elevator, bar, lounge, terrasse samt gratis Wi-Fi. Værelserne er forskellige men alle smukt indrettede med gamle møbler, bad og toilet, hårtørrer, TV og telefon. Forplejningen er god med buffet om morgenen og en 3-retters menu om aftenen. Hotellet er røgfrit.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  VekselkontorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Overnatning nær den Hollandske grænse. Næste dag passeres Liége ind vi kommer til Bastogne. Her ser vi det imponerende monument over slaget om Ardennerne, og der bliver lejlighed til at besøge det tilhørende museum, hvor kampene under 2. Verdenskrig virkeliggøres i en gribende fortælling om Ardenneroffensiven. Klassiske militærkøretøjer, våben og andre krigselementer er med til at danne en autentisk ramme og levendegøre den barske fortælling om den enkelte persons liv under det store slag. Vi ankommer til Bouillon sidst på eftermiddagen.

 • Orval – Luxembourg: Heldagstur

  I Orval skal vi besøge det smukt beliggende kloster, hvor trappistmunkene brygger en velsmagende øl, der sælges fra klosterboden. Der bliver mulighed for en rundvisning i den gamle klosterruin.

  Herefter kører vi via de smukke landskaber i Nordfrankrig videre til hovedstaden i det lille storhertugdømme Luxembourg, som er berømt for sin fantastiske beliggenhed på plateauer over floderne Alzette og Petrusse. Imponerende broer spænder over dalene, og fra Bock-plateauet har man en betagende udsigt over området.

  I den gamle bydel ser vi storhertugpaladset og domkirken, og der bliver tid til at nyde stemningen på de charmerende pladser Place d’Armes og Place Guillaume eller til shopping på det mondæne forretningsstrøg Grand Rue. Vi kører også forbi EU-centret med Europadomstolen.

  Heldagstur
 • Ardennerne rundt inkl. frokost: Heldagstur

  I dag bliver der rig mulighed for at nyde det smukke Ardennerlandskab. Vi kører en rute, der vil lede os gennem mange af de charmerende byer i området. Vi skal bl.a. besøge jagthelgenens by Saint-Hubert med den smukke kirke.

  Vi nyder en let frokost med den lokale specialitet Ardennerskinke, inden vi kører videre til drypstenshulerne i Han-sur-Lesse. Rundvisningen starter med en sporvognstur til hulens indgang, hvorefter vi går ned under jorden og oplever de betagende huler. På vejen tilbage besøger vi udsigtspunktet ”Kæmpens Gravsted”, og legenden siger, at en galicisk kæmpe engang blev begravet her. Foruden historien er der en storslået udsigt fra den skovklædte bakke. 

  Heldagstur
 • Chateau Bouillon

  Der arrangeres en tur til den flotte og imponerende korsridderborg fra korstogenes tid. Borgen ligger majestætisk på toppen af Bouillon og herfra er der en enestående udsigt over byen. Under besøget kan vi være heldige at se flotte falke folde sig ud, når der afholdes falke-show. 

 • Hjemrejse

  På hjemturen passerer vi brunkulslejerne sydvest for Grevenbroich. Vi overnatter syd for Bremen. Sidste dag indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 20:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 06:05 20:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:50
Brønderslev Banegård 06:30 19:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvejen 06:40 19:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:50
Haverslev Industriparken, Circle K 07:35 18:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 07:50 18:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 18:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 08:25 17:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:25
Skanderborg Banegård 09:15 17:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 09:30 16:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 10:30 16:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 10:40 16:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 11:05 15:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 15:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/6-20217 dageArdennerne - BouillonMere end 8Kr. 5.495Bestil
14/8-20217 dageArdennerne - BouillonMere end 8Kr. 5.595Bestil
25/9-20217 dageArdennerne - BouillonMere end 8Kr. 5.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  Bastogne ca. EUR 14.

  Orval ca. EUR 6,50.

  Bouillon-borgen ca. EUR 11.

  Han-sur-Lesse drypstenshuler ca. EUR 19.

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Belgien?

  I Belgien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu