Skip to main content

Betagende Balkan

-
Oplev Kroatien, Bosnien Hercegovina og Montenegro på én rejse

Betagende Balkan

Balkan har i årtier været berømt og berygtet som Europas krudttønde med et hav af forskellige kulturer, sprog og religioner. I 90’erne kulminerede det hele i en lavine af borgerkrige i det daværende Jugoslavien. I de sidste 20 år har der heldigvis været fred på Balkan, som er spækket med historie, kultur og billedskøn natur. Rejs med gennem Kroatien, Bosnien Hercegovina og Montenegro og lad dig betage af Balkans skønhed, hør de til tider grusomme historier, der giver stof til eftertanke,og mød en stolt lokalbefolkning, som har været igennem så meget men alligevel tager imod dig med åbne arme


Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg-Zadar t/r
 • 2 overnatninger i Mostar
 • 3 overnatninger i Dubrovnik
 • 2 overnatninger i Trogir
 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad (ej dag 4 og 7)
 • Udflugter ekskl. entreér og vinsmagning
 • Dansk rejseleder

  Kort

  Hoteller

  • Dag 1-3

   Hotel Mostar

   Hotel Mostar er et moderne hotel, som ligger centralt placeret i midten af Mostar. I kort afstand fra hotellet kan man udforske Den Spanske Plads eller besøge byens mange restauranter og caféer eller gå på opdagelse i byens spændende gader. Hotellet råder over restaurant, fitness, reception med opholdsområde, cafe, elevator, gratis Wi-Fi, spa- og wellness område (mod betaling) og terrasse. Alle værelser er moderne indrettet og med eget bad og toilet, skrivebord, hårtørrer, aircondition, TV og minibar. Forplejningen består af morgenbuffet - og aftensmad, og hotellets restaurant serverer både lokale og internationale retter.

   ReceptionJa
   InternetJa
   RestaurantJa
   TvJa
   ElevatorJa
   MinibarJa
  • Dag 3-6

   Hotel Ivka

   Hotel Ivka ligger dejligt i frodige omgivelser med gode busforbindelser til den gamle bydel i Dubrovnik og blot 10 minutter til fods til stranden. Hotellet har reception, elevator, aircondition, 2 restauranter, bar, wifi og en skøn terrasse, hvorfra en flot udsigt kan nydes med en kold drink i hånden. Værelserne er runmmelige og enkelt indrettet med eget bad og toilet, tv og roomservice. Hotellet serveres en flot morgenmadsbuffet, så du starten dagen godt.

   ReceptionJa
   InternetJa
   RestaurantJa
   TvJa
   ElevatorJa
   BarJa
   SolterrasseJa
  • Dag 6-8

   Hotel Ola

   Hotel Ola er beliggende med en smuk udsigt over Adriaterhavet og omgivet af smuk natur og flere kulturelle seværdigheder. Hotellet ligger 2 km. fra Trogirs centrum med sine mange restaurant, caféer og hyggelige gader. Hotel Ola er et moderne hotel voksenhotel fra 2017 med 50 værelser. Hotellet råder over egen restaurant med havudsigt, bar/lounge, cafe, indendørs swimmingpool med sauna og spa med mulighed for behandlinger (mod betaling), udendørens tagterrasse med infinity swimmingpool, liggestole og parasoller. Derudover har hotellet gratis Wi-Fi, elevator, reception, fitness, gratis transport til stranden som er beliggende 500 meter fra hotellet og mulighed for at tilkøbe andre udendørs aktiviteter (mod betaling). Alle værelser er moderne og individuelt indrettet og har alle aircondition, minibar, badekåber, eget badeværelse med brusekabine, toilet og hårtørrer, tv, skrivebord, safeboks og møbleret altan.

   ReceptionJa
   InternetJa
   RestaurantJa
   SwimmingpoolJa
   TvJa
   ElevatorJa
   MinibarJa
   SafeboksJa
   SolariumJa
   BarJa
   SolterrasseJa

  Dagsprogram

  • DAG 1: Mostar - Bosnien Hercegovina

   Udrejse med Great Dane Airlines fra Aalborg til Zadar. Herfra kører vi til den historiske, osmanniske by Mostar, som er en af Bosnien Hercegovinas absolut smukkeste byer og kendt som ”vinduet til Orienten”. Byens største seværdighed er den verdensberømte Mostar-bro, som tyrkerne byggede i 1500-tallet over floden Neretva og forbandt derved de muslimske og kristne bydele. Broen blev sønderskudt under borgerkrigen, men i 2004 blev den genopbygget i sin oprindelige form, og i 2005 blev den optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi indkvarteres på hotel i Mostar i 2 nætter.

   Mostar - Bosnien Hercegovina
  • DAG 2: Sarajevo

   Bosnien Hercegovinas hovedstad Sarajevo, som i 90’erne var under en næsten 4 år lang belejring, er på dagens program. Sarajevo omtales ofte som Europas Jerusalem, da byen er en smeltedigel af religioner og kulturer. Bl.a. finder man en moské, en synagoge, en ortodoks kirke samt en katolsk kirke inden for kort afstand af hinanden. På en byrundtur kommer vi bl.a. gennem den gamle bydel, hvor vi ser moskeen Gazi Husrev-beg samt Sarajevos ældste basar Baščaršija. Senere besøger vi Sarajevos berømte tunnel, Håbets Tunnel, som blev bygget af bosniske soldater i 1993. Tunnelen var under byens belejring eneste mulighed for at transportere våben, mennesker og nødhjælp ind og ud af byen. I dag er tunnelen omdannet til et spændende og barskt museum over krigen. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Mostar.

   Sarajevo
  • DAG 3: Trebinje - vinsmagning og Dubrovnik

   Vi forlader Mostar og sætter kursen mod Kroatien. Inden vi krydser grænsen, gør vi holdt ved byen Trebinje. Her besøger vi klosteret Tvrdoš fra det 15 århundrede, som siden da har egen vinproduktion med lokale druesorter. Vi smager på de lækre dråber produceret af de lokale munke, inden vi fortsætter mod Dubrovnik, hvor vi indkvarteres i 3 nætter. Efter ankomst går vi en tur i Dubrovnik. Byens vartegn er den to kilometer lange bymur, som omkranser den imponerende, smukke bymidte og fæstning med snoede gader, historiske bygninger og solbeskinnede pladser. Dubrovnik har desuden fungeret som kulisse for successerien Game of Thrones, og mange steder ser man genkendelige scener fra hitserien. Vi indkvarteres 3 nætter i Dubrovnik på et centralt hotel.

   Trebinje - vinsmagning og Dubrovnik
  • DAG 4: Dubrovnik på egen hånd

   Dagen er på egen hånd. Man kan f.eks. spadsere en tur på Dubrovniks imponerende bymur (entré ca. HRK 200) eller man kan nyde en dag på stranden.

   Dubrovnik på egen hånd
  • DAG 5: Kotor - Montenegro

   Vi krydser grænsen til Montenegro og når frem til Kotor. Kotor er en af Europas mest betagende byer, og ligger skjult bag høje bjerge dybt inde i den smukke fjord, Boka Kotorska. Byens gamle bydel er kendt for sine velbevarede, middelalderlige bygninger og historiske, gamle bymure. På en spadseretur rundt i byen oplever vi byens charme og imponerende beliggenhed med bjerge og havet i baggrunden. Der vil også være tid til at udforske de smukke omgivelser på egen hånd, inden vi kører retur til Dubrovnik.

   Kotor - Montenegro
  • DAG 6: Ston - Trogir

   Vi forlader Dubrovnik og begiver os nordpå. I middelalderbyen Ston ser vi Europas svar på den kinesiske mur, en mere end 5 km. lang bymur med 40 tårne og 5 forte. Vi fortsætter til Trogir, hvis historiske bymidte er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og når man først befinder sig i de hyggelige, krogede gader, fornemmer man straks, at denne by er noget helt særligt. Her er smukke bygninger i romersk stil, solbeskinnede pladser og charmerende butikker og restauranter. I selskab med rejselederen udforsker vi de snoede stræder, og der vil være tid på egen hånd til indkøb eller til en kølig drink på en fortovscafé. Vi indkvarteres 2 nætter i Trogir.

   Ston - Trogir
  • DAG 7: Split

   Vi kører til den smukke turistby Split, hvor vi går en byrundtur med vores rejseleder og lokalguide. Splits historie går helt tilbage til romertiden, og den gamle bydel er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen bærer stadig præg af de mange århundreders byggeaktiviteter, og her kan man opleve meget forskellig arkitektur - lige fra antikke, romerske mure til dyre, moderne hotelbygninger. Vi ser bl.a. den smukke havnepromenade og Kejser Diocletians imponerende palads, som er en af de bedst bevarede bygninger fra romertiden. Tid på egen hånd til at nyde byen og udforske de krogede gader i den gamle bydel.

   Split
  • DAG 8: Hjemrejse

   Hjemrejse med Great Dane Airlines fra Zadar til Aalborg.

  Flytider

  Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
  Aalborg Aalborg Lufthavn, terminal 07:00 14:20

  Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

  Afrejser og bestilling

  AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
  4/9-20218 dageBetagende Balkan rundrejseMere end 8Kr. 8.195Bestil
  11/9-20218 dageBetagende Balkan rundrejseMere end 8Kr. 8.195Bestil
  18/9-20218 dageBetagende Balkan rundrejseMere end 8Kr. 8.195Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til betagende Balkan

   Vinsmagning ca. EUR 12, Diocletians Palads ca. EUR 5.

  • Flytider og ændringer

   De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

   Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

  • Kan jeg reservere sæde på flyet?

   På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

  • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

   På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

  • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

   Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

   Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

   Regneeksempel:
   Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

   Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

   Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Gratis langtidsparkering

   Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

  • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

   Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

   Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

  • Hvilken valuta bruger man i Kroatien?

   I Kroatien bruger man Kroatiske Kuna (HRK).

  Få nyhederne først
  Få nyhederne først

  Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

  Vi svarer som regel indenfor 24 timer
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
   i trygge rammer
  • Altid med erfaren
   dansk rejseleder
  • Sammen om
   nye oplevelser
  7021 6022Se åbningstider
  Luk menu